Zelf keuken wrappen? Je bent superhandig en wil graag flink geld besparen op een nieuwe keuken. Ook wil je zelf de handelingen verrichten om arbeidskosten te besparen. Hangt je keuken er nog goed bij, maar wil je een nieuwe look geven aan je keuken? Dan is keukens wrappen iets voor jou.

Zelf keuken wrappen?

Keuken wrappen; een populaire optie bij het renoveren van je keuken is wrapfolie. Wrappen wordt veel gebruikt om producten een nieuw leven in te blazen. Dit kan bij auto’s en scooters, maar ook bij keukens en keukenkastjes! Of je nou wel of niet handig bent maakt niks uit. Keukenkastjes wrappen is zeer eenvoudig. Het geeft de keuken een nieuwe look.

Wel zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

 

Waarom keuken wrappen?

Keukenkastjes vernieuwen kan op verschillende methodes. Zo kan je ook de kastjes spuiten of verven. Dit moet echter wel (in veel gevallen) uitbesteed worden aan een professional. Een optie die veel meer geld gaat kosten. Je kan keukenkastjes wrappen helemaal zelf doen. Dit bespaart je geld en moeite. Deze klus is namelijk snel geklaard.

Ervaringen van andere consumenten

Het is altijd fijn om te weten wat de ervaringen van andere mensen zijn met zelf keuken wrappen. Daarom hebben wij wat van deze ervaringen voor u op een rijtje gezet.

Ik heb in mijn studentenkamer zelf folie over bruine keukenkastjes geplakt. Met 2 personen gedaan en heel secuur gewerkt. Je ziet niet dat het ooit een andere kleur heeft gehad.
– Steven uit Gouda

Ik heb zelf gewrapt. Was goed te doen. Rustig de tijd nemen is de key. Ik heb geen luchtbubbels, geen kreuken en geen scheuren.
– Sharon uit Delft

Als we de ervaringen van mensen online lezen komt er 1 duidelijk punt uit. Namelijk: neem alle tijd! Het is erg belangrijk dat je alle stappen zorgvuldig volgt. Het folie blijkt ook lange tijd goed te blijven zitten. Dit is natuurlijk niet onbelangrijk. Goedkoop en goede kwaliteit. Wat wil je nog meer?

Wrapfolie kopen

Oriënteer u van te voren goed op de opties die er zijn. Er zijn namelijk veel soorten folie verkrijgbaar. Kijk eens online. Op het internet vindt u de verschillende soorten folie die aanbieders bieden. De prijsklassen zijn erg gevarieerd. Je kan spotgoedkoop uit zijn. Pas hier wel mee op. De kans is aanwezig dat je bij goedkope folie ook goedkope kwaliteit krijgt.

De prijzen zijn verschillend weergegeven. Dit heeft te maken met allerlei afmetingen en materiaalsoorten. Vergelijk daarom goed wat voor jou de beste keuze is. Kom je er zelf niet uit? Ga dan eens langs in een winkel. Medewerkers kunnen u helpen bij het maken van deze keuze.

Prijs keuken wrappen

De hoofdreden waarom zelf keuken wrappen zo geliefd is, is de prijs van het wrapfolie. Als we deze gaan vergelijken met de andere opties (verven of overspuiten) komt het folie als goedkoopste uit de bus. Zo heb je al een  rol folie op zijn goedkoopst voor € 5,95. Als je dit vergelijk met de prijzen van keukenrenovatie is dit geen geen geld.

Uitbesteden is een stuk duurder. Dan betaald u vooral voor de arbeid. Ook zijn er veel verschillen in de kwaliteit van de folie. Een gemiddelde keuken laten wrappen kan zo maar in de duizenden euro’s lopen.

Keuken laten wrappen kosten

Omdat het zelf wrappen van je keuken enorm complex leek, ontstonden er allerlei bedrijfjes. En dit ging razend snel. Naast keukenrenovatie en een nieuwe keuken is keukens wrappen een compleet nieuwe business geworden.

Een gemiddelde keuken laten wrappen kost al gauw 1.100 euro. Dan gaan we uit van een normale keuken van 2 x 4 meter. Het is vooral arbeidsintensief.

Kom je er niet uit

Durf je het zelf niet aan? Er zijn altijd nog bedrijven die het voor een scherpe prijs regelen. Zo hoef je zelf je vingers er niet aan te branden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de site van dit bedrijf. Hier zie je precies hoe een keukenwrap bedrijf te werk gaat.

Leuk dat wrappen, maar wat nou als het niet helemaal recht hangt? Kan je hangende keukenfrontjes makkelijk vernieuwen?

Wat men nog veel vaker tegenwoordig doet, is het vervangen van de keukenfronten. Een goedkope manier en de keuken is direct voorzien van ‘nieuw hout’. Wij adviseren bij deze specialist keukenfronten vervangen te kijken.

Voorbereiding

Je kant er beter iemand bij hebben. Vraag iemand om je te helpen bij het keuken wrappen. Het is erg belangrijk dat je de keukenkastjes van te voren goed schoonmaakt.

Er mag geen stof of ander vuil meer op zitten. Dit zorgt namelijk voor luchtbellen onder het folie. Op het moment van wrappen moet je alles bij de hand hebben. Leg alle benodigdheden dichtbij op een logische plek. Wanneer je aan het wrappen bent en nog moet zoeken dan word je niet blij…

Onderstaand vind je een aantal producten die handig zijn bij zelf keuken wrappen.

Wrappen maar!

Nu is het tijd om echt aan de slag te gaan. Volg deze stappen zorgvuldig en sla niks over. Zo komt u tot het beste resultaat.

Stappenplan

Stap 1, Demonteer je keukenkastjes

Haal de keukenkastjes uit de keuken. Leg ze vervolgens plat op de tafel waar u gaat werken. Doe dit op een logische rustige plek. U moet de ruimte hebben om te kunnen werken.

Stap 2, Het schoonmaken

Pak de microvezeldoek er bij. Ga hiermee goed over de kastjes heen om er voor te zorgen dat er echt geen stof of ander vuil meer aanwezig is. Mocht het eventueel nog nodig zijn kunt u met wat schuurpapier de kastjes glad maken.

Stap 3, Wrappen

Het is nu tijd om het folie te plakken. Doe dit waar mogelijk met 2 personen. Pak het folie en rek het zo strak mogelijk uit boven de kastjes. Ga nu langzaam het folie over het kastje heen leggen. Pak meteen de rakel er bij om lucht te verwijderen. Zorg er voor dat de hoeken strak afgewerkt zijn.

Stap 4, Föhnen

Als het folie er strak op zit kunt u gaan föhnen. Sla deze stap niet over. Met het föhnen wordt het folie nog strakker gemaakt. Een goede laatste touch.

Stap 5, Monteer de kastjes

Laat de gewrapte kastjes eerst een uurtje staan voor je ze weer monteert. Dit om te voorkomen dat het folie gaat bewegen en los komt.

Na deze stappen kunt u genieten van je vernieuwde keuken.

Onderhoud

Het folie is erg sterk. Het is zelfs bestendig voor -50 tot +110 graden Celsius. Het is wel belangrijk dat je de kastjes goed schoonhoudt. Zo blijven ze het langste mooi.

Ook warmte en koude bronnen kunnen de folie aantasten.

In plaats van de keuken wrappen toch liever de keukenfronten vervangen voor een nieuwe look? Met het vervangen van keukenfronten ziet het er ook uit als een nieuwe keuken. Kijk eens bij deze populaire keukenfronten specialist.


Meer keukentips?
Bekijk het hier!

– Britt, keukenadviseur bij Izaa


IZAA

>