Een woonkeuken de nieuwe trend van 2023. Maar wat is het eigenlijk? Een woonkeuken kunt u zien als een verlengd stuk van uw woonkamer. Hier kunt u de dag door heerlijk luieren. Of zich afsluiten om even te relaxen.

Een woonkeuken staat bekend om zijn comfort en huiselijke sfeer. In veel van zulke keukens kunnen huisgenoten of gezinsleden aanschuiven aan een bar of kookeiland; gezellig voor degene die kookt.

Wanneer spreek je van een woonkeuken?

In een woonkeuken zijn de grenzen tussen de woonkamer en de keuken bijna niet of helemaal helemaal niet meer zichtbaar.

De woonkeuken kan gebruikt worden om te koken, eten, studeren, relaxen, spelen en tot rust te komen. Het heeft een multifunctionele eigenschappen en straalt warmte uit. De volgende aspecten komen vaak terug in een woonkeuken:

Een grote eettafel waar u met het hele gezin gezellig kan genieten van het ontbijt, lunch en avondeten.
Een kookeiland: Een losstaand aanrecht met barstoelen en voldoende ruimte om gerechten te bereiden.

Een open ruimte: vanachter het fornuis kijkt u de keuken in en kunt u gezellig kletsen met uw partner of kinderen.

Welke keukenwinkel verkoopt woonkeukens? Vind het aanbod  >>>

Keuken ombouwen tot woonkeuken

Om van een keuken een echte woonkeuken te maken, laat je de uitstraling van je keuken aansluiten bij het interieur in de rest van je huis. Denk aan stoelen, banken en tafels en apparaten die zoveel mogelijk behoren tot de meubels. Vervang bijvoorbeeld de afzuigkap voor een stijlvol exemplaar of werk de afzuigkap weg in de wand .

De koelkast en vriezer moeten zoveel mogelijk bij je woonkeuken aansluiten voor een luxe uitstraling. Bedenk ook welke apparaten je moet hebben voor de woonkeuken, het is handig om hier zo specifiek mogelijk in te zijn. Ben je een echte koffieleut? Dan is een espressomachine weggewerkt in de keuken voor jou misschien veel stijlvoller en praktischer, dan een los apparaat op het aanrecht.

De voor en nadelen van een woonkeuken

voordelen:

Ruimtelijk: de ruimte in de keuken lijkt visueel ruimtelijker door het ontbreken van de wand.
Gezelliger :Helemaal wanneer je visite hebt is het fijn om tijdens het koken contact te kunnen houden met je bezoekers/gasten
Veiligheid:Voor gezinnen geldt dat het fijn is om kleine kinderen in het oog te kunnen houden tijdens het koken. Daarom komt de ruimte in de keuken erg van pas.

Nadelen:

Rommeligheid :Koken zorgt nou eenmaal voor afval en afwas. dit is vanuit de woon of eetkamer vaak goed te zien. Voldoende opbergruimte achter deurtjes en laden helpt je bij het opgeruimd houden van de keuken.
Geluidsoverlast: Het geluid van keukenapparatuur en achtergrondgeluiden kunnen hinderlijk en ongezellig zijn voor mensen die zitten in de woonkeuken.
Temperatuur: Het is fijner wanneer de temperatuur in de keuken iets lager ligt dan in de woonkamer, omdat je het vaak wat warmer hebt tijdens het koken door de warmte van bijvoorbeeld de oven of de kookplaat.


Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

IZAA

>