Welke keukenzaak is betrouwbaar? En hoe herken je een onbetrouwbare keukenzaak? Huilende mensen aan de telefoon, jaren laten nog van stress en frustratie aan die keukenwinkel terugdenken? We zien het nog elke dag. We gaan je leren hoe je 100% betrouwbaar een keuken koopt, zodat je rustig kan slapen…

Je zoekt een nieuwe keuken. Nou… succes! Er zijn 1700 keukenzaken in Nederland. Waar begin je? Je hebt keukenketens die wel bij Mandemakers horen, ketens die niet bij Mandemakers horen…Truus en Joop winkels en je hebt Ikea keukens.

Waar we ook kopen, we zoeken een betrouwbaar keukenbedrijf.

Welke keukenwinkel is betrouwbaar – en welke niet? Een deel van de kopers maakt zich er niet druk om, die kopen gewoon ergens. Toch is er ook een groot deel van de keukenkopers die zekerheid wenst. Ze gaan op zoek hoe je een betrouwbare keukenwinkel vind.

Een groot deel van alle kopers kent het probleem niet, maar is toch de dupe. Er is altijd wel 1 van onderstaande de 4 punten waar de koper in trapt.

Een mooi voorbeeldje uit Vlaanderen…

Moeder en zoon hebben een keukenwinkel (in België keukentoonzaal). Ze innen de aanbetalingen, maar leveren geen keukens. Natuurlijk zijn de aanbetalingen lekker vet. Dat is niet alles… na faillissement sluiten ze de tent.

En binnen een jaar hebben ze weer een nieuwe keukenzaak. We krijgen dan ook waarschuwingen van klanten online. Helaas mogen we er niets mee doen.

Gelukkig zien we dit zelden in Nederland… maar toch. Als keukenkoper moet je voor een aantal dingen goed op je hoede zijn…

Welke keukenzaak is betrouwbaar

Welke keukenzaak is betrouwbaar?

Wat versta je precies onder betrouwbaar? Eerst willen we weten wat een onbetrouwbare keukenzaak is. Zoek je daar op, dan kom je al gauw op een keuken forum als Tros Radar keukens uit. Een aantal van de onbetrouwbare topics. Mensen die met de handen in het haar zitten:

Waar moet ik mijn keuken kopen?

Mandemakers is een naam die blijft hangen. Nog steeds hebben veel mensen het idee dat Mandemakers – en al haar formules –  winkels onbetrouwbaar zijn. De werkelijkheid is een stuk neutraler. We denken zelfs dat het een veilige haven kan zijn voor kopers. Wel met een groot nadeel. Lees het artikel over Mandemakers keukens en alle winkels die er onder vallen.

Mensen willen niet opgelicht worden door een keukenwinkel. Hoe dan ook, bij Tros Radar zie je vooral veel negatieve berichten over keukenwinkels. En klachten.

Ook zie je vaak dat een keukenwinkel, vermomd als een ‘klant’ daar op reageert – en zijn eigen winkel anoniem prijst…

Vaak werd er dan door een keukenzaak een idee geopperd om bij zichzelf te kopen. Dat kwam dan in een topic daaronder. Commerciële links in het keukenforum zijn nu gelukkig verboden, maar nog steeds sluimeren mensen pagina’s af op dit forum.

Het is goed om alle info te vergaren over een keukenwinkel. Maar niet alleen hier.


Net als 40.000 anderen toegang krijgen tot exclusieve kortingen en tips?
Vindt het in alle gratis keukenmagazines.
Klik hier om te ontvangen >>>

 

Samengevat zijn we bang voor de volgende punten:

Dit zijn de kenmerken van een onbetrouwbare keukenzaak

Hier zijn we bang voor. En dit is waarom we zoeken naar waar we wél moeten kopen.

  1. Teveel marge pakken
  2. Klachten na oplevering niet – of laat oplossen
  3. Nieuwbouwhuis keukens
  4. Verdwijnen na aanbetaling
  5. Slecht montagebedrijf

 

1.Teveel marge pakken

Dit gebeurd bijna overal. Je hebt een keuken van 20.000. Die keuken word je misschien aangeboden voor 19.000. De winkel snoept er geen gewone marge uit, maar houd duizenden euro’s over – uit jouw portemonnee.

Hierom word er altijd gezocht op keukens onderhandelen, keukens bodemprijzen en keukens nettoprijzen. Alleen met een keukenexpert kom je achter de bodemprijzen.

2. Klacht keuken niet – of te laat oplossen

Als je keukenondernemer bent, ben je enorm druk. Je maakt erg veel werkuren. Dan is vergissen menselijk. Het is alleen geen reden om je problemen niet op te lossen, of ver naar voren te schuiven.

Vaak hoor je dan: het geld is al binnen, maar hij is weer druk met de keukenverkoop. En als hij klachten uitstelt, dan word de stapel met keuken klachten alleen maar groter.

Het gevolg is dat jij als klant je frustratie niet kwijt kunt. Daarom ga je de maar een slechte review over een keukenzaak schrijven. We snappen je irritatie wel…

3. Nieuwbouwhuis keuken – vaak onbetrouwbaar

Je leest het goed. Koop je een keuken voor een nieuwbouwhuis? Dan beperk je jezelf flink. Dit verhaal kwam pas geleden binnen en raakte mij best. Ik vind het een vieze vorm van oplichting…

Een keukenzaak in een stadje vlakbij Zwolle licht graag ouderen op. Een ouder stel van in de 70, hun laatste keuken. Ze hadden een nieuwbouwhuis gekocht – en natuurlijk een handtekening gezet bij een keukenzaak. Geen grote keten maar een kleine lokale winkel.

Kan je nagaan!

Als eerste werd de keuken zo duur mogelijk gemaakt, met allerlei onderdelen die niet nodig waren. Ze zaten er immers toch al aan vast. Daarnaast werd er een bedrag van 10.000 bij de bouwer geregeld. Dit bedrag moet je dus afnemen anders ben je het geld kwijt.

Intussen kwam Corona…

Het smerigste was dat deze mensen niet hadden getekend voor prijsvastheid. Ook al hadden ze een handtekening gezet, de prijzen van de onderdelen bleven meestijgen! Ook van de apparatuur. Absoluut ongehoord. Daardoor kregen deze mensen een keer of 3 een paar duizend euro extra te betalen.

Moraal van dit verhaal: bij nieuwbouwhuizen en keukens moet je extra op je hoede zijn. Je krijgt geen bewegingsruimte qua keukenontwerp en financieel zit je vaak aan zon zaak vast.

Meer over keuken nieuwbouw tips.

4. Verdwijnen na aanbetaling

Welke keukenzaak is betrouwbaar? Als je echt een onbetrouwbaar punt zoekt, is dit er een:
De keukenwinkel int je aanbetaling, maar verdwijnt met de noorderzon.

Dit is alleen van toepassing als een keukenwinkel bijna failliet is, of in surseance van betaling. Terwijl hij weet dat hij een schuldenpost heeft en het niet meer red, gaat hij toch aanbetalingen innen. Maar de keuken echt leveren, dat gaat zeker niet lukken. Smerig.

Is deze aanbetaling veilig als ik een keuken koop? Wel als je een keuken koopt met CBW voorwaarden. Gelukkig zijn de meeste keukenzaken dat wel, maar niet allemaal.

Dit zien we opvallen veel in Vlaanderen. In Nederland gelukkig bijna niet meer.

5. Slecht montagebedrijf

Bij een keukenmontage bedrijf kunnen 3 dingen misgaan. Bijna niemand weet dit.

Als eerste kan je te maken krijgen met een onkundige monteur. Eentje die je keuken totaal niet goed plaatst. Dit zou natuurlijk rampzalig voor je zijn. Daarom selecteren keukenwinkels hier vrij streng op. Je snapt wel, dat als een monteur de keuken scheef plaatst, hij kan vertrekken.

Daarom liggen de betalingen aan een keukenmonteur ook anders dan normaal. Soms moet hij gewoon lang op zijn geld wachten.

Dat kan weer van invloed zijn op het volgende probleem:

Je keukenmonteur kan wat nors zijn. Want sommigen waren best lompe horken… vroeger vooral. Tegenwoordig worden keukenmonteurs getraind om aardig te zijn. Gelukkig!

Maar nog erger…

Als laatste krijg je misschien een klagende monteur. De angst van elke keukenwinkel: bedrijfsgeheimen blootleggen, praten over marges, betalingen of weet ik wat. Hier word nooit over gesproken, maar reken maar dat keukenwinkels als de dood zijn voor een loslippige monteur.

Over loslippigheid gesproken…. wil je alles weten over de keukenbranche? Sappige verhalen lezen en een echt goed beeld krijgen van de keukenmarkt voor je een keuken koopt? Voorkom miskoop:

Klik hier voor Izaa Goud >>>

Goed personeel in de montage vinden is nu enorm lastig voor keukenzaken. En keukenmontage bedrijven zijn nou eenmaal moeilijk te houden. Vergeet niet dat een keukenmonteur als eerste alle shit over zich heen krijgt, als er iets fout gaat.

Weet je al genoeg? Shortcut naar betrouwbare keukenzaken zien?

 

Wil je niet alles lezen? Klik hier  -Top 4 lijst betrouwbare keukenzaken >>> 

 

Waarmee is elke keukenwinkel per definitie onbetrouwbaar?

Dit is nou de reden dat je keukenland moet leren kennen…. De vraag is, zou een keukenwinkel de keuken aan jou duurder verkopen dan aan je buurman?

Het antwoord is ja. Soms geven ze je wat minder korting. Soms wat meer. Maar het is natuurlijk de bedoeling om zo veel mogelijk geld te verdienen met een nieuwe keuken.

Lijk je wat lastiger als klant, dan krijg je wat meer korting. Lijk je makkelijk, dan geven ze je niets. Daarom is dit een van de onbetrouwbare factoren als men zoekt op de vraag:

Welke keukenzaak is betrouwbaar?

Want in feite pakken ze allemaal te veel marge.

Nu gaan we verder met uitleg over betrouwbare keukenzaken. We denken eigenlijk: als we keukenreviews lezen, dan zit het wel snor met zon keukenzaak. Met 3 van de bovenstaande kenmerken wel, maar met 1 niet…

De prijs van de keuken.

We willen dus samengevat: weinig fouten in de keuken – én een lage prijs. Als dat er is, dan tekenen we gelijk!

Nu de tips hierover.

Tips vinden van een betrouwbare keukenzaak

Hoe kan je nou een betrouwbare keukenwinkel vinden? Wij geven je tips.

Koop bij een CBW erkende winkel

We hadden hem al even genoemd. Koop altijd bij een keukenwinkel die lid is van het CBW – zo blijft je aanbetaling gegarandeerd. Gaat je winkel dan toch failliet, dan mag je bij een andere keukenwinkel de aanbetaling gebruiken. Zo komt je keuken altijd af.

Nieuwe keuken offerte transparant

Is een keukenofferte eenvoudig te lezen? Helaas niet…. Voor veel kopers hogere wiskunde. Voor ons wel, maar voor jullie niet. Het is ook niet voor niets dat de meeste keukenoffertes niet duidelijk zijn, zo kan je makkelijk met de prijzen dansen…(lees sjoemelen).

De meeste keukenoffertes zijn onderverdeeld in onderdelen. Die onderdelen hebben alleen een totaalprijs.

Wat zou het fijn zijn als je wat transparantie krijgt in een offerte, bijvoorbeeld dat elke regel gespecifieerd zou zijn. Er zijn een paar winkels die dat wel doen.

In Izaa Goud >>> leren we je een keukenofferte lezen – en kan je ook 100+ voorbeelden van keukenoffertes zien.

Laat 3 keukenoffertes maken

Er zijn mensen die 1 keukenwinkel binnenlopen, en gelijk een handtekening zetten. Wij raden het af. Het is belangrijk om de keukenbranche te leren kennen. Je moet weten hoe je moet onderhandelen bij een keuken.

Feeling krijgen met keuken kortingen en keukenpraatjes… Truukjes en handjeklapjes…

En dat niet alleen, ook je eigen keuken moet je leren kennen. En dat doe je het beste door 3 winkels binnen te lopen en daar 3x ander advies te krijgen. Niet alleen het advies is anders…. ook naar de keuken ontwerpen word creatiever gekeken.

Keuken reviews lezen op 1 site is niet genoeg

Nee. nooit doen. Je moet het hele internet afspeuren. Je hebt zaken die alleen reviews op hun eigen site plaatsen. Maar online vind je ze verder niet. Dan krijg je een beetje wij van wc eend adviseren wc eend sites. Zou je daar een keuken kopen?

Winkels die iets verder zijn in de marketing, die denken we hebben een externe reviewsite nodig. Daar  werken ze dan vaak mee samen.

Leer de keukenwereld perfect kennen met deze tool

Benieuwd naar de borrelende beerput in keukenland? Alles weten hoe keukenwinkels werken? Hoe keukenverkopers onderhandelen? oe jij daar profijt van kan hebben? Vergelijk goed en leer dit perfect zelf te doen. Krijg de ultieme helikopterview over keukenland…

Klik hier voor Izaa goud >>>

Laat je offerte vergelijken

Wil je echt 100% zekerheid? Laat ons de onbetrouwbaarheid er uit filteren. Het kan niet elke maand. Het is enorm tijdrovend. Maar nu kan je af en toe je offerte laten vergelijken. Dan kijken wij hoe jouw offerte er uit ziet.

Zo val je niet in de klauwen van een onbetrouwbare keukenzaak zoals die van dat oudere stel hierboven. Stuur ons keukenofferte op. Wij kijken en reageren.

Klik hier om je keukenofferte te laten vergelijken >>>

 

Conclusie

Er zijn weinig onbetrouwbare keukenzaken. Oplichting in keukenland komt weinig voor nog. De laatste 2 jaar hebben we 1 geval in Nederland gevonden – en 3 gevallen in Vlaanderen.

Wel trappen we allemaal in de financiële valkuil. Die kan je als klant ook gewoon niet zien aankomen. Wil je je beter voorbereiden? Dan kan je overwegen om Izaa Goud >>> te kopen. Heb je dit gelezen weet je alles wat je moet weten over keukenwinkels.

Ook interessant voor je:

Keukens onderhandelen – hoe moet dat? >>>

of

Zijn keukens in Duitsland goedkoper? >>>

of

Top 4 keukenwinkels Nederland vergelijk op prijs – kwaliteit >>>

IZAA

>