Een afzuigkap is natuurlijk onmisbaar in een keuken om een blijvende hangende kookgeur te voorkomen. Afzuigkappen zijn er in verschillende vormen, kleuren en maten. In dit blog vertellen wij u meer over verschillende afzuigkappen.

Welke afzuigkap kies ik voor mijn keuken?

In moderne keukens zijn er talloze mogelijkheden op het gebied van afzuigkappen. Onder andere door de brede keus in verschillende modellen bepaalt u zelf of een afzuigkap een relevant element wordt in uw keuken of een minder opvallend element .

Of een afzuigkap een bepalende factor is voor de uitstraling van uw keuken is volledig afhankelijk van uw eigen wensen. Wilt u een afzuigkap die de aandacht trekt of wilt u dat andere elementen in uw keuken de aandacht trekken? In deze blog vertellen wij u meer over de verschillende modellen.

afzuigkap in de keuken met verlichting

Wand afzuigkap

Wand afzuigkappen zijn afzuigkappen die aan de wand gemonteerd worden en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en varianten. Je kunt voor een traditionele afzuigkap gaan, maar ook voor een diagonale afzuigkap. Bij de wand afzuigkap staat naast het functionele doel ook het decoratieve doel centraal.

Vaak worden wand afzuigkappen schouwkappen genoemd. Deze zijn meestal in 60 centimeter te krijgen, in 90 centimeter, 120 centimeter of een dubbele afzuigkap.

Eiland afzuigkap

Een eiland afzuigkap wordt boven het kookeiland gehangen en is hierdoor een van de meest opvallende afzuigkappen voor in een moderne keuken. Daarom is het belangrijk dat u een afzuigkap kiest dat past bij uw keuken en natuurlijk ook bij u in de smaak valt qua design.

Afzuigkappen zijn er vaak in aluminium en roestvrij staal. De laatste tijd komen schouwkappen met zwart glas veel terug. Tevens hebben deze schouwkappen een zwarte behuizing. dit sluit naadloos aan op de keukentrends 2019, waar zwart ook overheerst in de apparatuur.

Sommige merken is het mogelijk om de schouwkappen in allerlei kleuren te krijgen.

Vlakscherm afzuigkap

Bij vlakscherm afzuigkappen worden kookgeuren afgevoerd door middel van een scherm dat u kunt uittrekken. De afzuigkap wordt weggewerkt in de kast boven het kookvlak en is daardoor niet opvallend. Daarnaast is de vlakscherm afzuigkap de kleinste en minst opvallende afzuigkap op de markt op dit moment.

En ook de minst verkopende. De meeste huishoudens willen anno 2019 geen vlakscherm afzuigkap meer.

Inbouw afzuigkap

Een inbouw afzuigkap wordt vanaf de onderkant in een bovenkast gemonteerd. U hoeft dus geen kastje te openen of iets anders uit te schuiven als u gebruik wilt maken van de afzuigkap.

Doordat de afzuigkap volledig weggewerkt is in een kastje hoeft u zich minder druk te maken om het design. Dit omdat het design amper zichtbaar is. Veelal word dit vaak gebruikt in eigen gebouwde eiland schouwkappen, bijvoorbeeld klassieke schouwkappen.

Verlichting

Niet alleen het model van de afzuigkap heeft invloed op de uitstraling van uw keuken, maar ook de verlichting van de afzuigkap. Wilt u uw afzuigkap net wat meer laten opvallen? Dan de is de beste optie om voor te gaan de inbouw spotjes. Vaak zijn deze spots dimbaar en hebben veel schouwkappen een afstandsbediening. Dit is daarnaast ook praktisch voor tijdens het koken. U kunt uiteraard ook voor losse lampjes kiezen die bij uw keuken passen.


Bryan - team IZAA (redactie)

Informatie over schouwkappen en modellen in huis?
Welke afzuigkap komt er in uw keuken? Inspiratie voor Bora systemen, schouwkappen, vlakschermkappen f nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

>