Vrijstaande koelkasten ? Hoewel sommigen het maar niets vinden, zien steeds meer mensen er de voordelen van in! Ben jij op zoek naar een apparaat dat perfect bij je keuken past? Waar moet je dan op letten? Wij vertellen je graag meer over de vrijstaande koelkast!

Wat zijn de voordelen van een vrijstaande koelkast?

De vrijstaande koelkast kun je neerzetten waar je wilt en je hebt geen installateur nodig om het apparaat te plaatsen. Het is dan ook minder moeite om het witgoed te vervangen. Vrijstaande koelkasten zijn goedkoper in de aanschaf en ze kunnen in een grote mate bijdragen aan het keukeninterieur. Een koelkast met retro look of een modern ogend apparaat in een opvallende kleur is de blikvanger van de ruimte!

Wat zijn de nadelen van een vrijstaande koelkast?

Je koelkast wordt niet verborgen achter een keukenfront, dus je moet met je keuze rekening houden met het uiterlijk van de koelkast. Past deze bij je keuken en vind je hem mooi? Als je een vrij kleine keuken hebt, kunnen vrijstaande apparaten ook sneller een rommelige indruk geven, terwijl een inbouw koelkast meer rust in de ruimte creëert.

Top 3 vrijstaande koelkasten

1. Liebherr CUel 2831-21

2. Samsung RB41R7719S9/EF

3. Inventum CKV500

Vrijstaande koelkast merken

Liebherr

Liebherr heeft vrijstaande koelkasten in zijn assortiment van verschillende formaten. De Liebherr CNPel 4313-23 heeft je veel te bieden voor een mooie prijs. Dit is een D-label No Frost koelkast met een vershoudzone. Door zijn RVS exterieur ziet hij er bovendien strak uit.

Samsung

Een pareltje van het innovatieve merk Samsung is de Samsung RB38A7B6AB1/EF. Deze koelkast is met een A-label één van de zuinigste modellen die je nu in huis kunt halen. Het heeft een geluidsniveau van slechts 35 dB en beschikt over een Convertible Zone en een Metal Cool Plate.

Bosch

Bosch heeft veel dure topklasse koelkasten in zijn assortiment, maar biedt ook goedkopere apparaten aan, zoals de Bosch KGE36AWCA. Deze C-gelabelde Low Frost koelkast beschikt over een vershoudzone en FreshSense sensoren. Het heeft een geluidsniveau van 38 dB.

Inventum

Inventum heeft in zijn assortiment voor ieder wat wils. Ben je op zoek naar een kleine koelkast? Overweeg dan de Inventum KS010R++. Deze vrijstaande E-label koelkast is slechts 51 cm hoog. Het beschikt over een klein vriesvak en een condensor. Het heeft een geluidsniveau van 41 dB en is daarmee wel vrij luid.

LG

Op zoek naar een luxueuze Amerikaanse koelkast? Bekijk dan de ruime LG GSJ361DIDV Door-in-door. Deze No Frost koelkast is met een geluidsniveau van 39 dB vrij stil. Het beschikt over een door-in-door, een water- en ijsdispenser, vershoudlades en een supervriesfunctie. Dankzij de topklasse bouwkwaliteit mag je ervan uitgaan dat dit apparaat lang meegaat. Helaas is het met zijn F-label geen zuinig model.

Hisense

Wil je een koelkast die jouw producten langer vers houdt? De Hisense RB400N4BF3 biedt je topklasse koelkwaliteit en beschikt over luchtcirculatie en een vershoudzone. Het apparaat is met 37 dB zeer stil en met energieklasse D is het bovendien een zuinige keuze.

Siemens

Energie besparen? Dat doe je met de energiezuinige koel-vriescombinatie van Siemens: de Siemens KG39E8XBA. Deze B-gelabelde koelkast beschikt over vershoudzones, een condensor en een Low Frost functie. Het is een stil apparaat met een geluidsniveau van slechts 38 dB.

Vrijstaande koelkast

 

Advies voor vrijstaande koelkasten

Energieklasse

Om het energieverbruik van je apparaat zoveel mogelijk te beperken, kies je het beste voor een model dat gelabeld is met een zuinige energieklasse. Momenteel lopen de energielabels van A t/m G. Hoe dichter bij de A, hoe zuiniger.

Dat is beter voor je portemonnee en voor het milieu. E-, F- en G-gelabelde koelkasten kun je beter links laten liggen als je op energiezuinigheid gesteld bent. Om er snel achter te komen hoeveel je koelkast precies verbruikt, bekijk je het energieverbruik dat op het label aangegeven staat in kWh.

Anti-ijsvorming

Ga je voor een koel-vriescombinatie en heb je geen zin om het vriesvak om de twee maanden te moeten ontdooien? Ga dan voor een No Frost koelkast. Niet alleen bespaart dit apparaat je een vervelend huishoudelijk klusje, maar het zorgt er ook voor dat je ingevroren boodschappen langer vers blijven.

Bovendien heb je nooit meer last van vastgevroren lades. Naast No Frost koelkasten bestaan er ook Low Frost koelkasten. Vriesvakken van deze apparaten moeten twee keer per jaar ontdooid worden in plaats van zes keer per jaar.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van je vrijstaande koelkast is een belangrijke overweging, vooral als je een open keuken hebt. In dit geval kies je het beste voor een model dat een geluidsniveau heeft van 38 dB of lager.

Dit zijn de stille koelkasten. Koelkasten met een gemiddeld geluidsniveau van 39 of 40 dB hoor je zo nu en dan zoemen wanneer de motor aanslaat. Apparaten met een geluidsniveau van 41 dB of hoger zijn vrij luid en plaats je beter in een afgesloten keuken.

IZAA

>