Verkoop je huis met een nieuwe keuken. Verhoog de kans om jouw huis te verkopen met een nieuwe keuken. Een keuken kan veel toevoegen aan een woning.

Als je jouw huis probeert te verkopen en het lukt maar niet, of je bent misschien van plan een woning te verkopen in de toekomst, kan een nieuwe keuken je wellicht helpen.

Wat we hieronder gaan lezen: wanneer moet je jouw keuken vernieuwen bij een verkoop en wanneer niet? Verder laten we de ideale kleine keuken opstelling zien.

Meerdere keren heb ik gezien dat huishoudens hun droomkeuken vonden bij een bezichtiging van een woning en de rest van het huis ‘goed’ was, dat men snel overstag ging.

Huis verkopen zonder keuken

Mensen zijn van nature visueel ingesteld. Een huis verkopen zonder keuken werkt nog steeds beter dan de woning verkopen met een oude, aftandse keuken.

In vele woonbladen waar je zich kunt oriënteren op een nieuwe keuken staan prachtige voorbeelden van keukens. Mooie modellen die uitblinken in kleur en combinatie. Vaak zie je deze keukens niet bij mensen thuis, dat is jammer.

De verkopers zijn namelijk gewend om de keuken zo goedkoop mogelijk te offreren om de verkoopkans zo te verhogen.

Hoe fijn zou het zijn als ik de verkoopkansen van mijn woning zou kunnen verhogen?

Elke keuken zou een kunstwerk moeten zijn. Hierdoor verhoogt de kans op een verkoop van je woning weer.

Nu denk je natuurlijk terecht dat een potentiële koper van je woning zelf een keuken gaat laten ontwerpen als hij jouw woning heeft gekocht. Dat is gebruikelijk. Maar omdat mensen vaak niet zo visueel ingesteld zijn, zou de keuken er eigenlijk al moeten staan.

Moet je nou, nu er geen keuken in het huis zit, (of een enorm slechte) direct een nieuwe kopen?

Indien de keuken eigenlijk per direct aan vervanging toe is, is het een risico om er een compleet nieuwe keuken in te zetten. Er zijn wel voorbeelden van keukens die bijna iedereen mooi vind, maar stel je voor dat er toch een kijker komt die jouw net aangeschafte keuken toch niet ziet zitten.

Het meest negatieve van een oude keuken zijn oude eiken kastjes met een reliëf

Indien de keuken niets meer waard is, dan is er maar 1 advies: laat de keuken zitten en laat de koper er zelf een nieuwe keuken inzetten.

Meer kans op verkoop van je huis met een mooie keuken

Een keuken zegt veel over een huis. Een mooie keuken verhoogd de verkoopkans van je woning enorm. Nu is natuurlijk de vraag hoe je een nieuwe keuken zo goedkoop mogelijk kan laten plaatsen en welke elementen de meeste mensen mooi vinden. De truc is om een hele dure keuken neer te zetten die weinig kost.

Hoe krijg ik een keuken die iedereen supermooi vindt? De meeste mensen hechten nog steeds aan de keuken meer waarde dan aan de badkamer. Met dit in het achterhoofd is het misschien een idee om de keuken wel te vernieuwen.

Iedereen die ook maar overweegt zijn huis te verkopen zou zeker eens hier over na moeten denken. Om ideeën op te doen kun je hier meerdere keukenbrochures gratis bestellen

Als je de keuken uit kunt laten blinken op de foto’s, is dat gegarandeerd bezichtigingen voor je woning en dus een hogere kans op verkoop van jouw woning.

Hoe zet ik een keuken neer die bijna iedereen prachtig vindt?

Hoe je een keuken neerzet die iedereen mooi vindt en waardoor de verkoopkansen van jouw huis zullen stijgen. Welke elementen bepalen wat iemand aantrekkelijk aan een keuken vindt? Hoe weet je welke keuken het meest aantrekkelijk gevonden wordt? Hier omschrijven we een aantal punten.

Hoe weet ik zeker dat ik door de aanschaf van mijn nieuwe keuken en met de elementen er in het huis weer makkelijker verkoop?

 

Verkoop je huis met een nieuwe keuken. Onderstaande punten bevorderen de verkoop van de woning enorm:

1. Veel ruimte in de keuken

Heel veel ruimte in de keuken. Een keuken die groter is zal meer in trek zijn. Kijk niet alleen naar de keukenruimte in je huis, maar ook naar de ruimte waar je jouw keuken eventueel kunt uitbreiden.

Een grote keuken is de droom van iedereen. Een kleine keuken kan ook prachtig opgezet zijn, zoals het voorbeeld hieronder, maar over het algemeen geldt, dat men van grote keukens houdt.

Als je nieuwe keuken niet groot is, maak hem dan optisch groter. De keuken optisch vergroten is een must bij kleine keukens. Heel veel huizen worden niet verkocht, omdat men de keuken te klein vind.

Een afgezonderde gesloten keuken blijft in trek ten opzichte van een open keuken.

Maak je keuken onderscheidend

Veel keukens lijken op elkaar en missen spanning in het ontwerp. Een huis verkoopt sneller met een aparte keuken. Iets speciaals. En dan bedoelen wij geen roze of rode keuken! Of een houten keukendeurtje met houten keukenblad.

Een keuken die apart en onderscheidend is, en wel de kleurkeuzes heeft die iedereen wenst, is vaak erg in trek. Iets wat een ander niet heeft. Bijvoorbeeld een T- vormige keuken. Een L-vormig kookeiland.

Een kookeiland, spoeleiland of schiereiland in de keuken

Mensen zijn gek op eilanden in de keuken. Een kookeiland straalt luxe en ruimte uit. Een kookeiland of een spoeleiland. Is de ruimte voor een eiland er wel, gebruik de ruimte dan ook. Zet in het eiland geen kleine keukenmaten.

Gebruik het liefste 60 centimeter of 90 centimeter brede keukenkasten voor de rust. Kijk naar een eiland met 90 cm diep blad. Heb je toch te weinig ruimte en past een eiland toch net niet?

Dan kun je kijken naar een schiereiland. Bij een schiereiland staat namelijk een deel van de keuken tegen de muur, hierdoor heb je voor een schiereiland minder ruimte nodig dan een kookeiland.

Een voorbeeld van een prachtig klein keukenontwerp!

Een prachtig voorbeeld van een kleine keuken met een schiereiland die ruim oogt. Mooie symmetrie. Dat zien we in dit mooie keukenontwerp.  Een kleine keuken en toch heel ruimtelijk!

De keuken is maar 3 meter breed, inclusief inbouwmuur. De keuken steekt maar 2.40 de kamer in en is daarom ideaal voor een kleinere keuken.

Huis verkopen kleine keuken perfecte indeling

Verkoop je ooit je woning, maak dan exact als op de tekening een foto van je keuken en succes gegarandeerd.

Je ziet hier heel mooi het koken en spoelen recht tegenover elkaar. Maak gebruik van de symmetrie in de keuken.

Wat bij dit ontwerp vaak gebeurd is dat de  eettafel tegen het kookeiland word gezet om ruimte te besparen.

Een inbouw koffiezetapparaat

Dit is net als een stoomoven een toppunt van luxe in de keuken en zal ook de verkoop van je woning bevorderen. Omdat een stoomoven prijzig is, en een inbouw koffiezetapparaat niet, is dit het punt van onderscheiding. Een goedkoop inbouw koffiezetapparaat moet in je huis in zicht zijn.

Een inbouw koffiezet apparaat kost gemiddeld 1500 euro!

Een nis of deur naar in de keuken ombouwen

In luxe huizen vind je ze nogal eens met oude boekenkasten. Bouw de keuken om de deur heen. Betrek de keuken om de nis of deuringang. Dit kan alleen bij gesloten keukenruimten. Bouw de keuken om de deur of nis heen. Je ziet het weinig. Toppunt van luxe in de keuken.

Succes gegarandeerd. Dat ziet er echt prachtig en bijzonder uit. Zie het hier

De handgreep in de keuken

huis verkopen nieuwe keuken stangengreep rvs

De greep op je keuken kan een keuken maken of breken. Veel mensen vergeten dit. Een keuken handgreep bepaalt de uitstraling van de keuken. Dit is een enorm populaire greep in de keuken.

Maar het meest populair is nog steeds greeploos!

De kleur van de keukenwand

Welke kleur aan de keukenwand? Bijna iedereen heeft de kleur van de muur. Sommige huishoudens maken de fout om de muur klinisch wit te maken. Waarom geen kleur die er mooi bijpast?

Als de keuken staat kun je overwegen de muur een aparte (warme) kleur te geven. Laat je hiervoor adviseren door een stylist als de keuken staat.

Welke keukens zijn in trek?

De keuken zelf kan het beste neutraal van kleur zijn. Een wit keukenfront met rvs plint en een donker werkblad (graniet hout of kunststof) doet het altijd goed. 20 cm plint voor het optische effect.

Indien je de plint in de keuken lager zet, word de keuken juist zwaarder en lomper. Roestvrijstalen plint om de keuken bij de vloer te laten passen.

Welke keukens zijn minder in trek?

Als je een keuken gaat kopen, bedenk dan dat je misschien het huis ooit weer moet verkopen. Je koopt een keuken voor je zelf, maar het is altijd handig als een potentiële koper van jouw huis de keuken ook mooi vindt. Kijk daarom uit met zwarte keukenfronten of rode keukenfronten.

Woning verkopen met mooie keukenfoto’s

Als je foto’s gaat maken voor de verkoop van jouw woning, maak dan mooie foto’s. Zet de pronkstukken van je keuken duidelijk in beeld. Heb je symmetrie in de keuken, zet dat dan ook op de foto.

Toon een eiland, laat het graniet op de foto al zien. Als de keuken mooi is, bekijken ze de rest van het huis ook wel. Je kunt trouwens ook de keukenfoto als hoofdfoto gebruiken.

Je advertentie valt dan nog meer op. Onthoudt wel: Het vernieuwen van een keuken wordt gezien als een zogenaamde cosmetische verbouwing. Elke stijl heeft maar een beperkt aantal liefhebbers.

Het is daarom zeer de vraag of de toekomstige koper van je huis dezelfde smaak heeft als jij.

Een net geplaatste keuken in bijvoorbeeld een klassieke stijl heeft weinig meerwaarde ten opzichte van een goedkopere of oudere standaard keuken die dezelfde functionaliteiten biedt.

Gratis keukenbrochures?
Populairste keukens Voor elk budget
Keukens + prijzen 20.000 x aangevraagd

 

Het is niet ongebruikelijk dat kopers een keuken in goede staat vervangen om deze naar eigen smaak in te richten.

Samenvatting

Het is zonde om een dure nieuwe keuken te kopen als je gaat verkopen. Indien er geen keuken in zit of een zeer slechte die op het punt staat gesloopt te worden, adviseren wij geen nieuwe keuken te plaatsen.kleine aanpassingen financieel zijn mogelijk, bijvoorbeeld in het aanpassen van het werkblad.

Dit zijn kostenbesparende aanpassingen. Greep aanpassingen kunnen ook financieel meevallen, maar de vraag is of de afstand van de boringen voldoen.

Omdat mensen van nature visueel niet goed ingesteld zijn, is het wel een idee om er een keuken in te zetten die er duur uit ziet maar goedkoop is.

Dit was verkoop je huis met een nieuwe keuken.

Ook interessant:

Hoe moet jij je keuken inrichten >

 

>
IZAA