Verkoop je huis met een nieuwe keuken. Dan verhoog je de kans op een snelle verkoop. Staat je huis al lang te koop en lukt het maar niet? Een keuken kan een huis maken of breken. Een nieuwe – niet te dure – keuken kan je helpen.

 

Verkoop je huis met een nieuwe keuken

Wanneer moet je jouw keuken vernieuwen voor een verkoop en wanneer niet? Daar draait dit artikel om. Verder laten we de ideale kleine keuken opstelling zien.

We zien het vaak – Het huis is ok, maat de keuken of badkamer is subliem. Reden voor veel huishoudens om direct tot aanschaf over te gaan.

Zo is het ook als de keuken een ramp is. Een donkere eiken keuken uit de jaren 70. Een koloniale keuken uit de jaren 80. De meeste mensen worden er niet warm van.

Huis verkopen zonder keuken

Mensen zijn van nature visueel ingesteld. Een huis verkopen zonder keuken werkt nog steeds beter dan de woning verkopen met een oude, aftandse lelijke keuken.

In woonbladen staan de mooiste keukens. Prachtige voorbeelden van keukens. Mooie modellen die uitblinken in kleur en combinatie. Vaak zie je deze keukens niet bij mensen thuis. Ze zijn enorm duur.

De verkopers zijn gewend om de keuken zo goedkoop mogelijk te offreren. Zo verhogen ze de verkoopkans.

Hoe fijn is het als jij de verkoopkansen van je huis kunt verhogen? Weinig betalen – toch een luxe keuken neerzetten.

Elke keuken moet een woonblad keuken kunstwerk zijn.

Er zijn veel mensen die graag zelf hun keuken ontwerpen. Zeker als ze net een nieuwe woning hebben gekocht. Maar nog fijner is het als de droomkeuken nieuw is – en net staat. Want we zijn nou eenmaal niet visueel ingesteld. Daarom kiezen we liever een huis met een mooie keuken.

Wil je ook verhuizen? Heb jij ook een keuken die vervangen moet worden, maar twijfel je? Je twijfels zijn logisch – een keuken kost nogal wat. Moet je nou direct een nieuwe keuken kopen?

Anno 2021 zijn de huizenprijzen enorm gestegen. De meesten hebben geen probleem met verkoop. Toch blijven bepaalde huizen onaantrekkelijk en onverkoopbaar. Zo lijkt het.

Indien de keuken eigenlijk per direct aan vervanging toe is, kun je een compleet nieuwe keuken laten plaatsen. Er zijn voorbeelden van keukens waar 85% blij van word. Natuurlijk kan het ook dat er een kijker komt die jouw net aangeschafte keuken niet ziet zitten.

Indien de keuken niets meer waard is: laat de keuken zitten en laat de koper er zelf een nieuwe keuken inzetten.

 

Verkoop uw huis met een nieuwe keuken

 

Meer kans op verkoop van je huis met een mooie keuken

Een keuken zegt veel over een huis. Een mooie keuken verhoogd de verkoopkans van je woning enorm. Nu is natuurlijk de vraag hoe je een nieuwe keuken zo goedkoop mogelijk kan laten plaatsen. En welke elementen iedereen in huis wil hebben. De truc is om een hele dure keuken neer te zetten die weinig kost.

Hoe krijg ik een keuken die iedereen supermooi vindt? De meeste mensen hechten meer waarde aan de keuken dan aan de badkamer. Met dit in het achterhoofd, kun je de keuken misschien wel vernieuwen.

Iedereen die ook maar overweegt zijn huis te verkopen zou zeker eens hier over na moeten denken. Daarom kun je je thuis al orienteren. Met onze gratis keukenmagazine service – al 40.000+ keer aangevraagd:

Klik hier om je eigen keukenpakket samen te stellen >

Een prachtige keuken op Funda? Dat is  de foto’s, is dat gegarandeerd meer bezichtigingen voor je woning. Met als gevolg een snellere verkoop.

Hoe ontwerp ik een goedkope keuken die bijna iedereen prachtig vindt?

Welke elementen bepalen wat iemand aantrekkelijk aan een keuken vindt? Hoe weet je welke keuken het meest aantrekkelijk gevonden wordt? Hier omschrijven we een aantal kenmerken.

Verkoop je huis met een nieuwe keuken. Onderstaande punten bevorderen de verkoop van de woning enorm:

1. Veel ruimte in de keuken

Een ruimtelijk ogende keuken. Een keuken die groter lijkt is aantrekkelijker. Kijk niet alleen naar de keukenruimte in je huis, maar ook naar plekken waar je jouw keuken kunt uitbreiden.

Een grote keuken is de droom van iedereen. Een kleine keuken kan ook prachtig opgezet zijn, zoals het voorbeeld hieronder.

Als je nieuwe keuken niet groot is, maak hem dan optisch groter. De keuken optisch vergroten is een must bij kleine keukens. Heel veel huizen worden niet verkocht, juist omdat de keuken te klein is.

Heb je een gesloten keuken? Geen probleem – een afgezonderde gesloten keuken blijft in trek.

Een extra voordeel is dat een ruimtelijke keuken minder kasten heeft – en dus goedkoper is. Plan je dus een nieuwe keuken? Dan kun je de keuken luchtig houden. Laat wat meer kasten weg – Creëer een superkeuken die ook nog eens weinig kost.

Maak je keuken onderscheidend

Veel keukens lijken op elkaar en missen spanning in het ontwerp. Een huis verkoopt sneller met een aparte keuken. Iets speciaals. En dan bedoelen wij geen roze of rode keuken! Of een houten keukendeurtje met houten keukenblad.

Een keuken die apart en onderscheidend is. Maar wel eentje die de kleurcombinatie heeft die iedereen wil hebben. We willen juist iets dat een ander niet heeft. Bijvoorbeeld een T- vormige keuken. Een L-vormig kookeiland of een perfect geplande hoekkeuken.

Kookeiland, spoeleiland of schiereiland in de keuken

Mensen zijn gek op eilanden in de keuken. Een kookeiland straalt luxe en ruimte uit. Een kookeiland of een spoeleiland. Is de ruimte voor een eiland? Gebruik de ruimte dan ook, want iedereen wil een eiland.

Gebruik het liefste 60 centimeter of 90 centimeter brede keukenkasten voor de rust. Kijk naar een eiland met 90 cm diep blad. Past een eiland net niet?

Dan is een schiereiland de oplossing – Bij een schiereiland staat een deel van de keuken tegen de muur. Hierdoor heb je voor een schiereiland minder ruimte nodig dan een kookeiland – Je kunt er maar aan 1 kant omheen lopen.

Een voorbeeld van een prachtig klein keukenontwerp!

Een prachtig voorbeeld van een kleine keuken met een schiereiland – die toch ruimtelijk lijkt. Mooie symmetrie. Dat zien we in dit mooie keukenontwerp.

Zelf aan de slag met je keuken ontwerpen?

24.000 keukenkopers gingen je voor:

Klik hier om je keuken te ontwerpen in 3D >

Deze keuken is maar 3 meter breed – inclusief inbouwmuur. De keuken steekt maar 2.40 de kamer in. Daarom is dit keukenontwerp ideaal voor een kleinere keuken.

Huis verkopen kleine keuken perfecte indeling

Verkoop je ooit je woning, dan ga je met dit ontwerp zeker succes hebben.

Spoelen en koken staan loodrecht tegenover elkaar. Maak ook gebruik van symmetrie in de keuken.

Wat je ook nog kunt doen: bij dit ontwerp kun je de eettafel tegen het kookeiland zetten. Zo bespaar je ruimte richting de woonkamer.

Een inbouw koffiezetapparaat

Net als een stoomoven is dit een toppunt van luxe in de keuken. Daarom zal het ook de verkoop van je woning bevorderen. Een stoomoven is redelijk prijzig – een inbouw koffiezetapparaat niet. Dus kun je het beste een goedkoop inbouw koffiezetapparaat plaatsen.

Een inbouw koffiezet apparaat kost gemiddeld 1500 euro!

Klik hier voor goedkope inbouw koffiemachines >

 

Een keuken om de deur bouwen

In luxe huizen vind je ze nogal eens, Deuren als poort. Omgebouwd met een oude boekenkast. Ook met moderne keukens kun je dit doen – Bouw de keuken om de deur heen. Dit kan alleen bij gesloten keukenruimtes. Je ziet het weinig, maar het is prachtig. Toppunt van luxe in de keuken.

Succes gegarandeerd. Dat ziet er echt prachtig en bijzonder uit. Zie het hier

De juiste handgreep in de keuken

huis verkopen nieuwe keuken stangengreep rvs

De greep op je keuken – Hij kan je keuken maken of breken. Veel mensen vergeten dit. Een keuken handgreep bepaalt de uitstraling van de keuken. Welke handgreep moet ik op mijn keuken? Dit is een enorm populaire greep in de keuken.

Maar de populairste keukens zijn nog steeds greeploos!

Hoe kies je de juiste handgreep uit? Meer over de juiste handgrepen in de keuken kiezen.

De kleur van de keukenwand

Welke kleur aan de keukenwand? Bijna iedereen heeft de kleur van de muur. Sommige huishoudens maken de fout om de muur klinisch wit te maken. Waarom geen kleur die er mooi bijpast?

Als de keuken staat, kun je overwegen de muur een aparte kleur te geven. Dit is wel het goedkoopste – je gaat toch verhuizen. Laat je hiervoor adviseren door een stylist.

Welke kleur kan ik het beste nemen?

De keuken zelf kan het beste neutraal van kleur zijn. Een wit keukenfront met rvs plint en een donker werkblad (graniet hout of kunststof) doet het altijd goed.

Ook zwart en Ivoor kleurige keukenfrontjes doen het goed. Grijs kan ook, maar is ietsje minder in trek.

Over de kastjes: een 20 cm hoge plint voor het optische effect is mooi.

Indien je de plint in de keuken lager zet, word de keuken juist zwaarder en lomper. Roestvrijstalen plint om de keuken bij de vloer te laten passen.

Welke keukens zijn minder in trek?

Als je een keuken gaat kopen, bedenk dan dat je misschien het huis ooit weer moet verkopen. Je koopt een keuken voor jezelf. Toch is het handig om na te denken hoe een toekomstige potentiële koper je keuken gaat vinden. Kijk daarom uit met blauwe, groene, of rode keukenfronten. Rood is van deze nog het meeste in trek.

Woning verkopen met mooie keukenfoto’s

Zorg dat je keuken perfect op de foto staat. Zet de pronkstukken van je keuken duidelijk in beeld. Heb je symmetrie in de keuken, zet dat dan ook op de foto.

Toon een eiland. Laat het graniet op de foto al zien. Als de keuken mooi is, bekijken ze de rest van het huis ook. Je kunt trouwens ook de keukenfoto als hoofdfoto gebruiken.

Zo valt je advertentie nog meer op.

Alternatieven

Is dit allemaal te duur? Dan zijn er nog 2 manieren op je keuken te verfraaien:

Keuken renoveren – over het algemeen best prijzig, maar goedkoper dan een nieuwe keuken. Wil je alleen een werkblad vervangen of wat deurtjes stellen? Dan valt het vaak wel mee. Wil je nieuwe deurtjes? Dat loopt flink in de kosten.

Keuken wrappen – nog goedkopere oplossing. Hij maakt je keuken niet sterker. Hij renoveert je keuken niet. Maar hij maakt je keuken wel strakker.

Samenvatting

Het is zonde om een dure nieuwe keuken te kopen als je wilt verkopen. Maar soms heb je geen keus. Indien er geen keuken in zit – of een in zeer slechte staat, adviseren wij niet direct nieuwe keuken te plaatsen. Kleine aanpassingen financieel zijn mogelijk, bijvoorbeeld in het aanpassen van het werkblad.

Moet er toch een nieuwe keuken in, houd hem dan zo goedkoop mogelijk. Wil je toch meer luxe? Dan zal de nieuwe keuken meer op waarde geschat worden. Hierdoor verkoop je het huis sneller.

 

Dit was verkoop je huis met een nieuwe keuken.

Ook interessant:

Hoe moet jij je keuken inrichten >

en

Wat maakt een keuken duur? >

 

IZAA

>