Vaatwassers geschikt voor Ikea keuken? Zie jij altijd op naar dat moment na het avondeten? Je hebt al een super drukke dag gehad en dan staat je Ikea keuken vol met vieze vaat.

Tafel jij liever na op de bank met je voetjes omhoog in plaats van met de afwasborstel in de hand en een teiltje in de gootsteen? Dan is het de hoogste tijd voor een vaatwasser die geschikt is voor de Ikea keuken! Hoe weet je nu welk apparaat in je Ikea keuken past?

Vaatwasser in een Ikea keuken?

Wil jij een vaatwasser in je Ikea keuken plaatsen? Indien je voor een inbouw apparaat gaat, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Ikea inbouw vaatwasser

Ikea verkoopt zelf volledig geïntegreerde inbouw vaatwassers, maar je kunt natuurlijk ook een machine kopen van je favoriete merk. Welke vaatwasser je kiest, is afhankelijk van de nis- en paneelafmetingen in je keuken. Je zult dus eerst enkele metingen moeten verrichten.

Bereken de nishoogte

De nishoogte kom je te weten door met een rolmaat de afstand tussen de onderkant van de nis en de onderkant van het werkblad te meten. Vervolgens kun je je zoekopdracht hierop filteren, zodat je enkel vaatwassers vindt die in jouw keukennis passen.

Doordat inbouwapparaten verstelbare pootjes hebben, is er altijd wat speling, waardoor vaatwassers in de regel onder de meeste werkbladen passen.

Bereken het frontpaneel

Het opmeten van de maat van het frontpaneel is belangrijk, wanneer je op zoek bent naar een vaatwasser voor je Ikea keuken. Er zijn namelijk twee Ikea keukensystemen met verschillende frontpaneelmaten.

Heb je je keuken na juni 2014 gekocht? Dan heb je een IKEA METOD keuken. Dit keukensysteem heeft frontpanelen van 80 cm hoog. Controleer dit door één van de panelen van je keukenkastjes op te meten.

Heb je je keuken voor juni 2014 gekocht? Dan heb je een IKEA FAKTUM keuken en is de hoogte van het frontpaneel 70 cm. Houd hier rekening mee, wanneer je een vaatwasser koopt. Het paneel moet namelijk perfect passen.

Omdat je bij een Ikea keuken vastzit aan standaard keukenpaneelformaten, zijn deze keukens enkel geschikt voor volledig geïntegreerde vaatwassers. Half geïntegreerde vaatwassers hebben hun bedieningspaneel aan de voorkant, waardoor er enkel kleinere panelen op geplaatst kunnen worden.

Heeft Ikea vrijstaande vaatwassers?

Ikea verkoopt zelf geen vrijstaande vaatwassers, maar dat betekent natuurlijk niet dat je geen vrijstaande vaatwasser in je Ikea keuken kunt zetten als je hier ruimte voor hebt. Aangezien je in dat geval geen rekening hoeft te houden met nis- en keukenpaneelmaten, kun je iedere vrijstaande vaatwasser kopen die je maar wilt.

Ikea keukens opties

Zodra je weet welk Ikea keukensysteem je in huis hebt, kun je op vaatwasserjacht gaan. Doordat er zoveel verschillende vaatwassers op de markt zijn, is er voor ieder keukensysteem genoeg keus aan vaatwassers. Verzeker jezelf ervan dat je de nismaten en het frontpaneel goed hebt opgemeten en start je zoektocht!

METOD

Er zijn veel volledig geïntegreerde vaatwassers met een frontpaneel van 80 centimeter. Zo heb je de keus uit verschillende AEG apparaten, maar ook Bosch en Siemens hebben meerdere vaatwassers met het juiste frontpaneelformaat.

Doordat je veel keus hebt, kun je zelf kiezen hoe duur, groen en gebruiksvriendelijk het apparaat is dat je in je keuken wilt plaatsen.

Vaatwassers geschikt voor Ikea keuken METOD

Klik hier voor vaatwassers – geschikt  voor Ikea METOD >>>

FAKTUM

Als je vaatwassers zoekt die passen in je FAKTUM keuken, heb je vooral veel keus uit het assortiment van Bosch en AEG met een sleepdeursysteem, hoewel er ook een aantal machines zijn met een deur-op-deursysteem.

Vaatwassers geschikt voor Ikea keuken FAKTUM

Klik hier voor vaatwassers – geschikt voor Ikea FAKTUM >>>

VarioScharnieren

Varioscharnieren, ook wel schuifscharnieren genoemd, maken het mogelijk om vaatwassers in de moderne keukens in te bouwen, waaronder Ikea keukens.

Of je keuken nu verhoogde plinten heeft of over dikke frontpanelen beschikt, het is geen probleem met varioscharnieren. Deze variabele scharnieren worden gebruikt om het frontpaneel op de vaatwasserdeur te monteren. Met behulp van het scharnier schuift het frontpaneel naar boven, waardoor het paneel niet tegen de plint aanstoot.

AEG Sliding Hinge

De AEG Sliding Hinge maakt het tevens mogelijk om een frontpaneel op de vaatwasserdeur te installeren zonder dat dit problemen geeft, wanneer de vaatwasser geopend moet worden.

Een set scharnieren wordt gebruikt om het frontpaneel aan het keukenblok te bevestigen. Vervolgens wordt de vaatwasserdeur met schuifregelaars verbonden met de meubeldeur. Hierdoor schuiven de deuren over elkaar heen, wanneer je de vaatwasser opent.

Ikea keukens

Zoals je ziet, is er volop keus, wanneer je een vaatwasser in je Ikea keuken wilt plaatsen. Daarnaast biedt Ikea natuurlijk veel mogelijkheden op andere vlakken, omdat alles van METOD – van kastinrichting tot apparatuur – conform het IKEA METOD keukensysteem is.

Wil jij jezelf ook veel mogelijkheden bieden voor een zachte prijs? Dan is een Ikea keuken kopen zeker het overwegen waard!

Ikea keuken kopen? Klik hier om alles te weten over Ikea keukens >>>

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>