’s Werelds meest dankbare apparaat in onze keukens, de vaatwasser! Voor dat u het door heeft is uw vuile vaat gereinigd en gedroogd. Vaatwasser inpakken, reinigen, drogen en u kunt het zo weer uitpakken en terugzetten in de kast.

Jaartje bij jaartje boekt de technologie van de vaatwasser behoorlijke vooruitgang. Toch hoor je vaak rare verhaaltjes en ontstaan er een aantal misverstanden als het over de vaatwasser gaat. Bij deze, 5 fabels over de vaatwasser voor u op een rijtje.

Vaatwasser fabel 1: Voorspoelen zorgt voor betere resultaten

De kritische huisvrouwen spoelden al vanaf de jaren 60 en 70 – bij intrede van de vaatwasser de vaat voor, voordat de vaatwasser aan het werk werd gezet. En nog steeds zijn er mensen die dit doen, want de meesten die dit doen denken dat dit nodig is voor een schone vaat. Met onze super moderne vaatwassers van tegenwoordig is dit eigenlijk alleen maar tijdverspilling. Het is allang niet meer nodig, zo bespaart u niet alleen water maar ook tijd.

Vaatwasser fabel 2: Spoel met de hand en verbruik minder water

Wat ook een fabeltje blijft is het vooroordeel van de mens: De vaatwasser verbruikt enorm veel water. Bij deze, het is bijna onmogelijk geworden om met de hand af te wassen en minder water te verbruiken dan de vaatwasser. Deskundigen hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat de vaatwasser van nu 70% minder water verbruikt. Het is ook bewezen dat het beter voor het milieu is om uw vaat door de vaatwasser te laten reinigen.

vaatwasser-fabels-2

Vaatwasser fabel 3: Zout hoeft niet bijgevuld te worden

Waarom zou u geen extra zout toevoegen in uw vaatwasser als dit tegenwoordig ook al in uw vaatwastabletten verwerkt zit? Om het water te verzachten heeft u regenererend zout nodig. Maar de vaatwasser van deze tijd hebben iets anders, namelijk een genoemde ionenwisselaar. De ionenwisselaar zorgt ervoor dat het kalk uit het water wordt gefilterd. Deze ionenwisselaar wordt geregenereerd door het toegevoegde zout. Dit zou u niet uit uw vaatwastabletten kunnen halen. Om dus zo min mogelijk kalkvorming te krijgen en zo dus langer van uw vaatwasser wilt genieten, is het raadzaam om geregeld zout in uw vaatwasser bij te vullen.

Meer informatie over keukenapparatuur op doen? Vergelijk en zie hier alle keukenapparatuur>>

Vaatwasser fabel 4: Een chaotisch ingepakte vaatwasser geeft het beste resultaat

Kent u het gezegde dat een chaotisch ingepakte vaatwasser betere resultaten levert aangezien de waterstraal beter in hoeken en ruimtes zou worden gespoten? Hier is helemaal niks van waar. De bedenkers van de vaatwasser hebben niet voor de grap al een soort indeling in uw vaatwasser gemaakt, bijvoorbeeld de rekken en speciale bestekmand of -lade. Door deze indeling aan te houden kan het water overal goed bij en wordt dit gelijkmatig verdeeld in uw vaatwasser. Daarom is het advies: voor het beste wasresultaat, pakt u uw vaatwasser in naar de plek waar de fabrikant het bedoeld heeft.

vaatwasser-fabels

Vaatwasser fabel 5: Om verkalking in de vaatwasser te voorkomen kiest u voor afwisselende programma’s

Veel mensen denken door vaak afwisselende wasprogramma’s te gebruiken bij de vaatwasser, dat zij verkalking voorkomen. Een hogere temperatuur met een langer programma lijkt de beste optie om dit tegen te houden. Wat een fabel. Zoals 2 fabels hierboven, gaf ik al aan dat de vaatwasser van nu een ionenwisselaar hebben, deze ontkalkt het water.

De tijd van uw programma heeft hier helemaal niks mee te maken, kort of lang maakt niet uit. De enigste en beste manier om verkalking tegen te houden is om regelmatig regenererend zout in uw vaatwasser bij te vullen. Het kan natuurlijk niks kwaad om eens per maand een programma met de hoogste temperatuur te laten draaien om eventuele vet restjes of andere troep te verwijderen. Op deze manier kunt u het langst genieten van uw vaatwasser.


Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

IZAA

>