Welk budget heeft u over voor uw nieuwe keuken in 2019? Moet ik mijn keukenbudget wel noemen? En wat krijg ik voor welk bedrag? Om een idee te geven van de mogelijkheden van uw keukenbudget, proberen wij u wat inzicht te geven in de grootte en de kosten van de keuken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Maak kennis met de prijzen van keukens door hier gratis alle keukenbrochures te bestellen die er zijn of bekijk hier vast de scherpste keukenzaak momenteel.

Ter info: er zijn meerdere mogelijkheden om een keuken te financieren. Via de hypotheek, door middel van keukenlease (niet aan te raden) en een lening. Meer informatie over geld lenen voor een nieuwe keuken of bekijk hier de voordeligste keukenwinkel met een eigen lening voor een nieuwe keuken.

 

Mijn keuken budget noemen?

Moet ik mijn keuken budget wel of niet noemen als ik naar een keukenzaak ga? Veel keukenkopers denken dat keukenzaken de keukenprijzen aanpassen naar het budget en zo dus de korting boven het budget plaatsen. Hierdoor is de keukenkoper vaak bang dat ze te veel betalen voor hun nieuwe keuken, met als gevolg dat ze het budget niet durven of willen noemen.

Dit is echter niet in uw voordeel. Hierdoor geeft u de adviseur een verkeerd beeld van het meedenken met een nieuwe keuken. Als een adviseur de keuken voor minder zou verkopen maakt hij toch meer kans de keuken aan u te verkopen? Waarom zou u niet eerlijk zijn? Een adviseur kan met een keukenbudget beter met u meedenken dan zonder keukenbudget.

U bent uiteraard niet verplicht uw keukenbudget te noemen bij een keukenzaak. Niemand hoeft te weten wat u uit zou willen geven aan een keuken. Aan de andere kant, is het zonde van uw tijd en die van de keukenadviseur om een offerte te laten maken, wat eventueel niet financieel realiseerbaar voor u zou zijn. Om die reden adviseren wij u wel een budget te noemen die u over heeft voor uw nieuw keuken.

Voorbeeld:

Anne en Jan zijn op zoek naar een nieuwe keuken. Thuis hebben ze alvast een aantal wensen opgeschreven:

  • Stenen werkblad
  • Hoogglans wit
  • Quooker
  • 4 meter lang + eiland
  • Siemens inbouwapparatuur
  • € 7.000,- budget

In de winkel worden ze aangesproken door een adviseur. Na een aantal keukens bekeken te hebben, besluiten ze aan tafel plaats te nemen. Anne en Jan hebben zich voorgenomen om het budget niet te noemen. Ze hoorden dit immers van vrienden. Na een lange zit van twee uur berekend de adviseur de prijs: € 12.500,-.

Wow, dat hadden we niet verwacht!

Wanneer ze bij binnenkomst het budget hadden verteld bij de wensenlijst, dan had de adviseur direct ze een halt toegeroepen. Scheelt toch 2 uur van de tijd en een hoop frustratie.

Uw keuken budget

Uiteraard hoeft u niet het achterste van uw tong te laten zien. U mag best een paar duizend euro speling houden. Noemt u het keukenbudget niet, ontloopt u de kans ergens te slagen en ontneemt u de keukenadviseur de mogelijkheid met u financieel mee te denken.

De keukenadviseur is goed in staat met u mee te denken. Ook als de keuken iets duurder uitvalt, wat meestal het geval is. Ons advies zou zijn, noem uw keukenbudget wel, maar ga er iets onder zitten.

1.000 tot 3.000 euro keuken budget

Verwacht voor dit bedrag geen bijzondere keuken. U kunt voor dit bedrag een bouwmarkt keuken kopen die in ieder geval voldoet aan de basisprincipes in de keuken. Namelijk koken, koelen en spoelen. Vaak zijn dit simpele, rechte opstellingen van een meter of 3 maximaal.

De kwaliteit is doorgaans afdoende voor langere termijn. Bedenk goed hoe lang uw nieuwe keuken mee zou moeten gaan. En wat u allemaal wilt doen in uw nieuwe keuken. In dit prijssegment worden keukens vaak gekocht voor een bijkeuken of bijgebouw. Woningbouw keukens vallen doorgaans ook in dit segment.

Als u een budget heeft tussen de 1.000 en 3.000 euro voor uw nieuwe keuken, is het misschien een idee om naar showroomkeukens te kijken. In dit geval kunt u denkbeeldig 50% bij de prijs optellen en heeft u een net even wat ruimere keuken.

Bovendien zijn ze wat speelser en bieden ze wat meer mogelijkheden dan een bouwmarktkeuken. Dit geeft wellicht iets meer mogelijkheden in uw ontwerp.

3.000 tot 5.000 euro keuken budget

Dit is een lastig budget voor uw keuken. Het valt eigenlijk precies tussen een “bouwmarktkeuken” prijs en een “gewone” keuken prijs. Er zijn echter wel keukenzaken die voor deze prijs een keuken kunnen leveren.

Stelt u zich ook hier weer de vraag hoe lang uw keuken mee zou moeten gaan. Is het voor een paar jaar? Of om de verkoop van uw woning sneller te laten verlopen? Dan zou dit budget wellicht perfect zijn voor uw nieuwe keuken.

Voor de lange termijn kunt u beter meer in uw keuken investeren. Zo heeft u er meer profijt van en heeft u misschien geen keukenrenovaties nodig omdat de al een goede kwaliteit heeft.

De momenteel goedkoopste keukenzaak in Nederland, biedt goede kwaliteitskeukens aan vanaf € 1350,-. Bekijk het aanbod.

Wilt u hier langer wonen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden extra budget er bij te sparen. Voor een gemiddelde 8.500 euro zit u net even wat ruimer in de mogelijkheden. Ook voor dit keukenbudget raden wij u aan, zeker met een kortere termijn, om ook eens naar een showroomkeuken te gaan kijken.

5.000 tot 10.000 euro keuken budget

Voor dit budget kan men in normale uitvoering een goede keuken neerzetten. Zeker na goede onderhandelingen kan een keuken best in de buurt komen van dit budget, omdat er dan eventueel al kortingen zijn afgegaan.

Een vaatwasser of Quooker worden tevens mogelijk in uw keuken. We hebben het dan in deze prijsklasse ook over normale en bekende apparatuur die in uw keuken zou kunnen komen. Best belangrijk, ook voor de garantie. Met dit bedrag heeft u een betere kwaliteit van uw keuken en apparatuur.

10.000 tot 20.000 euro keuken budget

Dit is het gemiddelde budget voor de besteding van een keuken. Met dit budget kunt u veel kanten op met uw nieuwe keuken. Wist u trouwens dat u voor dit budget ook een SieMatic keuken kan kopen?

Mogelijkheden tot een inbouw koffiezetapparaat of een stoomoven zijn aanwezig. Met dit budget heeft u veel meer mogelijkheden en kunt u ook een luxere keuken aanschaffen.

20.000 tot 30.000 euro keuken budget

Budget met zeer veel mogelijkheden in uw nieuwe keuken. Heeft u een budget tussen de 20.000 en 30.000 euro voor een keuken over, kunt u zeer royaal laten ontwerpen. Denk bijvoorbeeld eens aan een bordenwarmer, PITT cooking of een wijnkast.

Heeft u ook hier echter genoeg budget, maar een beperkte ruimte? Steek dan niet het totale bedrag in uw nieuwe keuken. Dit komt uw keuken niet altijd ten goede. U kunt hier mee een luxere keuken mee ontwerpen en aanschaffen.

Boven de 30.000 euro keuken budget

Boven de 30.000 euro kunt u een zeer luxe keuken laten ontwerpen, met al uw wensen er in. U kunt hier overwegen een deel van het budget aan een keukenarchitect te besteden.

Met een gemiddelde duizend euro aan 1 a 2 ontwerpen is het niet goedkoop. Maar voor een keuken van deze omvang zeker een aanrader. U heeft dan een hele originele keuken die niemand anders heeft, met veel luxe!

Een keukenarchitect kijkt net even iets verder dan de keuken. Hij neemt de gehele keukenruimte mee in zijn ontwerp. Een goede keukenadviseur kan ook goede ontwerpen maken, maar bij bedragen boven de 30.000 euro zal een keukenarchitect uw keukenontwerp zeker bekronen.

Vergelijk keukenzaken

In Nederland zijn er meer dan 1.500 keukenshowrooms. Wij kunnen ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Om niet teveel te betalen, hebben wij alvast keukenzaken vergeleken. Lees meer over de prijs kwaliteit verhouding bij keukens