Top 10 vragen over keukens? Keuken kopen? Hier begint je zoektocht naar een nieuwe keuken. Hieronder vind je de Top 10 vragen over keukens – door consumenten over keukens kopen in Nederland.

 

Top 10 vragen over keukens

 

1. Waar begin ik met oriënteren op een nieuwe keuken?

Oriënteren begint meestal thuis achter de computer. Dan ben je hier bij Izaa.nl – de grootste keukensite van Nederland –  op de juiste plek. Advies op deze site komt van ex-keukenverkopers. Hier vind je veel onafhankelijke informatie over keukens.

Vaak word je onbewust al een beetje gestuurd…

Je buren of kennissen sturen je al een bepaalde kant op. Een huishoudens bezoekt meestal 3 of 4 keukenwinkels – Een van die keukenwinkels is vaak aanbevolen door vrienden of kennissen. Een goede ervaring met een keukenwinkel in de familie, geeft absoluut geen zekerheid. Zo merken wij dagelijks in de mailbox.

Daarom is goed oriënteren handig. Er is een leuke manier om je te oriënteren – Met ons keukenmagazine pakket. We hebben het niet over  keukenmagazines die in boekenwinkels liggen. Die zijn prijzig en geven weinig informatie.

Wij hebben een verzameling met keukenmagazines voor je – het ideale startpunt voor je keuken. Natuurlijk kun je ook overal zelf showrooms inlopen om ze aan te vragen. Gelukkig hoef je dankzij ons die showrooms niet meer in – Ze komen naar je toe.

Klik hier – en stel je eigen keukenmagazine pakket samen  >>>

Verder online zoeken naar keukenplaatjes is slim. Hoe meer keukens je ziet, hoe beter. Tip: bijna elke keuken die je ergens ziet, is ook bij andere keukenwinkels te krijgen. Dezelfde keuken kan ergens anders dus flink goedkoper zijn.

Zoek direct je droomkeuken uit – alle stijlen en opstellingen bij elkaar!

Klik hier om keukenaanbiedingen te zien  >>>

 

2. Hoe herken ik een betrouwbare keukenzaak?

Een betrouwbare keukenzaak herken je niet aan de buitenkant. Met betrouwbaar bedoelen de meeste consumenten een keukenzaak die zijn afspraken nakomt.

Je kunt er wel vanuit gaan dat alle keukenzaken proberen goed werk te leveren. Toch zijn er 3 dingen van belang bij het herkennen van een betrouwbare keukenzaak.

* Is de keuken aangesloten bij het CBW? Dan zit je aanbetaling veilig. En je krijgt er nog een aantal andere zekerheden voor, zoals onpartijdige geschillen afhandeling.

Meer over een keuken kopen met CBW

* Daarnaast was er een keurmerk kwaliteit keukenbranche in het leven geroepen. Deze vereniging gaf het keurmerk aan keukenzaken op basis van een klantonderzoek onder keuken kopers. Dit keurmerk kwaliteit keukenbranche is er niet meer.

* Reviews van keukenkopers. Waar kopen anderen – en hoe is dat bevallen? Wij hebben de Top 3 best beoordeelde keukenzaken >>> voor je op een rij gezet.

 

3. Wat kost een keuken gemiddeld?

Wat kost een nieuwe keuken? Er zijn enorme verschillen in keukenprijzen. De meeste winkels verkopen keukens rond de 10.500 euro. Een flink deel zit er onder- en een kleiner deel erboven.

Vergelijk de goedkoopste keukenzaken >>>

Vanaf een paar duizend euro heb je al een goede Duitse kwaliteitskeuken.

Een keuken kost gemiddeld rond de € 8.500. Vroeger was dat exclusief montage. Tegenwoordig gemiddeld inclusief montage. Het is echter zeer afhankelijk van je wensen aan je nieuwe keuken, maar ook van de maatvoering.

De goedkoopste keukens kosten 2.500 euro. Dan begin je bij bouwmarkt keukens. Heb je iets meer te besteden? Vanaf 5.000 euro heb je net iets betere keukens. Er zijn veel keukenwinkels die goedkope keukens verkopen.

Een gemiddelde Ikea keuken is ook niet meer goedkoop – kost gemiddeld rond de 8.500 euro.

De duurste keukens kunnen oplopen tot 400.000 euro. Dan kom je bij Poggenpohl, Siematic, of Bulthaup uit.  Een gemiddelde Ikea keuken kost rond de 7.500 euro.

Meer over wat een keuken kost

 

4. Wat is het beste keukenmerk?

Wat is het beste keukenmerk die er is? Hoe krijg ik het beste keukenmerk tegen de laagste prijs? Consumenten denken vaak dat er een goed of slecht merk is. Er is geen beste keukenmerk. Een keukenmerk kun je vergelijken met een automerk.

Kwaliteit van een keuken bewijst zich pas als de keuken lang in je huis heeft gestaan. Pas na 10 jaar zie je de kwaliteit. Ontvang gratis keukenbrochures om kennis te maken met keukenmerken.

Sommige keukenbedrijven hebben een robotarm in de winkel of in de fabriek staan. Die draait overuren – dag en nacht doet de arm het deurtje open en dicht. Hiermee kun je meten hoe vaak een keukendeur open en dicht kan, voordat hij kapot gaat.

Keukenmerken die langer bestaan leren veel van hun keukenfouten. Die fouten hebben ze in hun verbeteringsproces toegepast. Keukenzaken die bekend zijn in de markt als kwalitatief zeer goed zijn SieMatic, Poggenpohl en Bulthaup. Deze merken zijn dan ook wat duurder dan gemiddeld.

Soms moet je kwaliteit zien. Kies daarom een grote showroom uit met veel opstellingen.

Veel verschillende keukenmodellen zijn in grootste showrooms met ruime keuze te vinden.

 

 

Top 10 vragen over keukens

5. Hoeveel korting kan er van een keuken af?

De korting die je voor een keuken krijgt is afhankelijk van  de keukenzaak. Maar ook de keukenverkoper en het moment spelen een rol. Er zijn per bedrijf richtlijnen gesteld aan kortingen. De kortingen is ook juist wat een keuken kopen zo lastig maakt.

Steeds meer keukenzaken geven geen korting op een keuken. Dit heeft een aantal voordelen voor de keukenwinkel: maximale winst op een nieuwe keuken – en de prijs lijkt eerlijker.

Veel consumenten ervaren de korting op een keuken als onduidelijk. Wij vinden het belangrijk te benadrukken dat je je niet alleen blind moet staren op de korting. Hierdoor kom je vaak direct bij verkeerde keukenwinkels uit.

Meer informatie over onderhandelen en kortingen bij keukens

De exclusieve keukenwinkels in het hoge segment zullen minder met korting smijten. Dit past ook niet bij dure luxe keukens. Ze geven wel korting – maar vaak minder dan bij de goedkopere keukens.

Wat verder opvalt is dat kleine keukenzaken met maar 1 vestiging vaak minder korting geven, dan grote ketens.

 

6. Is een keuken in Duitsland kopen goedkoper?

Het antwoord is te vinden op de link die volgt, waarin uitgebreid wordt beschreven hoe een keuken in Duitsland kopen werkt. Het antwoord is ja en nee. Geen enkel bewijs is hiervoor gegeven.

Ooit is het verhaal ontstaan dat Nederlandse leveranciers veel geld verdienden als tussenpersoon in de keukenhandel.

Als ik naar Duitsland rijdt ben ik veel goedkoper uit voor mijn nieuwe keuken!

Het klikt logisch: omdat je een tussenpersoon uitschakelt. en die verdiend ook aan je nieuwe keuken. Toch hoeft dit niet zo te zijn – of men goedkoper uit is, hangt af van de korting die je krijgt. Wel kan het kopen van een Duitse keuken (in Duitsland) risico’s met zich meebrengen.

We hebben het niet over een Duitse keuken kopen in Nederland – puur als je over de grens gaat.

Omdat keukens in Duitsland gemaakt worden, denken consumenten vaak dat de condities in dat land goedkoper zijn. Weten hoe het precies zit met een keuken kopen in Duitsland?  Meer informatie over keukens kopen in Duitsland

 

7. Hoe vergelijk ik de kwaliteit van keukens?

De kwaliteit van keukens is helaas moeilijk zichtbaar te vergelijken. Kwaliteit van keukens bewijst zich pas na jaren. Beter kun je kijken naar referenties van keukenzaken. Ook vind je hier informatie over de na service.  een mooi ontwerp maken doen ze vaak ook bij winkels van kwaliteit. Toch is een goede klik met de keukenadviseur heel belangrijk.

Hoe meer je betaald, hoe beter de kwaliteit

Dit hoeft zeker niet waar te zijn.

Er zijn ook keukenwinkels die in hun eigen winkel, de kastjes van 3 of meer andere (rivalen) hebben geplaatst. Op deze manier probeert de verkoper je te overtuigen van de kwaliteit van zijn eigen winkel. Eigenlijk vergelijk hij ter plekke met je de kastjes van de concurrenten, zodat je de showroom niet hoeft te verlaten om te vergelijken.

Hiermee kun je dus direct een beslissing maken.

Wij hebben inmiddels vernomen dat de kastjes van de concurrenten gemanipuleerd werden om zo de kwaliteit van de concurrent minder goed te laten lijken en de kwaliteit van het eigen product als topmerk te voorzien.

Toch hebben wij een aantal keukenzaken voor je vergeleken: Meer informatie over prijs kwaliteits verhouding bij keukens

 

8. Waar moet ik op letten bij een nieuw keukenontwerp?

Je kunt het beste je nieuwe keukenontwerp vergelijken met je oude keuken. Heb je in het ontwerp van je nieuwe keuken meer werkruimte? Kun je alle spullen er in kwijt? Kan de nieuwe keuken makkelijker ingericht worden?

De belangrijkste tip: laat in 3 aparte keukenwinkels zelf een ontwerp maken, dus niet 1 ontwerp voor alle 3 de winkels. Op deze manier kom je zeker op het beste keukenontwerp uit!

Tips en ideeen voor uw keukenruimte

Waarschijnlijk weet je ook al wat je in je vorige keuken minder prettig vond. Bespreek dit ook met de keukenadviseurs.

Juist als je al ervaring had met je vorige keuken, is het perfect om zelf eerst je eigen keuken vrijblijvend te ontwerpen.

9. Is het verstandig een showroomkeuken te kopen?

Een showroomkeuken kopen is financieel voordelig. Deze showroomkeukens hebben zoals de naam al zegt, meestal een periode in een showroom gestaan. Door vele handen aangeraakt en soms licht beschadigd of gebruikt tijdens kooksessies, gaan deze keukens vaak voor lage prijzen weg.

Er zijn meestal 2 periodes in het jaar wanneer de keukenmodellen vervangen worden. Dus een showroomkeuken kopen kan eigenlijk maar in 2 periodes in het jaar.

Kortingen bij showroomkeukens fluctueren. Ook hier geldt: een moeilijk verkoopbare showroomkeuken krijgt nog mer korting dan een showroomkeuken die goed verkoopt.

Een nadeel aan een showroomkeuken is vaak dat je de keuken zo moet nemen als hij in de showroom staat. Hij is dus niet op je ruimte afgestemd. Serieus van plan een showroomkeuken te kopen? Lees hier meer over showroomkeukens.

Aanpassingen doen aan showroomkeukens is vaak lastiger dan je dacht. Wil je een showroom keuken kopen, kijk dan als eerste naar de buitenmaten van je keukenruimte en overleg met de keukenadviseur. Overzicht showroomkeukens Nederland

10. Waar kan ik voordelig een keuken op afbetaling kopen?

Er zijn meerdere mogelijkheden om een keuken op afbetaling te kopen. Hypotheek, keukenlease (af te raden) Lees meer informatie over geld lenen voor een nieuwe keuken.

Dit was een overzicht van de Top 10 vragen over keukens. Belangrijke update met vragen die inmiddels bij de top lijst zijn gekomen:

11. Wel of geen Ikea keuken kopen?

Ikea heeft geweldige service qua keukens. Iedereen kent dit woonwarenhuis wel. Maar om er een keuken te kopen? Wat zijn de voordelen en de nadelen van Ikea keuken kopen? Waarom is een Ikea keuken zo populair? Hoe verhoudt de prijs van een Ikea keuken zich ten opzichte van een andere keukenboer?

Ikea keukens wijkt zowel in positieve als negatieve zin af van alle andere keukenwinkels. Toch van plan om je meer te verdiepen in een Ikea keuken? Lees hier waarom: Ikea keuken kopen.

12. Valkuilen keuken kopen

Let op. Wat je moet weten als je een nieuwe keuken gaat kopen: pas op met kunststof ommantelde keukenfronten (foliedeuren). Deze zijn in de fabriek met 230 graden ”strak” getrokken. Bij mdf keukendeuren is het mogelijk er allerlei vormen in te maken.

Dit komt vooral tot uiting bij klassieke keukendeurtjes.  Om de folie er mooi op te krijgen staat er na de plaatsing altijd spanning op de deur. Deze spanning komt ergens na de aankoop tot uiting, met als gevolg, dat het keukendeurtje loslaat.

Kijk dus altijd uit met foliedeur in de keuken! Vraag elke adviseur in elke winkel hiernaar om zijn mening.

Dit heeft overigens niet zozeer te maken met de kwaliteit, want bij topmerken komt dit ook voor. Dit waren de top 10 (12) vragen over keukens.

Welke keukenontwerpen passen er in je ruimte en wat kost dat? Ontvang hier alle keukenbrochures thuis, bekijk hier >>> de scherpste keukenzaak.

IZAA

>