Keuken kopen? Vragen over keukens? Hier begint je zoektocht naar een nieuwe keuken. Hieronder vind je de top 10 vragen over keukens door consumenten over keukens kopen in Nederland.

 

Top 10 vragen over keukens

 

1. Waar begin ik met oriënteren op een nieuwe keuken?

Oriënteren begint meestal thuis achter de computer om informatie over keukens te vinden. Wij, ex keukenverkopers van Izaa.nl, geven je veel onafhankelijke informatie over keukens.

Ook via buren en kennissen word je vaak al een beetje in een richting gestuurd. Uit onze informatie bezoeken huishoudens bezoeken 3 of 4 keukenwinkels. Op basis van de invloed van anderen, word er meestal 1 winkel bezocht die door anderen aangeraden is.

Je kunt keukenmagazines kopen, om daaruit inspiratie op te doen (bij boekenwinkels en wel prijzig). Je kunt ook de showrooms inlopen om overal een magazine aan te vragen. Dankzij onze handige tool hoef je de showrooms niet meer in:

Gratis keukenbrochures?
Populairste keukens Voor elk budget
Keukens + prijzen 20.000 x aangevraagd

Verder online kijken naar keukenplaatjes is ook een optie. Tip: bijna elke keuken die je ergens online ziet, is bij ELKE keukenwinkel te verkrijgen.

 

2. Hoe herken ik een betrouwbare keukenzaak?

Een betrouwbare keukenzaak is bijna niet herkenbaar. Met betrouwbaar bedoelen de meeste consumenten een keukenzaak die zijn afspraken nakomt.

Je kunt er redelijkerwijs wel vanuit gaan dat alle keukenzaken proberen goed werk te leveren. Wel zijn er 3 dingen van belang bij het herkennen van een betrouwbare keukenzaak.

* Is de keuken aangesloten bij het CBW? Dan kun je er van uit gaan dat je aanbetaling veilig is.

Meer informatie over het CBW

* Daarnaast is een een keurmerk kwaliteit keukenbranche in het leven geroepen. Deze vereniging geeft het keurmerk aan keukenzaken op basis van een klantonderzoek onder keuken kopers. Meer over het keurmerk kwaliteit keukenbranche.

* Reviews van keukenkopers. Waar kochten anderen en hoe is dat bevallen? Wij hebben de Top 3 best beoordeelde keukenzaken voor je op een rij gezet.

 

3. Wat kost een keuken gemiddeld?

Wij zullen je vertellen wat een gemiddelde keuken kost. En meer. Wij zullen je vertellen hoe je de beste prijs uit je keuken krijgt. Een keuken wordt steeds goedkoper.

Vergelijk de goedkoopste keukenzaken>>

van nu. Een paar duizend euro voor een goede kwaliteitskeuken.

Een keuken kost gemiddeld rond de € 8.500. Vroeger was dat exclusief montage. Tegenwoordig gemiddeld inclusief montage. Het is echter zeer afhankelijk van je wensen aan je nieuwe keuken.

De goedkoopste keukens zijn al te koop vanaf 2500 euro. Dan kom je bij bouwmarkten uit. De duurste keukens kunnen oplopen tot 400.000 euro. Dan kom je bij Poggenpohl Siematic of Bulthaup uit.  Een gemiddelde Ikea keuken kost rond de 7.500 euro.

Een keuken kan veel goedkoper en duurder zijn. Het is echter zeer afhankelijk van je wensen van je nieuwe keuken. Een keuken kan een stuk goedkoper, maar ook heel stuk duurder.

Meer over wat een keuken kost

 

4. Wat is het beste keukenmerk?

Wat is het beste keukenmerk die er is? Hoe krijg ik het beste keukenmerk tegen de laagste prijs? Consumenten denken vaak dat er een goed of slecht merk is. Er is geen beste keukenmerk. Een keukenmerk is vergelijkbaar met een auto.

Kwalitatieve hoogwaardigheid bewijst zich pas nadat de keuken een lange periode in je huis heeft gestaan. Ontvang gratis keukenbrochures om kennis te maken met keukenmerken.

Sommige keukenbedrijven hebben een robotarm in de winkel of in de fabriek staan. Hiermee word aangetoond hoe vaak een keukendeur open en dicht kan voordat hij kapot gaat. Dit zegt echter niet alles. Alles hangt oo11. Wel of geen 11. Wel of geen k af van gebruik.

Keukenmerken die langer bestaan hebben veel van hun keukenfouten geleerd en dit in hun verbeteringsproces toegepast. Keukenzaken die bekend zijn in de markt als kwalitatief zeer goed zijn SieMatic, Poggenpohl en Bulthaup. Deze merken zijn dan ook wat duurder dan gemiddeld. Veel verschillende keukenmodellen zijn in showrooms met ruimze keuze te vinden.

 

5. Hoeveel korting kan er van een keuken af?

De korting die er van een keuken af kan is afhankelijk van  de keukenzaak, de keukenverkoper en het moment. Er zijn per bedrijf richtlijnen gesteld aan kortingen. De kortingen op een keuken is het gene wat een keuken kopen vaak zo lastig maakt.

Steeds meer keukenzaken hanteren de trend van geen korting op een keuken. Dit heeft een aantal voordelen: Er word maximale winst gemaakt op een nieuwe keuken en de prijs lijkt eerlijker.

Veel consumenten ervaren de korting op een keuken als onduidelijk. Wij vinden het belangrijk te benadrukken dat je je niet alleen blind zou moet staren op de korting van een keuken, dit bedwelmd wellicht de zoektocht naar een goede keukenleverancier.

Meer informatie over onderhandelen en kortingen bij keukens

De wat exclusievere keukenwinkels in het hoog segment zullen met mijn korting smijten. Dit past ook niet bij dure luxe keukens. De wat goedkopere keukens wel.

Wat verder opvalt is dat keukenzaken met maar 1 vestiging vaak veel minder korting geven dan grote ketens die nog steeds smijten met korting.

 

6. Is een keuken in Duitsland kopen goedkoper?

Het antwoord is te vinden op de link die volgt, waarin uitgebreid wordt beschreven hoe een keuken in Duitsland kopen werkt. Het antwoord is ja en nee. Geen enkel bewijs is hiervoor gegeven.

Ooit is het verhaal ontstaan dat Nederlandse leveranciers veel geld verdienden als tussenpersoon in de keukenhandel.

Als ik naar Duitsland rijdt ben ik veel goedkoper uit voor mijn nieuwe keuken!

Het klikt logisch, omdat je een tussenpersoon die ook aan je keuken verdiend uitschakelt maar dat is het niet. of men goedkoper uit is hangt af van de korting die je krijgt. Wel kan het kopen van een Duitse keuken (in Duitsland) risico’s met zich meebrengen.

Consumenten denken dit vaak omdat de meeste keukens in Duitsland gemaakt worden, waardoor keukenzaken daar betere condities zouden hebben. Weten hoe het precies zit met een keuken kopen in Duitsland?  Meer informatie over keukens kopen in Duitsland

 

7. Hoe vergelijk ik de kwaliteit van keukens?

De kwaliteit van keukens is helaas zeer moeilijk zichtbaar te vergelijken. Kwaliteit van keukens bewijst zich pas na jaren. Beter kun je zich richten op referenties van keukenzaken, goede service, een mooi ontwerp en een goede klik met de keukenadviseur.

Hoe meer je betaald, hoe beter de kwaliteit

hoeft zeker niet waar te zijn.

Er zijn ook keukenwinkels die in hun eigen winkel, de kastjes van 3 of meer andere (rivalen) hebben geplaatst. Op deze manier probeert de verkoper je te overtuigen van de kwaliteit van zijn eigen winkel. Eigenlijk vergelijk hij ter plekke met je de kastjes van de concurrenten, zodat je de showroom niet hoeft te verlaten om te vergelijken.

Hiermee kun je dus direct een beslissing maken.

Wij hebben inmiddels vernomen dat de kastjes van de concurrenten gemanipuleerd werden om zo de kwaliteit van de concurrent minder goed te laten lijken en de kwaliteit van het eigen product als topmerk te voorzien.

Toch hebben wij een aantal keukenzaken voor je vergeleken: Meer informatie over prijs kwaliteits verhouding bij keukens

 

8. Waar moet ik op letten bij een nieuw keukenontwerp?

Je kunt het beste je nieuwe keukenontwerp vergelijken met je oude keuken. Heb je in het ontwerp van je nieuwe keuken meer werkruimte? Kun je alle spullen er in kwijt? Kan de nieuwe keuken makkelijker ingericht worden?

De belangrijkste tip: laat in 3 aparte keukenwinkels zelf een ontwerp maken, dus niet 1 ontwerp voor alle 3 de winkels. Op deze manier kom je zeker op het beste keukenontwerp uit!

Tips en ideeen voor uw keukenruimte

Waarschijnlijk weet je ook al wat je in je vorige keuken minder prettig vond. Bespreek dit ook met de keukenadviseurs.

Juist als je al ervaring had met je vorige keuken, is het perfect om zelf eerst je eigen keuken vrijblijvend te ontwerpen.

9. Is het verstandig een showroomkeuken te kopen?

Een showroomkeuken kopen is financieel voordelig. Deze showroomkeukens hebben zoals de naam al zegt, meestal een periode in een showroom gestaan. Door vele handen aangeraakt en soms licht beschadigd of gebruikt tijdens kooksessies, gaan deze keukens vaak voor lage prijzen weg.

Er zijn meestal 2 periodes in het jaar wanneer de keukenmodellen vervangen worden. Dus een showroomkeuken kopen kan eigenlijk maar in 2 periodes in het jaar.

Kortingen bij showroomkeukens fluctueren. Ook hier geldt: een moeilijk verkoopbare showroomkeuken krijgt nog mer korting dan een showroomkeuken die goed verkoopt.

Een nadeel aan een showroomkeuken is vaak dat je de keuken zo moet nemen als hij in de showroom staat. Hij is dus niet op je ruimte afgestemd. Serieus van plan een showroomkeuken te kopen? Lees hier meer over showroomkeukens.

Aanpassingen doen aan showroomkeukens is vaak lastiger dan je dacht. Wil je een showroom keuken kopen, kijk dan als eerste naar de buitenmaten van je keukenruimte en overleg met de keukenadviseur. Overzicht showroomkeukens Nederland

10. Waar kan ik voordelig een keuken op afbetaling kopen?

Er zijn meerdere mogelijkheden om een keuken op afbetaling te kopen. Hypotheek, keukenlease (af te raden) Lees meer informatie over geld lenen voor een nieuwe keuken.

Dit was een overzicht van de Top 10 vragen over keukens. Belangrijke update met vragen die inmiddels bij de top lijst zijn gekomen:

11. Wel of geen Ikea keuken kopen?

Ikea heeft geweldige service qua keukens. Iedereen kent dit woonwarenhuis wel. Maar om er een keuken te kopen? Wat zijn de voordelen en de nadelen van Ikea keuken kopen? Waarom is een Ikea keuken zo populair? Hoe verhoudt de prijs van een Ikea keuken zich ten opzichte van een andere keukenboer?

Ikea keukens wijkt zowel in positieve als negatieve zin af van alle andere keukenwinkels. Toch van plan om je meer te verdiepen in een Ikea keuken? Lees hier waarom: Ikea keuken kopen.

12. Valkuilen keuken kopen

Let op. Wat je moet weten als je een nieuwe keuken gaat kopen: pas op met kunststof ommantelde keukenfronten (foliedeuren). Deze zijn in de fabriek met 230 graden ”strak” getrokken. Bij mdf keukendeuren is het mogelijk er allerlei vormen in te maken.

Dit komt vooral tot uiting bij klassieke keukendeurtjes.  Om de folie er mooi op te krijgen staat er na de plaatsing altijd spanning op de deur. Deze spanning komt ergens na de aankoop tot uiting, met als gevolg, dat het keukendeurtje loslaat.

Kijk dus altijd uit met foliedeur in de keuken! Vraag elke adviseur in elke winkel hiernaar om zijn mening.

Dit heeft overigens niet zozeer te maken met de kwaliteit, want bij topmerken komt dit ook voor. Dit waren de top 10 (12) vragen over keukens.

Welke keukenontwerpen passen er in je ruimte en wat kost dat? Ontvang hier alle keukenbrochures thuis, bekijk hier de scherpste keukenzaak.

>
IZAA