Tafelmodel vriezers

Tafelmodel vriezers kopen? Deze middelgrote apparaten voelen zich in iedere keuken thuis, inclusief de wat kleinere ruimtes. Wil jij genieten van de voordelen van een tafelmodel vriezer? Wij vertellen je alles dat je weten wilt voor je aan je zoektocht begint!

Wat is een tafelmodel vriezer?

De tafelmodel vriezer is kleiner dan de normale vrieskast en groter dan de minivriezer. De minivriezer is vaak 40 tot 60 centimeter hoog en is daardoor op het aanrechtblad te zetten. Een tafelmodel vriezer is in de regel +/- 85 centimeter hoog.

Het past dankzij dit formaat eenvoudig onder een werkblad en hierdoor voelt het zich tevens prima thuis in kleinere keukens. De tafelmodel diepvrieskast biedt voldoende netto vriesinhoud voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Top 5 beste tafelmodel vriezers

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het grootste voordeel is dat deze apparaten een klein formaat hebben. Als je een klein huishouden hebt, is het zonde om een grote vriezer te kopen die altijd halfleeg staat. De tafelmodel vriezer biedt in dit geval de oplossing.

Doordat het vrij klein is, heeft het een kleinere netto inhoud dan een vrieskast of -kist. Vaak gaat het om een inhoud van 120 tot 140 liter. Hierdoor kun je grotere verpakkingen wat lastiger kwijt en je kunt niet teveel diepvriesinkopen in één keer doen.

Deze compacte vrieskast is relatief vaak wat minder zuinig dan zijn grotere broers. Veelal hebben ze energielabel E of F. Het is beter om voor een energiezuinig, vrijstaand tafelmodel vriezer met een C- of D-label te gaan. Je hebt dan alleen wat minder keus.

Wat kost een tafelmodelvriezer?

Een tafelmodelvriezer kost in de regel tussen de 200 en 400 euro. Wil je een compacte vriezer met No Frost, een topklasse vrieskwaliteit en handige functies? Dan ben je wat meer kwijt; meestal 500 of 600 euro.

Tafelmodel vriezer

 

Tafelmodel koelkast en vriezer sets

Het fijne aan de tafelmodel koelkast en de tafelmodel vriezer is dat ze door sommige merken in sets verkocht worden. Deze apparaten hebben in dit geval hetzelfde uiterlijk en dezelfde afmeting. Hierdoor zet je de vrijstaande tafelmodel vriezer en koelkast naast elkaar in de keuken zonder dat het rommelig oogt. Ook passen ze onder hetzelfde aanrechtblad.

Advies voor tafelmodel vriezers

No Frost of Low Frost?

Zie jij het niet zitten om jouw koelapparaat zes keer per jaar te ontdooien? Kies dan voor een apparaat met een No Frost of Low Frost functie. Een tafelmodel vriezers met Low Frost moet twee keer per jaar ontdooid worden. Een No Frost vriezer voorkomt ijsvorming in het vriesgedeelte compleet, waardoor je deze nooit hoeft te ontdooien.

Het geluidsniveau van de tafelmodel diepvrieskast

Er zit nogal een verschil in de mate waarin vriezers geluid maken. Een vriezer tafelmodel met een geluidsniveau onder de 39 dB wordt als zeer stil ervaren. Je hoort de motor van het apparaat vrijwel niet.

Een tafelmodel vriezer met een 39 of 40 dB geluidsniveau hoor je zoemen als de motor aanslaat, maar dit wordt door de meesten niet als storend ervaren. Een tafelmodel vriezer met een geluidsniveau van 41 dB of hoger is minder geschikt voor een open keuken. Plaats het in een gesloten keuken, of de bijkeuken of garage als de klimaatklasse dit toelaat.

De klimaatklasse van de tafelmodel diepvrieskast

Wil je jouw vrijstaande tafelmodel vriezer in de garage of schuur plaatsen? Let dan op de klimaatklasse bij aanschaf. Een tafelmodel vriezer met een SN-klimaatklasse of een combinatie van de SN- en de T- of ST- klimaatklasse is geschikt om in een ruimte te zetten met een omgevingstemperatuur van minimaal 10 graden.

Is de ruimte kouder dan dat? Hoewel er nog geen klimaatklassen zijn voor koudere temperaturen zijn er fabrikanten die een goede werking van hun apparaat garanderen bij minimale temperaturen van 0 graden of zelfs -15 graden. Dit wordt dan aangegeven in de eigenschappen van de specifieke tafelmodel vriezer.

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd in koelapparatuur voor in huis? We hebben een lijst gemaakt met de beste koelapparaten op een rij.

Bekijk een overzicht van de beste vriezers

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>