Keuken kopen 2019? Er zijn vele zaken waar u van tevoren geen rekening mee houd. Vooral door de lange gesprekken met keukenadviseurs. Hiermee kunt u uzelf flink mee in de vingers snijden. We zien vaak dat er problemen of onduidelijkheden ontstaan of men (veel) teveel betaald. Wij laten u exact zien hoe u deze valkuilen voorkomt.

 

Stap 1: Oriënteren nieuwe keuken kopen

Handige tip in dit stappenplan

Bij het kopen van een keuken gaat erg vaak iets mis en bijna geen keuken word foutloos geleverd. Kleine problemen zijn vaak niet zo erg. Er moet veel besproken worden en dit moet op papier komen. Er blijven dan nog ontelbare dingen over die mis kunnen gaan.

We ontvingen zoveel e-mails over keukenfouten, dat we er een pagina voor hebben opgezet. Deze fouten zijn wel direct gemakkelijk te voorkomen. Bijvoorbeeld door eens een kijkje te nemen bij keukenzaken die door anderen zeer hoog gewaardeerd worden. En deze hebben wij voor u uitgezocht: keukenzaken met de minste klachten.

 

Doel van de keuken

Wat is het doel van uw keuken? Praktisch ingericht? Luxe? Voordelig? Leuk voor uw ogen, of juist voor anderen? Moet het uw paradepaardje in huis worden?

Natuurlijk gaat het er om wat u wilt, maar wij richten ons ook bewust op het totale plaatje. Vergeet niet dat u uw keuken ook wellicht ooit weer verkoopt, als u bijvoorbeeld uw huis in de verkoop doet. Door een populair model te plaatsen verkoopt uw woning gemakkelijker en kan dit de prijs ook opdrijven.

U kunt uw keuken zó mooi maken dat nieuwe kopers, jaren vanaf nu, geïnteresseerd raken in uw huis om de keuken die er in zit. Het is dus niet alleen een kwestie van wat vind u mooi, maar ook wat vinden anderen mooi aan een keuken. Wij raden aan hier rekening mee te houden. Een mooie keuken die extreem luxe oogt hoeft niet veel te kosten.

 

Inspiratie (gratis) in huis halen

 

keukenbrochures aanvragen

 

Ontvang de keukentrends van 2019: de nieuwste opstellingen en ideeën voor uw nieuwe keuken. Meer dan 500 pagina’s gratis aan te vragen van verschillende keukenzaken. Met verschilende kortingen en acties. Kies hier welke brochures u wilt ontvangen.

 

Hoe lang wilt u er blijven wonen?

Als u niet lang in uw woning blijft wonen, laten we zeggen een jaar of 5, zult u anders naar een keuken in uw huis kijken dan wanneer u daar langer blijft wonen. Ook een keuken zakt in waarde naarmate hij ouder is. Vooral door slijtage van dagelijks gebruik.

Het is gebruikelijk om meer uit te geven aan een keuken wanneer u langer blijft wonen. Is het relevant om veel geld voor uw keuken uit te geven als u snel gaat verhuizen? Wellicht is in dit geval keukenrenovatie iets voor u. Indien u de keuken alleen iets op wilt vrolijken. Let op, ook dit kan flink in de kosten lopen.

Wilt u het huis verkopen, kunt u overwegen een nieuwe keuken er in te zetten. In de woningmarkt zien we vaak dat een woning veel sneller verkocht word met een nieuwe keuken.

keuken kopen cursus

40.000+ keuken
kopers gingen u voor

Voorkom dat uw keukenaankoop helemaal FOUT gaat

Gratis mini cursus keuken kopen

Ontvang direct: 24 valkuilen waar geen keukenkoper rekening mee houdt (door ex-keukenverkopers)

 

Welke ruimte voor de keuken benutten

In welke ruimte wilt u de keuken plaatsen? Veel mensen kijken alleen naar de reeds bestaande keukenruimte. Het leidingwerk ligt er immers al. Dat scheelt dan ook geld. Niet alleen de huidige keukenruimte kan gebruikt worden voor het plaatsen van een keuken. Draai het idee eens om. Is er een andere plek in uw huis beter om een keuken te plaatsen?

Geeft dat meer mogelijkheden voor uw keuken? Een mooiere lichtval? Meer ruimte voor uw keuken? Dan is het zeker een optie om te kijken naar een andere keukenruimte dan de al bestaande keukenruimte. Ook het slopen van een (draag)muur kan het plaatje ten goede komen. Bijvoorbeeld een eiland of bar is dan veel gemakkelijker te plaatsen.

Een prachtig neergezette keuken geeft een boost aan het huis en zeker aan de verkoop van uw woning. Een bijzonder mooi keukenontwerp laat de ouderdom van de keuken in het niets. Met een gewild keukenmodel scoort u pluspunten.

 

Keuken ontwerpen

Als u thuis een keuken ontwerp maakt, kunt u deze meenemen naar de showroom. Ook kunt u zich laten verrassen door de keukenadviseur en later uw eigen ontwerp ernaast leggen.

Persoonlijk raden wij u aan voorzichtig te zijn met interieur ontwerpers. In de meeste gevallen hebben interieur ontwerpers minder verstand van het ontwerpen van keukens en is het resultaat soms teleurstellend. Dit verschilt wel heel erg per bedrijf.

keuken ontwerpen

 

Daarnaast hebben ze weinig idee van de prijzen en veelal is het ontwerp vaak duurder dan een begroting, of word een mooi ontwerp klakkeloos overgenomen, waardoor er maar weinig originaliteit in de keuken is. Het is zeker leuk om zelf aan de slag te gaan met een keukenontwerp programma. De mooiste echter staat hieronder. Makkelijk in gebruik, zonder lastige downloads. Gratis en vrijblijvend.

Onze tip: neem uw keukenontwerpen mee naar de adviseur zodat de keukenontwerper een beetje kan zien wat uw wensen en ideeën zijn.

Hier vind u een gemakkelijk gratis online programma om uw eigen keuken te ontwerpen in een paar minuten. Start met het ontwerpen van uw eigen keuken. Tijdelijk zonder registratie.

 

Levertijd

Let op, de meeste keukenzaken hanteren een termijn van minimaal 12 weken. Dit om even rekening te houden met uw planning. Heeft u een nieuwbouwwoning? Let dan ook op de opleveringstermijn van de woning. Als een keuken later geleverd moet worden, zitten hier vaak flinke opslagkosten aan. Gelukkig zijn er keukenzaken kunnen die wel met u meedenken en de keuken gratis voor u bewaren.

Indien dit niet mogelijk is overweeg of creëer dan desnoods een plek waar u de keuken kunt opslaan. Laat de keuken niet onnodig lang in de nieuwbouwwoning onbewoond achter. Veel verhalen zijn bekend van gestolen keukens die vlak voor de oplevering uit de nieuwe woning geroofd werden. Dit gebeurd nog steeds. Als de keuken geleverd is in een leeg nieuwbouwhuis, houd hem dan goed in de gaten. Er is een website die alle levertijden van alle keukenwinkels bijhoud. Bekijk levertijden per keukenzaak.

Binnen een paar weken een keuken nodig? Deze keukenzaken kunnen binnen enkele weken helpen.

 

Budget

Welk budget wilt u voor uw keuken gebruiken? Wordt het een keuken van 10 bij 10 van Ikea of wordt het 1 meter bij Clive Christian voor dezelfde prijs?

Er zijn flinke verschillen in de prijzen. Dit heeft met meerdere factoren te maken (kwaliteit, apparatuur, materialen etc). Met een lager budget kunt u voor een mindere kwaliteit kiezen met dezelfde uitstraling als een duurdere. Kans is wel dat deze eerder vervangen dient te worden. Let u hier dan goed op de details. Hier zijn keukenzaken met keukens vanaf € 1500,- te vinden.

Een nieuwe keuken kopen is nogal een investering. Hier heeft men echter wat op gevonden. Er zijn meerdere mogelijkheden om een nieuwe keuken te financieren of op afbetaling te kopen. Meerdere grote keukenzaken hebben een keuken op afbetaling programma. Hypotheek, keukenlease (niet aan te raden) of een goedkope lening. Meer over geld lenen voor een keuken.

Goed voorbereiden is het allerbelangrijkste bij een nieuwe keuken. Bekijk uw budget voor de keuken kritisch en kijk of u ergens op kunt besparen. Tips voor het onderhandelen spelen hier zeker een rol.

 

In 5 minuten de keukenprijs berekenen?

Met deze handige nieuwe tool berekent u in 5 minuten de prijs van uw nieuwe keuken. Wat handig is om eerst de keuken te ontwerpen. Wanneer u weet hoe de opstelling er uit komt te zien berekent u ook eenvoudig de prijs van de opstelling met de budgetplanner.

 

Keuken zelf monteren of laten monteren

Bepaal ook of u zelf de keuken gaat monteren, of dat u dit laat doen. De kosten van een montage van een keuken is wat lastiger te noemen. Dit bedrag ligt gemiddeld rond de € 1200,- euro exclusief meerwerk. Globaal gezien 10% van de keuken kosten. Dit is exclusief verleggen van leidingen, gasaansluiting, elektriciteitsleidingen en waterleidingen. Verleggen van leidingen en dergelijke kan vaak ook al uitkomen op een paar duizend euro.

Kijk uit met beunhazen die niet erg kundig zijn in keukens plaatsen. Veel dure keukens zijn verpest omdat ze door keukenmonteurs slecht geplaatst zijn. U kunt bijvoorbeeld op Werkspot een keukenmonteur zoeken of kijken bij onze lijst van keuken montage bedrijven of meer lezen over kosten plaatsen nieuwe keuken.

 

Open of gesloten keuken

Wilt u een open keuken of juist een gesloten keuken? Wat zijn de verschillen tussen een open keuken en een gesloten keuken? Het verschil bekijken tussen een open of gesloten keuken.

Vroeger kozen de meeste mensen voor een gesloten keuken. Doordat de keuken bij de woonkamer word betrokken, is dit de laatste jaren veranderd. Woonkeukens zijn immens populair. Ze geven een ruimtelijk gevoel.

Een open keuken creëert vaak iets meer onrust en uiteraard is er meer last van kookluchtjes. Een gesloten keuken daarentegen kan in een beperkte ruimte erg klein lijken.

Bij een open keuken is er niet echt een afscheiding tussen de kookruimte en de woonruimte. Daarnaast valt de kleur roestvrijstaal meer op dan andere kleuren. Dit is vaak zeer dominant aanwezig. Let dus goed op bij de positie van de afzuigkap. Deze eist de aandacht op van uw ogen en kan, omdat de kleur zo dominant aanwezig is, onrust geven in de woonkamer.

Deze keukenvoorbeelden geven een impressie van de vele mogelijkheden.

 

Vergelijk de inhoud

Vergelijk de inhoud van uw huidige keuken qua kastruimte. Komt u nu al ruimte te kort? Of heeft u misschien teveel ruimte in uw keuken? Hoeveel kasten denkt u extra nodig te hebben? Vergelijk dus het huidige aantal keukenkasten met uw nieuwe keuken. Neem ook niet zomaar te veel kasten omdat u denkt bergruimte nodig te hebben. Dit kan afbreuk doen aan uw nieuwe keuken, zeker als u de keuken vol stopt met hangkasten. De kunst van het weglaten geldt hier ook.

 

Soort keuken

Welke soort keuken past bij uw smaak? Veel lezers hebben het vaak over een tijdloze keuken. Eigenlijk bedoelen ze hiermee een keuken die “met de tijd meegaat”. Super handig dat deze keuken over een aantal jaren ook nog in de smaak valt.

soort keuken

Het zal u verbazen, maar mensen die een moderne keuken prefereren zullen ineens ook voor een klassieke keuken kunnen vallen, als deze mooi en ruimtelijk is opgezet. Een klassieke keuken heeft ruimte nodig om mooi tot zijn recht te komen. Klassieke keukens komen niet tot hun recht in een hele kleine ruimte. Maar als een klassiek model mooi opgezet word in een grote ruimte, dan is dat voor veel mensen de sublieme keuken. Groots en rijkelijk opgezet.

Moderne keukens zijn onder te verdelen in tijdloos, dan zou hij wat klassieke elementen kunnen hebben, of zeer modern met veel roestvrijstaal. Dan spreek je vaak ook van een minimalistische keuken. Het voordeel van een tijdloze of moderne keuken is dat hij ook in kleinere ruimten past. Een boerenkeuken past niet in een kleine ruimte. Het effect is dan weg.

 

Brede of smalle keukenfronten

Ons advies is om altijd smalle keukenfronten te vermijden (tot 45 cm breed). Smalle keukenfronten creëren onrust en worden vooral gebruikt aan het einde van de ruimte, als een muur of obstakel geen grote keukenfronten meer toelaat. Hoe minder 45 cm, 30 cm en 20 cm fronten gebruikt worden hoe beter. De meest gebruikte en mooiste keukenfronten zijn 120 cm breed, 90 cm breed en 60 cm breed. Helaas gebruikt Ikea de weinig gebruikte en onmogelijke maat 40 cm.

 

Gebruik van accenten

Accenten gebruiken kan uw keuken zeer verfraaien. Maar daar is lef voor nodig. Accenten zijn mogelijk in de vorm van bijvoorbeeld een derde kleur. Als voorbeeld kunt u denken aan witte keukenfronten, een donker granieten werkblad met zijwanden (zijpanelen) van bijvoorbeeld kunststof eikenhout. Zo zijn er meer manieren om een keuken te verfraaien. Gebruik niet te veel kleuren. Dit maakt de keuken onrustig. Wilt u veel voorbeelden zien van accenten in de keuken? Kijk dan eens bij de keuken inspiratie.

 

Plint in de keuken

Plinten zijn er alleen om de stelvoeten weg te werken. Dit betekent ruimteverlies. Toch speelt de plint een zeer belangrijke optische rol. Optisch gezien is een plint van 20 cm hoog het mooist. U zult merken dat het met bukken ook een stuk prettiger is, omdat u minder ver hoeft te bukken om bijvoorbeeld iets uit de gootsteenkast te pakken.

Ons advies bij een moderne keuken is om de plint altijd in roestvrijstaal of roestvrijstaal kleur te doen. Roestvrijstaal past zich aan aan de omgeving en de keuken zal dan altijd bij de vloer passen, behalve bij een klassieke keuken. Roestvrijstaal neutraliseert de vloer en de fronten van uw keuken en maakt van alles 1 geheel. U hoeft niet bang te zijn dat de vloer niet bij de keuken past.

roestvrijstalen plint keuken

Door uw plint in wit of crème kleur te kiezen neemt u wel een risico. Doordat er veel tegenaan getrapt word, ontstaan er vaak vlekken van bijvoorbeeld schoenpoets op de plint en deze word naar verloop steeds zichtbaarder.

Bij een klassieke keuken is het als uitzondering algemeen wel een regel de zelfde kleur te nemen als het keukenfront.

 

Ruimte tussen hangkasten en werkblad

Idealiter is de ruimte tussen hangkast en werkblad ongeveer 55 cm. Gezien de maatvoering van de hoge kasten zijn dit vaak standaard tussenmaten. Vraag altijd aan uw keukenadviseur hoe hoog de tussenruimte word. Heeft u alleen hangkasten niet aansluitend aan een hoge kast? Bespreek de tussenruimte dan met een monteur als uw keuken geplaatst wordt. U hoeft dan immers geen rekening te houden met een standaard ophanghoogte voor uw bovenkasten. Wijk echter niet veel van de standaard maat af.

 

De achterwand

Wat zullen we tussen de hangkasten en het werkblad op de muur doen? De kleur en materiaal van de achterwand is zeer belangrijk. Als u de kleur van het werkblad ook als achterwand van uw keuken neemt kan dat zeer kolossaal overkomen. Zeker als u donker graniet heeft. Een tip hierbij: een mooie speelse oplossing is om de achterwand half in de hangkasten te laten vallen als halve passe-partout.

Glas is ook een goede mogelijkheid. Als u doorzichtig glas neemt, onthoud dan dat alles (ook ongedierte) wat achter het glas komt, altijd zichtbaar zal blijven en daar zal blijven tot het verteerd is. Twijfelt u over de achterwand, wacht dan tot de keuken geplaatst is. Montage achteraf is iets lastiger, maar een keuken in delen compleet maken is vaak mooier dan een keuze maken omdat u twijfelt. Achterwanden kunnen later ook nog makkelijk geplaatst worden.

 

Het keukenmerk

Het keukenmerk kan belangrijk zijn, vooral bij de verkoop van uw woning. Een makelaar kent vaak wel de keukenmerken, maar is vaak minder kundig bij een keuken, zeker als het gaat om waardeschatting. Bij een SieMatic keuken in uw woning zal hij uw woning hoger taxeren dan wanneer er een Ikea keuken in staat. Merken als SieMatic, Bulthaup en Poggenpohl worden ook gretig in de makelaars brochures genoemd als zijnde verkoopargument. Alle keukenmerken zijn voor u op een rij gezet.

Een keukenmerk kan dus een meerwaarde zijn bij de verkoop van een woning. In een taxatierapport neemt men de keuken mee. Het is de kunst om een keuken zeer duur te laten ogen voor minder. De verkoopkansen stijgen aanzienlijk bij het zien van een grote mooie keuken.

 

Ergonomie en werkblad hoogte

Ergonomie en werkblad hoogte van uw keuken wordt vaak vergeten. De werkblad hoogte van uw keuken is zeer belangrijk en vaak onderschat. Hoe bepaal je de ideale werkblad hoogte in de keuken? Er is een handig trucje om te bepalen wat de ideale werkblad hoogte in uw keuken moet zijn. Houd uw armen in een hoek van 90 graden strak tegen uw lichaam.

Nu moet de ruimte tussen uw handen en het werkblad ongeveer 12 cm zijn. Als alleen u de keuken gebruikt, is dit makkelijk te berekenen. Mocht u de keuken samen met iemand anders gebruiken, houdt dan in gedachte dat u meet vanaf diegene die het meeste in de keuken staat. Een te laag werkblad geeft u rugpijn een te hoog werkblad geeft u spanning in de schouders.

Verschillende hoogten werkbladen zijn in de grootste showrooms met veel opstellingen te vinden. Dit zijn de showrooms met de meeste keukenopstellingen.

 

Stap 2: Op pad voor een nieuwe keuken kopen

Hoe kies ik een betrouwbare keukenleverancier?

Het kiezen van een betrouwbare keukenzaak is niet makkelijk. Wat is een betrouwbare keukenzaak? Er bestaat geen lijst van betrouwbare of niet betrouwbare keukenzaken. Onbetrouwbare keukenzaken komen voort uit de monden van de consumenten die een slechte ervaring met een keukenzaak hebben gehad.

U zoekt een keukenzaak die zijn afspraken nakomt. Dat is voor een leek niet te onderscheiden. Wij helpen u hier graag bij en hebben de best beoordeelde keukenzaken van dit moment voor u op een rij gezet.

Goede nieuws voor u is dat keukenzaken tegenwoordig net even iets beter hun best doen. De betrouwbaarheid hangt van een groot deel af van de concentratie van de keukenverkoper en de orderverwerking. Ook de service achteraf is bij veel keukenzaken een probleem. Wanneer er iets verkeerd is geleverd of binnen de garantie termijn kapot gaat.

 

Kies 3 tot 5 keukenleveranciers maximaal

U kunt ervoor kiezen om bij tien keukenzaken een offerte te laten maken, dit zal echter een zeer tijdrovende klus zijn. Per winkel zit u al gauw 2 to 3 uur aan tafel.

Tevens word het vergelijken van keukens en keukenoffertes dan steeds moeilijker. Elke keukenzaak levert andere merken keukens en apparatuur. Met een beetje pech ook in verschillende varianten op uw eerste keukenontwerp.

Wij kunnen u er wel tips in geven. Ons advies is om het overzichtelijk te houden. Neem bijvoorbeeld maximaal drie keukenzaken waar u een offerte laat maken.

Bereid u goed voor hoe die keukenzaken in de markt liggen. Zoek soortgelijke keukenzaken. Tip van ons: vergelijk de 4 scherpste keukenzaken.

 

Bekijk de keukenfronten en werkbladen

Kijk en voel verschillende mogelijkheden in materialen en diktes. Van fronten maar ook van werkbladen. Ga voor de samenstelling waar u zich goed bij voelt.

Hoe aardig u de keukenadviseur ook vind. Als het werkblad en het keukenfront wat u wilt hebben niet in hun collectie zit, is het tijd om afscheid te nemen.

Neem gezien de vele tijd die een keuken kopen kost, de moeite om meteen even te kijken of u zou kunnen slagen bij de zaak waar u bent. Anders is het zonde van uw tijd en van die van de keukenadviseur.

keukenfronten werkblad

 

Keuken offerte laten maken

U weet nu hoe de keuken er uit moet komen te zien. Het ideale moment om eens een prijsopgave te laten maken. Ga blanco een gesprek met een adviseur aan. Uiteraard met de ideeën die u heeft opgedaan in uw achterhoofd. Laat hen meedenken over uw wensen. Keukenzaken waar u een vrijblijvende afspraak mee kunt maken.

Een klik met de adviseur is een extra pluspunt. Voor beide partijen werkt dit net even fijner. Als u het niet heeft, ook geen probleem. Zie keukenadviseurs niet alleen als mensen die op hun provisie uit zijn. Zeker in deze concurrerende markt moet er extra hard gewerkt worden. Ook krijgen lang niet alle adviseurs provisie meer.

 

Meerdere keukenoffertes laten maken

Ons advies is om wederom blanco een nieuwe zaak in te lopen en een nieuwe offerte te laten maken. Ter informatie: u kunt een bestaand ontwerp meenemen, al zal de adviseur u dat niet in dank afnemen. Hij krijgt dan het gevoel dat het alleen om de keukenprijs draait. Als u voor het zelfde keukenontwerp als elders gaat is het beter is om aan te geven wat u wilt. U heeft het ontwerp immers nog in uw hoofd zitten.

Nog vele malen beter is om u te laten verrassen. Wellicht heeft deze ontwerper een nog mooier en handiger ontwerp in gedachten. Laat de creativiteit te werk gaan. Deze stap adviseren wij u nog 1 keer te herhalen.

Twijfelt u aan de keuze van uw keukenontwerp? Wij kijken graag met u mee en geven u gratis advies over uw ontwerpen. Wilt u een second opinion over uw keukenontwerp, e-mail ons gerust

 

Stap 3: Keuken kopen

 

keuken kopen

 

Keuken offertes vergelijken

Keukenzaken offertes vergelijken. Een zeer lastig iets. Laat ik meteen vertellen dat keuken offertes bijna niet één op één te vergelijken zijn. Dit kan alleen door iemand die kundig is in keukens. Wat u wel kunt vergelijken is het gevoel dat de adviseur u geeft, de garantie, de aanbetaling voorwaarden en leveringsvoorwaarden.

Uw keuken voor een scherpere prijs? Uw keukenofferte laten vergelijken is gratis en u kunt er honderden euro’s mee besparen.

 

Inhoud van een keuken offerte

Als we naar de inhoud van een keuken offerte kijken is dat vaak vaktaal en onduidelijk voor de consument. Het is echter vrij logisch te begrijpen. Mits er goed naar gekeken word. Even een paar belangrijke dingen:

* Als u geluk heeft is een keukenofferte per regel gespecificeerd (meestal doet men dit niet). Dan ziet u regel voor regel wat er in de offerte staat, inclusief prijs. Meestal echter staat de offerte onderverdeeld in keukenmeubelen, apparatuur en werkblad. Bij keukenmeubelen gaat het dan alleen om de kasten en de inhoud. Apparatuur wijst voor zich. Ook staan meestal de werkbladen, de uitsparingen en de spoelbak en kraan onderverdeeld. Het word dan nog redelijk gokken wat er in welke prijs verwerkt is. Het blijft immers een onduidelijke offerte.

* De offerte staat meestal in volgorde van links naar rechts en met maatvoering aangegeven. Daarnaast staat er vaak nog welke kast ten behoeve van wat is. Zo kunt u redelijk controleren met een tekening of alles er in zit en of de maten kloppen. Er zijn merken die sommige onderdelen automatisch bij de prijs in berekenen, zo als bijvoorbeeld de plinten.

* Diverse onderdelen zitten niet bij de prijs in. Voor u is het logisch dat de zijkant van de hangkasten bekleed is in de kleur van de kast. Soms is de zijkant niet dezelfde kleur, zoals bij Ikea keukens. Het kan ook andersom, het zit standaard bij een hangkast. Het betekend dus niet als het niet in de offerte zit, dat het automatisch vergeten is. Vraag het de adviseur als u iets opvalt in de offerte.

 

Aanbetaling

Veel voorkomend zijn aanbetalingen van 10% tot 15% (zoals bij CBW aangesloten bedrijven).

Juridisch gezien mag een aanbetaling van een keuken maximaal 50% omvatten van het totale bedrag. Dit is in verhouding vrij veel en bijna onacceptabel. Gelukkig komt dat tegenwoordig slechts sporadisch voor.

In sommige gevallen 25%. Sommige keukenzaken vragen helemaal geen aanbetaling als u er een keuken koopt. Ze hebben immer uw handtekening al. Diezelfde bedrijven vragen ook vaak weer volledige 100% betaling voor levering.

Showrooms keukens

Bij showroomkeukens komt dit als uitzondering wel voor. Hier vraagt men vaak wel een hogere aanbetaling of zelfs het gehele bedrag in een keer.

Hier spreken wij van een gelijk oversteken principe. De showroom die gekocht word is kant en klaar. Een showroomkeuken is een kant en klaar product waar niet meer aan veranderd word.

 

CBW

Keukenzaken die zijn aangesloten bij het CBW hebben een CBW sticker op de deur. Dit houdt in dat u veilig kunt aanbetalen en niet meer dan 15% van de totale keukenprijs. Mocht een keukenzaak failliet gaan, bent u uw aanbetaling niet kwijt. Tevens kunt u geschil openen. Dan helpt het CBW om het geschil met u bij de keukenzaak op te lossen tegen een vergoeding van iets meer dan € 100,-.

 

Betaling van het restant

De meeste keukenzaken vragen betaling voor levering bij het kopen van een keuken. Vaak vergeten consumenten dit te vragen. In keukenland is het echter zeer gebruikelijk om voor levering het restant te betalen. Vindt u dit echt bezwaarlijk, kunt u vragen te betalen bij levering.

Laat u niet verrassen en vraag duidelijk naar de mogelijkheden van betaling.