Keuken kopen in 2024? Meerdere winkels af, telkens ander advies en 3 verschillende ontwerpen. Frustrerend en verwarrend…wat is nu goed advies? Waar je ook gaat kopen: vergeet de informatiebrij –  mis onderstaand advies niet.

 

 

1. Oriënteren nieuwe keuken kopen

Meeste en minste fouten in de keuken

Keuken kopen? Schrik er niet van…bij het kopen van een keuken gaat veel mis – compleet foutloze leveringen kennen we bijna niet. Dat komt omdat een keuken uit veel losse onderdelen bestaat en hij haarfijn in je ruimte moet passen. Het is handig om even te bekijken voor je een showroom in stapt wat die veel voorkomende keukenfouten zijn.

Doordat je reviews leest, kun je al een aantal keukenwinkels selecteren of afschrijven. Hier haal je veel nuttige info uit.

Veel missers kun je voorkomen door reviews te lezen. Welke keukenzaken zijn winnaars in ogen van keukenkopers? Wij hebben ze voor je uitgezocht: keukenzaken met de minste klachten.

Prijs keuken bepalen

Is jouw keuken alleen noodzaak en besteed je er verder niet veel aandacht aan? Dan hoeft hij niet veel te kosten. Voor € 4.000,- heb je een goedkope keuken van kwaliteit. Is koken je passie en mag die keuken wel wat extra’s kosten? Rond de € 15.000 heb je al een luxe keuken.

Wil je een praktische keuken kopen en zo efficiënt mogelijk koken? Dan betaal je flink meer aan handige interieurs en lades, wat de keuken prijziger maakt. Alles lekker binnen handbereik…stopcontacten die je na gebruik weg kunt drukken in het werkblad… Lade met antislip mat en vak verdeler, zodat je borden niet door de lade zwaaien. Een beetje praktische keuken heb je al vanaf € 11.000,-

Wil je enorme luxe en moet het een paradepaardje in huis worden? Dan moet je vooral meer geld besteden aan het uiterlijk van de keuken. Duurdere kastjes en werkblad dus. De luxe achter in kastjes kun je dan weer op besparen. De keuken die moet lijken alsof hij € 70.000,- kost heb je al vanaf € 20.000,-

 


Ook een twijfelaar als het om je nieuwe keuken gaat?
Ontvang keukentrends van nu op je deurmat; Inspiratie voor je nieuwe keuken. Stel zelf je pakket samen.  500+ pagina’s van allerlei keukenwinkels. Inclusief keukenprijzen, kortingen en grandioze acties. Maak kennis met deze gratis keukenmagazines, vers uit de showrooms:

Klik hiervoor cadeau magazines voor in huis  >>>

 

Keukenrenovatie kan ook

Als je maximaal 5 jaar in je woning blijft wonen, kies je een andere keuken dan als je honkvast bent. Is een nieuwe keuken kopen te duur? Dan kun je met keukenrenovatie een eind komen. Een kleine cosmetische ingreep om je keuken weer wat strakker te krijgen.

De gemiddelde keukenrenovatie kost wel € 3.000,- Je leest het goed, bijna net zo duur als die nieuwe goedkope keuken. Renovatie is alleen lucratief bij kleine aanpassingen. Te veel laten renoveren kost dus juist geld.

Als je het huis gaat verkopen, speelt de mening van anderen ineens wel mee. Als je een prachtige keuken hebt,  kunnen nieuwe kopers na jaren nog steeds geïnteresseerd raken in je huis – alleen al door die prachtige keuken. Wat vinden anderen mooi? Lees tips over huis verkopen met nieuwe keuken.

Door nu een tijdloze keuken te plaatsen, hoef je niet bang te zijn dat je keuken later niet meer in de smaak valt. Vaak is die nieuwe keuken zelfs de doorslaggevende factor. Wat zou het mooi zijn als je huis direct verkocht word door die mooie keuken – en mensen willen geen keuken vervangen, maar een keuken die direct aan alle wensen voldoet.

Hoe duurder de keuken lijkt, hoe hoger de verkoopkansen.

Open of gesloten keuken kopen

Wil je een open keuken kopen of juist een gesloten keuken kopen? Tot de jaren ’80 werden keukens weggestopt achter gesloten deuren, nu zijn open woonkeukens juist super hip.

Een open keuken creëert vaak iets meer onrust. Verder merk je kookluchtjes en lawaai van keukenapparatuur op. Bij een open keuken is er geen afscheiding tussen kook en woonruimte.

De keuken staat deels in de woonkamer en dit oogt onrustig. Vooral Roestvrij staal is de boosdoener en zeer dominant aanwezig – Let dus extra op met de schouwkap of de Amerikaanse koelkast. Je kunt er vanuit de woonkamer niet omheen kijken. Het beste kun je deze kolossen zo plaatsen dat je zo min mogelijk ziet vanaf je bank.

Een gesloten keuken kopen kan in een gesloten ruimte klein lijken, maar is wel meteen kindvriendelijker.

 

Deze keukenvoorbeelden geven een impressie van de vele mogelijkheden, hoe open en gesloten keukens er uit zien.

Open of gesloten keuken

Zie je hoe onrustig een open keuken kan zijn? De hoeveelheid Roestvrij staal valt enorm op. Vanuit de woonkamer zie je steeds die eilandschouw of die Amerikaanse koelkast.

Nieuwe keuken kopen versus oude keuken

Je kunt veel leren van je oude keuken. Je nieuwe keuken hoeft niet groter te zijn, maar er moet genoeg bergruimte zijn. Vergelijk de huidige keukenkasten met je nieuwe keuken – Moet je er meer of minder? Zomaar extra veel kasten in de nieuwe keuken nemen doet afbreuk aan het ontwerp.

Heb je eindelijk de mogelijkheid om een grotere keuken te nemen… moet je hem dan ook direct volstoppen met kasten?

Ook bij een keuken kopen geldt de kunst van het weglaten. Je hebt geleerd van je oude keuken, nu krijg je meer inzicht voor de nieuwe. Daarom hebben we nog handige tips nieuwe keuken inrichten voor je.

Waar keuken plaatsen

In welke ruimte wil je de keuken plaatsen? Veel mensen denk gelijk aan de plek van de oude keuken…daar natuurlijk! Het leidingwerk ligt er al en dat scheelt ook weer geld. Draai het idee eens om… breek de keukenmuur er uit en maak een grote leefkeuken.

Geeft dat meer mogelijkheden of een mooiere lichtval voor je keuken? Met iets meer ruimte plaats je eenvoudig een eiland keuken of bar. Een prachtig neergezette keuken geeft een boost aan je huis – en aan de verkoop later. Vraag zo veel mogelijk keuken vergelijk brochures aan om je goed te oriënteren.

Welke keukenstijl past bij je?

Een keuken kopen doe je gemiddeld 3x in je leven. Globaal gezien kun je kiezen tussen een moderne, landelijke of tijdloze keuken kopen. Daar vallen weer allerlei prachtige stromingen onder. Helaas krijgen veel kopers al die mooie collecties nooit te zien. Dat krijg je als iedereen dezelfde trend wil verkopen… de heetste keukens van dit moment. Bekijk welke stijl bij je past.

Het zal je verbazen, maar mensen die van moderne keukens houden, kunnen ineens switchen naar een klassiek. Vooral voor de nieuwe rijken, is een grote klassieke keuken… de ultieme keuken. Groots en rijkelijk opgezet.

Waar komt deze keuze move vandaan? Klassieke keukens worden als luxer gezien dan de design keuken. ‘S werelds duurste keukens zijn klassieke keukens. Geen boerenkeukens, maar meer landhuis stijl keukens.

Moderne keukens verdeel je onder in tijdloos of design. Bij tijdloos kun je keuken wat klassieke elementen krijgen. Ga je voor design dan zie je veel roestvrij staal en dikke werkbladen. Hier spreek je snel over een minimalistische keuken. Beide soorten keukens passen in kleine ruimtes.

Kortom….doe inspiratie op. Bekijk zo veel mogelijk modellen voordat je een keuken koopt.

Welke keukenstijl past bij je

Deze houten Duitse keuken komt van Küchenoutlet. Ze zitten in midden-Nederland maar leveren in heel Nederland. Ze bieden Duitse outlet keukens aan voor bodemprijzen. Kijk voor alle stijlen op de site. Klik hier voor de keukens >>>

 

Keuken ontwerpen

Dan komt het ontwerp…wat past allemaal in je huis? In jouw keukenruimte kun je wel 100 keukens ontwerpen. Een ontwerp laten maken in de showroom is overal gratis…behalve bij Ikea.

Elke adviseur maakt een gratis ontwerp voor je, inclusief revisies. Dit kost meestal 2 uur.

Wil je goed advies krijgen? Laat elke keukenboer dan zelf een ontwerp maken…laat ze maar eens zien wat voor moois ze kunnen maken. Soms tekenen ze met de hand in 2D met een liniaal. Dit is nog steeds gebruikelijk. Anderen werken direct in 3D. Je wilt immers een 3D tekening van je keuken zien.

Keuken eerst zelf ontwerpen

Tegenwoordig kun je thuis zelf je keuken ontwerpen. Dat is mooi – Het idee kan rijpen voor het beste resultaat.

Als je thuis een keuken ontwerp maakt, kun je deze meenemen naar de showroom. Kijk wel uit met offertes van andere winkels…keukenverkopers ruiken het direct dat je alleen een prijsje komt halen voor een ontwerp van de concurrent. Willen ze niet.

Het is leuk om zelf te starten met dit keukenontwerp programma. Simpel, gratis & vrijblijvend. Je hoeft je niet in te lezen hoe het werkt, alles gaat vanzelf.

Onze tip voor een keuken kopen: neem het ontwerp van een andere winkel niet mee naar de showroom, maar teken je ontwerp zelf na. Zo kan hij zien wat je wensen zijn zonder bevooroordeeld te zijn…

Klik hier – ontwerp mijn keuken 3D >>>

 

Interieurontwerper keuken kopen

Denk je slim te zijn door je keuken te laten ontwerpen door een interieur ontwerper? Niet doen. In de meeste gevallen hebben interieur ontwerpers weinig verstand van keukendesign. Ze kijken gewoon online en wat er in de showrooms staat. Van keukenprijzen weten ze vaak niets, daarom is het resultaat dikwijls teleurstellend.

keuken ontwerpen

 

Omdat ze geen keukenprijzen kennen, ontwerpen ze de grootste kasteelkeukens. Met als gevolg dat het ontwerp ver boven je budget is – En dan moet je ze ook nog een factuur betalen. Heb je iets meer geld over? Laat dan een keukenarchitect kijken naar je plan. Die gaat professioneel aan de slag en kijkt niet alleen naar de keuken, maar de hele ruimte.

Eigenlijk  is het niet  nodig…

De meeste keukenadviseurs zijn perfect opgeleid om de mooiste keukens te ontwerpen. Don’t worry. Samengevat: de keukenadviseur kan perfecte keukens ontwerpen en de keukenarchitect kijkt naar alle kleuren in de ruimte.

Levertijd van de keuken

Koop je een keuken, dan is de levertijd bijna overal 3 maanden. Plan je leverdatum goed (beter iets later dan te vroeg), want als de levering van de keuken uitgesteld moet worden, betaal je extra opslagkosten.

Je ingepakte keuken neemt ruimte in beslag. Gelukkig zijn er meedenkende keukenzaken die de keuken gratis voor je opslaan. Als dit niet kan, moet je een plek zoeken waar ie kan staan. Duur is het niet – een gewone opslag met ruimte voor een gemiddelde keuken kopen kost maar € 50,- per maand.

Bij een nieuwbouwwoning werkt dit weer anders. Dan word de keuken kookklaar opgeleverd als je huis klaar is. Vraag bij nieuwbouw of het project beveiligd is: nog steeds stelen ze complete keukens vlak voor oplevering.

Er is een website die alle levertijden van alle keukenwinkels bijhoud. Bekijk levertijden per keukenzaak.

Keuken kopen met snelle levertijd nodig? Deze betrouwbare keukenwinkels kunnen binnen enkele weken leveren:

Keukens + snelste levertijd.

Budget keuken kopen

Hoeveel wil je betalen voor je keuken? Wordt het een Ikea keuken van 5  bij 5, of maar één meter keuken bij Clive Christian voor dezelfde prijs?

Er zijn flinke verschillen in de prijzen. Dit heeft met kwaliteit, apparatuur, materialen en keukenmerk te maken. Met een bescheiden budget heb je al een redelijke kwaliteit. Je kunt voor weinig geld een keuken kiezen met luxe uitstraling…maar prijsklasse zegt niets over kwaliteit. Er zijn goedkope keukenwinkels met goede kwaliteit en bagger kwaliteit.

Dat verschil kun je niet zien. Hier zijn goede keukenzaken met keukens vanaf € 1.500,- te vinden.

Heb je wat meer geld over voor je nieuwe keuken kopen? Bijvoorbeeld vanaf € 15.000,- dan kun je een luxer merk kopen. Krijg je er direct A-merk apparatuur bij.

Bekijk alle stijlen  + keukenaanbiedingen >>>

Deel bijlenen keuken

Een nieuwe keuken kopen is nogal een investering. Bijna iedereen wil een luxere keuken kopen dan de portemonnee toelaat. Daar is nu een oplossing voor. Er zijn meerdere mogelijkheden om een nieuwe keuken te financieren of op afbetaling te kopen.

Je kunt de complete keuken financieren, maar dan moet je wel bereid zijn om flinke rente te betalen – Slimmer is een deel bij lenen. Zo kun je de nieuwe keuken kopen en deze net ietsje luxer maken. Is dat niet beter dan een keuken kopen die niet 100% naar wens is?

Meerdere grote keukenzaken hebben een ‘keuken op afbetaling’ programma. Hypotheek, keukenlease, of een goedkope lening…er zijn meer manieren. Meer over geld lenen keuken.

In 5 minuten de prijs van je nieuwe keuken?

Met deze handige nieuwe tool bereken je in 5 minuten de prijs van jouw nieuwe keuken. Eerst ontwerpen je hem zelf – daarna weet je hoe de opstelling er uit komt te zien. Direct bereken je ook eenvoudig de prijs van de opstelling met deze budgetplanner.

De module is van I-kook, deze winkel staat bovenaan de lijst van meest betrouwbare keukenwinkels – daarom krijg je een goede prijsspecificatie.

Ja, bereken de prijs van mijn keuken

Keuken zelf monteren of laten monteren

Maar de keuken moet ook nog gemonteerd worden. De gemiddelde kosten keukenmontage zijn wat lastiger te noemen. Dit bedrag ligt gemiddeld rond de € 1.200,- euro exclusief meerwerk. Globaal gezien 10% van de keuken kosten.

Dit is exclusief meerwerk. Daar vallen verleggen van leidingen, gasaansluiting, elektriciteitsleidingen en waterleidingen aanpassen onder. Meerwerk keuken kan al gauw € 1.000,- kosten. Deze kosten kun je voorkomen door de keuken exact op dezelfde plek te laten staan.

Ben je handig? Bespaar geld door je keuken te plaatsen. Twijfel je, besteed het dan uit. Veel dure keukens zijn verpest omdat ze slecht geplaatst zijn door beunhazen. Je kunt bijvoorbeeld op Werkspot een keukenmonteur zoeken, inclusief de reviews over deze montagebedrijven.

Je kunt ook kijken bij onze lijst van keuken montage bedrijven bij jou in de buurt. Zelf uitzoeken kan, maar gelukkig hebben bijna alle keukenwinkels een samenwerking met keukenmontage bedrijven. Je hoeft dus niet zelf te zoeken, maar je bent ook niet verplicht om met deze jongens in zee te gaan. Naast keukenmontage krijg je ook te maken met keuken demonteren.

keuken kopen zelf monteren of laten monteren

Irritatie en ergernis – zelf je keuken in elkaar zetten. Dit kun je letterlijk plankje voor plankje doen bij sommige bedrijven. Beter kies je een keukenzaak die de kastjes al voor gemonteerd heeft.

 

Keuken kiezen

Welke keuken je ook kiest, onthoud deze tip: vermijd smalle keukenfronten (tot 45 cm breed) – deze geven onrust. Wil je ze toch gebruiken, plaats ze dan aan aan de uiteindes van de keuken.

Bijvoorbeeld als je tot de muur nog maar 40 centimeter over hebt. Hoe minder 45 cm, 30 cm en 20 cm fronten gebruikt worden, hoe beter. Welke maten zijn het beste? 60, 90 en 120 centimeter breed. Helaas gebruikt Ikea de weinig gebruikte 40, 60 en 80 cm fronten.

Maak je keuken uniek

Je wilt geen saaie keuken kopen die iedereen al in huis heeft staan? Accenten maken je keuken sterker – Maar daar is lef voor nodig. Accenten zijn mogelijk in de vorm van bijvoorbeeld een 3e kleur.

Bijvoorbeeld witte keukenfronten, een donker granieten werkblad met zijwanden (zijpanelen) van kunststof eikenhout. Met 3 kleuren kun je eindeloos combineren. Zo zijn er meer manieren om je keuken te verfraaien en meer karakter te geven. Gebruik nooit te veel kleuren, dit maakt hem onrustig.

Voorbeelden van goed gebruikte accenten? Kijk dan eens bij keuken inspiratie.

Plint in de keuken

Plinten zijn er om stelvoeten weg te werken. Deze visuele rol zorgt voor ruimteverlies achter de plint. Hoe hoger de plint, hoe lichter de keuken lijkt. 20 cm hoog is ideaal. Doordat hij hoger is, komt de onderkant van je onderkast ook hoger – dus minder ver bukken als je iets uit de kast pakt… Beter voor je rug dus.

Bij moderne keukens adviseren we je om de plint altijd in Roest Vrij Staal kleur te doen. RVS heeft als eigenschap dat hij zich aan de omgeving aanpast – daarom zal de vloer altijd bij de moderne keuken passen. Roestvrij staal neutraliseert de vloer en de fronten van je keuken en past dus overal bij.

roestvrijstalen plint keuken

Hier kun je mooi zien dat de plint perfect bij de keuken en de vloer past. RVS past zich makkelijk aan de omgeving aan. Ideaal voor moderne keukens.

Door je plint in wit of crème kleur te kiezen, neem je een risico. Doordat er veel tegenaan getrapt word, ontstaan daar vlekken van schoenpoets. Onvermijdelijk zijn nog meer vlekken… en ze zijn moeilijk te verwijderen. Kies geen witte of crème kleurige plint.

Uitzondering is de klassieke keuken, hier neem je wel dezelfde kleur als het keukenfront. Je hoeft trouwens geen plint te nemen. Er bestaan ook zwevende keukens.

De achterwand

Wat plaatsen we tussen hangkast en werkblad op de muur? Keukenadviseurs mompelen dit stuk het liefste weg, anders word de keuken onnodig duur en verkopen ze hem nooit aan je.

Kleur en materiaal van de achterwand spelen een belangrijke rol bij de look and feel van je nieuwe keuken. Wat is handig? Je kunt het werkblad als achterkant nemen.

Bij sommige kleuren word dat wel erg kolossaal, zoals bij donker graniet. Een mooie speelse oplossing is om de achterwand half in de hangkasten te laten vallen als halve passe-partout. Hij loopt dan door, halverwege de hangkast.

Achterwand van glas is ook gebruikelijk. Kijk uit met doorzichtig glas, er kan ongedierte achter het glas bekneld raken –  daar wil je niet jaren naar kijken. Twijfel je over de achterwand? Wacht dan tot je keuken geplaatst is . Je keuken in delen compleet maken is slimmer dan snelle keuzes. Achterwanden kun je later ook nog monteren. Bovendien is de kans op fouten kleiner, want je kunt achterwanden beter meten als de keuken staat.

Kunststof plaatmateriaal komt het meeste voor – in de kleur van het keukendeurtje. Het is ook makkelijk schoon te maken. Vergeet de stopcontacten in je nieuwe keuken niet trouwens…ze komen altijd in de achterwand.

 

Achterwand keuken uitzoeken

Witte tegels als achterwand komen nog steeds veel voor. Zowel bij moderne als bij nostalgische keukens. Ze passen overal bij en zijn goed schoon te maken.

Welk keukenmerk kies je?

Welk keukenmerk kies je? Veel kopers oriënteren zich te weinig op de merken. Logisch, want één winkel heeft meestal maar 5 merken maximaal. Kun je nagaan hoe weinig keukenmerken je gaat zien.

Het merk kan helpen bij de verkoop van je woning.

Huis te koop met een Bulthaup keuken….of huis te koop met een Ikea keuken? Welke verkoopt beter?

Een makelaar kent weinig keukenmerken van naam en is niet kundig bij waarde schatting. Bij een Siematic keuken zou hij je woning hoger moeten taxeren dan met een Ikea keuken.

Gretige makelaars benoemen luxe keukenmerken als Siematic, Bulthaup en Poggenpohl graag extra in de brochures als verkoopargument. Heb je een dure keuken? Laat het merk duidelijk in het taxatierapport zetten, maar vooral bovenaan in de advertentie op Funda!

Het is slim om even door de complete lijst met alle keukenmerken te gaan. Hier vind je ook de beste merken, die bij je budget passen.

Ergonomie en werkblad hoogte

Bij een keuken kopen is de werkblad hoogte in je keuken het belangrijkste. We moeten precies meten hoe hoog deze bij jou moet worden. Het resultaat als je niet goed meet…Te laag: rugpijn…te hoog: schouderspanning – en dat komende 20 jaar.

Hoe bepaal je de ideale werkblad hoogte in de keuken? Wie het meeste kookt in huis moet dit trucje uitvoeren: houd je armen in een hoek van 90 graden strak tegen je lichaam..

Nu moet er ongeveer 12 cm overblijven tussen je handen en het werkblad. Dat is de ideale werkblad hoogte.

Koken jullie beiden en is er een flink verschil in lengte? Dan kun je een keuken onderverdelen in 2 werkblad hoogtes..maar fraai is het niet…

We worden steeds langer. Inmiddels is 97 centimeter al de gemiddelde werkblad hoogte van een nieuwe keuken kopen. Lees er alles over de ergonomie in de keuken

Verschillende hoogten werkbladen zijn in de grootste showrooms met veel opstellingen te vinden. Dit zijn de showrooms met de meeste keukenopstellingen.

Ruimte tussen hangkasten en werkblad

De ruimte tussen hangkast en aanrecht mag niet te hoog of te laag zijn. Normaal is dit geen probleem, want kasten hebben vaste maten. Sluit je ze tegen elkaar aan, is de tussenruimte ook automatisch bepaald.

De hoge kast in de keuken heeft een vaste maat, daar sluit de tussenruimte op aan. Een tussenruimte van rond de 55 cm is ideaal. Vraag altijd aan je keukenadviseur hoe hoog de tussenruimte word.

Heb je alleen hangkasten zonder hoge kast? Dan heb je geen referentiekader. Een te kleine tussenruimte is funest en kan brandgevaarlijk zijn – met kookplaat er onder.

 

Stap 2: Op pad, nieuwe keuken kopen

Hoe kies ik een betrouwbare keukenleverancier?

Nu wil je een keuken kopen, maar wat is een betrouwbare keukenzaak? Oplichters zijn er bijna niet meer…iemand die er direct met je geld vandoor gaat en jou met een halve keuken achterlaat.

Wel zie je veel gemakzucht. Is het geld binnen, lopen ze iets minder hard voor je. Moet je zelf een beetje achter jouw adviseur aan zitten.

Ook de service achteraf is vaak een probleem. Verkeerde leveringen en kapotte onderdelen binnen garantie termijn… Dit resulteert in bizarre verhalen en klachten.

Je wilt een keukenzaak die afspraken nakomt… Eentje waar je rustig bij achterover in je stoel kunt zakken. Want je weet namelijk dat alles goed gaat komen over een poosje…eentje die goede reviews heeft.

De beste keukenzaak? Wij hebben de best beoordeelde keukenzaken van nu voor je. (Let op: meer dan €15.000 te besteden? Dan moet je hier niet zijn)


Kies 3 tot 5 keukenleveranciers maximaal

Je kunt bij 10 keukenwinkels een offerte laten maken, maar dan ben je 25 uur verder. En laten we eerlijk zijn…vergelijk je dan nog? Per winkel zit je 2 tot 3 uur aan tafel. Houd overzicht en neem maximaal 3 keukenzaken waar je een offerte laat maken. Die kies je dan zorgvuldig uit. Dat kost je samen 9 uur van je tijd.

Elke keukenzaak levert andere merken en apparatuur. Dat maakt het vergelijken moeilijk.

Zomaar een winkel binnenlopen is niet handig. Het beste kun je een afspraak maken, vooral in het weekend zitten keukenwinkels bomvol.

Het ontwerp is van groot belang. Beginners kunnen niet ontwerpen: ga dus niet met een beginnende keukenverkoper aan tafel. Als je deze 3 winkels goed wilt vergelijken, moet je uitgaan van 1 keukenontwerp.

Dat word je keuken, die kun je niet meer aanpassen. Wijzig je toch het ontwerp in een andere winkel, zal de prijs weer veranderen… moet je wéér al die winkels langs. Zo krijg je nooit een goed prijsvergelijk.

Kijk goed wat je online over een bedrijf kunt vinden. Niet alleen 1 reviewsite, maar meerdere keuken ervaringen sites. Tip van ons: vergelijk de 4 scherpste keukenzaken.

 

Het gesprek in de winkel

Ga blanco het gesprek met een adviseur aan en sta open voor nieuwe ideeën. Uiteraard met jouw ideeën in het achterhoofd.

Laat hem meedenken met je wensen, maar bedenk dat de beste keukenadviseurs kritisch zijn. Word niet boos als ze een beter idee hebben dan jou… ze weten er echt meer van 😉 Bekijk keukenzaken met een goede reputatie, waar je gewoon een vrijblijvende afspraak kunt maken.

Wist je dat keukenverkopers getraind zijn om met je te ‘levelen’ in een gesprek? Als je een klik met je adviseur hebt, is dat geweldig. Als het niet klikt met de adviseur, zoek dan een ander. De kans dat je daar toch niet gaat kopen is 65%. Koop je bij iemand die je niet mag?

Denk niet dat elke keukenadviseur alleen maar voor zijn provisie aardig is naar je. Lang niet iedereen werkt nog met provisie, ook al is de concurrentie in keukens enorm. Wat verdiend een verkoper aan je nieuwe keuken? De geheime keuken provisie lijst gezien? 😉

 

Richt je direct op het assortiment

Zon gezellige en kundige keukenadviseur… 3 uur gepraat over je keuken kopen, wat vliegt de tijd… dan zie je het assortiment. Er zit niets bij wat je mooi vind. Weg tijd. Hoe aardig hij ook is, als het werkblad en het keukenfront wat je wilt hebben niet in de collectie zit, moet je gauw naar een andere winkel.


Hoe vind je de juiste keukencollectie voor je keuken?
Keukenfronten, werkbladen en prijzen. Alles wat je nodig hebt, vind je in de gratis keukenmagazines.

Stel je eigen keukenmagazine pakket 2023 samen! >>>

De adviseur loodst je door de winkel heen. Intussen kun je laden opentrekken en stiekem met deurtjes smijten 😉 Kijk en voel verschillende mogelijkheden in materialen en diktes. Van fronten maar ook van werkbladen. Ga voor de samenstelling waar je je goed bij voelt.

Wij hebben nog een geheimpje voor je…

Je kunt niet aan de adviseur vragen bij welke klant hij een keuken geplaatst heeft… om vervolgens te inspecteren of die keuken na 1 jaar nog steeds goed staat. Hoe controleer je de kwaliteit van een keuken? Trek de gebruikerskeuken open! Die is namelijk door de winkel zelf het meest in gebruik.

Dat is de keuken waar ze zelf in koken. Nu weet je een stuk meer van de kwaliteit van de keuken. Wat heb je geleerd door deze keuken open te trekken? Hoe de keuken bij jou opengaat na een jaar gebruik.

keukenfronten werkblad

 

Keukenofferte laten maken

Het maken van een keukenofferte is vrijblijvend en gratis. Na de inventarisatie, word er altijd een offerte voor je gemaakt. Alleen als de adviseur denkt dat je te weinig geld hebt maakt hij soms alleen een prijsopgave of schatting. Meestal word de offerte direct gemaakt. Eigenlijk willen ze niet dat je uit de winkel ontsnapt…want ze willen je handtekening.

Vaak word er ook een 2e afspraak gemaakt, waarbij de offerte aan je gepresenteerd word. Voordeel is dat je frisser bent, want na zon lang gesprek word je slaperig. Maar ook de verkoper is er klaar voor om jou de keuken te verkopen 😉

Kom je toch terug voor de offerte, dan is het voor de adviseur belangrijk dat je samen met je partner komt. Logisch, want zonder je partner ga je geen handtekening zetten. Sommige keukenboeren maken geen offerte als je niet samen bent.

Alleenstaande vrouw?  Zeg het maar direct…anders zegt de adviseur dat de man mee moet komen als hij de offerte maakt.

Veel keukenadviseurs vinden een keuken verkopen aan alleenstaande vrouwen moeilijk. Dat komt omdat ze onrustig worden van de details, terwijl de adviseur toch echt eerst wil verkopen.

Meer keukenoffertes laten maken

Je kunt uit gaan van 1 ontwerp, wat het vergelijken simpel maakt. Wil je qua ontwerp de beste keus? Dan kun je het beste blanco een andere keukenshowroom in voor een 2e ontwerp.

Weet je nog niet welk ontwerp je wilt? Laat elke adviseur zelf maar iets bedenken. Bezoek 3 winkels…aan het einde heb je 3 verschillende ontwerpen…en je droomkeuken zit er gegarandeerd bij.

Een nieuwe adviseur, een andere winkel…frissere inzichten en betere ontwerpen. Verrek..zul je net zien dat deze keukenboer een nog mooier en handiger ontwerp voor je heeft gemaakt. Laat de creativiteit te werk gaan. Gewoon in elke winkel zeggen dat je niet weet hoe je keuken er uit moet zien 😉

Veel mensen laten ook een offerte in Duitsland maken. Is een keuken in Duitsland goedkoper? Ga je voor een Duitse keukenofferte, bezoek deze winkel dan als laatste. Anders moet je 2 keer dat eind rijden. Voor een keuken kopen ben je snel de hele dag kwijt.

 

Stap 3: Keuken kopen

 

keuken kopen

Deze man kijkt naar de kwaliteit van de keukenkasten. Doe je dit ook genoeg?

 

Keuken offertes vergelijken

Offertes vergelijken voor een nieuwe keuken kopen, zo gedaan? Keukenoffertes zijn moeilijk 1 op 1 vergelijkbaar. Hoe denk je zelf een Hacker keuken met een Ballerina keuken te vergelijken? Daarom moet je 1 ontwerp met dezelfde apparatuur en het zelfde keukenmerk vergelijken. Dit kan alleen door iemand die kundig is in keukens.

Wel kun je kijken of je de verkoper je kooporder gunt, of de garantie helder is en of de aanbetaling acceptabel is.

Wij hebben zelf een Ikea keukenofferte vergeleken. Een van de meest verkochte Ikea keukens naast een andere offerte gelegd. Uren speurwerk, de offerte compleet ontleed…maar het resultaat is werkelijk verbluffend.

Wil je een goed vergelijk voor je keuken krijgen? Wij hebben een aantal top keuzes voor je vergeleken. Daarbij kijken we naar meerdere factoren voor de beste keukenzaak, zoals service, reviews, lage prijs en géén agressieve verkoop.

Vergelijk de beste keukenwinkels

 

Inhoud van een keuken offerte

Een keuken offerte is vaktaal en snel onduidelijk. Maar als je goed kijkt, is het lezen vrij simpel:

Bij een super nette keukenwinkel is de offerte per regel gespecificeerd. Een regel staat gelijk aan 1 onderdeel in de keuken, inclusief aantallen, prijs en maatvoering. Maar de meeste winkels zijn een beetje keukenboefjes… Ze hebben geen regels – maar totaalprijzen die onderverdeeld zijn onder de kopjes: keukenmeubelen, apparatuur en werkblad. Je ziet dus niet de prijs van elk onderdeel, maar de totaalprijs van alles onder deze kopjes.

Offertes beginnen meestal met de kop ‘Keukenmeubelen’. Daaronder vallen alleen kasten, laden en interieur van de kast. Onder ‘Keukenapparatuur’ vind je alleen de apparaten. Bij ‘Werkbladen’ staat het aanrechtblad, de uitsparingen, de spoelbak en kraan. Juist omdat de meeste winkels met totaalprijzen werken, zijn keukens bijna niet vergelijken qua prijs…

Hoe lees je die offerte nu? Leg je 3D tekening maar vast naast de offerte, anders kun je die hier ontwerpen. Je keuken 3D ontwerpen.

Een keuken kopen word altijd van linksonder naar rechtsboven geoffreerd. Zo komt jouw keuken dus ook in de offerte te staan. Eerst lees je de onderkasten van links naar rechts (inclusief hoge kasten).

Dan de bovenkasten van links naar rechts. Elke offerte begint met een passtuk. Vervolgens krijg je de kast – en eventueel de inhoud van de kast omschreven. Zo kun je zelf met tekening controleren of ie compleet is.

Sommige onderdelen staan er niet in. Je vind het logisch dat de zijkant is bekleed in de kleur van de kast. Maar dat is niet overal zo. De adviseur kan hem vergeten zijn, of hij hoeft niet in de offerte en zit er standaard bij. Vraag dit altijd even aan de adviseur als je twijfelt.

Prijs onderhandeling keuken

Je gaat naar de winkel waar je het beste gevoel bij hebt. Daar wil je scoren…en goedkoop scoren. Daarom moet je onderhandelen. Je kunt ook de vaste bruto prijs zonder korting betalen, maar dan betaal je te veel.

Er zijn nog steeds mensen die een keuken zonder korting kopen. Doe het niet!

Hoe minder je onderhandelt, hoe meer winst er voor de keukenwinkel overblijft. Nee, dat gaat niet eens naar die aardige verkoper die zo zijn best deed – Echt handjeklap doen over je keuken. Daar schuilt een tactiek achter…daarom moet je weten hoe een keukenverkoper denkt. Lees alles over onderhandelen over de keuken.

Houd je niet van handjeklap met gladde keukenverkopers? Dan koop je de keuken kopen bij een bedrijf waar je niet kunt onderhandelen. Dat is fijn…s’avonds niet in bed liggen met wroeging dat je misschien teveel betaalt hebt voor je nieuwe keuken.

Bekijk het…

Klik hier – Top 4 beste keukenwinkels direct laagste prijs >>>

 

Keuken kopen aanbetaling

Bijna overal is de aanbetaling voor de keuken kopen 10, 15 of 25%. (zoals bij CBW aangesloten bedrijven). Juridisch gezien mag de aanbetaling niet hoger zijn dan 50%. Deze forse percentages zie je soms bij keukenzaken die niet aangesloten zijn bij het CBW.

Veel keukenzaken zijn aangesloten bij het CBW. Dit houdt in dat je bij deze zaken veilig kunt aanbetalen. De aanbetaling is niet hoger dan 15% van de totale keukenprijs. Gaat de zaak failliet, dan krijg je de aanbetaling terug. Bij een klacht kun je ook een geschil openen. Dan helpt het CBW om het geschil met je bij de keukenzaak op te lossen tegen een vergoeding van € 100,-

Keuken kopen zonder aanbetaling? Dat kan ook. Jouw handtekening is al gezet, dus je kunt niet kosteloos van de keuken af. Voor een keuken annuleren gelden speciale regels. Zonder aanbetaling is een lokkertje…dezelfde bedrijven vragen vaak de volledige 100% betaling voor levering. Je keuken staat nog niet, maar alles is al betaalt.

Restant betalen voor levering

In keukenland is het gebruikelijk om voor levering het restant te betalen. Vind je dit bezwaarlijk, kun je vragen te betalen bij levering. Meestal pin je dan het bedrag bij de chauffeur. Laat je niet verrassen en vraag duidelijk naar de mogelijkheden van betaling.

De betaling doe je als alle dozen in je huis staan. Het is onmogelijk om alle dozen te openen als de chauffeur er nog is, terwijl je wel moet tekenen voor ontvangst. Dat is helaas niet anders.

Er kan tijdens het transport van je keuken iets beschadigd zijn. Het beste kun je snel de buitenkant van de dozen bekijken. Open direct de beschadigde dozen.

Showroom keukens

Bij showroomkeukens is een hogere aanbetaling wel normaal. Soms zelfs het complete bedrag in één keer. Dat is niet vreemd, een showroomkeuken is een kant en klaar product, hij staat al kant en klaar in een showroom.

Hier spreken wij van een gelijk oversteken principe. De showroom die gekocht word is kant en klaar.

 

Keuken kopen? Dat kost wat, zon keuken…wat maakt een keuken duur?

IZAA

>