Stappenplan keuken kopen 2019? Dit gedetailleerde keuken stappenplan geeft u van het begin tot het einde de belangrijkste dingen aan die u moet weten als u een keuken gaat kopen. Door lange gesprekken met keukenadviseurs worden veel dingen vergeten.

Stap 1. Oriënteren op een keuken

Belangrijkste tip in dit stappenplan

Nederlanders betalen liever niet teveel geld aan verzekeringen, logisch. Bij de aanschaf van een nieuwe keuken echter, zijn deze tips onmisbaar. Bij het kopen van een keuken gaat erg vaak iets mis en bijna geen keuken word foutloos geleverd. Kleine problemen zijn vaak niet zo erg. Er moet veel besproken worden bij een nieuwe keuken en dit moet op papier komen. Er zijn ontelbare dingen die mis kunnen gaan in de nieuwe keuken. Tips voor dit stappenplan ontvangen? Ontvang gratis slimme keukentips.

We ontvingen zoveel e-mails over fouten bij de keuken, dat we een pagina met informatie hebben opgezet, waarom u juist voordat u de keuken aanschaft juridische bijstand zou moeten zoeken. Voor slechts € 8,75 per maand bent u verzekerd. Zoek een goedkope rechtsbijstandverzekering en sluit hem af. Met De tips op deze site voor het onderhandelen haalt u dat geld er zo weer uit.

Doel van de keuken

Wat is het doel van uw keuken? Moet de keuken alleen praktisch zijn en voor u leuk ogen, of moet de keuken voor anderen leuk ogen? Wilt u dat uw keuken een paradepaardje in huis wordt? Natuurlijk gaat het er om wat u wilt, maar wij richten ons ook bewust op wat de rest mooi vindt. Vergeet niet dat u uw keuken ook wellicht ooit weer moet verkopen, als u bijvoorbeeld uw huis weer in de verkoop doet.

Keukenboeken keukenbrochuresGratis keukenbrochures aanvragen?

Bekijk de keukentrends van 2019: de nieuwste opstellingen, ideeën voor uw nieuwe keuken. Meer dan 500 pagina’s gratis aan te vragen van verschillende keukenzaken met kortingen en acties. Gratis aanvragen

U kunt uw keuken zo mooi maken, dat nieuwe kopers jaren vanaf nu, uw huis gaan kopen alleen al om de keuken die er in de woning zit. Het is dus niet alleen een kwestie van wat vind u mooi, maar ook wat vinden anderen mooi aan een keuken. Het is zeker zeer aan te raden hier rekening mee te houden. Een tijdloze keuken die extreem luxe oogt….hoeft niet veel te kosten.

Hoe lang wilt u er blijven wonen?

Als u niet lang in een woning waar u een keuken moet aanschaffen blijft wonen, laten we zeggen een jaar of 5, zult u anders naar een keuken in uw huis kijken dan wanneer u daar langer blijft wonen. Ook een keuken zakt in waarde naarmate hij ouder is.

Blijft u er lang wonen, zult u meer in de keuken steken aan tijd en geld, dan wanneer u een keuken moet uitkiezen voor een paar jaar. Is het relevant om veel geld voor uw keuken uit te geven, als u er kort blijft wonen? Wellicht is een keukenrenovatie iets voor u, als u de keuken alleen iets op wilt vrolijken. Let op, ook dit kan flink in de kosten lopen. Wilt u het huis verkopen, kunt u overwegen een nieuwe keuken er in te zetten, of de keuken zo te laten.

keuken kopen cursus

40.000+ keuken
kopers gingen u voor

Voorkom dat uw keukenaankoop helemaal FOUT gaat

Gratis mini cursus keuken kopen

Ontvang direct: 24 valkuilen waar geen keukenkoper rekening mee houdt (door ex-keukenverkopers)

Welke ruimte voor de keuken benutten

In welke ruimte wilt u de keuken plaatsen? Veel mensen kijken alleen naar de reeds bestaande keukenruimte om een keuken te plaatsen. Het leidingwerk ligt er immers al. Dat scheelt dan ook geld. Niet alleen de keukenruimte zo als hij nu is kan gebruikt worden voor het plaatsen van een keuken. Draai het idee eens om. Is er een andere plek in uw huis beter om een keuken te plaatsen?

Niet alleen de keukenruimte zo als hij nu is kan gebruikt worden voor een keuken. Draai het idee eens om. Is een andere plek in huis beter om een keuken te plaatsen? Geeft dat meer mogelijkheden voor uw keuken? Een mooiere lichtval? Meer ruimte voor uw keuken? Dan is het zeker een optie om te kijken naar een andere keukenruimte dan de al bestaande keukenruimte.

keuken kopen stappenplan

Een prachtig neergezette keuken geeft een boost aan het huis en zeker aan de verkoop van uw woning. Een bijzonder mooi keukenontwerp laat de ouderdom van de keuken in het niets. In de huidige recessietijd is een aparte keuken een pluspunt. Veel mensen willen de laatste tijd een aparte, opvallende maar toch een tijdloze keuken.

Als u gaat oriënteren op keukens wilt u natuurlijk eerst inspiratie en veel ideeën opdoen, zodat u uw droomkeuken gemakkelijk kan samenstellen omdat u al weet welke mogelijkheden er zijn. Gratis keukenbrochures aanvragen is dan ook de eerste stap om eens te kijken naar wat er mogelijk is met uw keukenruimte.

Bovendien krijgt u een goed beeld van waar u een keuken zou willen gaan kopen en waar u absoluut geen keuken wilt kopen en wat een keuken zoal kost. Tevens is het een kennismaking met een keukenzaak en kunt u snel keukenacties bekijken. Meerdere gratis keukenbrochures bestellen kan vast hier Snel gratis keukenbrochures aanvragen of vergelijk keukenzaken op basis van prijs en kwaliteit.

Keuken ontwerpen

Keuken ontwerpen? Als u een keuken ontwerp laat maken, kunt u vast een ontwerp meenemen die u bijvoorbeeld thuis al heeft gemaakt met de gratis keukenontwerpprogramma’s. Ook kunt u zich laten verrassen door de keukenadviseur.

Persoonlijk raden wij u aan voorzichtig te zijn met interieur ontwerpers. In de meeste gevallen hebben interieur ontwerpers minder verstand van het ontwerpen van keukens en is het resultaat soms teleurstellend.

Daarnaast hebben ze weinig idee van de prijzen en veelal is het ontwerp vaak duurder dan een begroting, of word een mooi ontwerp klakkeloos overgenomen, waardoor er maar weinig originaliteit in de keuken is. Het is zeker leuk om zelf aan de slag te gaan met gratis keukenontwerp programma’s, zoals die van de Ikea. De mooiste echter staat hieronder. Makkelijk in gebruik, zonder lastige downloads. Gratis en vrijblijvend.

Een keuken is een apart vakgebied en het ontwerp kunt u beter aan een keukenadviseur overlaten. Wel is het aan te raden uw keukenontwerpen mee te nemen naar de adviseur zodat de keukenontwerper een beetje kan zien wat uw wensen en ideeën zijn voor de nieuwe keuken.

Dit zijn vaak veruit de beste keukenontwerpers. Zoekt u een gemakkelijk gratis online programma om uw eigen keuken mee te ontwerpen in een paar minuten, kunt u vast zelf aan de slag met uw keukenruimte. Ontwerp uw eigen keuken

Levertijd van een keuken

Wat is de gemiddelde levertijd van een keuken? Let op, de meeste keukenzaken hanteren een termijn van 8 weken. Dit om even rekening te houden met uw planning. Heeft u een nieuwbouwwoning? Let dan ook op de opleveringstermijn van de woning. Als een keuken later geleverd moet worden, zitten hier vaak flinke opslagkosten aan. Sommige keukenzaken kunnen de opslag wel regelen, maar let op: het opslaan van een keuken kost flink geld.

Overweeg of creeer desnoods een plek waar u de keuken in ieder geval kunt opslaan. Laat de keuken niet onnodig lang in de nieuwbouwwoning onbewoond achter. Veel verhalen zijn bekend van gestolen keukens die vlak voor de oplevering uit de nieuwe woning geroofd werden. Dit gebeurd nog steeds. Als de keuken geleverd is in een leeg nieuwbouwhuis , houd hem dan goed in de gaten. Er is een website die alle levertijden van alle keukenwinkels bijhoud. Bekijk levertijden per keukenzaak.

Keukenzaken voor u vergeleken:

1. De grootste keukenshowroom

2. De goedkoopste keukenshowroom

3. De best beoordeelde keukenshowroom

Budget voor uw keuken

Welk budget wilt u voor uw keuken gebruiken? Wordt het een keuken van 10 bij 10 van Ikea of wordt het 1 meter bij Clive Christian voor de zelfde prijs? Er zijn flinke verschillen in prijzen van keukens. Dit heeft met meerdere factoren te maken. Natuurlijk kunt u als er in verhouding een laag budget is, altijd overwegen een mindere kwaliteit keuken te kopen met de zelfde uitstraling. Let u hier dan goed op de details.

Veel huishoudens ervaren een keuken als duur. Een nieuwe aanschaf hoeft echter niet erg duur te zijn. Er zijn meerdere mogelijkheden om een nieuwe keuken te financieren of op afbetaling te kopen. Meerdere grote keukenzaken waaronder ikea keukens hebben een programma voor keuken op afbetaling kopen. Hypotheek, keukenlease (niet aan te raden) of een goedkope lening. Meer informatie over geld lenen voor een keuken.

Goed voorbereiden is het allerbelangrijkste bij een nieuwe keuken. Bekijk uw budget voor de keuken kritisch en kijk of u ergens op kunt besparen.  Tips voor het onderhandelen op uw nieuwe keuken spelen hier een rol.

Bereken uw nieuwe keukenprijs thuis!

Met deze handige nieuwe tool kunt u in 5 minuten weten wat uw nieuwe keuken gaat kosten. Eerst ontwerpen en stelt u de keuken samen om te kijken wat nou de hele keuken gaat kosten met alles erop en eraan. Start de budgetplanner

 

Keuken zelf monteren of laten monteren

Bepaal ook of u zelf de keuken gaat monteren, of dat u dit laat doen. De kosten van een montage van een keuken is wat lastiger te noemen. Dit bedrag ligt gemiddeld rond de € 1200 euro exclusief meerwerk, maar globaal gezien 10% van de keuken kosten. Dit is exclusief verleggen van leidingen, gasaansluiting, elektriciteitsleidingen en water leidingen. Verleggen van leidingen en dergelijke kan vaak ook al uitkomen op een paar duizend euro.

Kijk uit met beunhazen die niet erg kundig zijn in keukens plaatsen. Veel dure keukens zijn verpest omdat ze door keukenmonteurs slecht geplaatst zijn. U kunt bijvoorbeeld op Werkspot een keukenmonteur zoeken of kijken bij onze lijst van keuken montage bedrijven of meer lezen over kosten plaatsen nieuwe keuken.

Open of gesloten keuken

 

open witte keuken kopenWilt u een open keuken of juist een gesloten keuken? Wat zijn de verschillen tussen een open keuken en een gesloten keuken? Het verschil bekijken tussen een open of gesloten keuken.

Houd goed in gedachten of u de keuken voor u zelf koopt, of voor de verkoop. De meeste mensen willen een gesloten keuken.

Een open keuken creëert vaak iets meer onrust en uiteraard is er meer last van kookluchtjes. Een gesloten keuken daarentegen kan in een beperkte ruimte erg klein lijken.

Bij een open keuken is er niet echt een afscheiding tussen de kookruimte en de woonruimte. Daarnaast valt de kleur roestvrijstaal op. Dit is vaak zeer dominant aanwezig. Let dus goed op bij de positie van de afzuigkap. Deze eist de aandacht op van uw ogen  en kan, omdat de kleur zo dominant aanwezig is, onrust geven in de woonkamer.

Vergelijk de inhoud van uw keuken

De inhoud van uw huidige keuken vergelijken qua kastruimte. Komt u nu al ruimte te kort? Of heeft u misschien teveel ruimte in uw keuken? Hoeveel kasten denkt u extra nodig te hebben? Vergelijk dus het huidige aantal keukenkasten met uw nieuwe keuken. Neem ook niet zomaar te veel kasten omdat u denkt bergruimte nodig te hebben. Dit kan afbreuk doen aan uw nieuwe keuken, zeker als je de keuken volstopt met hangkasten. De kunst van het weglaten geldt hier ook.

Klassieke keuken of moderne keuken?

Wilt u een klassieke keuken of een moderne keuken? De meeste consumenten die dit lezen zullen het vaak hebben over een tijdloze keuken. Onderliggend bedoelen ze vaak een keuken die ze later ook nog leuk vinden en eigenlijk een keuken die iedereen leuk vindt. Onthoudt dat maar 1 op de vijf mensen gaat voor een echt klassieke keuken.

Het zal u verbazen, maar mensen die een moderne keuken prefereren zullen ineens ook voor een klassieke keuken kunnen vallen, als deze mooi en ruimtelijk is opgezet. Een klassieke keuken heeft ruimte nodig om mooi tot zijn recht te komen. Een klassieke keuken kan niet in een hele kleine ruimte, maar als een klassieke keuken mooi opgezet word in een grote ruimte, dan is dat voor veel mensen de sublieme keuken. Groots, klassiek en rijkelijk opgezet.

Een moderne keuken kan je inderdaad dan weer onderverdelen in tijdloos, dan zou hij wat klassieke elementen kunnen hebben, of zeer modern met veel Roestvrijstaal. Dan spreek je vaak ook van een minimalistische keuken. Het voordeel van een tijdloze of moderne keuken is dat hij ook in kleinere ruimten past. Een boerenkeuken past niet in een kleine ruimte. Het effect is dan weg.

Brede of smalle keukenfronten

Ons advies is altijd om smalle keukenfronten te vermijden. Smalle keukenfronten creëren onrust en worden vooral gebruikt aan het einde van de ruimte, als een muur of obstakel geen grote keukenfronten meer toelaat. Hoe minder 30 cm, 20 cm fronten gebruikt worden hoe beter. De meest gebruikte keukenfronten, die ook het mooist zijn om te gebruiken zijn 120 cm breed, 90 cm breed, 60 cm breed en 45 cm breed. Helaas gebruikt Ikea de weinig gebruikte en onmogelijke maat 40 cm.

Gebruik van accenten in uw keuken

Het gebruik van accenten in een keuken kan een keuken zeer verfraaien. Maar er is lef voor nodig. Accenten zijn mogelijk in de vorm van bijvoorbeeld een derde kleur. Als voorbeeld kunt u denken aan witte keukenfronten, een donker granieten werkblad met zijwanden (zijpanelen) van bijvoorbeeld kunststof eikenhout. Zo zijn er meer manieren om een keuken te verfraaien. Gebruik niet te veel kleuren. Dit maakt de keuken onrustig. Wilt u voorbeelden zien van accenten in de keuken, kijk dan eens bij onze keuken ontwerpen.

Plint in de keuken

De plint in uw keuken is er alleen om de stelvoeten weg te werken. Ruimteverlies. Toch speelt de plint een zeer belangrijke optische rol. Optisch gezien is een plint van 20 cm hoog het mooist. U zult merken dat het met bukken ook een stuk prettiger is, omdat u minder ver hoeft te bukken om bijvoorbeeld iets uit de gootsteenkast te pakken.

Ons advies bij een moderne keuken is om de plint altijd in Roestvrijstaal of Roestvrijstaal kleur te doen. Roestvrijstaal past zich aan aan de omgeving en de keuken zal dan altijd bij de vloer passen, behalve bij een klassieke keuken. Roestvrijstaal neutraliseert de vloer en de fronten van uw keuken en maakt van alles 1 geheel. U hoeft niet bang te zijn dat de vloer niet bij de keuken past.

Door uw plint in wit of creme kleur te kiezen neemt u wel een risico. Doordat er veel tegenaan getrapt word, ontstaan er vaak vlekken van bijvoorbeeld schoenpoets op de plint en deze word naar verloop steeds zichtbaarder.

Bij een klassieke keuken is het als uitzondering algemeen wel een regel de zelfde kleur te nemen als het keukenfront.

Ruimte tussen hangkasten en werkblad in keuken

De ruimte tussen hangkast en werkblad van een keuken kan het beste ongeveer 55 cm zijn. Gezien de maatvoering van de hoge kasten zijn dit vaak standaard tussenmaten. Vraag altijd aan uw keukenadviseur hoe hoog de tussenruimte word. Heeft u alleen hangkasten niet aansluitend aan een hoge kast? Bespreek de tussenruimte dan met een monteur als uw keuken geplaatst wordt. U hoeft dan immers geen rekening te houden met een standaard ophanghoogte voor uw bovenkasten. Wijk echter niet veel van de standaard maat af.

De achterwand van uw keuken

Wat zullen we tussen de hangkasten en het werkblad op de muur doen? De kleur en materiaal van de achterwand is zeer belangrijk bij keuze.  Als u de kleur van het werkblad ook als achterwand van uw keuken neemt kan dat zeer kolossaal overkomen. Zeker als u donker graniet heeft. Een tip hierbij: Een mooie speelse oplossing is om de achterwand half in de hangkasten te laten vallen als halve passe-partout..

Glas is ook een goede mogelijkheid. Als u doorzichtig glas neemt, onthoud dan dat alles ( ook ongedierte) wat achter het glas komt, altijd zichtbaar zal blijven en daar zal blijven tot het verteerd is. Twijfelt u over de achterwand, wacht dan tot de keuken geplaatst is. Montage achteraf is iets lastiger, maar een keuken in delen compleet maken is vaak mooier dan een keuze maken omdat u twijfelt. Achterwanden in de keuken kunnen ook makkelijk later nog geplaatst worden.

Het keukenmerk van uw keuken

Het keukenmerk is belangrijk, vooral bij de verkoop van uw woning. Een makelaar kent vaak wel de keukenmerken, maar is vaak minder kundig bij een keuken, zeker als het gaat om waardeschatting. Bij een SieMatic keuken in uw woning zal hij uw woning hoger taxeren dan wanneer er een Ikea keuken in staat. Merken als SieMatic, Bulthaup en Poggenpohl worden ook gretig in de makelaars brochures genoemd als zijnde verkoopargument. Overzicht alle keukenmerken.

Een keukenmerk kan dus waardebepalend zijn bij de verkoop van een woning. Een keuken is een belangrijk onderdeel bij de taxatie van een woning. Het is de kunst om een keuken zeer duur te laten ogen voor minder. De verkoopkansen stijgen aanzienlijk bij het zien van een grote mooie keuken.

Ergonomie en werkblad hoogte in uw keuken

De ergonomie en werkblad hoogte van uw keuken wordt vaak vergeten. De werblad hoogte van uw keuken is zeer belangrijk en vaak onderschat. Hoe bepaal je de ideale werkblad hoogte in de keuken? Er is een handig trucje om te bepalen wat de ideale werkblad hoogte in uw keuken moet zijn. Houd uw armen in een hoek van 90 graden strak tegen uw lichaam.

Nu moet de ruimte tussen uw handen en het werkblad ongeveer 12 cm zijn. Als u alleenstaand bent, is dit makkelijk te berekenen. Mocht u samenwonen, houdt dan in gedachte dat u meet vanaf diegene die het meeste in de keuken staat. Een te laag werkblad geeft u rugpijn een te hoog werkblad geeft u spanning in de schouders.

Welke keukenontwerpen passen er in uw ruimte en wat kost dat? Ontvang meerdere keukenbrochures of maak zelf gratis en makkelijk een keukenontwerp.

Stap 2: Op pad voor een keuken

Hoe kies ik een betrouwbare keukenleverancier

Het kiezen van een betrouwbare keukenzaak is niet makkelijk. Wat is een betrouwbare keukenzaak? Er bestaat geen lijst van betrouwbare of niet betrouwbare keukenzaken. Onbetrouwbare keukenzaken komen voort uit de monden van de consumenten die een slechte ervaring met een keukenzaak hebben gehad.

Het goede nieuws is dat in deze tijd waarin het economisch minder loopt, keukenzaken voor alle orders net even iets beter hun best zullen doen. De betrouwbaarheid hangt van een groot deel af van de concentratie van de keukenverkoper en de orderverwerking.

U zoekt een keukenzaak die zijn afspraken nakomt. Dat is niet te onderscheiden. Zoek gewoon een adviseur waar het mee klikt en vraag eventueel om referenties. Op onze top tien vragen over keukens leest u meer over betrouwbare keukenzaken.

Kies 3 tot 5 keukenleveranciers maximaal

Welke keukenleveranciers kiest u? Waar moet u een keuken kopen? Nu kunt u kiezen om bij tien keukenzaken een offerte te laten maken, dit zal echter een zeer tijdrovende klus zijn. Tevens word het vergelijken van keukens en keukenoffertes dan moeilijker. Wij kunnen u er wel wat tips in geven. Ons advies is om het overzichtelijk te houden. Neem bijvoorbeeld drie keukenzaken waar u een offerte laat maken.

Bereid u goed voor hoe die keukenzaken in de markt liggen. Zoek soortgelijke keukenzaken. Tip van ons: vergelijk de 4 scherpste keukenzaken, voor iedereen die onder de 8.000 euro een goede keuken wil kopen voor de laagste prijs.

Bekijk de keukenfronten en werkbladen

houten keukenfront kopenHoe aardig u de keukenadviseur ook vind, als het werkblad en het keukenfront wat u wilt hebben niet in hun collectie zit, is het tijd om afscheid te nemen.

Neem gezien de vele tijd die een keuken kopen kost, de moeite om meteen even te kijken of u zou kunnen slagen bij de zaak waar u bent. Anders is het zonde van uw tijd en van die van de keukenadviseur.

Een keuken offerte maken

U weet nu vermoedelijk een beetje wat u wilt. Een mooie start om eens een prijsopgave te laten maken. Ga, eventueel met deze informatie in uw achterhoofd blanco een gesprek met een adviseur aan. Laat hem meedenken met uw wensen. Keukenzaken waar u een vrijblijvende afspraak mee kunt maken.

Een klik met de adviseur is helemaal goed. Als u het niet heeft, ook geen probleem. Zie keukenadviseurs niet alleen als mensen die op hun provisie uit zijn. Zeker in deze economische tijd zal er extra hard gewerkt moeten worden. Daarnaast krijgen lang niet alle adviseurs provisie meer.

Nog een keukenofferte maken

Ons advies is om wederom blanco een nieuwe zaak in te lopen en een offerte te laten maken. Ter informatie: u kunt een bestaand ontwerp meenemen, al zal de adviseur u dat niet in dank afnemen. Hij krijgt dan het gevoel dat het alleen om de keukenprijs draait. Als u voor het zelfde keukenontwerp als elders gaat is het beter is om aan te geven wat u wilt. U heeft het ontwerp immers nog in uw hoofd zitten.

Nog vele malen beter is om u te laten verrassen. Wellicht heeft deze ontwerper een nog mooier ontwerp. Laat de creativiteit te werk gaan. Deze stap adviseren wij u nog 1 keer te herhalen.

Twijfelt u aan de keuze van uw keukenontwerp? Wij kijken graag even met u mee en geven u gratis advies over uw ontwerpen. In ruil hiervoor vragen wij 1 keukenontwerp te mogen plaatsen op onze website. Anoniem, dus zonder persoonsgegevens. Wilt u een second opinion over uw keukenontwerp, e-mail ons gerust

Stap 3. Een keuken kopen

Keuken offertes vergelijken

Keukenzaken offertes vergelijken. Een zeer lastig iets. Laat ik meteen vertellen dat keuken offertes bijna niet te vergelijken zijn. Dit kan alleen door iemand die kundig is in keukens. Wat u wel kunt vergelijken is het gevoel dat de adviseur u geeft, de garantie en de aanbetaling voorwaarden en leveringsvoorwaarden.

Inhoud van een keuken offerte

Als we naar de inhoud van een keuken offerte kijken lijkt dat vaak vaktaal zeer onduidelijk is voor de consument. Het is echter vrij logisch te begrijpen. Even een paar belangrijke dingen:

* Als u geluk heeft is een keukenofferte per regel gespecificeerd. Dan ziet u regel voor regel wat er in de offerte staat. Meestal echter staat de offerte voor uw keuken onderverdeeld in keukenmeubelen, apparatuur en werkblad. Bij keukenmeubelen gaat het dan alleen om de kasten en de inhoud. Apparatuur wijst voor zich en werkbladen staan meestal de werkbladen, de uitsparingen en de spoelbak en kraan onderverdeeld. Het word dan nog redelijk gokken wat er in welke prijs verwerkt is. Het blijft immers een onduidelijke offerte.

* De offerte staat meestal in volgorde van links naar rechts en met maatvoering aangegeven. Daarnaast staat er vaak nog welke kast ten behoeve van wat is. Zo kunt u redelijk controleren met een tekening of alles er in zit en of de maten kloppen. Sommige onderdelen zitten bij sommige merken automatisch bij de prijs in, zo als bijvoorbeeld de plinten.

* Sommige onderdelen zitten niet bij de prijs in. Voor u is het logisch dat de zijkant van de hangkasten bekleed is in de kleur van de kast, soms is dat niet zo. Het kan ook andersom, het zit standaard bij een hangkast. Het betekend dus niet als het niet in de offerte zit, dat het automatisch vergeten is. Vraag het de adviseur als u iets opvalt in de offerte.

Keukenzaken voor u vergeleken:

1. De grootste keukenshowroom

2. De goedkoopste keukenshowroom

3. De best beoordeelde keukenshowroom

CBW

De meeste keukenzaken die aangesloten zijn bij het CBW hebben een CBW sticker op de deur. Dit houdt in dat u veilig kunt aanbetalen, bij keukens niet meer dan 15% van de totale keukenprijs. Mocht een keukenzaak failliet gaan, bent u uw aanbetaling niet kwijt. Tevens krijgt u bij een eventueel geschil een onafhankelijke klachtencommissie. Dat is zeker voor keukens erg handig!

Aanbetaling van een keuken

Juridisch gezien mag een aanbetaling van een keuken 50% omvatten van de keuken. Dit is in verhouding wel vrij veel en bijna onacceptabel en komt ook bijna nooit voor. Bij showroomkeukens als uitzondering echter wel. Hier word vaak wel een hogere aanbetaling voor gevraagd, dan een directe volledige betaling.

Hier spreken wij immers van een gelijk oversteken principe. De showroom die gekocht word is kant en klaar. Een showroomkeuken is zo dus te vergelijken met een auto in een autoshowroom. Veel voorkomend zijn aanbetalingen van 10% of 15% (zoals bij CBW).

In sommige gevallen 25%. Sommige keukenzaken vragen zelfs geen aanbetaling als u een keuken gaat kopen. Ze hebben dan uw handtekening al en in ieder geval een binding om u aan het bedrijf te laten koppelen. Die zelfde bedrijven vragen ook vaak weer volledige 100% betaling voor levering.

Betaling van het restant

De meeste keukenzaken vragen betaling voor levering bij het kopen van een keuken. Vaak vergeten consumenten dit te vragen. In keukenland is het echter zeer gebruikelijk om voor levering het restant te betalen. Vindt u dit echt bezwaarlijk, kunt u vragen te betalen bij levering.

In sommige gevallen gaan de chauffeurs met contant geld op zak dan terug. Tegenwoordig kan het ook elektronisch. Laat u niet verrassen en vraag duidelijk naar de mogelijkheden van betaling.

Welke keukenontwerpen passen er in uw ruimte en wat kost dat? Ontvang gratis keukenboeken of vergelijk keukenzaken op prijs en kwaliteit

Plaats een reactie