Wat is inductionAir Plus?

Siemens inductionAir Plus. Flexinductie kookplaten met een geïntegreerd afzuigsysteem winnen de Nederlandse keukens één voor één met hun charmes. Nadat de BORA Classic een overtuigend succes bleek te zijn, waagden andere merken ook een voet op het ijs te zetten – en met succes! Ook jij kunt deels koken vanaf je luie bank!

Siemens is momenteel één van de toonaangevende merken waar het aankomt op inductiedesign- en techniek. De Siemens inductionAir Plus is daar het bewijs van. Deze inductieplaat beschikt over een geïntegreerd afzuigsysteem, flexzones en is zo compact dat het in een zwevend werkblad te monteren is. Alles is mogelijk!

Ben je nog niet helemaal om? Lees dan eerst gaskookplaat of inductiekookplaat?

Waarom kiezen voor inductionAir?

Het design

Wanneer je eenmaal een inductionAir in huis hebt, wil je nooit meer wat anders. Ten eerste gun je jezelf met deze inductieplaat een prachtig design. Het kreeg immers niet voor niets de iF Design Award toegekend!.

Met deze compacte kookplaat lever je nauwelijks in op laderuimte en, doordat je geen afzuigkap nodig hebt, laat je het gemakkelijk in je kookeiland monteren. Zo kun je tijdens het koken gezellig met je bezoek aan de keukenbar babbelen of je kids in de gaten houden die in de woonkamer spelen.

Flexibel koken

Deze zonevrije inductiekookplaat biedt je niet enkel flexibele kookzones, maar ook geweldige functies, zoals Powermove. Hierdoor kun je de verschillende pannen tussen drie warmteniveaus heen en weer schuiven.

Uitmuntende techniek

Geniet van de vele functies, waaronder flexMotion, climateControl, braadSensor Plus en wifiverbinding! De revolutionaire functies en technieken bieden je een heel nieuwe, futuristische kookervaring.

InductionAir prijs

Als je je oog hebt laten vallen op de inductionAir Plus, moet je jezelf schrap zetten voor een flinke investering. Deze topmodellen kosten namelijk om en nabij de 4.500,-.

Toch zal vrijwel iedere inductionAir review je ervan overtuigen dat het het extra geld zeker waard is. Je haalt revolutionaire techniek in huis die gebruiksgemak garandeert en bovendien zeer weinig ruimte inneemt. Benieuwd naar de overige inductie kookplaten van Siemens?

 

De goedkoopste?

Klik hier voor de goedkoopste Siemens inductie kookplaten >>>

 

Welke pannen zijn geschikt voor inductie?

RVS-pannen zijn sterk en niet-corrosief, waardoor het een populaire keus is. Omdat het echter niet zo goed warmte geleid, zijn RVS-pannen met aluminium lagen een betere keus. Pannen die volledig van aluminium zijn gemaakt, zijn niet geschikt voor Siemens inductionAir Plus.

Gietijzeren pannen garanderen een gelijkmatige warmteoverdracht. De dikke bodem zorgt er wel voor dat opwarmen en afkoelen langer duurt. Tot slot zijn keramische pannen uitermate geschikt voor gebruik op een inductiekookplaat.

 

Siemens inductionAir kookplaat

Dit is geen Siemens inductionAir kookplaat maar een standaard inductie kookplaat.

 

Voor- en nadelen

Voordelen

Geen afzuigkap

Zonder afzuigkap ziet je keuken er een stuk ruimtelijker uit. Bovendien heb je hierdoor de keus om je kookplaat met afzuiging in je kookeiland te monteren.

Flexinductie

Flexinductie biedt je alle flexibiliteit die je je maar kunt wensen tijdens het koken en deze zonevrije inductiekookplaat heeft niet één, maar twee flexzones! Hierdoor kun je je pannen vrijwel overal kwijt. Daarnaast heb je ook ruimte voor een grote blaadslee of een teppanyaki. Dat opent vele deuren naar nieuwe recepten die je kunt uitproberen!

Functies

Als je graag gebruikmaakt van functies die koken leuker en makkelijker maken, dan zit je goed met deze inductiekookplaat. Denk bijvoorbeeld eens aan die wifiverbinding. Wanneer jij een pannetje op de plaat hebt staan en ondertussen lekker met je voetjes omhoog op de bank zit, hoef je niet op te staan, omdat de afzuiger te hard of te zacht staat. Dat regel je allemaal via de app.

Nadelen

De prijs

Je kunt er nu eenmaal niet omheen dat deze inductieplaat een flinke duit kost. Is het het waard? Absoluut! Toch is het een flinke investering en een factor die je in overweging zult moeten nemen.


Net als 40.000 anderen toegang krijgen tot exclusieve kortingen en tips?
Vindt het in de gratis keukenmagazines.
Klik hier voor Aanbod KeukenMagazines >>>


 

Bediening, geluid en design

De functies van deze inductieplaat zijn in het leven geroepen om koken makkelijker te maken. Zo beschikt het over een climateControl-sensor die de hoeveelheid stoom en damp detecteert en op basis hiervan automatisch de zuigkracht aanpast. Hoewel de BORA afzuigkap nog altijd de aller stilste is, zijn de geïntegreerde afzuigingen van Siemens ontzettend vooruit gegaan, waardoor deze inductionAir een stuk stiller is dan zijn voorgangers.

Het design is absoluut ‘je van het’ en laat dus niets te wensen over. Het heeft smalle BlackSteel zijprofielen en loopt schuin af aan de voorkant. De RVS-rand rondom de kookplaat met afzuiging maakt de look helemaal af. Maar er zijn meerdere randafwerkingen – Als je toch de kookplaat aan je wensen aanpast, dan het liefst tot en met het laatste detail.

Nieuwe ideeën voor een keuken met inductionAir? Klik hier om je keuken te ontwerpen!

Bij Siemens heb je keuze uit verschillende designs:

Facet-design:

Dit ontwerp herken je aan de smalle BlackSteel zijprofielen en de schuin aflopende voorkant.

Vlak geïntegreerd:

Deze kookplaat ligt verzonken in het blad, bijvoorbeeld in graniet. De kookplaat ligt dus op gelijke hoogte als het aanrechtblad.

Vlaklijst-design:

Deze inductiekookplaat heeft een roestvrijstalen rand rondom de hele kookplaat. Een stootrand die voorkomt dat je pannen het werkblad op schuiven.

 

Siemens inductionAir

Dit is geen voorbeeld van een Siemens inductionAir Plus maar een standaard inductie kookplaat met 4 pitten.

 

Conclusie

Hoewel de Siemens inductionAir Plus alles behalve gratis is, is het absoluut de investering waard. Gun jij jezelf ook optimaal gemak en ongekende luxe? Dan zul je de vele functies van deze inductionAir zeker op prijs stellen.

Geniet van een prachtige keuken zonder afzuigkap, heerlijke gerechten die bereid worden met een braadslee, teppan yaki of andere grote pan en maak gebruik van de vele functies. Koken was nog nooit zo leuk!

IZAA

>