Bent u een van die mensen die verlangt naar een SieMatic keuken in huis?

Wellicht denkt u:

Is een SieMatic keuken kopen wel voor me weggelegd?

De designs van SieMatic passen alleen in villa’s en herenhuizen

Met een modaal inkomen word ik de showroom uitgejaagd

Eerlijk is eerlijk, die vooroordelen zijn er niet voor niets. De keukenwereld staat bekend om haar harde verkoop en opgeklopte winstmarges. Maar neem even afstand en bekijk het van de zakelijke kant:

Hebben kortingstunters en prijsvechters er niet een belang bij dat u dit gelooft?

Moet voor die bodemprijzen niet ergens op bezuinigd worden?

Is dit niet juist een kans voor een keukenmerk om zich te onderscheiden?

Veel korting geven en ontelbare huismerken voeren waarvan de kwaliteit niet traceerbaar is om er toch nog op te verdienen is een gangbare praktijk. De laagste prijs garanderen en vervolgens elke verantwoordelijkheid en klantenservice uitbesteden eveneens.

Van plan om een Siematic te kopen? En dan een beetje goedkoop?

Klik hier voor de voordeligste Siematic dealer >>>

 

Wie vraagt “Is een SieMatic keuken iets voor mij?” doet er goed aan zich te realiseren dat dít is waarin Siematic zich onderscheidt

De totale productie, kwaliteitsmonitoring en klanttevredenheid blijft bij SieMatic keukens in eigen hand.

Weinig tot niets wordt uitbesteed in een queeste om de top van de keukenmarkt te bedienen met keukens in exclusieve persoonlijke designs, gemakverhogend maatwerk en prijzen afgestemd op elk inkomen vanaf modaal.

Om die klanten op hun wenken te bedienen die een keuken willen kopen waar zorg aan is besteed. Die sfeer ademt en decennialang de waarde van de woning verhoogt.

Met die gedachte doorlopen de SieMatic lifestyles Pure, Urban en Classic een nauwkeurig gemonitord productieproces. Omdat alleen het allerbeste goed genoeg is.

Een keuken kopen is pas een goede koop wanneer u ook na vijftien jaar nog tevreden bent. In dat geval wordt duurkoop goedkoop. Dit volledige artikel beoogt u niet alleen inzicht te geven of een SieMatic keuken voor u is weggelegd, maar ook of de SieMatic lifestyle bij u past.

Merkgeschiedenis, marktpositie en uitstraling van SieMatic

In een steeds feller concurrerende markt is het verloop van keukenzaken en merken groot. De kortingen vliegen over de onderhandelingstafel in een race om de gunst van de klant. Uw gunst. Bijgevolg is het niet elk merk gegeven om in dit commerciële geweld overeind te blijven.

Het internationaal gerenommeerde keukenmerk SieMatic staat echter al sinds 1929 als een huis. Wat is het geheim van hun succes? Met het stellige voornemen innovatief te zijn heeft SieMatic telkens weer nieuwe designstadia ingeluid. De voortdurende drang om vooruitstrevend te zijn, trends te zetten, om de beste te zijn houdt deze keukenpionier al bijna een eeuw lang aan de top van haar branche.

Positionering, marketing, werkwijze

Vanuit het Duitse Löhne word jaarlijks met uiterste nauwkeurigheid het beleid voor productontwikkeling, marketing, verkoop, bedrijfsvoering en productie uitgedacht. Helemaal dominant is het moederbedrijf echter niet. Zeven Europese landen waarin SieMatic actief is voeren in overleg een eigen marketingstrategie.

Zo is het aanbod steeds geoptimaliseerd voor de wensen van uw specifieke markt. De verkoop is daaropvolgend decentraal georganiseerd. In elk land waar het bedrijf actief is heeft een eigen SieMatic vestiging, agent of importeur.

Deze vestigingen zijn autonoom waar het budgetverantwoordelijkheid betreft maar fungeren qua positionering in de markt als verkoopafdelingen van SieMatic.

Hoofdtaak voor deze nationale flagship stores: het handhaven en uitdragen van de bedrijfsvisie middels orderverwerking en feedback aan uw SieMatic-dealer.

De daadwerkelijke productie van uw keuken is voor het grootste deel in handen van SieMatic, al dan niet in samenwerking met geselecteerde, veelal exclusieve toeleveranciers. Wat er in de praktijk op neer komt dat SieMatic verantwoordelijkheid neemt voor de geleverde kwaliteit in haar fabrieken, en extern gemaakte onderdelen (onder andere een deel van de fronten worden uitbesteed) aan de strengste controles onderwerpt.

Een proces dat logistiek nauwgezet op elkaar afgestemd word. De onderdelen van uw keuken liggen nooit lang in een magazijn maar worden kort voor uitlevering bij elkaar gebracht en geassembleerd. Een in keukens gespecialiseerde logistieke dienst levert de keuken vervolgens binnen twee werkdagen aan uw SieMatic dealer.

Totale doorlooptijd na uw orderbevestiging: vijftien tot 60 werkdagen. Een bescheiden levertijd dus. Voor het naleveren van losse keukenaccessoires houdt u een levertijd aan van twee tot drie weken.

Uitstraling van het merk SieMatic

De naamsbekendheid en uitstraling van SieMatic rechtvaardigen al snel de vergelijking met Bulthaup of Poggenpohl. Ook deze firma’s produceren luxe kwaliteitskeukens met een vleugje chique design in het hogere segment.

Klopt helemaal, met dien verstande dat de concurrentie zich vrijwel uitsluitend op de welvarende consument richt.

 

Bedrijfsvoering van een exclusief keukenmerk

De productlijnen van SieMatic onderscheiden zich in een aantal prijsklassen. Ultramoderne top-of-the-bill keukens voor de rich and famous, maar ook instapmodellen die de extra kwaliteit en uitstraling van SieMatic binnen het bereik van een modaal inkomen plaatsen.

Voor prijzen om en nabij 15.000,- euro valt al een SieMatic keuken samen te stellen. Dit samenstellen gebeurt bij uw lokale SieMatic-dealer. Keukenzaken die aan strikte eisen voldoen alvorens een partnership aan te gaan. De dealer is immers het visitekaartje van het merk. In uw verzorgingsgebied zijn zij exclusief gerechtigd om SieMatic te verkopen.

SieMatic dealers

Te onderscheiden zijn:

 • dealers die exclusief alléén SieMatic verkopen.
 • selectieve dealers met als hoofdmerk SieMatic en daarnaast een huismerk.
 • overige dealers, verkopen meerdere merken, voeren vaak alsnog Siematic als hoofdmerk.

Siematic-dealers bij u in de buurt

 

Kwaliteit gewaarborgd: de pluspunten van een SieMatic keuken

De kwaliteitszorg van SieMatic wordt jaarlijks gecontroleerd door Lloyd’s. Deze organisatie verleent het ISO certificaat. Regelmatig word er bekeken of de medewerkers werken volgens het kwaliteitssysteem, èn of dat systeem nog voldoet aan de realiteit van de markt.

Deze terugkerende controle maakt de ISO certificering tot een zekerheid dat er op elk moment de hoogst mogelijke kwaliteit wordt geleverd.

Kwaliteit die tot uiting komt in de merkstrategie Individueel Design. Op het oog een reclamekreet, maar in feite de levensadem van SieMatic die het doen en denken van het merk samenvat van fabriek tot in uw woning.

Eerst een persoonlijk en gestructureerd advies. Uw SieMatic verkoper luistert aandachtig naar uw wensen en mogelijkheden en maakt daarvan een inventarisatie. Pas na deze nauwgezette afkadering geeft uw adviseur een advies en maakt een ontwerp.

SieMatic streeft er naar dat er niemand zo terdege rekening kan houden met de omstandigheden van elke individuele casus, specifieke wensen en smaken als SieMatic dat kan.

Vertegenwoordigers kunnen elke wens voor apparatuur, ongeacht het merk, individueel invullen en dat geldt evenzo voor kastinterieurs. Ook ná de installatie kan de keuken nog worden aangepast aan veranderde wensen.

 

Wat SieMatic keukens uniek maakt

De doelstelling van SieMatic is u het werken in de keuken zo comfortabel mogelijk te maken. De wijze waarop maakt SieMatic uniek.

 • De SieMatic corpus, het kastenwerk, bestaat uitsluitend uit DIN (Duitse Industrie Norm) goedgekeurd vezelplaat.
 • Overige materialen vallen onder toezicht van o.a. Gütegemeinschaft Deutsche Möbel e.V., het Landesgewerbeamt en de Duitse consumentenbond.
 • De kastdelen zelf zijn met hardhouten duvels verlijmd en rondom afgewerkt. Inwerking van vocht en vuil wordt zo voorkomen en een degelijke constructie verzekerd die ook bij aanzienlijke belasting duurzaam blijft.
 • Kasten worden afgesloten met dempingsprofielen voor muisstille sluiting.
 • 65cm diep werkblad voor extra werkruimte & chique uitstraling.
 • Eenvoudig los te maken doch duurzame (levensduur 20 jaar, circa 80.000 keer openen) scharnieren.
 • Legplanken niet voorgeboord (dat zou vuil kunnen opnemen) maar voorzien van multifunctioneel verstelmechanisme. Draagvermogen tot 40kg.
 • Legplanken 19mm dik in plaats van de gangbare 16mm.
 • Zelfsluitende lades die bovendien beveiligd zijn om er niet zomaar uit getrokken te worden.
 • Dubbele besteklades.
 • 5 jaar garantie.

RotPunkt designprijs voor innovatief ladesysteem

Standaard lades kunnen tegen meerprijs worden vervangen door een aluminium lade. De gemiddelde prijsstijging bedraagt hierbij zo’n 3% over de totale waarde van de keukenmeubelen. Deze lades zijn extra belastbaar tot 40 kilogram en de ladegeleiders zijn in de zijwanden van de lade gebouwd. Stofvrij en fluisterstil.

Het SieMatic aluminium ladesysteem is tevens houder van de “Rote Punkt” designprijs voor innovatief design van Designzentrum Nord Rhein Westfalen.

(Boven)kasten en verlichting

SieMatic bovenkasten zijn onzichtbaar aan de wand bevestigd zonder storend zichtbare schroeven en mechanismen. Strakker, makkelijker schoon te houden en nog meer bergruimte. Bovenkasten van 92 cm hebben standaard meerdere legplanken en afzetvlakken voor een optimale indeling. Bovendien komt deze afmeting met een extra scharnier voor de vereiste stevigheid.

De bovenkasten zijn dikwijls voorzien van ingebouwde verlichting wat gemak biedt én chique is. Praktische verlichting word onder andere naar wens geintegreerd in een koof boven de kasten, diverse systemen werkverlichting en TL verlichting in de onderkasten die automatisch reageert op het openen de kastdeur.

Over werkbladen: Stone Design

Tijdloos en sfeerverhogend zijn de werkbladen en nispanelen van natuursteen of komposiet. Veelal is de keus in massief stenen werkbladen beperkt. Zo niet bij SieMatic StoneDesign. Exclusieve werkbladen uit licht draadmateriaal met een centimeter dikke toplaag van marmer, graniet, kalsteen, vulkaangestalte, komposiet of 6,5mm dik keramiek.

Bladen in alle sterktes, lengtes en oppervlaktes kunnen op deze manier naadloos worden geproduceerd. Meer dan alleen steen? Keramiek, Roestvrij staal, kuntstof en hout laten zich uitstekend combineren met SieMatic StoneDesign.

Een gebruikte SieMatic of showroomkeuken

Een punt dat het aanhalen waard blijkt is het kopen van een showroommodel of een SieMatic keuken die al gebruikt is. Regelmatig informeren potentiële kopers naar de mogelijkheden, en niet zelden is het geen goed idee. Juist omdat SieMatic keukens ontstaan uit een individueel design.

Notabene de essentie van het merk. Gebruikerssporen kunnen op de koop toegenomen worden, maar zoals ook voor showroomkeukens geldt: het ontwerp moet passen in en bij uw woning.

Wel is er nu en dan de mogelijkheid uw oude keuken in te ruilen. Deze worden doorgaans geëxporteerd en u bespaart op de aanschaf van uw nieuwe keuken.

Een SieMatic dealer met deze mogelijkheid is SieMatic Keukenontwerpers Oosterhout >>>

 

SieMatic lifestyles: Altijd een keuken in uw persoonlijke stijl

Naast kwaliteit staan bij SieMatic beleving en uitstraling voorop. Uw keuken is niet eerder uw keuken dan wanneer ze volledig bij u past en elk detail aansluit bij uw wensen en smaak.

Vanuit de drie SieMatic-lifestyles Urban, Classic en Pure creëren keukenadviseurs wereldwijd keukendesigns die de persoonlijkheid van de huiseigenaar weergeeft. Het lifestyleconcept volgt actuele interieur- en designtrends op de voet en maakt het telkens mogelijk uw persoonlijke smaak naar voren te brengen.

SieMatic Pure lifestyle

De SieMatic lifestyle Pure ademt een minimalistisch, elegant afgewerkt design waar ruimtelijkheid centraal staat. Het cleane ontwerp van de SieMatic Pure Collection geeft de exclusieve materialen en nauwkeurige afwerking van de details de ruimte om te schitteren.

Kubistische vormen, helderheid en een gepolijst lijnenspel zorgen voor de strakke modernistische uitstraling.

Frivool is de door designteam KINZO ontworpen twee centimeter dunne omkadering van de elementen die vlakken en lijnen met elkaar laat communiceren tot een perfect middelpunt in uw woning. Hoekkeuken, eilandkeuken, welke vorm u ook kiest in elk geval biedt het SieMatic Frame Design gelegenheid voor een stijlvolle kastencombinatie.

Kenmerkend zijn ook de fijne 6,5 millimeter lijstprofielen van de metallic en edelhouten fronten. Een subtiel detail met unieke mogelijkheden voor puristische keukens varierend van strak en koel tot knus en warm.

“Perfectie wordt niet bereikt als je niets meer kunt toevoegen, maar als je er niets meer aan kunt afdoen.”

Antoine de Saint-Exupéry
romanschrijver, Frankrijk

Siematic Pure

SieMatic Urban lifestyle

Robuust en stoer onder de SieMatic Lifestyles is Urban. Contrasterend, tegengesteld, ogenschijnlijk op zichzelf staand maar altijd opgaand in een groter design is het stadse element van de Urban keukenstijl.

Het gebruik van meubels uit verschillende stijl era’s maakt de stijl karakteristiek. Uniek is het combineren van open met gesloten meubels en de mix van diverse materialen. Een knusse, bijna intieme sfeer gebaseerd op veelzijdige huiselijkheid.

”Do it yourself, do it together”

Siematic Urban

SieMatic Classic lifestyle

Gespecialiseerde internationale designers ontwierpen de ruimtelijke interpretatie van de SieMatic lifestyle Classic. Ontsprongen uit de exclusieve SieMatic Beaux-Arts collectie levert de Classic lijn frêle ontwerpen, gelardeerd met uitbundige accenten.

Modern en klassiek door elkaar is wat SieMatic Classic typeert wanneer geprofileerde fronten in een blend worden gegoten met glanzende moderne glazen panelen. Opmerkelijk aan deze keukenstijl is de klassieke Chinese bruidskast met zijn grepen, knoppen en accenten.

”A great kitchen has a magic to it that transforms the physical room into a feeling”

Mick De Giulio
designer, Chicago

Siematic Classic

 

Conclusie: Een investering in woongenot

Constante vernieuwing en een torenhoge kwaliteitsstandaard zullen SieMatic ook decennia vanaf nu nog een van de meest aansprekende keukenmerken laten zijn. Is een Siematic keuken de juiste keuze voor u? Dat is niet aan ons om te zeggen. Oordeelt u zelf, met de wetenschap dat SieMatic:

 • focust op de materiaal- en designtechnische top van de keukenbranche.
 • vooruit loopt op wensen van de markt, innoveert en trendbepalend is.
 • gebruiksgemak als uitgangspunt hanteert.
 • volledig unieke designs ontwerpt die uw persoonlijke beleving weerspiegelen.
 • met prijsklassen vanaf 15k al luxe keukens toegankelijk maakt.
 • onovertroffen kwaliteitsstandaarden waarborgt.

Levert SieMatic straks uw keuken? Volg uw gevoel. Dat is waar SieMatic om draait.

SieMatic zelf beleven?

De best beoordeelde SieMatic dealers waren dit jaar:

Küchenland/Küchenhaus Ekelhoff  >>>

en:

SieMatic Keukenontwerpers >>>

IZAA

>