Showroomkeuken kopen? Je hebt het vast wel eens gehoord of meegemaakt: showroomkeuken te koop. Doen of niet? Een showroomkeuken kopen is erg in trek momenteel. Bij een showroomkeuken weet je zeker dat je een hele bijzondere luxe keuken kan kopen voor weinig geld.

Hoe werkt het eigenlijk, een showroomkeuken kopen? Belangrijke informatie waar je op moet letten als je overweegt een showroomkeuken te kopen.

Alle showroomkeukens uit Nederland, België en Duitsland op 1 site bekijken?

Bezoek Showroomkeukenstunt.nl

Stel, je hebt een hele grote keukenruimte maar weinig geld, of je wilt een echte Bulthaup showroomkeuken kopen. Of je wilt gewoon niet teveel betalen voor een nieuwe keuken. Dan is een showroomkeuken zeker een optie.

Showroomkeukens zijn goedkoop en toch nauwelijks gebruikt; een goede showroomkeuken houdt het nog tientallen jaren vol. Bovendien zitten er altijd modieuze en actuele modellen tussen, waarvoor nog een tijd lang reserveonderdelen te bestellen zijn.

Voordelen showroomkeuken

De voordelen van een showroomkeuken op een rij.

Je weet precies wat je koopt.

De keuken staat kant en klaar in de showroom, zo komt de keuken er dan ook                     uiteindelijk uit te zien in uw huis.

De voordelige prijs van de keuken.

Een showroomkeuken is vaak voorzien van extra luxe die normaliter niet zo snel                 door een klant besteld zou worden, simpelweg omdat het te duur is.

Deze extra luxe heeft nog een ander voordeel:

krijg je het huis niet verkocht? Wil je het huis verkopen maar lukt het niet?                           Verkoop je huis met een keuken.

Een goedkope showroomkeuken doet wonderen!

Een boost en kans voor de verkoop van je huis. Mensen letten vaak bij het kopen               van een huis op de keuken en de grote van de keuken. Mensen willen graag een                 grote Keuken.

Voor vragen hierover kunt u altijd contact opnemen, ik denk graag met u mee.

Nadelen showroomkeuken

Een showroomkeuken is een kant en klaar product.

Het zal dus precies zo afgenomen moeten worden als het in de showroom staat.               U kunt de maten niet veranderen dus de showroom keuken moet precies in uw                 keukenruimte passen.

De keuken is al bekeken.

En misschien gebruikt voor een keukendemonstratie, daardoor kan de                                 showroomkeuken beschadigd zijn.

Een showroomkeuken al een keer geplaatst.

Het opnieuw uit elkaar halen van de showroomkeuken kan makkelijk                                   beschadigingen met zich meebrengen. Daarbij moet u vaak zelf het vervoer moet               regelen.

Dus de kosten van het huren van een busje.

of eventueel de reiskosten als de keukenzaak zelf de keuken komt leveren, u                      moet er dus rekening mee houden dat deze kosten nog boven op de kosten                        komen van de showroom keuken en de montage.

Soms moet de keuken zelfs gedemonteerd worden door de klant in de showroom. Meestal gebeurd dit echter door de monteurs in dienst van de keukenzaak. Vergeet dus niet de rompslomp die komt kijken bij het kopen van een showroommodel.

Toch op zoek naar een nieuwe keuken? Vergelijk de Top 4 goedkoopste keukenzaken

Betaling en garantie showroomkeuken

De betaling bij een showroomkeuken gaat meestal contant en met het volledige bedrag, omdat het net als een auto een kant en klaar product is. Er kan vaak ook een bedrag overgemaakt worden via de bank.

Over de garantie worden afspraken gemaakt. Verwacht niet teveel garantie. Maar vraag er wel naar. Wil je het bedrag in termijnen verdelen? Dit moet vast wel mogelijk zijn.

Niet bang hoeven zijn voor de betaling en garantie? Bekijk de best beoordeelde keukenzaken.

Belangrijke tips kopen van showroomkeukens

Het allerbelangrijkste bij showroommodellen. De maatvoering. Een grondig onderzoek is erg belangrijk. Past de keuken wel precies? Eenmaal gekocht, kan je er niets meer mee als de keuken niet zou passen.

 

Showroom keuken kopenVoor de veiligheid zouden we adviseren om door een keukenmonteur de keukenruimte professioneel te laten inmeten en tevens te plaatsen. Laat de monteur dan ook de showroomkeuken zien. Nog beter is het om de monteur iets extra’s te betalen om de keuken te vervoeren.

Als de maatvoering niet helemaal klopt, begin dan niet aan een showroomkeuken! Vaak merkte ik mensen op die een showroomkeuken wilde kopen, maar er dan toch nog een paar kastjes bij moesten hebben. Kijk hiermee uit. Het overzicht is vrij snel weg en in praktijk leverden dit soort orders, showroommodellen met bijbestellingen vaak problemen op.

Probeer altijd flink te onderhandelen over de keuken, zelfs als je dit niet gewend bent. Houd in je achterhoofd dat eigenaren van keukenzaken van de keuken ‘af’ willen.

Een van de belangrijkste onderwerpen is de aanpassing. Het is bijvoorbeeld vaak zo, dat het aanrechtblad en de uitsneden of deuraanslagen niet in de ruimte passen of er aanvullende onderdelen nodig zijn. In dat geval betekent dit vaak een grote financiële investering en tijdinvestering. Bovendien staat je een ontwerpuitdaging te wachten. Vaak zijn aanvullende onderdelen niet meer nabestelbaar in de juiste kleur. U kunt eventueel op onderdelen in passende kleuren terugvallen

Goedkope showroomkeuken

Is een showroomkeuken goedkoper? Als een showroomkeuken in de showroom staat en hij moet nog niet weg, staat er vaak een lage prijs bij. Zo lokken keukenzaken u natuurlijk en hopen ze voor u ook een goedkope keukenofferte te maken.

Maar wat gebeurd er als de showroomkeuken de deur uit moet? Daar is meestal haast bij. Het gebeurt nogal eens dat de showroomkeuken ineens een hogere prijs krijgt dan dat hij voor in de showroom stond. Stel je voor: een keuken staat in de showroom voor 5000 euro.

Wordt deze keuken later als showroomkeuken te koop gezet, kan die keuken ineens 7.000 euro kosten. Niemand die het weet en ziet. Vervolgens wordt er een flinke korting afgehaald en betaalt u soms nog steeds te veel.

Er zijn keukenzaken die nog een stapje verder gaan. Ze noemen een keukenopstelling een showroomkeuken en zetten er vervolgens een flink bedrag op. Ook boven de huidige waarde. Ontvang direct een showroomkeukenprijs voor uw nieuwe keuken.

Stel een keuken in de showroom kost in werkelijkheid (zonder korting) 10.000 euro. Dan zetten ze de keuken te koop, waarbij ze erbij zetten: deze keukens waren 20.000 euro, nu voor 7.000 euro. U denkt een goede zaak te doen, maar de keuken was eigenlijk maar 10.000 euro.Normaal zit de korting bij een showroomkeuken op ongeveer 50%, maar kan oplopen tot 70% korting op de keuken.

Onderhandelen bij showroomkeuken

Kan je onderhandelen op een showroomkeuken? Wilt u een showroom keuken kopen, dan denken veel mensen dat er niet meer te onderhandelen valt. Niets is minder waar. Een showroomkeuken is zeker onderhandelbaar.

Het is vrij makkelijk om te zeggen als verkoper dat er al showroomkorting af is. Iedereen gelooft de verkoper als hij dat zegt en denkt dat er niet meer te onderhandelen valt over de keuken. De keuken zou een bodemprijs bereikt hebben. Er kan wel degelijk nog wat korting van showroomkeukens af. Verwacht echter niet veel extra ruimte om te onderhandelen.

Bij de meeste keuken- en badkamerwinkels kun je onderhandelen over de prijs. Onderhandelen is zelfs heel gebruikelijk, daar is in de prijs vaak al rekening mee gehouden. Dus probeer altijd flink te onderhandelen over de keuken, zelfs als je dit niet gewend bent.

 • Houd in je achterhoofd dat eigenaren van keukenzaken van de keuken ‘af’ willen. 
 • Realiseer je dat je niets te verliezen hebt. Het is een spel.
 • Begin bij het onderhandelen altijd met een lager bod dan je uiteindelijk bereid bent te betalen, zodat je ruimte hebt om te onderhandelen.
 • Bel de winkel na een week nog eens; grote kans dat de prijs dan nog verder zakt.

Laat je niet opjagen en laat merken dat je weet dat er korting te halen is. Zo versla je de keukenverkoper!

Als een keuken echt niet meer verkocht wordt of als showroommodel niet in trek is, komt een showroomkeuken veiling nog wel eens kijken. Het veilen van keukens is echter niet echt een goed lopende business, de keukens zijn vaak niet in trek bij de klant.

Tot slot: de prijzen van showroomkeukens hoeven niet zoveel te verschillen met normale keukens en korting. Er wordt nog steeds flink verdiend op showroomkeukens. Laat je niet om de tuin leiden en bekijk een ontwerp dat je gezien hebt goed voor je deze aanschaft. Hulp nodig? Wij denken graag mee. Showroomkeukens bekijken? Showroomkeukens van SieMatic of bekijk Showroomkeukens Bruynzeel keukens

Gratis keukenbrochures ontvangen? Ontvang ze gratis in huis.

 • Avatar Jorieke schreef:

  Eind juni 2017 een showroomkeuken gekocht. Genoemde schade was een blander (loze opvul-plank) onder een apparaat. Dit zou hersteld worden. Aanbetaling gedaan. Ivm uitstel oplevering nieuwe woning kan nu pas, eind novemner 2018, de keuken worden geleverd en geplaatst. Nu blijkt er een scheurtje te zitten in het composite werkblad van het kookeiland. Verkoper beweert dat het schuurtje er al zat bij aankoop. Het is nu een welles-nietes spelletje geworden. Afzeggen is (haast) geen optie: met de bouw van het nieuwe huis is rekening gehouden met deze keuken. Op de aankoopbon (handgeschreven) is geen opmerking gemaakt over welke beschadeging dan ook. Koper wil mij tegemoet komen om bij doorscheuren binnen 3 jaar een nieuw blad te leveren met korting. Echter, na googlen blijkt de bijgevoegde nota voor een nieuw blad dubbel zo duur te zijn dan elders.
  Keuken staat nog in de showroom maar wordt binnenkort geleverd. Ik heb geen idee wat te doen. Kunt u mij een advies geven?

  • IZAA IZAA schreef:

   Vervelend om te horen dat u een discussie heeft met een keukenwinkel. Een showroomkeuken is eigenlijk een kant en klaar product, in tegenstelling tot een nieuwe keuken. Er zijn bepaalde risico’s bij de aankoop van een showroomkeuken. Het is in deze erg lastig om aan te tonen of de scheur er voor die tijd ook al in zit.

   Persoonlijk vind ik het coulant dat de winkel de showroomkeuken langer in de winkel laat staan, omdat deze meestal snel door de klant verwijderd moet worden. Er zijn risico’s inbegrepen bij een showroom keuken en dit is meestal meegenomen in de enorme korting, zo ook een scheur in het blad.

   Ik begrijp dat het oneerlijk voelt, omdat die scheur er niet in zou zitten en zou daarom uw rechtsbijstand om advies vragen.

   Met vriendelijke groet,

   Albert – IZAA.nl