Schuller keukens

Schuller keukens – je koopt ze bij een grote bekende keukenzaak, maar als keukenmerk zijn ze niet erg bekend in Nederland. Moet je deze Duitse keuken kopen?  

 

Schuller keukens

Vanuit de keukenfabriek in Beieren begon het bedrijf – zoals de meeste Duitse keukenmerken – als een timmerfabriek.  Door de enorme vraag naar veilige keukens en goede ventilatie groeiden keukenwinkels als kool in de jaren ´60 en ´70. Een redelijke collectie en gemiddelde prijs kenmerken dit merk.

Ondanks dat het in Duitsland bekend is, kent Nederland het merk nog niet zo goed. Schuller keukens zijn alleen in showrooms te koop – er is geen Schuller online shop.

Wat kunnen we verwachten als we een keuken kopen? Eerst wat opvallende wapenfeiten:

  • Je eigen kruidentuin in de keuken laten groeien met prachtige verlichting
  • Een hangsysteem voor de achterwand, hier kun je de achterwand bruikbaar maken
  • Passende meubels voor in de woonkamer – ideaal voor een open keuken
  • Ronde kasten met ronde keukenfronten
  • Achterwand in foto of print – vooral voor de jongere koper
  • Speciaal passende eethoek bij de keuken – geweldig!
  • Schuifdeuren in de onderkasten
  • Buitenkant en onderkant keukenkast in zelfde kleur
  • Een verschuifbaar barblad – hoe mooi is dat?
  • Hoge kasten met doorlopende fronten

Zijn er winkels die Schuller verkopen – en in de Top 4 lijst met prijs & kwaliteit staan?

Klik hier om te kijken of Schuller er bij staat >

Milieu

Steeds meer keukenmerken voelen de druk om duurzaam keukens te bouwen. Ook Schuller voldoet aan deze kwaliteitseisen met het PEFC keurmerk. Wat houd dat in? Voor  elke boom die in een keuken verwerkt zal worden, word er 1 opnieuw in de grond gezet.

Zo kun je tegenwoordig met een groen hart een keuken kopen. Ook al is milieubewust zijn in de keuken minder belangrijk bij de aanschaf, één ding doet Schuller heel goed. Ttijdens de productie van keukenkasten komen er splinters en spaanders vrij.

Deze restsnippers worden gebruikt om de fabriek te verwarmen. Ben je dus pro milieu, dan is dit een mooie bijkomstigheid.

Schuller verwarmt de fabriek met keuken restafval – een bewijs van milieubewuste keukens.

Kwaliteit

Hoe lang een keukenmerk bestaat, zegt iets over de kwaliteit. Er is geleerd van fouten in het productieproces bij het assembleren van de nieuwe keuken. Dat heeft een zekere waarde. Daarom is 66 jaar ervaring een flink pluspunt. De kwaliteit van een Schuller keuken is redelijk tot goed.

Ze zijn gemaakt voor de middenklasse. Ook zijn ze (net als andere keukenmerken) voorzien van meerdere certificeringen – wat iets over de goede kwaliteit zegt.

Laden zijn stevig door de Blum ladegeleiders, wat voor ijzersterke laden zorgt. Op zich niet zo spannend – want bijna iedereen werkt met Blum – maar het maakt de keuken stevig. De rugwand is verlijmd en zit dus muurvast. Bij veel keukenwinkels zit deze los. Ook een pluspunt voor de kwaliteit…

Een ander belangrijk punt: luchtcirculatie in de kasten. De lucht uit bijvoorbeeld de oven moet de ruimte in kunnen. Daar hadden we ventilatieroosters voor – die zijn bij Schuller verleden tijd. Schuller keukens heeft een prachtig lucht circulatie systeem in de kast, waardoor ventilatieroosters overbodig zijn.

Via een dubbele bodem word de lucht verplaatst, waardoor de apparatuur koel blijft. Dit moet je maar durven, damp langs keukenkasten. Ook dit zegt iets over de kwaliteit van de keuken.

Goed…die kwaliteit is wel ok dus…

Waar staat dit keukenmerk dan in de markt? Je kunt ze bijvoorbeeld vergelijken met Rotpunkt keukens. Wil je iets goedkopere keukens? Dan kun je eens bij Nolte keukens of Hacker keukens  kijken. Ga je voor iets betere kwaliteit keukens, dan is Siematic of Poggenpohl wellicht een optie.

Prijs

Wat kost een Schuller keuken? Dat wil iedereen natuurlijk weten 😉

Ook dit merk kent een goedkope en een luxe lijn. Vanaf € 7.500,-. heb je een eenvoudige rechte basiskeuken. Een hoekkeuken zit rond de  € 11.000,-. De kosten van een gemiddelde Schuller? Dan zit je wel op € 15.000,- Een gemiddelde luxe keuken zit je wel rond de € 19.000.

Nog luxer? Bijvoorbeeld een kastenwand met keuken eiland? Dan kun je wel € 29.000,- aantikken. Keuken op maat? Dat kan ook vanaf € 20.000,-

Ook hier kun je het weer zo gek maken als je zelf wilt. Die verschillende prijzen bewijzen maar weer dat keukenprijzen lastig te berekenen zijn. Als we 2 Schuller keukens naast elkaar zetten, dan zou een keuken van 3 meter met het duurste keukendeurtje, even duur kunnen zijn als een giga keuken van 6 meter – met het goedkoopste keukendeurtje.

Is dit keukenmerk boven je budget en zoek je een goedkopere keuken? Dan kun je eens bij Nolte keukens of Hacker keukens  kijken. Ga je voor betere kwaliteit keukens, dan is Siematic of Poggenpohl wellicht een optie.

Goedkope Schuller keuken

Wil je een voordelige Schuller keuken? Dan ga je naar Duitsland. Net over de grens…daar zit keuken wonderland – meer dan 10.000 meter aan keukens, Nederlands sprekende adviseurs – en – alleen maar perfecte reviews. Je kunt nooit meer zeggen dat je iets niet kan zien – Alles wat je zoekt staat in hier. Zelfs op maandagochtend staat de parkeerplaats vol met Nederlandse auto’s.

Klik hier voor de goedkope Schuller keukens

Onderhandelen

Kan ik onderhandelen in de winkel over een Schuller keuken? Ze worden nou niet echt verkocht bij echte prijsvechters. Je voelt hem al aankomen…dat betekend dat je – of een eenmalig bod krijgt, of je moet zelf onderhandelen. Natuurlijk heeft de winkel zijn eigen spelregels, maar zelf de leiding nemen kan geen kwaad – weet jij veel wat er nog af kan.

Maar…hoeveel korting krijg ik bij een Schuller keuken?

Dan moet je meerdere keukenwinkels langs die dit merk verkopen. Kies ze zorgvuldig uit, want een keukenofferte laten maken kost tijd. Als de winkel werkt volgens het ´direct de laagste prijs´ principe, dan weet je 1 ding: je zult weinig onderhandelingsruimte krijgen.

Toch zit er marge op een Schuller keuken. Onze voorkeur gaat uit naar keukenzaken waar je kunt onderhandelen. Met een laagste prijs aanbod betaal je al gauw te veel voor je nieuwe keuken. Lees alles over goed onderhandelen.

Magazine

Welk populaire keukenwinkel verkoopt Schuller keukens? Juist….Superkeukens! Daarom kun je die brochure bij ons aanvragen.


Bekijk Schuller keukens – en prijzen in deze gratis keukenmagazines 
Bekijk de collectie van Schuller en andere keukenmerken – vrijblijvend en gratis. Kies je brochure en ontvang thuis. Deels digitaal, deels per post. Spotprijzen in onze gratis keukenmagazines!

– Bryan, keukenadviseur bij Izaa

(wij gaan integer met je gegevens om – niemand anders dan de brochure verzender krijgt ze te zien)

 

Website

Laten we eens naar de Duitse website kijken. De site is goed op Nederlands bezoek aangepast. Je kunt er direct de keukens vinden en zoeken op kleur. Dat kan hier. Direct op stijl zoeken kan dus niet. Heb je de brochures hierboven al aangevraagd?

Dan kun je ook een keukenjournaal downloaden. Hier staat ook allerlei informatie in. Helaas heeft de site geen duidelijke dealerlijst – dan is het flink zoeken op internet. Daarom hebben we hieronder de dealers voor je opgezocht.

Bezoek de website

Ontwerpen

Je eigen keuken thuis ontwerpen zonder verkoopdruk uit de winkel, wie wil dat nou niet? Helaas biedt Schuller deze mogelijkheid niet. Wel kun je met een keuken configurator een standaard keuken zien met inbouwapparatuur. Maak je gebruik van deze configurator, krijg je een hoekkeuken te zien.

Zelf kun je kleuren in deze keuken direct aanpassen naar het complete assortiment. Dit kan ook met de werkblad kleuren – een mooie manier dus om zelf thuis front – en werkblad kleuren te combineren tot je de droom combi hebt.

Het geeft een matig beeld van je nieuwe keuken. Je kunt het model keuken niet wijzigen en de maten ook niet. Wil je een perfect keuken ontwerp programma? Eentje die voor leken makkelijk te begrijpen is? En waar je zelf eenvoudig je keukenmaten, deuren en ramen in kunt zetten?

Binnen 10 minuten je eigen keukenontwerp in 3D – met je eigen maten in huis. Zonder lastige handleiding – en gelukkig geen download…gewoon lekker ontwerpen!

Klik hier om je keuken te ontwerpen >

Keuken stijlen

Schuller heeft keukens geordend op kleur, dat maakt de soorten keukens vinden wat lastiger. Bijvoorbeeld direct een klassieke keuken vinden kan dus niet. Voor de keukenkoper wel handig, als je weet welke kleur je zoekt.

Je kunt bij Schuller terecht voor moderne keukens en designkeukens. Nog  moderner? Hippe keukens als hoogglans keukens en greeploze keukens zitten ook in de collectie. Zoek je een houten keuken? Ook die zijn er. Er zijn ook tijdloze keukens te vinden. Echt klassieke keukens (bij Schuller ‘country style’ genoemd), zoals landhuiskeukens heeft Schuller weinig.

Het klassieke assortiment lijkt veel op Ikea keukens, maar ook op de VT-wonen keukens. hiermee kiezen ze voor een ´veilige´ klassieke boerenkeuken, aangezien de liefde voor klassieke keukens in Nederland daalt.

Welk keukenfrontje je ook kiest, je kunt flink variëren – diepte van de onderkasten kunnen in: 33, 46, 56 en 66 centimeter. Extra diepe onderkasten zijn mogelijk. Waar verder andere keukenbedrijven achterwanden verwaarlozen, komt Schuller met een complete verzameling voor wand – en nis bekleding. Achterwanden (boven het aanrecht) kunnen in glas, hout of steen. Bij de glas variant kun je prachtige foto’s achter de keuken op de muur plaatsen.

Schuller keukens nieuwbouw

Bij verschillende keukenzaken, zoals Van Wanrooij keukens en Eiland de Wild keukens, kun je ze ook in projectbouw krijgen. Schuller zit dan al standaard in je nieuwe woning.

Keukenfronten

Omdat Schuller op de site keukens onderverdeeld in kleuren, zoeken we per soort de mooiste uit. Natuurlijk suggestief, maar het zijn wel plaatjes. Voorbeelden van keukens met prachtige keukenfronten:

Witte keuken

De Schuller Cambia: een prachtige witten satijnen keuken met een vleugje Scandinavische keukens. Daar komt blauw als accent weer mooi in terug. Door de opzetkasten is deze keuken ook goed te plaatsen als klassieke keuken. Laat je ze weg, krijg je een mooie tijdloze keuken.

De lichte keuken

De Schuller Elba: zoek je een betonlook keuken? Dan ben je met dit model voordelig uit. Deze greeploze keuken is compleet van betonlook. Gemaakt van hard kunststof, dus ook krasvast. Ook kun je hier een goedkoop kookeiland van maken.

Donkere keuken

Schuller corona – titaan metallic keuken – een plaatje als je van een bronzen keuken houd. De hele keuken is in deze kleur, maar door er een oud eiken werkblad aan toe te voegen, word de keuken enorm robuust.

Keukens met kleurrijke kleuren

De Schuller Biella – een pastelroze keuken, dat moet je maar durven…een oud eiken werkblad in kunststof zorgt voor maximale bescherming. Wil je accenten in de keuken? Met zwarte hoge kasten in de keuken creëer je een mooie spanning in de keuken. We zien bijna nooit roze keukens…deze is echt geweldig.

Houten keukens

De Schuller Targa – Een stalen keuken. De keuken valt meteen op door de open vlakverdeling. Strakke losse planken aan de muur geven het industriële effect weer. Daarom word deze keuken ook wel gezien als de industriële keuken van dit merk.

Hoogglans keuken

Schuller Uni gloss – Witte hoogglans keukens kennen we nu wel. de Uni gloss vinden we t mooiste in hoogglans – niet wit, maar een zandgrijs hoogglans keuken. Als aanvulling daarop maakt het donkere onyx zwarte werkblad dit tot een behoorlijk strakke keuken.

En we hebben nog een extraatje gevonden…deze staat niet op de website:

de Schuller Bari:

De keukenlijn die gekozen is voor jonge gezinnen. Niet enorm strak, er is ook ruimt voor wat speelse elementen. De open regaalkast kan perfect gebruikt worden als boekenkast – helemaal als je hem naar de woonkamer toe plaatst. Met de Schuller Bari kies je voor een strakke keuken – met of zonder grepen – en voor het toelaten van eigen stijl aan je keuken. .

Bijkeukens

Wij Nederlanders vinden een mooie keuken belangrijk – een mooie bijkeuken niet. Die ruimte waar de wasmachine staat en modderschoenen van de kinderen, waarom zou je daar een keukenblok plaatsen? Als je 2 honden hebt en een vet huis in het Gooi, ja…dan kun je een bijkeuken kopen – speciaal voor het vlees van je honden.

In Duitsland is dit anders – daar is de bijkeuken belangrijk. Op zich kun je bij elke keukenwinkel keukenkasten bestellen voor een bijkeuken. Ook worden er wel bouwmarkt keukenkasten in gezet, puur om te besparen. Schuller richt zich op bijkeukens – leuk om eens te bekijken hoe een bijkeuken er ´uit zou moeten zien´.

Werkbladen

Op de website staat er alleen kunststof werkbladen. Toch moet het mogelijk zijn om ook granieten en composieten werkbladen te krijgen.

Apparatuur

Welke keukenapparatuur bij Schuller keuken? Op de website zien we een samenwerking met het Duitse apparatuurmerk Juno. Wij verwachten niet dat dit merk in Nederland te koop komt. Eigenlijk past elk apparatuur merk in de inbouwkeukens van Schuller. Je kunt dus apparatuur nemen zoals Miele of Gaggenau, maar ook goedkopere merken zoals Candy. Vind je de uitstraling van de keuken belangrijk, raden wij je wel aan om het design van de keukenapparatuur eens goed te bekijken.

Variaties

Er zijn variaties te maken. Zie je een prachtige Schuller keuken, maar zit je favoriete werkblad er niet bij? Altijd even overleggen met de keukenadviseur, maar dat moet mogelijk zijn.

schuller keukens apparatuur

Bij Schuller keukens kun je kiezen uit verschillende keuken apparatuur merken. Ook inbouwapparatuur die niet direct bij de winkel te koop word aangeboden. Vraag daarom gerust aan de adviseur of een ander keukenmerk ook geleverd kan worden. Sowieso past alles.

Dealers

Waar zitten de Schuller verkooppunten? Onderstaand de keukenwinkels in Nederland en België. Voor mensen die willen shoppen voor een goede sale, die kunnen in Duitsland kijken. Voordat je naar Duitsland reist, lees dan eerst of een Duitse keuken goedkoper is dan in Nederland.

Nederland

Een aantal winkels die dit merk leveren.

Huysinc keukens (Nieuwe van Wanrooij keukens – Waardenburg)
Tieleman keukens (Middelharnis)
Verdonk keukens (Maarssen)
Keukenhuiz (Zwaagwesteinde)
Smartdesign keukenstudio (Maassluis)
Intermat  (Mijdrecht)

België

Philippe Tange keukens (Wezembeek)

 

Duitsland

Dagje uit naar Duitsland? Keukens shoppen? Op naar de grootste Schuller keukenshowroom van Duitsland, laat die nou net over de grens liggen. 10.000 m2 vol met keukens, zo groot vind je keukenshowrooms in Nederland niet eens. Nederlands sprekende adviseurs – en een lekker hapje eten. Deze keukenshowroom maakt indruk op iedereen die binnen komt…

Eenmaal binnen loop je langs een mooie fontein. De showroom straalt luxe en charme uit – en je kunt allerlei kanten op. Naast Schuller verkopen ze ook topmerken als Siematic, Poggenpohl, Zampieri en Valcucine. En slechte reviews? Die kennen ze hier niet. Ga maar eens zoeken online 😉

Klik hier voor de populairste keukenzaak in Duitsland

Outlet

Er zijn geen keuken outlet winkels van dit merk. Ook is het moeilijk om showroomkeukens te vinden. Dan moet je echt op de site van dealers zelf kijken.

Vergelijken

Er is een overzicht beschikbaar waarin we Duitse keukenmerken vergelijken.

Vergelijk je Schuller met Nobilia, Hacker keukens of Nolte keukens bijvoorbeeld, dan is Nobilia een midden segment keuken. Schuller is een midden/hoog midden segment keuken. Als je Schuller vergelijkt met Nobilia kom je dus in prijs ook ongeveer € 4.000,- goedkoper uit. Leg je de keukenofferte naast een Siematic of Poggenpohl? Dan ben je gemiddeld € 5.000,- duurder uit – maar heb je wel topkwaliteit.

Klik hier om op je Schuller keuken te besparen >

Ervaringen

Tijdens het corona virus in april 2020 lazen wij een bijzondere melding op de website – blijkbaar hebben veel Schuller keuken gebruikers hun desinfectiemiddel gebruikt om keukenfronten schoon te maken. Dat heeft blijkbaar geresulteerd in schade bij flink wat keukens.

Desinfectiemiddel kan onherstelbare schade brengen aan je Schuller keuken. Dit kan uiteindelijk veranderingen in glansoppervlakte geven, zowel in deur als werkblad. Het materiaal – zowel front als aanrechtblad – kan uitzetten, barsten, maar ook kunnen kleuren compleet verdwijnen.

Gebruik dus geen alcohol, ammonium, fenol of chloor voor de keuken schoonmaak! Zegt dit iets over de kwaliteit van een Schuller keuken? Wie weet…dan moeten we de middelen ook op andere keukenmerken gaan testen. We denken dat andere keukenmerken er ook niet best vanaf komen. Goed dat Schuller dit direct op de site meld.

Tsja…en verdere ervaringen? Dan zou je op Superkeukens of Tieleman keukens ervaringen moeten zoeken.

Conclusie

Een redelijke middenklasser keuken. Zoek je een Schuller showroomkeuken ben je helemaal voordelig uit. De garantie op een Schüller keuken? Die is 5 jaar op de keukenkasten – gelijk aan andere merken. Schuller denkt duidelijk vooruit met de bijkeuken – maar ook de eettafels die perfect bij de keukens passen. Dus heb je een open keuken en wil je dat alles perfect bij elkaar past? Dan is Schuller misschien de keuken voor jou.

 

Lees meer over een Hacker keuken of – indien je meer te besteden hebt – over een echte Siematic >>>.

IZAA

>