Rotpunkt keukens

Rotpunkt keukens: dat is als eten in een sterrenrestaurant – voor mc-Donalds prijzen. Je proeft de kwaliteit – en betaalt minder…moet je dit keukenmerk kopen?

Rotpunkt keukens

Luxe keukens met top design voor goedkope prijzen. Rotpunkt kennen we als enigszins betaalbare designkeukens. Bovendien hebben ze meerdere design-awards ontvangen voor hun prachtige keukens. Naast mooie keukens, zijn ze ook ver vooruit als het gaat om het milieu.

Hun Greenline kasten zijn gemaakt van Bioboard – dit materiaal is gemaakt van gewassen en planten. Dit vormt de basis voor een supersterke keukenkast. Het Resultaat: 30% lichtere keukenkasten dan elders. Kun je je voorstellen hoe lang dat keukendeurtje op de kast blijft hangen?

Het mooiste komt nog: een besparing van 37% aan hout ten opzichte van een normale keukendeur. Als je dan ook nog eens hoort dat deze gewassen uit een duurzaam bos komen, dan weet je waarom ze het PEFC certificaat hebben gekregen. Duurzaam wil zeggen: het aantal bomen blijft in stand – voor elke gekapte boom een nieuwe dus.

De fabriek van Rotpunkt staat in het Noord Duitse Bunde, net over de grens bij Groningen. Ook bij deze fabriek is een showroom waar je de keukens kunt bewonderen.

Magazine

Het magazine is te downloaden van de website – hier staan alle keukens in en kleurcombinaties. Zoals bij vele brochures, staan er helaas staan er geen prijzen in. Toch zien? Download Rotpunkt brochure.

Bekijk ook zeker de ”innovations” download, om de keukens van dichtbij te zien. Rotpunkt is de enige waar je ook de foto’s in het groot kunt downloaden van de keukens. Zo kun je ze thuis nog beter zien.

 


Welke mooie keukens zijn er nog meer? Ons cadeau voor jou – al 40.000 x aangevraagd.
Hoe luxer het merk, des te mooier de catalogus. Plannen voor een nieuwe keuken? Dan is er niets fijner dan thuis op de bank lekker rustig te bladeren, in een magazine met keukenprijzen en foto’s – en een kop thee. Zit er tussen deze 7 keukenmagazines iets voor jou? Je krijgt ze echt vrijblijvend en gratis in huis.

Kies uit alle keukenboeken

Zo lang de voorraad deze maand strekt!

– Bryan, keukenadviseur bij Izaa

Kwaliteit

Kunnen we de kwaliteit van een Rotpunkt keuken een beetje meten? Dit garandeert je kwaliteit in huis: alle kasten zijn voorzien van 19 millimeter dikke kastbodems en legplanken. Ook de achterwand moet sterk zijn, stel je voor dat je er doorheen gaat. Daarom is gekozen voor een 8 millimeter dikke achterwand in de onder – en hangkasten.

Kijk je naar de techniek: de ladekasten kunnen helemaal uitgetrokken worden, wat bijzonder is. Weet je hoeveel gewicht daar op komt te staan? Deze keukens kunnen meer dan 50 kilo gewicht tillen. En als je ‘m dan dicht doet – Blumotion scharnieren zorgen ervoor dat de deuren en laden fluisterstil dicht gaan.

Er word optimaal gebruik gemaakt van de ruimte: de onderkasten zijn standaard 78 centimeter hoog  – superfijn, die 14% extra opbergruimte. Daardoor komt wel de plinthoogte automatisch op 13 centimeter hoogte bij de standaard keukenkast. Mwah…dat vinden we een minpunt – je moet verder bukken om iets uit de kast te halen, waardoor je sneller last van je rug krijgt.

Wat wel mooi is: het principe van een hoog-laag keuken, waarbij je eigenlijk de werkblad hoogte op 2 personen hebt afgesteld, is bij Rotpunkt mooie verwerkt. Meestal ziet een keuken met 2 werkblad hoogtes er niet uit -Rotpunkt heeft dit verfraaid, door het hogere deel in een andere kleur te doen.

Kwaliteitskenmerken Rotpunkt

Als je kijkt naar de afwerking en de duurzaamheid, dan kent dit merk 9 sterke punten:

 1. Sterke bodems van 19 mm dik.
 2. Keuze voor milieuvriendelijke Greenline kasten
 3. Top-of-the-bill blum scharnieren met geruisloze demping van deuren en laden
 4. Eindelijk de binnenkant van kasten in kleur: 26 kleuren
 5. Alle kasten en werkblad 5 cm dieper – zonder meerprijs
 6. Luxe binnenladen in antraciet grijs
 7. Extra beschermplaten in aluminium onder spoel, koel – en vrieskast.
 8. Onopvallende ophangsystemen
 9. Kasten met bijpassende deuren voor je apparaten
Rotpunkt keuken kopen

Rotpunkt staat voor topdesign voor de middenklasse. Zoek je een keuken die er super-de-luxe uit ziet, maar toch betaalbaar is? Dan is dit keukenmerk iets voor jou – koop je een Rotpunkt dan heb je ook nog eens een enorm milieubewuste keuken.

 

Uiterlijke kenmerken

Niemand wil een eenheidsworst keuken: daarom een aantal extra mogelijkheden die je keuken persoonlijk maken:

 1. Houten binnenladen
 2. geïntegreerde LED verlichting in de kasten – gaaf!
 3. Glazen deuren in industriële keuken stijl
 4. Speciale keukenkasten voor de bijkeuken – uniek

In totaal krijg je bij Rotpunkt 80 kleuren en in totaal 3600 kleurcombinaties. Zoals bij alle super de luxe keukenmerken, krijg je ook hier geen overdaad aan kleuren. Daarom is alles is op elkaar afgestemd – alles past perfect bij elkaar.

 

Prijs Rotpunkt keuken

De prijslijst is alleen in de winkel in te zien, als je een offerte maakt – deze is niet gespecificeerd. Tuurlijk hebben we een goed beeld van de prijzen: vanaf €8.000,- heb je een kleine keuken. Voor €14.500,- heb je een gemiddelde Rotpunkt keuken. Wil je een luxe keuken? Dan  zit rond de €25.000,- Ook een eilandkeuken van Rotpunkt zit rond de € 24.000,-

Wil je iets voordeliger kopen, ga je naar Duitsland. Let op: de goedkoopste keuken is geen garantie – dit hangt af van de korting die je krijgt – en daar word altijd een beetje mee gegoocheld. Wil je toch naar Duitsland, is het is aan te raden om alles over een keuken kopen in Duitsland te lezen.

De montage komt er nog bij: gemiddeld zon € 1.400,-

Vergelijk met goedkopere winkels >

Collectie

Welke keukens kun je bij Rotpunkt kopen? De kleine, maar brede collectie ziet er prachtig uit. Het is helaas niet duidelijk hoe we de collectie goed kunnen onderverdelen of categoriseren. Om de sneeuwwitje keuken of de Titanium keuken te zien, moet je toch even de brochure downloaden. Dit zijn een aantal mooie voorbeelden:

Zerox

De Zerox is de greeploze keuken van Rotpunkt. Strak, elegant en minimalistisch. eigenlijk precies zo gemaakt dat iedereen er verliefd op word. Vaak worden greeploze keukens uitgevoerd met strakke kastenwanden aan de muur. Juist deze kastenwanden worden vaak in een andere kleur weergegeven: een 2e accentkleur – als voorbeeld: de eilandkeuken strak wit – en de kastenwand in houtkleur.

Kenmerkend zijn het superdunne aanrechtblad en blokvormige hoge kasten. De voorkanten van de hoge kasten staan niet altijd naar voren, soms is een kast een kwart gedraaid, waardoor je een prachtig kolossaal meubelstuk krijgt. En dat maakt ‘m zo gaaf, want wij zijn gewend dat alle kasten netjes naar voren staan.

De Zerox carbon

De zwarte keuken is hot. Dat weten ze bij Rotpunkt ook… Helemaal hartstikke zwart, met als typisch kenmerk: anti vingerafdruk technologie. Vieze vingers zijn dus verleden tijd op deze keuken. Om het helemaal af te maken, word de keuken gecombineerd met een dik wit houten werkblad – wat een supergaaf contrast vormt.

Zerox Grigio

Complete strakke grijze keuken. Het idee is dat keuken en blad één kleur hebben. Complet afgewerkt met kleine knoppen, om alles nog strakker te laten lijken.

Zerox black en Tessilo

Een combinatie van 2 kleuren –  opvallend is dat de keuken een komgreep heeft – je plaatst je vingers dus in het front om de deur open te doen. De kleur van de komgreep is een stuk lichter uitgevoerd dan het frontje. De kleur van deze greeplijst komt terug in het werkblad. Verlichting in de open regaalkasten en boven de spoelbak maken deze keuken af.

Iron Goldrush

Enorm gewaagd en super origineel – deze ietwat industriële keuken heeft een combinatie van groene en goudkleurige kasten. De goudkleurige kasten hebben geen handgrepen, door op het deurtje te drukken, gaat ‘ie vanzelf open.

Het eiland is groen: de ladekasten zijn voorzien van gleuven, waar je je vingers achter kunt doen om ze open te krijgen. Vooral bij de kastenwand is mooi  – net of je 1 grote gouden kastenwand ziet. Omdat de keuken geen grepen heeft, word je helemaal zen van deze keuken.

Luxio

De luxio is een superstrakke keuken met een flinterdun blad. Kenmerkend zijn open vakken en zwevende kastenwanden. Heb je ook een eettafel nodig? De tafel is in dezelfde kleur als het werkblad. Strakke grepen en een lage plint, zonder dat keuken zwaar lijkt. Zie je het voor je? Een pikzwarte keuken met een dik wit houten werkblad. Prachtig!

City Grey Oak

Een frisse strakke moderne keuken, die vooral inde smaak zal vallen bij jonge stellen. Prachtige houten keuken uitgevoerd met een licht blad.

Snow keuken

Ook de Sneeuwwitje keuken is een plaatje: de snow MX.  Hier is iets gedaan wat in keukenland nog nooit vertoond is…daar moet je wel lef voor hebben. Het eiland is mat lak – en de hoge kastenwand is hoogglans lak. Geen enkele andere keukenwinkel durft deze combinatie aan.

Memory

De landelijke keuken die toch en moderne uitstraling heeft. Geen kader, maar een mooie verticale nerf, waardoor de klassieke keuken toch stak blijft.

 

Dealers

Helaas moet je op de site van Rotpunkt je adresgegevens invullen om een dealer te vinden. Dit zien we bij meerdere keukenmerken – is wat omslachtig. Daarom hebben wij de dealers voor je opgezocht. We hebben 20 verkooppunten gevonden die Rotpunkt keukens verkopen:

 

Noord Holland

Tuijps keukens Amsterdam
Ant Duyn keukens Heerhugowaard
Dki in Hoofddorp
Interdesign keukens Castricum
Garnier keukens Amsterdam
Kremer keukens in Avenhorn
Rap keukens in Hillegom
Keukenhof keukens Wieringerwerf

Zuid Holland

Bosch keukens in Vlaardingen
Sluyk keukens Lekkerkerk

Gelderland

Van der Velden keukens in Ermelo
Janssen totaal wonen in Huissen
AV keukens in Putten

Drenthe

De keukenadviesspecialist in Assen
Potman jr  in Meppel

Friesland

Zania keukens in Sneek
Velthuizen keukens in Woudenberg

Groningen

Ideal keukens in Delfzijl

Overijssel

Boer keukens in Staphorst

Limburg

Rob Schippers keukens Geleen

België

In België zitten geen Rotpunkt dealers.

Duitsland

Kuechenland Aehlen in Bad Bentheim (net over de grens bij Enschede)
Gerwens Kuechen in Gronau (net over de grens bij Enschede)

 

Showroomkeukens

Normaal hebben merken zelf de showroomkeukens op de website. Rotpunkt heeft dit niet; Je moet dus zelf op de websites van de dealers kijken.

 

Samenvatting

Prachtige keukens met – niet voor niets – meerdere design awards en mooi alternatief voor superdure keukens als Poggenpohl of Siematic. Je weet dat je kwaliteit in huis haalt.

Nog een aantal belangrijke dingen om rekening mee te houden: de levertijd van een Rotpunkt keuken is 3 maanden gemiddeld. Koop je een Rotpunkt keuken krijg je 5 jaar garantie. Wil je een keuken die er uit ziet als eentje van € 80.000,-? Dan koop je dit merk.

Op zoek naar voordeligere alternatieven. Dan is Hacker, Nolte of Nobilia een degelijk en Duits alternatief.

Prijzen van de kasten zijn ongeveer hetzelfde als een Schuller keuken. Werkbladen in graniet zijn maximaal in 3 meter te verkrijgen. Ervaringen met Rotpunkt zijn goed: wel zijn er wat klachten van kunststof ommantelde fronten die loslieten.

Rotpunkt of Schuller keukens? Dan zouden wij voor de eerste kiezen. Dit is echter puur gebaseerd op gevoel.

IZAA

>