Wat zijn de populaire keukens van het moment? Welke stijlen zijn populair? Het nieuwe jaar staat weer voor de deur, dat betekend ook weer dat er nieuwe keukens worden gepresenteerd.

Deze nieuwe keukens zijn de nieuwe trends van het volgende jaar op het gebied van keukens.

De nieuwe keukens staan geheel in het teken van de nieuwste trends en innovaties. Deze nieuwe keukens zijn vaak de populaire keukens van het moment omdat ze nieuw en anders zijn. Iedereen wil een nieuwe keuken volgens de laatste keukentrends.

Ontvang gratis keukenbrochures thuis, ontvang keukentips thuis of bekijk hier de goedkoopste keukenwinkel.

Het is lastig te zeggen welke keukens nou echt populair zijn. Dit omdat iedereen een eigen stijl en smaak heeft op het gebied van keukens. Hierdoor is het lastig aan te geven welke keukens nou algemeen het populairst zijn.

Moderne tijdloze keukens blijven ook in 2021 het populairst.

 

Eikenhouten keuken

Een van de populaire keukens op het moment is een eikenhouten keuken. Eikenhout is en blijft een van de populairste soorten hout voor in de keuken, omdat eikenhouten keukens erg stijlvol en eigentijds zijn. Ook geeft een keuken van eikenhout veel sfeer in je huis. Of je nu voor een nostalgische keuken wilt gaan, of juist voor een keuken met een moderne uitstraling, eikenhout past bij elke keukenstijl.

Als je kiest voor eikenhout in jouw keuken, kies je voor een keuken van hoge kwaliteit. Eikenhout is een sterk en hard hout, hierdoor gaat de keuken vele jaren mee zonder dat de kwaliteit van het hout achteruit gaat. Als mensen die een eikenhouten keuken hebben een nieuwe keuken willen is dit niet omdat de kwaliteit van de keuken sterk is verminderd, maar omdat het design van de keuken niet meer bij deze tijd past. Als je kiest voor een eikenhouten keuken weet je zeker dat je een keuken van top kwaliteit hebt. Een eikenhouten keuken gaat ook jaren lang mee zonder kwaliteitsvermindering.

Het eikenhout is ook nog weer onder te verdelen in meerdere soorten eikenhout. Zo heb je ook de keuze uit verschillende soorten eiken. Je kunt de soort kiezen die het beste bij je past en wat je het mooist vindt.

De Europese eik, dit is het soort eikenhout wat het meest wordt gebruikt het wordt ook wel gezien als het traditionele eikenhout. De Amerikaanse witte eik, dit is ook weer een andere vorm van eikenhout. Het hout is wat lichter van kleur, bijna tegen het witte aan, vandaar dat deze eik ook de Amerikaanse witte eik heet. Als laatste is er ook nog de Amerikaanse rode eik, dit is de laatste soort van de eik. De kleur van het eikenhout is wat rozer van kleur vergeleken met de traditionele Europese eik.

Er zitten ook nog meer voordelen aan een eikenhouten keuken. Een ander groot voordeel van eikenhout is dat het hout snel en gemakkelijk te bewerken is. Als je bijvoorbeeld een kastje van eikenhout beschadigd kunnen experts dit vaak snel en gemakkelijk opknappen.

Je moet een eikenhouten keuken wel goed behandelen want dat bevorderd de levensduur van de keuken en zo blijft het eikenhout ook mooi. Een echte aanrader is om eikenhouten keuken fronten met een natuurstenenblad te combineren. Deze combinatie van materialen doet de keuken warm aan.

Je kunt naast eiken fronten, kunststof eiken fronten ook kiezen voor een neutraal gekleurd front en een houten werkblad. Let er wel bij op dat als je kiest voor een eikenhouten keukenblad, dat het veel onderhoud vergt. Je dient het werkblad van eikenhout regelmatig insmeren met houtolie om het werkblad te beschermen tegen vocht en het vuil anders trekt dit in het eikenhouten werkblad. Een financieel voordeel behaal je als je een kunststof eiken front neemt.

Wil je een beeld bij de eikenhouten keuken? Bekijk tientallen voorbeelden eikenhouten keukens >>

 

Hoogglans keukens

Hoogglans keukens zijn de laatste tijd weer heel populair. De verkoop van hoogglans keukens stijgt weer. Er worden meer hoogglans keuken verkocht dan “normale keuken” zonder glans of lak laagje. De hoogglans keuken wordt meer verkocht omdat de keuken een strak, modern, chique en minimalistische look geeft aan de keuken.

Vaak denken mensen bij een hoogglans keuken aan een moderne en strakke keuken, vaak is dit ook wel het geval maar de hoogglans keuken kan in elke keukenstijl worden uitgevoerd. Zo kun je een klassieke hoogglans keuken krijgen, (een hoogglans front met een werkje) maar ook een nostalgische hoogglans keuken. Een hoogglans keuken hoeft niet perse modern te zijn, maar is dit meestal wel.

De populairste keuken kleur onder de hoogglans keukens is een witte hoogglans keuken. Andere populaire keuken kleuren zijn hoogglans rood en hoogglans antraciet. Door je hoogglans keuken een andere aparte kleur te geven zoals rood of groen kun je jouw keuken een landelijke touch geven.

Hoogglans keukens zijn vooral populair omdat ze je keuken en jouw huis een chique en luxe uitstraling kunnen geven. Door de glans die er opzit lijkt de keuken chique en strak. De hoogglans keukens zijn niet alleen trendy en chique hoogglans keuken zijn ook makkelijk in het onderhoud. Een hoogglans keuken is nog steeds een van de eerste keuze.

De hoogglans keuken is vooral populair omdat hij je huis een erg chique sfeer kan geven, je huis modern laat lijken en je huis er strak uitziet.

Een aanrader is om een witte hoogglans keuken te combineren met een donker stenen werkblad, dit geeft de keuken een nog chiquere uitstraling. Vooral voor de verkoop van je huis kan dit een combinatie zijn die verkoopkansen verhoogd.

Wil je een goed beeld bij de hoogglans keuken? Bekijk tientallen voorbeelden hoogglans keukens >>

 

Populaire materialen

De materialen die op het moment echt populair zijn, zijn de stoerdere materialen. Onder de stoere materialen vallen de natuurlijke materialen of de natuurlijk ogende materialen. Soorten materialen die natuurlijk zijn of natuurlijk ogen zijn bijvoorbeeld keramisch parket, wandtegels met natuurtinten en bamboe.

Het ziet er naar uit dat de keuken steeds meer terug gaan naar de traditionele kleuren en eruit komen te zien alsof het hout net uit bos komt. De keukens worden zo ontworpen dat ze door gebruik van de natuurlijke materialen zo ontspannen en natuurlijk mogelijk gevoel bieden.

Is de prijs een belangrijk argument om voor een keuken te kiezen? Bekijk dan meer over goedkope keukens.

 

Algemene trend keukens 2021

De keuken veranderd langzaam steeds meer naar een meubelstuk. Er komen steeds minder laden in de keukens. De trend die overal voorkomt is een volle deur met een binnenlade en binnenkorven. De tijd van zichtbare ladekasten is voorbij. Men wil over het algemeen een rustige keuken. Ondanks dat je bij een volle deur eigenlijk een extra handeling moet verrichten en dit in praktijk iets onhandiger is, kiezen steeds meer huishoudens voor deze optie.

Welke keukenontwerpen passen er in jouw ruimte en wat kost dat? Ontvang gratis meerdere keukenbrochures, maak zelf gratis en makkelijk een keukenontwerp
of bekijk hier de momenteel scherpste keukenzaak.

IZAA

>