Poggenpohl keukens

Poggenpohl keukens – oudste keukenmerk in de wereld en uber populair. Zo populair, dat zelfs 2e hands keukens van dit merk op marktplaats nog gewild zijn. Wat is de kracht van Poggenpohl… en waar koop je ze?

Poggenpohl keukens

Elk jaar komen de nieuwste keukencollecties uit… met spanning wachten we op verrassingen. Helaas is de teleurstelling groot bij de meeste keukenmerken. Weinig vernieuwend en geen ‘wauw’ gevoel dus – bij Poggenpohl wel.

Alles is al een keer gemaakt zou je denken. Toch blijft dit keukenmerk ons fascineren. Sinds 1892 timmeren ze al keukens aan elkaar. Het doel: keukens praktischer maken dan een paar planken. En dat was nodig, want hygiëne en ideale werkblad hoogte kenden ze nog niet. Mama had continue rugpijn, dus van Poggenpohl werd ze blij.

Vergelijk je alle keukenmerken in de wereld, dan is Poggenpohl één van de winnaars. Niet alleen de kwaliteit is in 128 jaar ontwikkeld – Poggenpohl is een van de weinige keukenmerken die quaa design steeds met bijzondere vernieuwing komt.

Een kookeiland dat eigenlijk geen eiland is…een keuken ontworpen door autofabrikant Porsche…een keuken waarbij de apparatuur niet aan de voorkant zit, maar aan de zijkant – zomaar wat opvallende kenmerken van dit bijzondere keukenmerk.

Trouwens, zelfs de oudjes doen het goed. Zo populair, dat 2e hands Poggenpohl keukens van 40 jaar oud nog verkocht worden – daar mag je best een beetje trots op zijn. Ja, die retro keukens doen het goed. Bekijk 2e hands Poggenpohl keukens.

Wat dacht je trouwens van Siematic? Lees dan deze ‘once in a lifetime’ actie!

Samen met Bulthaup en Poggenpohl de beste kwaliteit van keukenland. Vergelijken is niet nodig.

Alle 3 topmerken…

Maar…

Een Siematic goedkoper kopen? En ook nog met 10 jaar garantie? Hier gaat iets bijzonders gebeuren.

Klik hier voor de beste Siematic aanbieding… ever >>>

Magazine aanvragen – neemt al je twijfels weg


Thuis inspiratie opdoen? Met onze magazine service – al 40.000 x aangevraagd.
Hoe luxer het merk, des te mooier de catalogus. Plannen voor een nieuwe keuken? Dan is er niets fijner dan thuis op de bank lekker rustig te bladeren, in een magazine met keukenprijzen en foto’s. Zit er tussen deze 7 keukenmagazines iets voor jou? Vraag ze gratis aan. Je krijgt ze echt vrijblijvend en gratis in huis.

Kies uit alle keukenboeken       of vraag alleen dit keukenboek aan.

Zo lang de voorraad strekt!

– Bryan, keukenadviseur bij Izaa

 

Prijs Poggenpohl keuken

Wat kost een Poggenpohl keuken? Prijzen liggen gemiddeld rond de € 36.000,- voor een normale keuken. Dan heb je nog niet zo’n joekel uit de showroom. Maat een gemidddelde keukenmaat. Maar toch komen veel keukens uiteindelijk duurder uit. Hoe komt dit? Gewone keukenwinkels verkopen je een keuken…luxe merken verkopen je de hele ruimte – ze geven meer advies en kijken ook naar bijpassende muur en vloer.

Wil je een goedkope Poggenpohl keuken? Met €15.000,- kom je een eind voor een kleine basiskeuken. Toch eerst een prijslijst zien? Dan moet je echt naar een showroom toe.

Aanbiedingen

Poggenpohl keukens aanbiedingen zijn er weinig. Veel korting hoef je niet te verwachten bij luxe keukens, ook hier niet. Wil je een goedkope Duitse Poggenpohl? Bezoek Ekelhoff net over de grens… grootste showroom van Europa met Poggenpohl – en als je gaat kopen, bespaar je op de import kosten! Je koopt ‘m dan in Duitsland. Heb je toch een beetje een Poggenpohl outlet!

Ja, ik wil zien waar iedereen Poggenpohl koopt 

Kwaliteit Poggenpohl

Poggenpohl keukens hoort bij de beste keukenmerken wereldwijd. Wat wil je ook, 128 jaar de tijd om te verbeteren. Van je fouten leer je, waardoor je keukens nog beter worden.

Er word gebruik gemaakt van moderne technieken om keukens nog beter te maken. Nieuw computergestuurd snij en freeswerk, zorgt voor enorme nauwkeurigheid in afwerking.

Ze staan bekend om de extreem sterke hoogglans deuren. De techniek van een eeuw geleden, gebruiken ze nu nog: de slijp-lak techniek. Het front word voorzien van een laklaag en die word weer helemaal weg geschuurd. Slechts een restje blijft achter. Dan komt er opnieuw een laklaag op. Dit doen ze 10 keer, waardoor de deur enorm sterk word, maar vooral de hoogglans laag.

De techniek blijft hetzelfde, maar lak word tegenwoordig met de spuit aangebracht. Tussen 10 laklagen door, word wel steeds geschuurd om de lak beter te laten hechten. Wil je een extreem sterk hoogglans keukendeur? – Ga voor Poggenpohl!

Om de kwaliteit nog beter te maken, bouwen ze zelf laderails en deurscharnieren. Alles in eigen hand, om kwaliteit te garanderen.

Al die kwaliteit word verzegeld in een eigen paspoort voor je keuken – die krijg je na oplevering. Dat is gaaf 🙂

Kenmerken

Stel je voor dat je een mooie keuken koopt…en je kiest de verkeerde kanariegele vloer uit. Weet je hoe lelijk die keuken dan gaat worden? Daar willen ze bij Poggenpohl natuurlijk niets van weten. Ondanks de mooie keuken worden ze gelijk met die lelijke vloer geassocieerd. Daarom kijkt een Poggenpohl winkel ook naar het complete plaatje. Dit doen ze bij Bulthaup en Siematic ook.  Wat zijn nou typische kenmerken van Poggenpohl keukens?

  • Openen van de laden met slechts je vingertop
  • Keukens lijken te zweven
  • Kleuren passen altijd bij elkaar
  • Weinig keuze in kleuren
  • Veel gebruik van houtkleuren
  • Vooral design en tijdloze keukens
  • Vel Poggenpohl keukens hebben een jaren 70 uitstraling

Porsche keuken

Ook wel genoemd de P7340. Deze keuken is door autofabrikant Porsche ontworpen – en door Poggenpohl gemaakt. Het aluminium frame  domineert de 1e Porsche keuken.. Dit frame kun je overal in de keuken terug laten komen – waardoor de keuken nooit saai zal worden. Alles mag best een beetje verspringen.

Daarom kun je met de Porsche keuken alle kanten op. Zo word de Porsche keuken een speelse keuken met strak uiterlijk. Je krijgt dus kleine verspringingen in diepte. Maar elk frontje is omringt door een strakke aluminium lijst.

De Poggenpohl Porsche keuken kost gemiddeld € 100.000,-

Poggenpohl keuken porsche keuken

Porsche keuken II

De samenwerking is een enorm succes, dus er moet een nieuw keukenontwerp komen: de P7350. De nadruk ligt hier op de verstekbewerking – dus complete naadloze keukens. Deze keuken past in een hypermoderne loft, maar ook in een oud grachtenpand.

De keuken is minimalistisch en heeft weinig kleur keuze – slechts 4 kleuren mogelijk. Er is ook maar 1 handgreep die speciaal bij het ontwerp past. Kenmerkend is ook de glazen achterwand, die woonkamer en keuken scheidt. Ondanks de mooie looks, lijkt het ons moeilijk schoonmaken, na elke kookbeurt.

Ondanks 2 verschillende ontwerpen, lijken de keukens veel op elkaar. Dit komt door de donkere frontkleur

Artesio

Wow! Een prachtige keuken met 2 duidelijke kenmerken: als eerste een leeg aquarium aan de voorkant. Deze verlichte glazen kubus is bedoeld als eye-catcher – en om dure spullen in de keuken niet om te kunnen stoten. Je kunt er een mooi kunstwerk in zetten, of een plantje in stoppen – zelfs  een complete kruidentuin. Wat het ook word, al je aandacht word er naar getrokken.

Het 2e unicum – een eiland dat eigenlijk geen eiland is, maakt deze keuken zo bijzonder – via een dak verbinding word het eiland verbonden met de wand. In deze verbinding zit ook een lichtkoepel. Zo krijg je 2 daken in je keukenruimte…het is een adembenemend ontwerp, maar je plafond moet wel minimaal 3 meter hoog zijn.

De prijs van een Artesio keuken gemiddeld: € 86.000,-

Modo

In deze keuken zijn horizontale lijnen bepalend. Typische kenmerken: langwerpige keukens met giga dik werkblad. Juist omdat dit blad zo dik is, lijkt je keuken zwaar en lomp. Dus om deze keuken lichter te laten lijken, is er aan één kant een open ruimte gecreëerd onder het blad. Hier plaats je een dienblad, kopjes of planten. Deze opening is speels – dit deel van de keuken heeft geen werkblad. Aan de andere kant stekt het blad juist veel over…wat een prachtig effect geeft.

Segmento

Ga je voor een minimalistische keuken? Dan is de Segmento jouw keuken. Deze keuken straalt een enorme rust straalt uit; je hebt geen Boeddha in huis meer nodig 😉  Met een flinterdun werkblad en koele kleuren – en flinterdunne wandpanelen.

Prijs gemiddelde Segmento keuken: € 95.000,-

Poggenpohl keukens segmento

Segmento Y

Je kijkt naar deze keuken en denkt…ik mis iets! Je ziet geen apparaten. Ze zijn er wel – je moet er maar opkomen…apparaten plaatsen in de zijkant van de kast en niet de voorkant. Allemaal om de keuken zo strak mogelijk te maken. Dit is het iets vrolijkere broertje van de Segmento – en meer voor jonge mensen bedoeld. Wel voor jonge mensen met een flinke duit, want deze keuken zit rond de € 25.000,-

Edition

De tijdloze, maar ook de enige klassieke lijn van dit keukenmerk.

Kijk je naar de tijdloze keuken, zie je eigenlijk een moderne keuken. Het voornaamste kenmerk: een greeploze eilandkeuken…en een kastenwand met handgrepen. Ook gaaf: je eettafel is onderdeel van je keuken, in de vorm van een langwerpige tafel – je eet dus letterlijk aan je keuken. Je hoeft geen tafel uit te zoeken. Weet je nog…Poggenpohl kiest ook de ruimte uit 😉

Edition classic

De enige klassieke keukens van dit merk. Het model lijkt veel op Amerikaanse keukens, maar ook op de keukens zoals ze in Europa eind jaren 90 werden verkocht.

De prijs van een Edition Classic is €150.000,-

 

Integration

Naast de designkenmerken moet de keuken ook functioneel zijn – de Integration is een paneel waarmee je alles in de keuken kunt bedienen vanaf 1 paneel. Het integratiesysteem van apparatuur. Alle domotica samen in 1 paneel. Van hieruit kun je alle apparaten in de keuken bedienen – de oven, kookplaat of vaatwasser. Tevens bevat dit systeem telefoon en internet. Ook een lichtsysteem met abnormaal bijzonder verlichting is gaaf als het donker is. Zelfs tablets en afstandsbedieningen  – allemaal te koppelen aan dit paneel.

Woonkamer meubels

Je koopt een prachtige Poggenpohl keuken. Hoe zoek je daar dan passende meubels bij? Daar is wat voor…iedereen met een open keuken, die zijn woonkamer precies bij de keuken wil laten passen, kan daar woonkamermeubels bij kopen. Dit zijn zwevende onderkasten. Het ziet er prachtig uit, maar het is wel een beetje alsof alles om je heen keuken word. De stijl doet denken aan de hypermoderne stijl van minimalisme uit de jaren 70.

Accessoires

Veel luxe merken hebben ook bijpassende keukenaccessoires. Veel kopers slaan ze over bij de koop van een nieuwe keuken. Dit ligt niet aan Poggenpohl, we zien dit bij andere merken ook – accessoires zijn best prijzig. Daarom besteed Poggenpohl keukens er ook niet veel aandacht aan. Bij een keuken kopen ben je niet bezig met randzaken.

 

Poggenpohl keukens advies

Bij keukenwinkels voor Jan Modaal kun je nog wel eens wat foutjes verwachten in het design van de keukens. Bij Poggenpohl adviseurs hoef je hier niet bang voor te zijn – ze weten alles van keukendesign.

Fronten

Poggenpohl fronten zijn vooral verkrijgbaar in donkere kleuren: zwart, grijs of bruin. Vaak met accenten in hout. Witte fronten zijn er ook. Nieuwe frontjes plaatsen op een bestaande keuken? Dat kan duur worden. Een keuken renovatie is vaak niet goedkoop.

Werkbladen

Welke materialen kun je als Poggenpohl werkblad krijgen? Als eerste Dekton: alleen diamant is sterker – en zelfs voor vlammen is dit werkblad niet bang. Als tweede is er kunststof werkblad. Je kunt deze kunststof zelfs in ronde vorm krijgen. Natuurlijk hebben ze ook marmer, composiet en graniet. Waarbij marmer duidelijk de zwakkere is. Bij echt design kan Roestvrijstaal of glas niet ontbreken. Ook dit is mogelijk.

Een Poggenpohl keuken vergelijken met andere merken? Vergelijk keukens op prijs en kwaliteit.

Dealers

Almelo
Het Wendelgoor 1
7604 PJ Almelo
31 546 574000
www.teunissen-becking.nlAmsterdam
Parnassusweg 215
1077 DG Amsterdam
020 471 2921
www.amsterdam.poggenpohl.comBreda
Minervum 7030
4817 ZL Breda
076 2050196
www.kitchenconcepts.nlBroek op Langedijk
Dulleweg 3
1721 CT Broek op Langedijk
0226 313894
www.sombroekkeukens.nlDen Bosch
Vughterstraat 164B
5211 GN Den Bosch
073 5482255
www.poggenpohldenbosch.nl

Gorinchem
Arkelstraat 77
4201 KB Gorinchem
31 183 767071
www.ijkelenstamkeukens.nl

Groningen
Grondzijl 9
9731 DG Groningen
050 5424232
www.vison.poggenpohl.comHilversum
Verlengde Zuiderloswal 6
1216 BX Hilversum
0031 356286339
www.poggenpohlkeukendesignhilversum.nlMaastricht
Terra Cottaplein 25
6216 BJ Maastricht
043 3434902
www.dekeukenstudio.nlNieuw Vennep
Haverstraat 139
2153 GD Nieuw Vennep
0252688806
www.benbkeukenstudio.nlRotterdam
Gordelweg 154
3038 GE Rotterdam
31 10 23 748 61
www.poggenpohl-keukens.nl

Scharnegoutum
Zwettewei 100a
8629 EE Scharnegoutum
31 515 41 82 08
www.kbc-scharnegoutum.nl/Tiel
Lutterveldweg 20
4005 LD Tiel
0344 624047
www.verhoekskeukens.nlUden
Vluchtoord 39
5406 XP Uden
0413 262093
www.grando-uden.nlWassenaar
Starrenburglaan 37
2241 NA Wassenaar
070 5112200
www.vanleeuwenkeukens.nlZeist
Steynlaan 8
3701 EE Zeist
030 267 30 00
www.vankuijzenkeukens.nl

Dealers België

Poggenpohl cuisines zijn ook een begrip in Vlaanderen en Wallonië. Onderstaande winkels hebben soms toonzaalkeukens uitverkoop, maar dit verschilt per website.

Affigem
Brusselbaan 17
B-1790 Hekelgem (Affligem)
32 (0) 53 66 76 23
www.poggenpohl-devis.beBrussel
Chaussée de Waterloo 1138
B-1180 Brussel
32 (0) 237 524 36
www.ambiancecuisine.comGent
Overpoortstraat 24-32
B-9000 Gent
32 (0) 92 22 03 14
www.poggenpohl-devis.be
Gosselies
Rue de la Pépinière N° 11
B-6041 Gosselies
32 (0) 71/37 24 54
www.sarrocuisines.beLuik
Rue des Guillemins 54/56 b
B-4000 Luik
32/42532867
www.deleforterie.be
Opglabbeek
Weg naar Meeuwen 34
B-3600 Opglabbeek
32 (0) 89 306 043
www.gekakeukens.beSint-Niklaas
Parklaan 100
B-9100 Sint-Niklaas
32 (0) 37 66 38 35
www.keukenhome.be/poggenpohl/

Duitsland

Poggenpohl keuken kopen in Duitsland? En waar dan? Wil je de mooiste uitgestalde keukens zien, dan moet je naar Ekelhoff keukens in Nordhorn. Net over de grens in Duitsland. Meer dan 10.000 m2 – (hier gaan alle Nederlanders heen).

Bekijk de site van Ekelhoff keukens.

Een tweede winkel die ook Poggenpohl verkoopt, ligt in Monchengladbach,  dat is al een stuk dieper in Duitsland.

Showroomkeukens

Overweeg je een showroomkeuken? Omdat de keuken al een keer geplaatst is, krijg je een behoorlijke korting op de Poggenpohl keuken. Meestal tussen de 20 en 45%. Alleen zijn showroommodellen schaars. Er is niet zo veel showroomuitverkoop – en er zijn niet veel winkels die het merk verkopen. Op de internationale site van Poggenpohl vind je modellen wereldwijd. Je zoekt vast geen showroomkeuken uit New York of China. Ook de bovenstaande dealers hebben weinig tot geen showroomkeukens op de site staan.

Onderdelen

Onderdelen zijn te bestellen via de website. Zoek je scharnieren? Dan kun je ook terecht bij Europart. Qua apparatuur past alles wel bij Poggenpohl –  het merk Gaggenau past er goed bij, als je naar de looks kijkt. dit heft te make met de aluminium keukenapparatuur.

Kortom, wil je een keuken die over 40 jaar nog staat als een rots? De ervaringen met Poggenpohl zijn voor bijna iedereen positief. Voor meer informatie, bekijk de website van Poggenpohl keukens.

Een prachtige concurrent zien? Bekijk waarom een Bulthaup keuken op het zelfde niveau ligt.

IZAA

>