PITT cooking

PITT Cooking is de nieuwste trend in de keukenwereld. Praktisch, vooruitstrevend en uiterst stijlvol. En dat door een oer Nederlands bedrijf. Pitt cooking – gaspitten geïnstalleerd in jouw keuken werkblad. Er is dus geen sprake meer van een kookplaat, maar van een werkblad waar op gekookt kan worden. Hoe gaaf is dat?

Wat helemaal mooi is: de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos. Kies zelf hoe je wilt kopen op je werkblad.  Kies het aantal pitten en de grootte van elke pit. Bepaal of je een wokbrander wilt toevoegen en voila. Nu kun je zelf je kookplaat kunt samenstellen. Optimaal koken en eenvoudig schoonhouden. Dat is Pitt cooking.

 

PITT Cooking

Geboren op een zolderkamertje in de vroege crisisjaren zag PITT Cooking in 2009 het levenslicht. Met een overweldigende indruk veroverde het concept de Amsterdamse woonbeurs en ontving lovende kritieken. Dat was nog maar het begin van het kookgeweld waarmee PITT Cooking in Nederland de markt veroverde.

In samenwerking met de 3 keukenbladen fabrikanten Dekker Zevenhuizen, Erbi en Kemie ontpopt zich een productieruimte in Amersfoort. Al in 2013 verschijnen de eerste Chinese brochures op de internationale markt.

 

PITT Cooking: zo werkt het

Bij PITT Cooking is de kookeenheid verenigd met het aanrechtblad. Aan het oppervlak zijn alleen de kookpitten zichtbaar. Zonder de ouderwetse metalen onderplaat met rooster er omheen. Deze opgeruimde presentatie doet het lijken alsof de kookinrichting niet meer beslaat dan dat. De technische elementen (gasleiding) worden keurig uit het zicht weggewerkt onder het werkblad. Alles om jouw keuken nog rustiger te laten lijken.

Is PITT Cooking niet gevaarlijk?

Het idee van brandende gaspitten in je aanrechtblad kan je misschien wat nerveus maken. Toch maakt het niet uit van welk materiaal je keukenblad is. Of het nou composiet, beton, glas of graniet is. Elk werkblad kan tegen meerprijs, Pitt cooking plaatsen.

De samenwerking met top werkblad producenten zorgt voor hoogwaardige kwaliteit in onder meer composiet, graniet, keramiek, corian, terrazzo of beton en Roestvrijstaal. PITT Cooking is KIWA GASTEC gecertificeerd. Het voldoet compleet aan alle veiligheidseisen.

En niet alleen aan veiligheidseisen, ook aan milieuaspecten, de uitstoot (van gas) dient immers ook binnen wettelijk voorgeschreven marges te blijven. Dit keurmerk stelt PITT Cooking in staat de producten te ontwerpen en maken geheel in eigen beheer.

Modieus design op het werkblad

De uiterst compacte, gietijzeren pannendragers trekken in de showroom direct de aandacht door het moderne design. Geheel in de strakke en minimalistische stijl van de laatste jaren zijn de cooking pitts de kers op de taart qua detailafwerking in de nieuwe keuken.
PITT cooking informatie

Zelf je kookplaat indelen?

Meer ruimte bij het koken in de keuken? Een grote frustratie van veel ‘normale’ kookplaten is de afstand tussen de pitten. Dat is namelijk altijd te weinig, je werkt altijd onhandig dicht op elkaar. Als je allemaal grote pannen moet gebruiken past er altijd een niet op waardoor je in rondes moet gaan koken.

En die ene pit achteraan die je wel erg vaak gebruikt had eigenlijk ook wel vooraan mogen zitten. Maarja, daar zit ‘ie nou net niet. Pitt cooking lost dit probleem op.

De positionering van de pitten stemt je geheel af op jouw eigen stijl van koken. Grote pit hier, kleine pit daar, wok in het midden. Of juist alles op een rij? Stuk voor stuk bepaal je welke pitten je wil, wáár die moeten komen en de afstand ten opzichte van elkaar.

Afhankelijk van hoe je graag je pannen verdeelt plaats je dus op voorhand je pitten. In plaats van afhankelijk te zijn van de vaste indeling van een ouderwetse kookplaat.

Let wel op: Voor een zeker aantal Pitt’s of een bepaalde samenstelling kunnen aanvullende eisen worden gesteld aan de diepte en breedte van werkblad en kast.

keukenboeken keukenbrochures 2013Keukenbrochures aanvragen? Bekijk de keukentrends van 2024: de nieuwste opstellingen, ideeën voor je nieuwe keuken. Meer dan 500 paginas gratis aan te vragen van verschillende keukenzaken met kortingen en akties. Gratis aanvragen

 

 

Zelf je kookplaat samenstellen

Vaste uitvoeringen gaan van 1 tot en met 6 pitten, tevens zijn er grote uitvoeringen verkrijgbaar. Branders zijn er in 3 varianten, 2KW, 3KW hoog rendements 0.2-5KW combi/wok/sudderbrander. Ook is het mogelijk in samenstelling te wisselen voor een optimale kookbeleving, passend bij je manier van werken.

Zo zijn er reeds speciale combinaties ontwikkeld voor professionals, Aziatische koks en ‘volume kokers’ met veel grote pannen. De branderopzet staat bij de 11 standaardopstellingen 28 centimeter uit elkaar (bij ‘normale’ gasstellen 20).

Bij de PITT XL uitvoeringen zelfs nog eens 50 centimeter meer. PITT Cooking original De basisuitvoering van PITT Cooking. Moderne en praktische kookzones van elegant aluminium. PITT XL voor nog meer afstanden tussen het koken.

Belangrijk bij deze manier van koken:

De minimale bladdiepte van 60 centimeter moet hier uiteraard 65 centimeter zijn. Mogelijke uitvoeringen:

Pitt Cooking Professional

De PITT Professional lijn is een nieuwe serie waarin alle modules zijn voorzien van messing branders. Ook zijn in deze sets een wok brander en een professionele wokring inbegrepen.

Waar normaliter de branders zijn gemaakt van modern, licht aluminium geeft de Professional lijn met zijn zware messing de PITT module zijn stoere karaktervolle uitstraling.

PITT Colo Wok

Gericht op de verfijnde wok specialisten is de 3 Pitt’s Colo combinatie. Specifiek ontwikkeld met oog voor de wensen van Aziatische koks die het wokken tot in detail beheersen.

Een felle brander en een gloeiend hete grote pan vereist extra ruimte tussen de branders en de bediening op snel bereikbare posities, óók als alle Pitts vol staan. Zo kun je ook die grote wokpannen kwijt. Speciaal voor de echte wok-liefhebber is er de 3-pitter Colo van Pitt cooking. Colo is speciaal ontwikkeld vanuit de wensen van de Aziatische koks, want in Azië beheerst men het wokken tot in de puntjes.

Sissende olie, geurige kruiden. De vlam extra krachtig, de pan gloeiend heet. De nadruk bij Colo ligt op de techniek van het wokken: extra afstand tussen de branders, de knoppen op een praktische positie. Voldoende ruimte voor zelfs de extra grote wokpan.

PITT Colo Wok Specificaties
Aantal Pitt’s 3
Vermogen 1 x 2 kW & 2 x 0,2-5 kW
Afmeting 853x503x90m
Min kastbreedte 900mm
Min bladdiepte 600mm
Beschikbare uitvoeringen Aluminium (Original) & messing (Professional)

 

Onderhoud & schoonmaakgemak Pitt cooking

Pitt cooking pitten schoonmaken is een stuk sneller gedaan dan een gaskookplaat poetsen. Ten eerste is er minder schoon te maken (geen extra rooster waar spetters zich op of onder nestelen!) en de ronde en afschroefbare pitten zijn eenvoudiger schoon te maken dan het losse rooster met de dunne pannendragers in de meeste ‘vaste’ kookplaten. De uit losse elementen bestaande branders zijn eveneens eenvoudig te onderhouden.

Minpunten pitt cooking

Niet elk aanrechtblad is geschikt voor Pitt Cooking. Hoewel er voor de bescherming van het werkblad een geëmailleerd hitteschild met een siliconen afdichtingsring om de pit zit spettert er ook wel eens iets wat verder weg. Kwetsbare werkbladen staan op deze manier toch extra bloot aan zulke spetters.

Weliswaar is de Pitt Cooking zone gemakkelijker schoon te maken, maar als er iets in ‘vast brandt’ is het wel meteen je werkblad. Dit maakt Pitt Cooking minder geschikt voor de meer uitbundige koks onder ons die regelmatig iets morsen. Ook bij kleine keukens is deze manier van koken onrustig in het zicht.

PITT cooking kosten

Een rondje langs keukenapparatuur webshops leert dat je al gauw €799,- betaalt voor 1 enkele losse Pitt tot aan €3899,- voor een 6 Pitts module inclusief wok brander.  Het meest gebruikt is nog steeds 4 pitten, waarmee je op een bedrag van rond de €3200,- uitkomt.

PITT Cooking kopen, wáár?

Veel keukenwinkels verkopen deze manier van koken. Informeer er naar en al snel zal blijven dat elke zaak het wel heeft of kan leveren. Realiteit is echter wel dat door de eisen die Pitt Cooking stelt aan de kwaliteit van het werkblad het bij de goedkope keukenzaken makkelijk verkoopt.

En als men het al heeft, dan is het niet per se in elk model. Sommige keukens zijn gewoon niet geschikt om een werkblad te dragen waar Pitts in kunnen.

PITT Conclusie

Pitt Cooking is een kwalitatieve, eigentijdse en comfortabele manier van kookinrichting. Productie volgens Nederlandse eisen en samenwerking met gerenommeerde werkbladenleveranciers zorgen voor verantwoord gebruiksgemak en optimaal design.

Makkelijk schoon te houden, stijlvol en bovenal zeer persoonlijk waar het aankomt op je eigen kookgedrag. Voor wie het onderhoud aan het werkblad serieus neemt omdat je graag optimaal kookt is PITT Cooking beslist een overweging waard.

Inspiratie opdoen of meer weten over o.a. PITT Cooking? Ontvang gratis keukenbrochures, of bekijk hier >>> de goedkoopste keukenzaak van dit moment.

IZAA

>