Keukenmerken overzicht? Zoek je een bepaald keukenmerk? Hieronder een overzicht van alle keukenmerken die in Nederland en Duitsland verkocht worden door verschillende keukendealers. Naast de merken zijn ook de bijzondere innovaties benoemd. Bekijk alle keukenmerken en prijzen:

 

De winnaars keukenmerken 2024:

De populairste merken op basis van jouw budget en op basis van tevredenheid op basis van kwaliteit. Welk keukenmerk is het beste?

Heb je €5.000 – €10.000 te besteden?

De populairste keukenmerken zijn Nobilia en Hacker. Deze merken zijn landelijk gezien het voordeligst te verkrijgen bij de volgende winkel:

De winnaar – het goedkoopste >>>

Deze merken zijn ook te verkrijgen in de winkels met de minste klachten.

Winnaar –  beste beoordelingen >>>

Beide winkels zijn altijd in jouw buurt te vinden. Ideaal voor een keukenbudget onder de 8.000. Dan heb je een zeer goed Duits keukenmerk dat scherp geprijsd is. Niet alleen geliefd bij klanten, maar zelfs bij verkopers!

Heb je € 10.000 – 30.000 te besteden?

Indien je iets meer te besteden hebt, vanaf €10.000,- zijn Siematic en Poggenpohl absoluut de beste merken. De goedkoopste keuze en de grootste showroom vind je net over de grens bij deze winkel.

Woon je in het zuiden van Nederland en wil je niet naar Duitsland rijden? Erg populair is een bezoek aan deze winkel voor een echte Siematic keuken!

Duitse keukenmerken

Zoals hierboven genoemd is de best beoordeelde keukenzaak  nu bekend. Met een keukenbudget onder de €8000,- krijg je hier al een goed Duits keukenmerk.

Op zoek naar de populairste keukenzaak net over de grens? Dan biedt deze winkel je merken zoals Siematic en Poggenpohl aan. Met een budget vanaf €10.000,- zit je hier al goed.

De goedkoopste keukenzaak  vind je hier. Met merken als Nobilia en Hacker ben je hier het voordeligste uit. Erg populair onder de consument!

Prijs nieuwe keuken

Wat is de prijs van een nieuwe keuken is een van de meest gehoorde vragen van potentiële keukenkopers. Helaas ook direct het moeilijkste te beantwoorden.

Keukens bestaan uit zoveel factoren. We hebben dit zo duidelijk mogelijk proberen te beschrijven in dit artikel: Wat kost een keuken

Allmilmö

De nadruk van dit Duitse keukenmerk ligt op het fabriceren van keukens die naadloos bij woonkamers aansluiten. Daarmee moet een keuken zo veel mogelijk op een meubelstuk lijken.

Unieke kenmerken: prachtig werkbladen van glas in verschillende opvallende kleuren. Daarnaast verkoopt dit keukenmerk keukenfronten met beton look, een zeldzaamheid in keukenland. Als laatste is er een greeploze keuken met een consequente doorlopende lijn. Bij andere greeploze keukens, loopt de lijn nooit 100% door. Bij Allmilmö wel.

De uitstraling blijft niet alleen bij de buitenkant van de keuken, ook aan de binnenkant is gedacht. Als je de laden opentrekt, kunnen de uittrekelementen in hout, staal, zwart of wit. Zo blijft de keuken ook van binnen zijn luxe uitstraling behouden. Winkels zijn te vinden in Zwaag, Dordrecht en Wageningen.

Gemiddelde prijs: €25.000,- tot €60.000,-

Ontdek het keukenassortiment bij Allmilmo.


Lees hoe je voor elk keukenmerk de bodemprijs krijgt
Lees dit en andere nuttige informatie in Izaa Goud – je keukeninsider
Klik hier – maak gebruik van deze tijdelijke pilot actie >>>


 

Alno

Iedereen kent de naam Alno, het is een van de bekendste Duitse keukenmerken. Dit merk heeft talloze prijzen ontvangen voor haar design. Ergonomisch gezien is Alno ook in de prijzen gevallen.

Doordat de indeling en efficiëntie van een keukenkast bij Alno optimaal is.  Ze verkopen drie lijnen: klassieke keukens, moderne keukens en woonhuiskeukens. Gemiddelde prijzen: €15.000,- tot € 55.000,-

Unieke kenmerken:  meestal hebben greeploze keukens een metaal kleurige komgreep. Bij Alno keukens is deze komgreep onopvallend en in dezelfde kleur als het keukenfront.
Bekijk Alno keukens

Artego

Een midden – laag segment Duits keukenmerk met een aantal dealers in Nederland. Ze verkopen inbouwkeukens, maar ook losse modules. De onderkasten kunnen in 2 hoogtes, dus indien je 11% extra bergruimte wenst, kan dat! Naast de keukens staat Artego bekend om de verlichting in haar keukens.

Door deze led verlichting is jouw keuken in het donker prachtig verlicht. Gemiddelde prijs: €9.000,- tot €45.000.- Bekijk Artego

Ballerina

Ballerina is een goedkoop Duits keukenmerk met moderne keukens. De keukens van deze fabrikant worden ook als eigen merk verkocht onder andere namen. Ballerina keukens is een internationaal bedrijf. Er zijn een aantal lijnen te onderscheiden: moderne keukens, landhuiskeukens, klassieke keukens, robuuste keukens en Blackline keukens.

Een paradepaardje van Ballerina is de Y-vormige keuken. De Y keufnoobiliaken is altijd een eilandkeuken voorzien van koken en spoelen. Unieke kenmerken van een Ballerina keuken zijn dat ze de binnenkant en buitenkant van de kastjes in dezelfde kleur hebben. Er is nog veel meer – Alle unieke kenmerken zien en Ballerina keukens vergelijken?

Daarnaast heeft Ballerina als enigste een keuken met afgeschuind aanrecht. Zo kan men zittend de afwas doen. Ballerina heeft innovatieprijzen en ontwerpprijzen ontvangen. Om die redenen verkopen veel showrooms in Nederland dit topmerk.  Gemiddelde prijs: € 4.500,- tot € 24.000,-  Hier kun je de Ballerina website bekijken.

Ballerina net over de grens in Duitsland kopen? Deze winkel heeft de meeste opstellingen staan.

Bauformat

Ben je op zoek naar een industriële keuken? Dit Duitse keukenmerk kan bijna niet industrieler! Bauformat levert de mooiste industriële keukens met echt metaal af. Daarvoor hebben ze een onderscheidingsprijs gekregen voor het design in 2018 en 2019. Dat betekend dat er eindelijk een echte industriële keuken te koop is die zo in een oude fabriek past.

Bauformat keukens is een Duits merk dat in 1929 is opgericht. Verder heeft Bauformat prachtige landhuiskeukens in een modern jasje gestoken. Gemiddelde prijs: € 8.000,-  tot  €35.000,-
De keukens van Bauformat kun je hier bekijken.

Beckermann keukens

Wil je een nieuwe keuken voorzien van jouw meest bijzondere foto’s in de deurtjes? Dat kan bij Beckermann keukens. Dit is een Duitse keukenmaker met meer dan 110 jaar ervaring. Ze werken samen met Hofemeier keukens. Gemiddelde prijs Beckermann: € 6.500,- tot 24.000,-

Unieke punten van dit keukenmerk:

Je kunt jouw eigen foto’s op je keuken laten verwerken bij Beckermann. Verder is uniek de ‘Swing apothekerkast’. De apothekerskast kan niet alleen uitgetrokken worden, maar ook daarna opzij getrokken worden, zo kun je nog makkelijker bij jouw spullen. Dat is nog niet alles.

Door middel van de Pocket doors, kun je de keuken uit het oog laten verdwijnen. Als je de keuken niet gebruikt en je wenst niet naar de spoelbak of kookplaat te kijken, dan kun je eenvoudig de deuren sluiten. Jouw keuken staat dan verborgen achter panelen die je helemaal in je kleur kunt laten uitvoeren.
Website van Beckermann Keukens.

Beeck

Dit Duitse keukenmerk heeft 2 leveranciers in Nederland, waarvan 1 in Meerkerk en een winkel die thuisadvies over een keuken kopen geeft in Friesland, Groningen en Drenthe.

Op de website kun je met de kleur configurator direct jouw front en werkblad kleuren live zien en aanpassen. Naast Beeck leveren ze ook het merk Spirit keukens. Dit bestaat uit een kleiner assortiment keukenkasten. Gemiddelde prijs Beeck keuken: € 8.500,- tot 34.000,-

Unieke punten: extra diepe onderkasten van 71 centimeter diep. Bekijk de website van Beeck Keukens.

Brigitte

Hermann Frickemeier richtte de keukenzaak op in 1922. Dit Duitse keukenmerk biedt diverse stijlen: Pure, Emotion, Fascination of Global Spirit. Gemiddelde prijs Brigitte keuken: € 6.500,-  tot € 26.000,-Ontdek de keukenstijlen op Brigitte keukens.

Bulthaup

Een van de bekendste en meest geliefde keukenmerken in de wereld. Ooit is Bulthaup in de jaren ’40 van de vorige eeuw begonnen als meubelfabriek. Snel daarna  zette het bedrijf de toon wat betreft afwerking en materiaalgebruik. Tegenwoordig staat Bulthaup nog steeds synoniem aan kwaliteit en hoogwaardig design. Met het Bulthaup B3 inrichtingssysteem wordt de keuken perfect afgestemd op de wensen en ideeën van de koper. Gemiddelde prijs Bulthaup keuken: € 25.000,- tot € 120.000,-

Unieke aan dit merk:

Er zijn geen keukenontwerpers, maar echte keukenarchitecten die naar jouw complete ruimte kijken. Bekijk Bulthaup Keukens

Burger

Dit Duitse keukenmerk valt onder het midden segment. Daardoor hebben ze allerlei soorten keukens in het assortiment. Burger Küchenmöbel ontwerpt voor iedereen een individuele oplossing die past bij jouw budget. Gemiddelde prijs Burger keuken: € 8.000 – € 35.000,- Bekijk Burger Keukens

 

Contur

Contur is een Duits keukenmerk. Creativiteit de vrije loop laten en door de nieuwste trends worden ondersteund. Contur biedt keukens van hoogstaande kwaliteit, klassiek en landelijk of trendy en modern. Bezoek Contur Keukens.  Wil je goedkope Contur keukens in Duitsland net over de grens bekijken? Bezoek Ekelhoff

Eggersmann

Wil je een minimalistische of tijdloze keuken? Eggersmann keukens is een Duits keukenmerk dat deze keukens vol natuurelementen produceert. Door meer dan 100 jaar ervaring is het een waar begrip in keukenland. Gemiddelde prijs Eggersmann keuken: € 12.000 – € 32.000,-

Unieke punten:
Alle onderdelen van de keuken zijn uit 1 materiaal vervaardigd. Er zijn keukens compleet in marmer look, maar er zijn ook keukens in graniet of kalksteen te verkrijgen.

Bekijk Eggermann Keukens voor meer inspiratie.

E und K

Dit keukenmerk bestaat niet langer wegens faillissement.

Habemat

Er is weinig bekend over dit Duitse keukenmerk. Wel weten we dat het verkocht word in een aantal Duitse woonwarenhuizen. Daarnaast staat het merk als prijsvechter bekend. Prijs: € 4.500 tot € 23.000,- Bekijk de keukens van Habemat

Häcker

Welk Duits keukenmerk word het meest verkocht en is het bekendst? Dit is zeker het grootste Duitse keukenmerk dat er is. Häcker/ Systemat maakt vooral moderne keukens, die aan de hoogste eisen voldoen.

Door deze kwaliteiten verkoopt dit merk keukens in bijna alle landen van de wereld. Het merk is labelloos te verkrijgen, dus veel bedrijven geven hun eigen naam aan dit merk. Om die reden is het merk enorm geliefd bij keukenwinkels.  Gemiddelde prijs Hacker: € 6.500,- tot € 14.000,-

Unieke punten: Häcker / Systemat is bijna bij elke keukenwinkel wel te verkrijgen. Door de prijs kwaliteit verhouding is dit merk zeer populair in Nederland. Dealers van Hacker keukens zijn overal te vinden. Bekijk  Häcker.

Waar is dit merk het goedkoopste te vinden? Bekijk de goedkoopste Hacker keukens >

Hofemeier

Een Duits keukenmerk dat vrij onbekend is in Nederland. Er is een samenwerking met Beckermann keukens. Over de prijs is niets bekend. Bekijk Hofemeier keukens

KH

KH System Möbel is een Duits keukenmerk en een familiebedrijf. De klant staat centraal in het ontwerpproces en dan niet alleen qua stijl, maar juist ook qua ergonomie en gemak.

Unieke punten: er zijn extra dikke kastjes om de kwaliteit te garanderen. Door een speciale lasertechniek is KH in staat om de randjes weg te werken op de frontjes.

Bekijk  KH Keukens

Leicht

Met reeds 80 jaar ervaring is Leicht een bekend Duits keukenmerk. Doordat de materialen overlopen in elkaar, krijg je bij Leicht een gewaagde keuken. Het uitgangspunt van Leicht is om een keuken te creëren die meerwaarde biedt in het welbevinden van de klant. Dit doen de ontwerpers van Leicht op een duurzame en eerlijke manier. Gemiddelde prijs Leicht keuken: € 14.000,- tot €47.000,- Bekijk Leicht Keukens .

Marquardt

In Duitsland heeft Marquardt Küchen 30 eigen keukenwinkels. Daarnaast is er sinds kort ook een winkel in Utrecht. Dit Duitse keukenmerk is opgericht met het idee om keukens met graniet betaalbaar te maken. Prijs Marquardt keuken: € 4.500,- tot € 19.000,-

Unieke punten: een eigen granietfabriek. Daarom kun je nu keukens met graniet extra voordelig kopen. Zelf naar de fabriek gaan om jouw eigen stuk graniet uit te kiezen behoort tot de mogelijkheden.

Marquardt keukens website bekijken?

Next 125

Keukens die lijken alsof ze uit  één stuk zijn gemaakt. Dat is het belangrijkste kenmerk van dit Duitse keukenmerk. Duurzame keukens met waardevast design voor een aangename prijs: de drie speerpunten van Next125.

Daarom is deze Duitse keukenmaker winnaar van verschillende designprijzen en altijd in staat om te vernieuwen. Gemiddelde prijzen Next125 keukens: €16.000,- tot €46.000,-

Unieke punten: doordat het keukensysteem op de wand gehangen kan worden, krijgt men een zwevend effect. Daarnaast heeft Next125 een kruidentuin paneel ontworpen. Het idee hierachter is dat men direct verse kruiden in de keuken kan laten groeien en gebruiken. Als laatste blinkt Next uit in extra hoge onderkasten.

Bekijk Next125. De nieuwste Next 125 keukens in de showroom bekijken? Bezoek de grootste showroom van europa: Ekelhoff keukens

Nobilia

Nobilia is naast Hacker een van de meest populaire Duitse keukenmerken. Daarnaast is het ook nog eens het grootste keukenmerk van de wereld. Door goedkope keukens aan te bieden van gedegen kwaliteit presteert dit keukenmerk enorm goed. Nobilia produceert dagelijks liefst 2600 keukens in alle mogelijke stijlen en is daarmee één van de sterkste keukenmerken in Europa.

Daardoor kiest men ook voor Nobilia keukens. Een kwalitatieve keuken voor een budgetprijs. Qua smaak kan dit merk bijna alles leveren. Gemiddelde prijs Nobilia: € 4.000,- tot €17.000,- Bekijk  Nobilia.

Goedkoopste Nobilia keukens vinden? Daarom kun je dit merk goedkoop bij jou in de buurt aanschaffen.

Nolff

Nolff keukens is een in Nederland onbekend Duits keukenmerk, dat tevens badkamers verkoopt. Bekijk Nolff keukens

Nolte

Zoals veel keukenmerken is Nolte ook van oorsprong een familiebedrijf. Nolte Küchen is Duitslands op één na grootste keukenproducent en is actief over de hele wereld. De keukens van Nolte zijn alleen bij gekwalificeerde speciaalzaken verkrijgbaar om de hoogste kwaliteit van service en advies te waarborgen. Er zijn in Nederland slechts 5 locaties waar je terecht kunt.  Gemiddelde prijs Nolte keuken: € 8.500,- tot € 28.000,-

Unieke punten: deze keukens worden zonder inkooporganisatie rechtstreeks uit de Duitse fabrieken geleverd. Dat levert een klein financieel voordeel, maar ook een verminderde kans op fouten op.

Bekijk de website van Nolte Keukens.

Novalinea

Dit merk bestaat niet meer.

Optifit

Een Duits keukenmerk dat reeds 45 jaar keukens fabriceert voor het laag segment. Naast keukens levert Optifit ook badkamers. Gemiddelde prijs bouwmarktkeuken: € 2.500,- tot € 6.000,-

Unieke punten: niemand weet het, maar dit is de leverancier voor bouwmarktkeukens zoals Gamma en Praxis.

Bekijk de Optifit keukens

Pino

Wil je een simpele eenvoudige goedkope keuken? Kijk dan eens naar Pino, want dit merk heeft veel goedkope keukens. Daarom richten ze zich vooral op jonge huishoudens die hun eerste huis kopen. De keukens van Pino zijn overwegend modern qua design.

De uit Duitsland afkomstige keukens zijn voordeliger dan je zou verwachten bij dergelijke designs.  Prijs van een Pino keuken: € 3.800,- tot €11.000,-.

Poggenpohl

Wat is het oudste keukenmerk ter wereld? Dat is Poggenpohl. Ze maken al sinds 1892 keukens. Samen met Siematic en Bulthaup hoort het Duitse Poggenpohl keukens bij de top in keuken kwaliteit.

Alle keukens worden met de hand bewerkt en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Dit alles maakt dat Poggenpohl met recht één van de topmerken is in keukenland. Dit merk vervaardigd alleen moderne keukens. Bekijk  Poggenpohl.

Grootste showroom + voordeligste Poggenpohl: showroomkeukens van Poggenpohl bij Ekelhoff keukens.

Pronorm

Pronorm maakt al sinds de oprichting in 1945 keukens uit het midden en hoge segment. In Vlotho heeft Pronorm een enorm tentoonstellingscentrum waar vele ontwerpen op een unieke wijze te zien zijn. Daarnaast hoort dit bedrijf bij de Nederlandse DMG Groep. Gemiddelde prijs Pronorm: € 8.000,- tot € 15.000,-

Unieke punten: er zijn veel kleurkeuzes voor de keukenrompen. Vaak zijn rompen bij andere merken wit.

Pronorm keukens website bekijken.

Remp Küchen

Dit Duitse familiebedrijf verkoopt diverse stijlen keukens, voorzien van de nieuwste trends en technieken. In Nederland alleen te verkrijgen in Rijssen. Prijzen van een Rempp keuken zitten tussen de € 21.000,- en € 55.000,- Bekijk  Rempp Küchen.

Rotpunkt

Op zoek naar een betaalbare Duitse kwaliteitskeuken? Rotpunkt fabriceert keukens sinds 1930. Ze leveren een brede, frisse lijn aan keukens, die ook nog eens betaalbaar zijn. Rotpunkt Prijzen zitten tussen de €8.500,- en € 28.000,-. Lees alles over dit keukenmerk – moet je een Rotpunkt keuken kopen?

Bekijk Rotpunkt keukens

Sächsen kuchen

Midden – hoog segment keukenwinkel. Door het uitgebreide assortiment krijg je een brede keus betreft stijlen, kleuren en materialen. Daarnaast won dit Duitse keukenmerk in 2017 de German Design Award. Niet alleen keukens, maar de complete collectie deurtjes en werkbladen zijn online te vinden. De prijzen van een Sachsen keuken zijn ons onbekend.

Unieke punten: de binnenkant van de keuken kan in dezelfde kleur als de buitenkant.

Bekijk Sächsen Küchen.

Schroder

Dit Duitse keukenmerk heeft maar liefst vier lijnen: moderne keukens, landhuiskeukens, Oak-line keukens en greeploze keukens. Ook dit bedrijf was van oorsprong een familiebedrijf. Deze hoogwaardige Duitse keukens van Schröder staan bekend om de goede prijs kwaliteit verhouding. Prijzen Schroder keuken tussen de €12.500,- en de € 31.000,-

Unieke punten: de Luce GL keuken. Een felle keuken in rood of azuurblauw.

Duitse Schröder keukens bekijken.

Schuller

Schuller – ook wel Schueller in het Duits -is een gedegen Duits keukenmerk. Een Schueller keuken is een kwalitatieve keuken die totaal op je wens en smaak is aangepast. En de keukens worden ook nog is op verantwoorde manier geproduceerd.

Unieke punten: de nadruk ligt zeer op de ergonomie. Alle keukens zijn gericht op gebruikersgemak. De romp van de kast kan in meerdere kleuren. Ronde keukendeuren zijn mogelijk. Verder is Schueller het enige keukenmerk dat zich richt op oplossingen voor de bijkeuken. Prijzen van een Schuller keuken zitten tussen de € 14.000,- en € 42.000,-

Bekijk Schueller Keukens

Selectiv

Het Duitse keukenmerk Selectiv word exclusief verkocht bij Uw Keukenspeciaalzaak. Prijsklasse tussen de € 13.000,- en € 45.000,- Bekijk Selectiv.

Siematic

Ben je op zoek naar een van beste keukenmerken in de wereld? Dan kunt je zonder twijfel voor een Siematic gaan. Daarnaast is dit merk nog betaalbaar, want je kunt al vanaf € 10.000,- een Siematic in huis krijgen.

Deze keukens zijn bijzonder geliefd vanwege de strakke lijnen, uitgewerkte details en de kwaliteit. Bovendien zijn keukens van dit merk over 20 jaar nog hip.  Het merk verdient niet alleen talloze designprijzen, maar blijkt ook keer op keer een trendsetter te zijn voor andere keukenontwerpers.

Siematic is internationaal het symbool van de top in keukens. De gemiddelde prijzen van een Siematic keuken: € 19.500,- tot € 55.000,-, maar uitschieters kunnen ook tot €300.000,- Verkijk je niet op dit bedrag. Voor €17.000,- heb je echt al een luxe SieMatic keuken.

Unieke punten: ontdek ze in het boek. 96% vraagt het keukenboek van Siematic aan >>>

Bekijk SieMatic Keukens. Van dit merk is de grootste winkel met de meeste keukens (en Siematic showroomkeukens) te vinden net over de grens

Signia

Als dochterbedrijf van het Duitse keukenmerk Siematic möbelwerke biedt Signia hoogwaardige keukensystemen die aan de kwaliteitseisen voldoen. Daarmee word Signia keukens een alternatief voor een topklasse designkeuken. Er is geen website beschikbaar.

Steinhaus

Het is bijzonder om een keukenmerk te vinden dat slechts door een keukenwinkel word verkocht. Steinhaus keukens is een Duits keukenmerk, dat exclusief verkocht word bij Keukenkampioen. Doordat Keukenkampioen een eigen fabriek heeft, is de kans op fouten enorm klein.

Daarnaast zijn er geen tussenpersonen betrokken bij het leveren van je keuken. Hiermee bespaar je direct op jouw keuken. Gemiddelde prijs Steinhaus keuken: € 7.000,- tot € 18.000,-

Uniek: het Steinhaus keukenmagazine word naast andere keukenmagazines gratis en vrijblijvend toegestuurd. Van alle aangevraagde magazines word Steinhaus altijd 96% aangevraagd. Zo zie je hoe populair dit merk is.

Bekijk het aanbod keukenmagazines + Steinhaus>

Bekijk Steinhaus keukens 

Stormer keukens

Dit Duitse keukenmerk was in Nederland alleen te verkrijgen in Ridderkerk. Er zijn meer dan 300 frontkleuren mogelijk. Prijzen variëren tussen de € 8.000,- en € 36.000,- . Het bedrijf bestaat niet meer.

Warendorf

Miele keukens ging door onder de naam Warendorf keukens. Een uniek design wordt ontwikkelt bij deze keukenaanbieder. Geen keuken is hetzelfde en wordt geheel gemaakt naar wens van de consument. Sinds 1973 is Warendorf een bekende keukenzaak in de keukenbranche.

Uiteraard beschikt het bedrijf over een ISO 9001, dit betekent dat de keukens voldoen aan een bepaalde kwaliteitsnorm. Momenteel word dit merk alleen verkocht in Zaltbommel. Prijzen van een keuken: € 23.000,- tot € 65.000,-

Unieke punten: Warendorff heeft een patent op het vouwcorpus, een werkmethode waardoor de kasten enorm sterk blijven.

Bekijk Warendorf keukens.

Welmann

Wellman stond bekend om de functionele en aantrekkelijke keukens en was een Duits keukenmerk. Welmann keukens is failliet.

 

Bijzondere keukenmerken:

 

1.   De meeste keukenmerken in de grootste showroom

2.  Goedkoopste Duitse keukenmerk 

3.  Keukenmerk met 98% tevreden klanten

Nederlandse keukenmerken

Almat

Een failliet Nederlands keukenmerk, dat onder andere verkocht werd in de Vroom en Dreesmann. Daarnaast werden ze vooral bekend als V&D keukens en Keukenpartners.

Beda

Echte keukens uit Nederland? Dat zijn er niet veel meer. Echte handgemaakte keukens uit Nederland, dat is Beda keukens. Omdat de fabriek in Nederland staat, zijn er bijna geen tussenpersonen die meedoen. Dit heeft 2 voordelen: door de korte lijnen is de kans op fouten enorm klein. Daarnaast betaal je niet onnodig extra voor je keuken. Er zijn 3 lijnen: modern, nostalgisch en robuust.
Gemiddelde prijs Beda: €12.000,- tot  € 45.000,-

Beda is een keukenmerk waar wij in Nederland trots op mogen zijn. Meer inspiratie over de Beda keukens.

Bribus

Dit Nederlandse keukenmerk verkoopt voornamelijk keukens aan Woningbouw corporaties. Daarom zul je deze keukens voornamelijk in huurwoningen vinden. Voor consumenten is dit keukenmerk vooral te verkrijgen in grote bouwcentra. Prijzen liggen tussen de € 5.000,- en € 20.000,- Bekijk  Bribus keukens.

Bruynzeel

Bruynzeel is misschien wel het bekendste Nederlandse keukenmerk. Hoe kan het ook anders, als je al 115 jaar bestaat en winkels door het hele land hebt. Deze keukens voldoen aan kwaliteits eisen, van functionaliteit en ergonomie tot de juiste uitstraling. Naast Bribus werkt Bruynzeel ook veel samen met woningbouwcorporaties. De prijs van een Bruynzeel keuken ligt tussen de € 8.000 en de € 30.000,- . Wat kost een Bruynzeel keuken gemiddeld? Rond de € 11.000,-. Bekijk Bruynzeel keukens.

Keller

Dit Nederlandse keukenmerk bestaat al sinds 1935. Naast Bruynzeel keukens is Keller een van de toonaangevende Nederlandse keukenmerken. Keller maakt keukens in alle stijlen en is inmiddels ook verder in Europa actief. Naast de zakelijke markt bedient Keller keukens, via dealerorganisaties, ook de particuliere consument met producten van topkwaliteit. Prijs van een Keller keuken zit tussen de € 9.000,- en € 42.000,-

Unieke punten: voor greeploze keukens: greeplijsten zijn in lak te verkrijgen. Daarnaast is de complete keuken horizontaal en verticaal greeploos.

Bekijk Keller Keukens.

Mereno

Een Nederlands keukenmerk dat ambachtelijke keukens maakt. Prijzen liggen tussen de € 11.000,- en de € 48.000,- Bekijk Mereno keukens

Oster

Oster keukens is de oudste hout bewerkende keukenleverancier ter wereld. Reeds in 1771 zijn ze begonnen met het fabriceren van keukens. Doordat ze gespecialiseerd zijn in houten keukens, zijn de meeste medewerkers eigenlijk traditionele timmerlieden. Daarom vind je allerlei soorten prachtig hout in de collectie zoals Walnoot en Eik. Een Oster keuken kost tussen de € 18.000,- en de € 75.000,- Bekijk Oster keukens

Rational

Rational staat bekend om de vele keuze in materiaalsoorten die men in de keukendeurtjes kan doen. Met meer dan 50 jaar ervaring, ontwikkelt het bedrijf unieke design keukens. Daarbij verkoopt het bedrijf keukens in meer dan 50 landen. Verder zie je dit merk vaak verwerkt in grote prestigeprojecten. Zoals het archipel The Palm Jumeirah in Dubai en The Pearl in Qatar.

Unieke punten: keukens met glazen fronten of roestvrijstalen fronten zijn mogelijk. Prijzen van een Rational keuken zitten tussen de € 12.000,- en € 58.000,- Bekijk de Rational keukens

Riverdale

Riverdale richte zich op jonge huishoudens met een voorkeur voor trendy en gezellige keukens. Waar de keukens van Riverdale vervaardigd werden is onbekend. Wel weten we dat het een populair keukenmerk was, dat in samenwerking met het Nederlandse Probewa werd gemaakt. Ondanks dat het merk zeer geliefd is, blijft het assortiment beperkt. Prijs van een Riverdale keuken: € 14.000,- en € 41.000,-

Dit keukenmerk bestaat helaas niet meer.

Set one

Dit zijn keukens die onderverdeeld zijn in modules. Zo kun je eenvoudig jouw keuken samenstellen. Bekijk Set one keukens

Tristar

Tristar is een Nederlands betaalbaar keukenmerk. Dit merk ontwerpt en produceert al meer dan 35 jaar praktische fraaie en betaalbare keukens. Een combi van ouderwets vakmanschap en hedendaags comfort. Bij Tristar vind je verschillende stijlen: modern en greeploos, maar ook klassiek en romantisch. Een Tristar keuken kost tussen de € 9.000,- en 36.000,- Bekijk  Tristar Keukens.

Tulp

Tulp keukens is een Nederlands keukenmerk met internationale allure. Met meer dan 30 jaar ervaring en passie in het maken van kwaliteitskeukens. Keukens op maat waar wekenlang proces aan vooraf is gegaan.

Unieke punten: een aantal jaren 70 keukens komen terug, waarbij vooral de kleur geel gebruikt word. Nieuw is het gebruik van Fenix in de keuken. Dit materiaal zorgt ervoor dat vlekken niet zichtbaar zijn op de keukendeurtjes. Verder keukens van beton, marmer of keramiek. De prijzen van  een Tulp keuken liggen tussen de € 12.000,- en € 37.000,-

Bekijk de Tulp keukens.

Zeyko

Deze keukenfabriek in het Zwarte Woud produceerde in de jaren 80 haar eerste biologische keuken. Door middel van exclusieve materialen als hout, beton en bladgoud worden kwalitatieve keukens ontwikkelt. Bekijk de mogelijkheden bij Zeyko via de Zeyko website.

Italiaanse keukenmerken

Arclinea

Bekend geworden om het toepassen van de professionele keuken in de ‘gewone’ keuken. Daarom is het ook niet vreemd dat veel keukens van Arclinea lijken op bedrijfskeukens. Dit merk produceert ook prachtige buitenkeukens. Prijzen variëren van € 25.000,- tot € 75.000,- Showrooms zijn te vinden in Hengelo en Gorinchem.  Bekijk Arclinea keukens

Arrital

Arrital verkoopt hyper moderne design keukens van de toekomst. Dit Italiaans keukenmerk behoort tot de top van de Italiaanse keukenarchitectuur. Kenmerkend zijn de zwevende delen en dunne werkbladen. Door deze kenmerken is het merk is ook wel bekend als de Italiaanse Bulthaup.  Het zijn vooral keukens voor luxe kantoren, luxe hotels en grote villa’s. Bekijk de  Arrital.

Barletti

Barletti keukens is een Italiaans keukenmerk dat exclusief bij de Mandemakers groep verkocht word. Prijzen variëren gemiddeld van €15.000,- tot € 46.000,- Bekijk Barletti

Biefbi

Hoe zou een keuken er uit zien, die ontworpen is door een bekende Italiaanse auto ontwerper? Dan krijg je natuurlijk zeer creatieve keukenontwerpen! Houd je van dure strakke Italiaanse designkeukens met bijzondere vormen zoals ronde of kromme deuren? Dan is dit Italiaanse keukenmerk echt iets voor jou. Verwacht geen goedkope Italiaanse designkeukens. Biefbi valt onder de top van luxe keukens. Enorm gewaagd, maar zeer geliefd. Prijs van een Biefbi keuken: tussen de € 12.500- en de € 110.000,-   Bekijk  Biefbi Keukens.

Berloni

Een Italiaans keukenmerk dat geïnspireerd was op de oude stijl die Italië vroeger had. Helaas bestaat het Italiaanse keukenmerk niet meer.

Binova

Binova is een prestigieus Italiaans keukenmerk met ruim 50 jaar ervaring. Omdat Binova ook woonkamer en badkamermeubels maakt, zou je jouw huis eigenlijk helemaal in Italiaanse stijl in kunnen richten. De prijs van een Binova keuken ligt tussen de €18.000,- en de €61.000,-

Unieke kenmerken:

Verlichting speelt een belangrijke rol bij dit keukenmerk. Looks zoals glasachtige reflecties zorgen voor een bijzonder ogende keuken. Er word veel gebruik gemaakt van hout en roestvrij staal. Er zijn 2 verkooppunten voor dit keukenmerk, in Blaricum en Hardenberg.
Bekijk  Binova keukens.

Boffi

Boffi keukens is een van de bekendste en sterkste Italiaans keukenmerken. Kenmerkend is de sterke keukenarchitectuur.  Prachtig design en zeer mooie en handige details. In Nederland zij er 2 winkels te vinden in Amsterdam en Rotterdam. Prijzen van een Boffi keuken: tussen de € 35.000,- en € 280.000,-

Bekijk  Boffi Keukens.

Bontempi

Bontempi keukens is 40 jaar geleden begonnen als familiebedrijf en sindsdien uitgegroeid tot wereldmerk in zowel keukens als meubelen.
Je kunt hier vooral terecht voor trendy moderne keukens. Op de website zijn geen keukens te vinden. Schatting keukenprijs: tussen de € 27.000,- en € 90.000,- Bekijk Bontempti .

Unieke punten: afvaltrechter in het aanrechtblad. Dus je kunt je vuilnis door het werkblad heen gooien.

Cesar

Een Italiaans keukenmerk. Kenmerkend is het vele gebruik van voetstukken en poten in de ontwerpen. Nederlandse dealer is Karin Lauwers agencies. Zoek je de Belgische dealer Cesar keukens? Vind er alles over bij Designtouch. Wil je naar de website?  Bekijk Cesar keukens

Comprex

Het Italiaanse Comprex keukens houdt constant rekening met nieuwe trends en lifestyle. Daardoor biedt Comprex altijd een eigentijdse oplossing die precies past in onze huidige manier van leven. Comprex maakt minimalistische keukens. De nieuwste trends kun je bekijken op de website van Comprex keukens.

Copat

Een Italiaans keukenmerk voor en door vrouwen gemaakt. Copat interpreteert de wensen van de vrouw en bouwt hier een keuken omheen. Daardoor stralen de keukens een huiselijk gevoel uit en passen precies in het leven van de moderne vrouw. Copat keukens heeft de regels veranderd om een nieuw verhaal van innovaties, concreetheid en klantenservice te vertellen. Er een dealer in Borne. Bekijk de website van  Copat Keukens.

Effeti

Al 40 jaar zoekt het Toscaanse Effeti naar oplossingen die passen bij de actuele lifestyle van de klant. Dit merk staat voor design, kwaliteit en passie. Daarmee is dit product uitgegroeid tot een Italiaans keukenmerk dat wereldwijd verkrijgbaar is en bekend is. Helaas moet je wel helemaal naar België rijden om dit merk aan te schaffen. Een Effeti keuken kost gemiddeld € 26.000,- tot € 120.000,- Meer indrukken opdoen van de Effeti Keukens.

Febal

Naast keukens ontwerpt Febal inmiddels ook woon- en slaapoplossingen en keukentafels en keukenstoelen. Daarom werkt Febal samen met de meest prestigieuze Italiaanse designers om het hele jaar door de meest up-to-date ontwerpen te kunnen bieden. Bekijk Febal Keukens.

Miton

Miton is een Italiaans keukenmerk, sinds 2006 maken zij een grote doorstart. Samen met Cubo Design ontwerpen zij luxe landelijke tot strakke design keukens. Bekijk ze hier: Miton keukens

Old Line

Wil je een volledig handgemaakte Italiaanse designkeuken? Deze rustieke keukens worden nog altijd op traditionele wijze vervaardigd. Een aanrader voor liefhebbers van prestigieuze keukens. Bekijk de keukens van Old Line keukens.

Poliform

Varenna is het keukenmerk van Poliform. Het is een Italiaans merk met een betaalbare prijs. De keukenspecialist maakt alles met luxe en hoogwaardige afwerkingen. Prijzen van een Poliform keuken zitten tussen de: € 17.500,- en € 55.000,-  Bekijk de Varenna keukens op de website van Poliform keukens.

Scavolini

Ben je op zoek naar een Italiaanse budgetkeuken? Scavolini verkoopt Italiaanse keukens tegen concurrerende prijzen. Daarmee is dit Italiaanse keukenmerk een van de weinigen die Italiaanse keukens tegen lage prijzen aanbieden. Naast keukens ontwerpt Scavolini ook badkamers, woonkamers, tafels en stoelen.

Unieke punten: een van de weinige Italiaanse goedkope keukenmerken. Prijzen van € 12.000,- tot € 48.000,-

Bekijk de website van Scavolini.

Schiffini

Schiffini is een Italiaans keukenmerk dat tijdloze en moderne keukens produceert. Dat is tevens het doel: tijdloze keukens produceren die over 20 jaar nog in de mode zijn. Prijzen van een keuken zitten tussen de € 15.000,- voor een kleine keuken tot € 75.000,- voor een grote keuken. Bekijk  Schiffini keukens.

Snaidero

Snaidero keukens is een Italiaans keukenmerk met alleen moderne keukens die niet onderhevig zijn aan trends of mode. Deze exclusieve collectie keukens is ontworpen door ontwerpers als: Paolo Pininfarina, Lucci & Orlandini en Giovanni Offredi. Daarom zit een gemiddelde Snaidero keuken al gauw rond de €30.000,-. Een goedkope Snaidero begint rond de  22.000,-. Prijzen kunnen oplopen tot € 300.000,-

Unieke punten: keukens van Titanium en gebrand graniet.

Bekijk de keukens van Snaidero.

Tomassi Cucine

Ben je op zoek naar een luxe klassieke landhuiskeuken? Tomassi Cucine staat bekend om de luxe Italiaanse keukens. Er zijn moderne keukens, maar de nadruk ligt op klassieke keukens. In Nederland is dit merk helaas niet te verkrijgen.

Unieke punten: Keukens compleet vervaardigd in de Art deco stijl. Zeer bijzonder en nergens anders te vinden!

Tomassi Cucine keukens bekijken.

Toncelli Cucine

Toncelli Cucine was een kleine luxe-keukenfabrikant uit Italië. Fronten en aanrechtbladen van beton, steen of fraai marmer – bij Toncelli lijkt het als uit een stuk gegoten. Ook de massief houten keukens van buitengewoon exclusief olijvenhout zijn elders sporadisch te vinden.

Zeer unieke punt: Toncelli maakt keukens van fossiel hout! Er is niets over prijzen bekend. Een schatting is dat deze keukens rond de € 60.000,- kosten.

Toncelli Cucine keukens is niet meer actief.

Valcucine

Valcucine staat voor adembenemende Italiaanse designkeukens. Al sinds 35 jaar ervaring ontwikkelt Valcucine haar keukens met liefde en passie. In 2006 produceerde het bedrijf de eerste 100% recyclebare keuken. Natuurlijk staat Valcucine niet stil, kwaliteit en duurzaamheid wordt regelmatig getest. Valcucine keuken prijs zit gemiddeld tussen de € 26.000,- en € 200.000,-

Unieke punten: de handtekening van Valcucine is de bijzondere afwerking aan de zichtzijde van het werkblad. Dit geeft een prachtig effect aan jouw keuken. Verder is er met de Theca logic een handige wegwerk lade achter de kookplaat bedacht.

Bekijk de Valcucine Dit merk is te koop net over de grens in de grootste showroom van Europa, bij Ekelhoff keukens

Vancel

Vancel is één van de keukenmerken van de Franse keukenfabrikant Schmidt. De keuken merken van Vancel keukens komen overeen met Schmidt keukens. De prijs varieert tussen de € 11.000 en € 38.000,- Bekijk de keukens van Vancel Keukens.

Zampieri

Keukens uit Italiaanse fabriek met een sterk Italiaans design. Deze hoogstaande kwaliteit wordt regelmatig getest en gecontroleerd, zodat men de kwaliteit continue kan blijven verbeteren. De keukens worden ontworpen door Stefano Cavazzana en Pierangelo Sciuto. De prijs van een Zampieri keuken ligt tussen de €18.000,- en de € 65.000,-

Unieke punten: gezandstraalde keukens.

Bekijk het aanbod van Zampieri. Dit bijzondere merk is moeilijk te vinden. Je kunt Zampieri keukens bewonderen bij Ekelhoff keukens.

Engelse keukenmerken

Clive Christian keukens

Deze keukens vond je alleen maar in dure grote villa’s en paleizen. Omdat de ruimte om de keuken heen compleet is afgestemd op de keuken, is elke keuken een lust voor het oog. Dit is zeker een absolute aanrader als je van groteske en imposante keukens houd.

Door tegenvallende verkoop is de dealer in Nederland helaas gesloten. Wel kunnen de keukens nog in Engeland worden aangekocht. Er word gefluisterd dat de strekkende meterprijs van een Clive keuken € 5.000,- is. En dat klopt. Deze keukens kosten al gauw € 300.000,- tot € 400.000,-

Unieke punten: het mooiste en duurste dat er is in klassieke keukens.

Dit extreem luxe keukenmerk voor de superrijken is niet meer.

Belgische keukenmerken

Momenteel zijn er geen Belgische keukenmerken.

Franse keukenmerken

Schmidt

Schmidt keukens is een enorm grote keten en tevens het enige Frans keukenmerk. Naast keukens verkoopt dit merk ook kasten, badkamers, tafels en stoelen. Deze keten is in Frankrijk al de nummer 1 in keukens. In Nederland en België is Schmidt niet te verkrijgen. Prijzen van Schmidt keukens: tussen € 11.000,- en € 38.000,-

Uniek: er is een speciale keuken voor een loft. Verder is een keuken per maand betalen mogelijk. Bekijk de website van  Schmidt Keukens

Mobalpa

Een Franse fabrikant met ruim 310 winkels wereldwijd. Zij bieden moderne, design of klassieke keukens aan. Ook voor badkamermodellen, dressings en functionele kasten en elektrische huishoudapparatuur kunt u terecht bij Mobalpa.

Neem een kijkje in 1 van de showrooms of bekijk de website Mobalpa keukens

Oostenrijkse keukenmerken

Dan Kuchen

Dan keukens is het grootste Oostenrijkse keukenmerk. Sinds 2 jaar is het merk ook verkrijgbaar in Nederland. In Hengelo zijn deze keukens te bewonderen. Dan keukens valt in het middensegment. Keukens kosten tussen de € 9.500,- en € 32.000,-

Unieke punten: extra diepe onderkasten en extra diep werkblad (70 centimeter) zonder meerprijs. Bekijk Dan keukens

Xora

Dit Oostenrijkse keukenmerk word uitsluitend verkocht bij XXX Lutz. Bekijk Xora keukens

Zweedse keukenmerken

Ikea

Er is niemand die Ikea niet kent. Inmiddels zijn 1 op de 5 keukens in Nederland bij Ikea vandaan. Daardoor zie je direct hoe populair dit Zweedse keukenmerk is. Nog steeds is Ikea een snelgroeiend merk met veel mogelijkheden op keukengebied. Omdat zoveel huishoudens hun keuken bij Ikea kopen, hebben wij Ikea uitgebreid onderzocht. Verder hebben wij een Ikea offerte vergeleken, om te kijken of dit merk echt de goedkoopste keukens heeft.

Bekijk de keukens van Ikea

Zwitserse keukenmerken

Limatec

Limatec keukens is specialist in minikeukens. Deze Zwitserse keukenleverancier maakt prachtige kleine standaard modules, vaak niet groter dan 2,7 meter. Verwerkt met hout, roestvrijstaal en apparatuur van Liebherr. De luxe vorm van Kitchenettes. Bekijk Limatec

 

Welke keukenontwerpen passen er in jouw ruimte en wat kost dat? Ontvang thuis meerdere keukenbrochures, maak zelf gratis en makkelijk een keukenontwerp.

Wil je in de toekomst een keukenofferte laten maken?

Ook al zijn je keukenplannen pas over een jaar, je kunt altijd via onze second opinion keukenofferte een lagere prijs ontvangen. Vind ook meer informatie over de goedkoopste keukens verkrijgbaar.

 

 • Sheridan schreef:

  Hi, I am looking for a small independent kitchen producer rather than one of the big retail chains. Could you give me a view names please?

 • J. de Lange schreef:

  Ik ben op zoek naar een bedrijf in de omgeving van Boxmeer die mij een Artego keuken zouden kunnen leveren. Ik heb van vrienden vernomen dat dat een goed merk is tegen een redelijke prijs. 
  Alvast dank.

 • Viola schreef:

  Kennen jullie het keukenmerk Mobalpa? Hoe beoordelen jullie dit merk qua kwaliteit?

 • Siebe schreef:

  Sinds kort verkoop ik Cucinesse…een kleine fabrikant uit Italië.. zeer betaalbaar voor zo’n kwalitatief product

 • Cora schreef:

  Schmidt keukens zijn wel te koop in Nederland.

 • IZAA

  >