Over Izaa

Zoek je een nieuwe keuken? Izaa.nl heeft alle antwoorden voor je. Sinds 2009 de grootste keuken aankoop informatie site.

Deze keukenextremist en team voorzien  jaarlijks 650.000 bezoekers uit Nederland en België van advies. Met elke dag 5 keukenpilletjes in de mik, blijven we maar schrijven over keukens. Hier vind je werkelijk alles over keukens.


Wat is Izaa.nl?

Het grootste informatieportaal over een keuken kopen online.

Wat vind je hier?

  • Unieke tips over een keuken kopen
  • Informatie over kortingen
  • Informatie over keukenwinkels
  • Analyses over zaken, prijzen en garanties
  • Een lijst met alle keukenwinkels
  • Een Goud account: geheime info over werkwijzen lezen – en deels een persoonlijke hulp

Alles over keukens kopen vind je hier – Tips, tips en nog eens tips.  Bekijk 100+ artikelen  >>>

Wat is populair?

 

Magazines aanvragen

Mensen die nog helemaal blanco zijn, willen graag de gratis keukenmagazines ontvangen. Zo kunnen ze zich goed oriënteren.  96% is blij met het pakket.

Klik hier –  stel je pakket samen >>>

 

Keuken ontwerpen 3D

Iets verder in het stadium? Veel mensen willen rustig hun eigen keuken ontwerpen in 3D. Daar is mooie software voor! Al 65.000+ mensen hebben hun eigen keuken ontworpen.

Klik hier – keuken ontwerpen 3D >>>

 

Bekijk keukenaanbiedingen

Nog wat dichter bij de aankoop? Dan wil je vaak aanbiedingen zien.

Klik hier – keukenaanbiedingen kijken >>>

 

Keukenofferte check

Wij bieden de mogelijkheid om elke offerte te checken. Dus twijfel je over de prijs van de aanbieding? Wij helpen je!

Stuur zoveel offertes in als je wilt…

Klik hier om je keukenofferte te vergelijken >>>

 

Hoe het begon…

In 1998 begon mijn carrière als agressieve pitbull. 😉 Nou ja, verkopen ging toen anders dan nu. De jaren daarna werkte ik bij meerdere bedrijven. Van goedkope keukenboeren tot luxe keukenheren. Elke winkel had wel iets. Maar wat maakt het vak zo mooi?

Jullie! Ja jij daar 😉

Klanten. Persoonlijkheden. Gesprekken.

In een winkel met budgetkeukens kom je ander volk tegen, dan in een luxe keukenzaak. Ik kon het met iedereen goed vinden. Echt bijna elke klant was leuk.

Je zit 4 uur samen aan tafel voor keukenadvies, dan leer je elkaar wat kennen. En het gaat niet alleen over keukens. Leuke gesprekken, levenswijsheden en ervaringen vliegen over tafel. Advies geven is gewoon enorm leuk. Het leukste waren de aangeboden etentjes van mijn klanten. Die zeiden dan:

”Als de keuken gemonteerd is kom je maar eten”.

De keuken in het echt bewonderen en samen gezellig tafelen – dat is de kroon op je werk.

Sommige klanten zijn zo leuk, dat ze nu nog in mijn Facebook staan. 🙂

Niet alleen verkocht ik ze – als technisch uitwerker deed ik ook de volledige bestelling. Op de millimeter nauwkeurig, want keukens zijn een secuur werkje. Juist bij dit bestelproces leerde ik veel over voorkomende fouten. En er gaat nogal wat fout.

Kortom, ik moest iets met keukens doen…

Hoe de site geboren is

Mijn loopbaan ging van kunst in een luxe veilinghuis in Amsterdam, naar keukenexpert in heel Nederland. Ik was meer een rondreizende keukenverkoper. Groningen, Den Haag, Maastricht, Arnhem – You name it… ik was er.

Als echte tukker woonde ik 17 jaar in het westen. Maar mijn roots bleven aan mij knagen. Dus terug naar het mooie Twente 😉

Daar lagen de baantjes niet voor het oprapen – Van keukenexpert naar callcenter medewerker in Enschede. Daarna kwam ik nergens meer aan de bak…

In 2009 werd deze site geboren. Oorspronkelijk een interieurzaken site. Eentje speciaal voor keukens én badkamers. Daar komt de oorspronkelijke naam Izaa ook vandaan – Interieur ZAken Acties.

Er was echter één probleem. We hadden te weinig kennis over badkamers. Dus zijn we ons puur op keukens gaan richten.

Eindelijk, een nieuwe baan!

Bij een startende keukenwinkel – ergens in het oosten van het land – kreeg ik een baan. Blij! In de avond uurtjes maakte ik de site af.

De showroom was bijna open.  Mijn 1e werkdag begon. Ergens in noord Twente vierden we feest. Er kwamen zelfs 2 dure koks van Bosch uit Amsterdam over. Elke bezoeker kon genieten van de lekkerste gerechten. 

Maar er was een probleem.

De dag erna was er niemand in de showroom. En de dag daarna ook niet…. Misschien 2 bezoekers per dag.

Ik voelde direct dat dit een probleem zou worden. Alles was geregeld, behalve de marketing.

Ik was nog in staat om een keuken te verkopen aan een kip en een geit. Verkopen aan de inwoners kon ik niet – die spraken plat Twents.  Dus kon ik mijn biezen pakken. Binnen de proeftijd. Dan maar verder met mijn site.

Begin 2010 begon ik de site te vullen. Twee jaar later kreeg ik er medewerkers bij. Samen hebben we vol passie aan de weg getimmerd. De site is de laatste 11 jaar flink gegroeid – zelfs met overname aanvragen tot gevolg. Twee grote jongens uit keukenland wilden de site kopen. Toen wilde ik dat niet, maar wie weet… ooit in de toekomst.

De keukenwereld is wild. Een dicht boek.

Het is een aparte wereld, die van de keukenwinkels. Een plek waar veel verkopers liefde voor voor hun werk hebben. Ook een plek waar je in een CIRCUS van kortingen terecht komt. Veel verkopers zijn niet honkvast. Ook komen veel verkopers terug op het oude honk – Kijk maar naar mij 😉

Monteurs zijn moeilijk te vinden. En zelfs in deze moordende concurrentie wereld, snap je niet waarom er nog steeds ELKE DAG nieuwe keukenwinkels ontstaan. Hoe is het mogelijk, in deze zwaar verzadigde markt… En dat terwijl er weinig winkels failliet gaan.

Nog niet… maar we vrezen wel in 2024. Dan vallen er veel om.

Maar alles valt of staat met de verkoopadviseurs.

Deze verkopers hebben een harde huid nodig. Een manager bij een – niet te noemen – keukenzaak maakte het wel erg bont. Tijdens een training hoorden ze  dit:

Jullie zijn allemaal dom! Maar er is een voordeel… jullie klanten zijn nog dommer dan jullie!

Zo gaat het soms. Alles voor de money. Gelukkig praten ze op de meeste plekken positief over klanten. Ja, verkopers lijken soms gladjakkers, maar ze staan enorm onder druk.

En het hangt enorm van de winkel af, waar je heen gaat.

 

Cheers, op jouw ideale keuken!

Albert & team Izaa
Keukenextremist & co.

 

IZAA

>