Over Izaa

Zoek je een nieuwe keuken? Izaa.nl heeft alle antwoorden voor je. Als grootste keuken informatie site geven we  jaarlijks 650.000 bezoekers uit Nederland en België advies.

Hier vind je werkelijk alles over keukens. Lees hieronder waarom je deze site niet mag missen – en  wat we voor je kunnen doen…

Wat is Izaa.nl?

Een keuken kopen is leuk. Toch maken veel huishoudens soms verkeerde keuzes. Ze kiezen de verkeerde winkels. Ze krijgen verkeerd advies. En het meest pijnlijke – ze betalen teveel voor de keuken. Met onze tips ga je goed voorbereid op pad. Je gaat geld besparen en je voorkomt fouten.

Wat vind je hier?

  • Unieke tips over een keuken kopen
  • Informatie over kortingen
  • Informatie over keukenwinkels
  • Analyses over zaken, prijzen en garanties
  • Een lijst met alle keukenwinkels
  • Interviews en persberichten met keukenwinkels (nieuw)

Alles over keukens kopen vind je hier – Tips, tips en nog eens tips.  Bekijk 100+ artikelen >

Wat is populair? 

Mensen die nog helemaal blanco zijn, willen graag de gratis keukenmagazines ontvangen. Zo kunnen ze zich goed oriënteren.  96% is blij met het pakket.
Klik hier en stel je pakket samen >>>

Iets verder in het stadium? De meeste mensen willen graag hun eigen keuken ontwerpen in 3D. Daar is mooie software voor! Al 65.000+ hebben hun eigen keuken ontworpen.

Klik hier om je keuken te ontwerpen in 3D >>>

Nog wat dichter bij de aankoop? Dan wil je vaak aanbiedingen zien.

Klik hier om keukenaanbiedingen te bekijken >>>

Wil je iets bijzonders lezen? 

Helemaal onderaan deze pagina krijg je de – unieke – mogelijkheid om waargebeurde bizarre verhalen uit keukenland te lezen. Dingen die ik zelf heb meegemaakt met klanten. Zo krijg je inzage in een kant die bijna niemand kent.

Hoe het begon…

In 1998 begon ik keukens te verkopen. De jaren daarna werkte ik in meerdere bedrijven. Van goedkope keukenboeren tot luxe keukenheren. Elke winkel had wel iets. Maar er is iets dat elke winkel gaaf maakt:

Klanten. Persoonlijkheden.

In een winkel met budgetkeukens kom je weer heel ander volk tegen dan in een luxe keukenwinkel. En echt elke klant was leuk.

Je zit zo 4 uur samen aan tafel bij keukenadvies, dus je leert elkaar kennen. En het gaat niet alleen over keukens. Leuke gesprekken, levenswijsheden en ervaringen worden gedeeld. Advies geven is gewoon enorm leuk. Het leukste waren de aangeboden etentjes van mijn klanten. Klanten zeiden wel eens;

”Als de keuken geplaatst is kom je maar eens eten”.

De keuken in het echt bewonderen en samen gezellig tafelen – dat is de kroon op je werk.

Met sommige klanten was het zo gezellig, dat ze nu nog in mijn Facebook staan. 🙂

Niet alleen verkocht ik ze – als technisch uitwerker deed ik ook de volledige bestelling. Op de millimeter nauwkeurig, want keukens zijn een secuur werkje. Juist bij dit bestelproces leerde ik veel over voorkomende fouten. Kortom, ik moest iets met keukens doen…

Hoe de site geboren is

Mijn loopbaan ging van luxe veilinghuis in Amsterdam, naar keukenexpert in heel Nederland. Ik was meer een rondreizende keukenverkoper. Groningen, Den Haag, Maastricht, Arnhem – You name it… ik was er.

Als echte tukker woonde ik 17 jaar in het westen. Maar mijn roots bleven aan mij knagen. Dus terug naar het mooie Twente 😉

Daar lagen de baantjes niet voor het oprapen – Van keukenexpert naar callcenter medewerker in Enschede. Daarna kwam ik nergens meer aan de bak…

In 2009 werd deze site geboren. Oorspronkelijk moest het een interieurzaken site worden. Eentje speciaal voor keukens en badkamers. Daar komt de oorspronkelijke naam Izaa ook vandaan – Interieur ZAken Acties.

Er was echter één probleem. We hadden te weinig kennis over badkamers. Dus zijn we ons puur op keukens gaan richten.

Eindelijk, een nieuwe baan!

Bij een startende keukenwinkel – ergens in het oosten van het land – kreeg ik een baan. Blij! In de avond uurtjes maakte ik de site af.

De showroom was bijna open.  Mijn 1e werkdag begon. Ergens in de noord Twente vierden we feest. Er kwamen zelfs 2 dure koks van Bosch uit Amsterdam over. Elke bezoeker kon genieten van de lekkerste gerechten. 

Maar er was een probleem…

Niemand in de showroom. Echt niemand. Misschien 2 bezoekers per dag.

Alsof hij ontwaakte uit een droom. Ik voelde direct dat dit een probleem zou worden. Alles was geregeld, behalve de marketing.

Ik was nog in staat om een keuken te verkopen aan een kip en een geit. Daarna kon ik mijn biezen pakken. Binnen de proeftijd. Dan maar verder met mijn site.

Begin 2010 begon ik de site te vullen. Twee jaar later kreeg ik de 1e medewerkers erbij. Samen hebben we vol passie aan de weg getimmerd. De site is de laatste 11 jaar flink gegroeid – zelfs met overname aanvragen tot gevolg. Twee keukenwinkels wilden de site kopen. Toen wilde ik dat niet, maar wie weet… ooit in de toekomst.

De keukenwereld is wild. Een dicht boek.

Het is een aparte wereld, die van de keukenwinkels. Een plek waar veel verkopers liefde voor voor hun werk hebben. Ook een plek waar je in een circus van kortingen terecht komt. Veel verkopers zijn niet honkvast. Ook komen veel verkopers terug op het oude honk – Kijk maar naar mij 😉

Monteurs zijn moeilijk te vinden. En zelfs in deze moordende concurrentie wereld, vraag je je af waarom er nog steeds ELKE DAG nieuwe keukenwinkels ontstaan. Hoe is het mogelijk, in deze zwaar verzadigde markt… En dat terwijl er weinig winkels failliet gaan.

Maar alles valt of staat met de verkoopadviseurs.

Verkopers hebben nog wel eens wat te verduren. Een manager bij een – niet te noemen – keukenzaak maakte het wel erg bont. Tijdens een training hoorden ze  dit:

Jullie zijn allemaal dom! Maar er is een voordeel – jullie klanten zijn nog dommer dan jullie!

Zo gaat het er soms aan toe. Gelukkig praten ze op de meeste plekken positief over klanten.


Stiekem dingen lezen die niemand weet?

We willen je als eye-opener een kijkje achter de schermen laten zien – Dingen die best een beetje gênant zijn. Dingen die ik zelf aan tafel meemaakte als adviseur. Je krijgt een unieke kijk in deze wereld. En je leert er ook van.

Schrijf je in voor:  ”Welkom in de jungle die keukenland heet”.

Het gaat je inzicht geven.

Als bonus krijg je nog iets bijzonders…

Wij hebben met een aantal keukenverkopers bij elkaar gezeten. Eens praten over alle klanten. Ons doel: alle fouten verzamelen die klanten in onze ogen maken.

Dat resulteerde in het stuk:

“Wat vinden keukenverkopers van ons?”

Hiermee voorkom je – volgens keukenverkopers – de door ons meest gemaakte fouten bij een keukenaankoop.

Natuurlijk vind ik het super als je je zou inschrijven…

Klik hier voor de bizarre verhalen >>>

Cheers, op het mooie leven – en jouw ideale keuken natuurlijk!

Albert & team Izaa

 

>
IZAA