Onderhandelen over een keuken aankoop. Hoe onderhandel je over een keuken? Over afdingen is een heel boek te schrijven. Wij, ex-keukenverkopers, hebben de belangrijkste en meest waardevolle tips uitgelicht.

Onderhandelen over keukens wordt doorgaans als lastig ervaren. Men weet niet hoeveel er van de prijs van een keuken af kan. Wij helpen jou hier graag bij. Bekijk de meest eenvoudig toe te passen methoden om altijd het onderste uit de kan te halen.


Britt - Team IZAA

Net als 40.000 anderen toegang krijgen tot exclusieve kortingen en tips?
Deze vind jij in de gratis keukenmagazines.
Hier te bestellen!


 

 

Onderhandelen keukens

Laten wij voorop stellen dat onderhandelen over keukens bij ongeveer de helft van de keukenzaken gebruikelijk is. Het is dus niet dat bij een keuken niets van de prijs af kan. Maar welke gewiekste methodes kunt u toepassen om maximale korting te kunnen onderhandelen in een keukenzaak?

Voorbereid op pad

Thuis kun je al veel voorbereidend werk verrichten. Wanneer je blanco een nieuwe keuken koopt, is deze stap extra aan te raden.

Ga na welke onderdelen jij graag in de keuken wilt terugvinden. Bijvoorbeeld een vaatwasser, koelkast, oven, kookplaat en kokend waterkraan. De verkoper zal zijn best doen om zoveel mogelijk van de gemakken in de keuken te plaatsen.

keukenbrochures bekijken

Op websites van de keukenaanbieders zijn richtprijzen van keukens te vinden. Om een goed beeld van prijzen van verschillende keukenzaken te krijgen, bieden wij de mogelijkheid om keukenbrochures gratis thuis te ontvangen. Zo heb jij in een handomdraai alle prijzen thuis tot je beschikking. Hierin vind je honderden opstellingen, tips en keukenprijzen.

Ontvang ze tijdelijk gratis in huis.

Korting op je keuken?

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom je korting wilt? Wat zou het mooi zijn als keukens gewoon met vaste prijzen konden worden verkocht. Zonder dat er korting af hoeft en jij precies weet wat een keuken kost. De juiste prijs voor jouw keuken met de kwaliteit te meten, dat is wat consumenten graag willen.

Wij leven in een tijd waarin pingelen op een keuken normaal is. Korting op je keuken is helaas een fictief iets. De consument denkt een megadeal te hebben na de onderhandelingen over een keuken. Echter is het de adviseur zich daadwerkelijk in zijn handen wrijft.

De laatste jaren zien we echter wel een andere trend. Keukenzaken kiezen ervoor om direct de laagste prijs neer te leggen. Keukenzaken moeten echt moeite doen om nieuwe klanten binnen te halen.

Wij liepen binnen bij een keukenzaak waar wij dachten een mooie, kwalitatieve keuken te krijgen voor een eerlijke prijs. Na een gesprek met de verkoper kregen wij al snel een korting van 3.000 euro. Mooi meegenomen, dachten mijn vrouw en ik. Een keuken is voor ons een flinke investering, dus besloten wij nog bij een andere keukenzaak langs te gaan.

Bij deze keukenzaak kwamen wij al snel tot de conclusie dat we enorm waren opgelicht als we akkoord waren gegaan met die aanbieding. We kwamen nagenoeg dezelfde keuken tegen, voor 6.500 euro minder! Mijn advies is, vergelijk keukenzaken, kijk of verkopers niet stunten met prijzen en dat ze niet te opdringerig zijn. Een goede keukenzaak denkt mee en adviseert, ze dwingen je niet tot een aankoop.

– Ronald, Eindhoven.

keuken kopen cursus

40.000+ keuken
kopers gingen u voor

Voorkom dat uw keukenaankoop helemaal FOUT gaat

Gratis mini cursus keuken kopen

Ontvang direct: 24 valkuilen waar geen keukenkoper rekening mee houdt (door ex-keukenverkopers)

Waarom wil je korting?

Korting krijgen geeft een goed gevoel. Je krijgt het gevoel dat je ergens voor gestreden heeft. De keukenprijs maximaal naar beneden halen voelt als een overwinning.

Consumenten hebben over het algemeen liever een hoge prijs voor hun keuken met veel korting, dan een goedkopere keuken met een lagere korting. Dit versterkt het overwinningsgevoel. 60% korting klinkt triomfantelijker dan 20%. Consumenten vinden dus een hogere prijs met meer korting interessanter. Een psychologisch spel waar verkopers erg goed in zijn.

Daarnaast lijkt in de ogen van de consument een hoge prijs zonder korting iets te zeggen over de kwaliteit van de keuken. Ook zal bij de onderhandelingen liever gesproken worden over de oorspronkelijke prijs. Een keuken van 20.000 euro met procentuele korting klinkt aantrekkelijker dan een keuken van 16.000 euro, waarbij er over de prijs niet te onderhandelen valt.

korting keukens

Dit is precies wat korting op keukens inhoud. De keukenmarkt speelt heel handig in op het gedrag van de klant. Korting is fictief en lijkt mooi meegenomen. Kijk altijd naar de opbouw van de keuken en hoe u geholpen word bij een keukenzaak.

Veel mensen willen handjeklap in de showroom voorkomen. Indien jij direct de laagste prijs wilt zonder onderhandelen, raden wij als ex-keukenverkopers jou deze 4 keukenzaken aan.

Keukenverkopers die korting geven

Korting geven ziet men als een teken van zwakte. Het komt er op neer dat ze een oneerlijk aanbod hebben gedaan. Tegelijkertijd is het een manier om je over de streep te trekken. Daarom word het vaak toegepast.

Wanneer bent jij gemakkelijker te overtuigen:

Ga jij eerder overstag wanneer u een keuken aangeboden krijgt voor € 9.000,- of € 10.000,- met 10% korting?

Herken verkooptactieken

Verkopers houden een verkooppraatje en proberen je te verleiden met allerlei producten en extra opties. Een lekker hapje en drankje of een exclusieve korting speciaal voor je. Wanneer jij ingaat op deze kortingen zal de specialist er alles aan doen om jouw het contract te laten tekenen. Probeer de afspraak formeel te houden.

De druk kan behoorlijk worden opgevoerd. Als jij je niet meer op je gemak voelt moet je dit aangeven. Stop met het gesprek wanneer de verkoper toch doorgaat.

Het komt voor dat de verkoper aangeeft dat er niets meer van het bedrag af kan.

Vervolgens gaat hij in “overleg” met de baas en komt terug met het verhaal dat er nog wat extra af kan, maar dan moet jij wel die zelfde dag nog tekenen.

slinkse keukenverkoper

Deze gesprekken zijn totaal fictief. Er heeft geen overleg plaatsgevonden. Hierdoor betaalt je snel teveel. Laat je niet direct overhalen door het gevoel dat je “speciaal” bent, omdat jij zo’n grote korting krijgt.

Wat is de gemiddelde marge op keukens?

Op veel keukens is de bruto marge tussen de 30% – 50%. Hier wordt rekening mee gehouden in de prijs. De meeste keukenzaken zakken tot een minimaal marge van 30 procent. Dit klinkt als een flink bedrag wat een keukenzaak overhoud. Vergeet hierbij niet dat de showroom, personeel en dergelijke hier ook van betaald dienen te worden.

Laat je niet verleiden door een exclusieve korting op die dag, de keukenzaak wil jou zo snel mogelijk een handtekening laten zetten. De kans is groot dat op een later contactmoment de aanbieder dezelfde prijs hanteert, of zelfs nog lager.

Verkopers gebruiken allerlei verkooptrucjes om jou het liefst die dag nog een koopcontract te laten ondertekenen. Elke verkoper moet een maandtarget halen. Dat houdt in dat hij een bepaalde winst moet behalen elke maand. Logisch, want het bedrijf moet ook blijven draaien.

Valkuilen

 • Geef niet gelijk uw maximum budget weg aan de verkoper. De verkoper zal dan nooit lager dan dat bedrag gaan. Geef een budget aan dat onder jouw maximum budget zit, zodat je wat speling houdt. De verkoper heeft wel een indicatie nodig om wel voor onderdelen in de juiste prijsklasse te kiezen.
 • Keukenzaken gebruiken altijd psychologische prijzen. Het zijn de kleine details die je over de streep kunnen trekken. Het gaat bijvoorbeeld om 59,90 in plaats van 60,00 of 4.998 euro in plaats van 5.000 euro. Zo ben jij sneller geneigd om een product te kopen.
 • Jouw adviseur zal je een aantal mogelijkheden bieden. Hoe minder keuze, hoe minder je hoeft te kiezen en dus sneller tot een besluit zal komen. Zorg dat jij al je wensen en behoeften goed in kaart hebt gebracht voordat je in gesprek gaat. Vragen kunt je direct stellen aan de adviseur.
 • De aanbieder zal inspelen op jouw gevoel. Wanneer je erg enthousiast bent over een bepaalde oven en de verkoper krijgt dit door, zal hij er alles aan doen om de oven erbij te verkopen. De oven kost bijvoorbeeld 800 euro. In dit geval wordt er bijvoorbeeld 300 euro korting gegeven op de kastjes. Je denkt dat je een goede deal hebt en koopt alsnog de oven erbij, waardoor jij deze dus denkt te hebben voor 500 euro in plaats van 800 euro. Echter had er van de kastjes al 300 euro afgekund, zonder de aanschaf van de oven.
 • Wanneer je een gratis iets aanneemt is het moeilijker om direct daarna weg te lopen. De verkoper weet dat jij nu langer blijft en zal er alles aan doen om je over te halen tot een aankoop. Dit noemt men wederkerigheid.
 • Trap niet in de woorden “velen gingen je voor”. Mensen zijn hier gevoelig voor. Anderen vonden het een goede aankoop dus jij vast ook? Eerdere bezoekers hadden andere wensen en zijn misschien wel geslaagd, dat kan. Maar hoe veel is velen en klopt dat aantal wel? Laat je niet misleiden door de meerderheid.
 • De verkoper zal je om de kleinste vragen “ja” willen horen zeggen. Het begint met een vraag als “lekker weer hé?” waar u vol overtuiging op reageert “ja!”. De eerste ja is binnen. Hoe vaker jij namelijk “ja” zegt, hoe lastiger het wordt om uiteindelijk “nee” te zeggen.
 • Verkoper zal proberen om de overhand te nemen in het gesprek. Hij wil dat je onderdanig wordt en zal instemmen met zijn voorwaarden.
 • De keukenzaak vertelt jou dat het een exclusief product is. Je kunt alleen gebruikmaken van de actie als jij direct tekent. Morgen geldt de actie niet meer. Door schaarste bent jij geneigd iets eerder aan te schaffen. Echter zijn de meeste producten gewoon het hele jaar door in het assortiment. Voor dezelfde prijs.

 

Keuken onderhandel tips

De truc is natuurlijk om de verkoper te laten doen wat jij graag wilt: de beste deal krijgen. Deze tips leren je de leiding te nemen in het gesprek.

 • Als jouw maximum budget 8.000 euro is, vertel dan de verkoper dat jij de keuken per direct koopt voor 7.500 euro, in plaats van 9.000 euro. Jij kunt zo de verkoper overhalen om toch de keuken te verkopen.
 • Probeer te combineren. Geef aan bijvoorbeeld een oven en koelkast van hetzelfde merk te kopen, mits jij daar 15 procent korting over krijgt.
 • Betrek de concurrentie. Vertel dat jij bij de concurrent geweest bent en dat je het product daar voor minder kon krijgen. Gebruik specifieke prijzen, dit komt geloofwaardig over. “Bij de buren kost dit product 690 in plaats van 750, voor 650 koop ik het bij jullie”.
 • Door te kiezen voor een showroommodel krijg je extra korting. Het nadeel van een showroommodel is dat deze vaste maten hebben.
 • Je kunt vragen wat de mogelijkheden zijn betreft garantie. Een keuken zonder garantie of een garantie van 6 of 12 maanden is goedkoper.
 • Ga op zoek naar de kleinere keukenzaken. De concurrentie in de keukenbranche is moordend, helemaal voor kleine ondernemingen. Om het hoofd boven het water te houden moeten deze ondernemingen snel meegaan met de klant. Elke winst groot of klein is belangrijk, je kunt dus veel van de prijs afkrijgen.
 • Korting ontvangen wanneer jij (online) een goede recensie achter laat of de verkoper jouw ervaring mag gebruiken als referentie.
 • Je kunt aangeven interesse te hebben in een keuken of een product, maar vertellen dat het bedrag buiten je budget ligt. Op deze manier weet de verkoper dat jij serieuze interesse hebt en zal hij eerder geneigd zijn om het bedrag te verlagen.
 • Vraag naar korting voor snelle betalers of betalen via een automatisch incasso. De keukenzaak is er van verzekerd dat jij het gehele bedrag betaalt op korte termijn.
 • Wees zelfverzekerd. Je hebt jezelf goed ingelezen en weet inmiddels veel van keukens en je weet wat je wilt. De keukenspecialist zal minder snel de prijs maximaal opdrijven wanneer hij door heeft dat jij veel verstand hebt van het onderwerp.

Voorafgaand heb ik mij ingelezen over keukens. Met jullie keukenbrochures kon ik keukens vergelijken, prijzen zien en ik wist hoe ik kon onderhandelen. Als ik verhalen uit mijn omgeving hoor, ben ik blij dat ik me verdiept heb in het proces van een keuken kopen. Er zijn zo veel trucjes die verkopers gebruiken om je over te halen tot een aankoop.

Ik kon de expert ondervragen en dat gaf mij een zelfverzekerd gevoel. Negatieve gevoelens werden weggenomen doordat ik me goed had voorbereid.

– Jolien, Rotterdam

Waarom lijkt onderhandelen zo ingewikkeld?

Is onderhandelen over een keuken ingewikkeld? Je kent de verhalen vermoedelijk wel. De adviseur bood allereerst de keuken aan voor 20.000 euro, daarna voor 15.000 en wanneer je niet overtuigd bent krijgt je een eenmalige deal van 10.000 euro. Maar je moet dan wel diezelfde dag tekenen.

Wat is hier gebeurd? Je zou als jij een paar minuten eerder had getekend, bedrogen uitkomen en een paar duizend euro te veel betalen. Dat beeld blijft bij veel mensen hangen en wordt vaak als onprettig ervaren. Zoals hierboven genoemd zijn het echter niet de keukenzaken maar de klant, waarvan men gewoon zijn behoefte probeert te vervullen.

Bij een keuken is onderhandelen zo complex, doordat consumenten wel weten dat er een marge is en daar ook voor willen strijden, maar nooit weten waar de grens ligt. Daarnaast bestaat een keuken uit vele onderdelen, ook met verschillende marges. Dat maakt het prijstechnisch gezien zeer onoverzichtelijk.

Hoeveel korting kan er van een keuken af?

Hoeveel korting er van een keuken af kan verschilt per keukenzaak. Een keukenadviseur (of leidinggevende) weet dat wel. Onderaan de streep dient men een marge aan te houden om alle kosten goed te kunnen dekken.

Dat keukenzaken korting geven zien wij steeds minder. Het is dus niet zo dat elke keukenzaak korting geeft. Ook geven ze niet allemaal 50% korting. Verre van dit zelfs. Wij houden ongeveer 10% aan als gemiddelde maximale korting op een keuken. Ook bij ‘direct de laagste prijs’ kun je altijd proberen in onderhandeling te treden.

Onderhandelingsruimte keuken

De onderhandelingsruimte bij een keuken hangt heel erg van de keukenzaak af. Ons advies is om wat ze ook zeggen in ieder geval kenbaar te maken dat jij wilt onderhandelen. Zet in uw hoofd in op 10% van de geoffreerde prijs. Tegen de verkoper kunt u dan aangeven dat u 20% korting wilt. Bij een geslaagde onderhandeling schudden jullie elkaar de hand ergens in het midden.

Check, double check

Natuurlijk kan het gebeuren dat je niet zeker bent over de gegeven offerteprijs. Heb jij een keukenofferte laten maken en bent je niet zeker van de laagste prijs? Dan kun je gratis, vrijblijvend en anoniem een second opinion krijgen op jouw keukenprijs.

Afdingen keukens

Steeds meer keukenzaken verkopen een keuken zonder korting. Bij diverse keukenzaken kun je dus niet meer afdingen op een keuken. Veel klanten geloven dan ook dat een keuken meteen de laagste prijs krijgt. Dan is de korting er al af en heb jij meteen de laagste prijs.

Dit klopt niet helemaal. Bedrijven die garanderen zonder korting keukens te verkopen maken immers nog steeds winst. Toch is het een stuk relaxter een keuken kopen. Zonder te onderhandelen voor mensen die hier niet van houden.

Nadat Ikea de trend moest zetten met hun concept, werkt de helft van de keukenzaken nu inmiddels op deze manier. Voor de scherpste prijs zonder handjeklap hebben wij voor jou keukenzaken verzameld waar je niet hoeft te onderhandelen.

Wij denken dat onderhandelen bij keukenzaken in de toekomst vrijwel helemaal gaat verdwijnen. Dit zal echter nog wel jaren duren voordat het zover is.

Onderhandelen keuken: hoe?

Wij onderscheiden onderhandelen bij keukens op vier manieren. De eerste manier is direct de scherpste prijs. Dit hebben wij reeds benoemd hierboven.

Dan kunnen we heel globaal stellen: Hoe goedkoper de keuken, hoe meer korting jij over het algemeen bij die keukenzaak krijgt. Daarbij kreeg je vroeger te maken met de meest agressieve verkopers in deze groep. Wees gerust, ze zijn er bijna niet meer.

Het wil dus ook niet zeggen dat die korting “echt“ is. Wel dat deze groep in verhouding met de hoogste korting genoemd op tafel komt. De tijden zijn veranderd en de adviseurs moeten meer hun best doen. Maar globaal gezien klopt dit, uitzonderingen en bouwmarkten daar gelaten.

onderhandelen keukens

Bij dit soort keukenzaken was het vroeger ook gebruikelijk dat er soms een fictief bedrag bij de keukenofferte op wordt geteld om u uiteindelijk een hoger percentage aan korting te geven. Dat gebeurd nu soms nog steeds. Je krijgt dus net zo veel korting als normaal, de extra korting is het fictieve bedrag. Dit gebeurd niet bij de nieuwe trend waarbij zaken direct hun scherpste prijs geven.

In sommige gevallen onderhandel je zelf nog boven de werkelijke keukenprijs. Dit gebeurt zeker niet overal en laat je vooral niet afschrikken een keukenzaak in dit segment te bezoeken. Het zijn vaak kwalitatief gezien redelijke keukens en ja, er moet onderhandelt worden. Deze keukenzaken zijn door eerdere bezoekers als beste beoordeeld.

Gemiddelde keukenzaken zullen over het algemeen meer op het gevoel spelen. Ze weten immers dat ze niet de goedkoopste zijn. Gevoel, openheid en garantie en in verhouding minder korting. Je denkt dan wellicht meteen dat er meer korting op een keuken uit dit niveau gegeven kan worden. Dat is dus niet altijd zo.

Ze werken gezien hun prijs ook met een gemiddeld lager percentage aan korting. Ook om je niet het gevoel te geven dat ze je willen bedriegen. Als jij aan tafel zit bij een keukenzaak, zul je  het verschil meteen merken. Dat merkt je al in de manier waarop ze jouw handtekening willen vragen. Gemoedelijk en vriendelijk. Dat merkt u pas als je aan tafel heeft gezeten. Uiteraard vragen ook deze verkopers om uw handtekening. Daar is ook niets mis mee. Het is hun werk.

Dure keukenzaken werken bijna gelijk aan gemiddelde keukenzaken met hun korting. Het kan zijn dat ze nog net iets lager in de korting zitten die ze u aanbieden. Dat past ook bij het keukenmerk en de naam die ze dragen. Deze bedrijven smijten bewust niet met kortingen. Een keuken van zeer goede kwaliteit verkoopt zichzelf namelijk wel. Bovenstaande moet je wel in zeer brede lijnen zien.

Exact weten hoeveel er onderhandeld kan worden per keukenwinkel? Bekijk de keukenwinkels informatie.

Factoren die meespelen bij het onderhandelen over een keuken

Assortiment van de keukenzaak

Onderhandelen over een keuken doen we pas als we zeker weten dat de keukenzaak heeft wat je wilt. De meeste keukenzaken hebben het assortiment dat andere zaken ook hebben. Al zijn er wat uitzonderingen.

Weet dus goed of het assortiment van de keukenzaak in uw behoeften voorziet. Anders zijn de onderhandelingen voor uw nieuwe keuken zinloos.

Er zijn een aantal showrooms waar jij erg veel inspiratie op kunt doen. Samen zijn er tienduizenden vierkante meters aan keukens opgesteld. Wij hebben voor u de grootste keukenshowroom verzameld.

Adviseur van de keukenzaak

Hoe mooi jij de keuken ook vindt, als je het niet met de keukenadviseur kan vinden, zal er bijna nooit een overeenkomst plaatsvinden. Wellicht gunt je hem deze verkoop niet. Gunfactor is bij elke aankoop een belangrijk aspect. Zoals bij ieder adviesgesprek worden we aangetrokken tot mensen of stoten mensen ons af.

 

adviseur keukenzaak

Zoeken iemand op waar het mee klikt. Dit werkt alleen maar in jouw voordeel. Een verkoper die je mag, zal je immers ook vaak net iets meer gunnen dan andere klanten.

De prijs

Je laat zich onbewust vaak leiden door de prijs. Het is bewezen. Regelmatig zien we mensen die hetzelfde ontwerp bij meerdere zaken laat offreren. Soms met meegenomen tekening, soms compleet uit het hoofd.

Aan het einde kiezen consumenten doorgaans toch de goedkoopste keuken.

Onder het mom van een vergelijking in kwaliteit, terwijl de kwaliteit van een keuken door een consument erg lastig te vergelijken is. Uiteindelijk zit het vaak in de prijs of een deal wel of niet doorgaat.

Extra betalen voor een betere kwaliteit of bekender merk komt zeker voor. Dus een iets duurdere keukenofferte accepteren. Maar over het algemeen kiezen mensen toch echt voor de goedkoopste keuken. Een keuken voor een lagere prijs is dan belangrijker dan de kwaliteit van de keuken.

Uw keukenofferte eens vrijblijvend laten controleren op ontwerp en prijs? Wilt u kijken of jouw keukenofferte goedkoper te krijgen is? Kijk op second opinion keukenofferte

Korting om je keukenbudget te verlagen

Vaak komt een keuken boven jouw budget uit. Bij 8 op de 10 huishoudens komt dit voor. Terwijl de offerte net gemaakt is. Je kunt dan onderhandelen, maar de ondergrens word in de showroom wel een keer bereikt.

Dan zijn er mogelijkheden:

 • Het ontwerp aanpassen (uw wensen deels schrappen).
 • Kijken naar mogelijkheden om een bedrag bij te lenen voor een nieuwe keuken. Meer informatie over het financieren van een nieuwe keuken.

Helemaal voorbereid een showroom bezoeken? Lees onze 10 (+5 extra) keukentips bij het kopen van een nieuwe keuken. Waarin het onderhandelingsproces nog verder word uitgelegd. Onze Top 10 tips keuken kopen

Samenvatting onderhandelingen voor je nieuwe keuken

De keukenmarkt begon ooit zonder korting. Er kon in die tijd heel veel aan een keuken verdiend worden. Wegens de vele, opkomende concurrentie moesten deze keukenzaken wel een nieuw plan bedenken.

Door korting te geven op dit hoge bedrag konden de keukens veel gemakkelijk verkocht worden. Zoals in elke markt komen er meer prijsstunters bij. Deze zorgen voor een steeds lagere prijs. Andere keukenzaken moeten wel hierin meegaan om het hoofd boven water te houden.

Wil jij weten wat je nieuwe keuken ongeveer gaat kosten?

Vorm gratis een beeld van je nieuwe keuken in huis >>

Ben je al een stap verder? Wij hebben voor jou uitgezocht wat de goedkoopste keukenzaken van dit moment zijn. Onderhandelen is hier NIET nodig. Vergelijk de Top 4 >>

 • Avatar Ine van Zetten schreef:

  Ik heb een nieuwe keuken gekocht, precies hetzelfde model als de vorige, dus geen leidingen verleggen enz. Meteen werd het ontwerp gemaakt en de offerte. Na wat onderhandelen werden we het eens over de prijs. Daarna ben ik 2x teruggeweest voor precieze uitwerking, het betrof een onervaren medewerker. Het ging over een plankje hier erbij en een lade minder, dat soort zaken. Alle grote items hadden we al uitvoerig besproken. Bij mijn laatste bezoek werd opeens een nieuwe offerte lees rekening aangeboden, het ging om een klein 900 euro meer. Men noemt dit meerwerk. Klopt dit? Wat raad u me aan, ik ga hier eigelijk niet mee akkoord.

 • Avatar Jan Teensma schreef:

  Is er bij Hornbach ook ruimte om te onderhandelen over de prijs? Hier zitten namelijk geen verkopers op commissiebasis. De verkoper geeft een vaste prijs (althans dat zegt hij) en ze bellen je ook niet na. Wie heeft ervaring met Hornbach?