Onderhandelen keuken? Keukenverkopers kunnen niet allemaal goed ontwerpen, maar onderhandelen …daar zijn ze goed in. We bekijken alle trucs- zodat je aan tafel gaat winnen – en nooit meer teveel betaalt voor je keuken.

Onderhandelen over keukens wordt doorgaans als lastig ervaren. Men weet niet hoeveel er van de prijs van een keuken af kan. Wij helpen jou hier graag bij. Bekijk de meest eenvoudig toe te passen methoden om altijd het onderste uit de kan te halen.

Hoe onderhandel je over een keuken? Over afdingen is een heel boek te schrijven. Wij, ex-keukenverkopers, hebben de belangrijkste en meest waardevolle tips uitgelicht.


Je nieuwe keuken te duur. Ondoorzichtige prijzen. Stop met teveel betalen
Bekijk onze unieke kans voor dit probleem.

Klik hier – zie hoe wij keukenprijzen breken >>>


 

 

Onderhandelen keukens

Laten we voorop stellen dat onderhandelen over keukens bij ongeveer de helft van de keukenzaken gebruikelijk is. Het is dus niet dat bij een keuken niets van de prijs af kan. Maar welke gewiekste methodes kun je toepassen om maximale korting te kunnen onderhandelen in een keukenzaak?

Voorbereid op pad

Thuis kun je al veel voorbereidend werk verrichten. Wanneer je blanco een nieuwe keuken koopt, is deze stap extra aan te raden.

Ga na welke onderdelen je graag in de keuken wil terugvinden. Bijvoorbeeld een vaatwasser, koelkast, oven, kookplaat en kokend waterkraan. De verkoper zal zijn best doen om zoveel mogelijk van de gemakken in de keuken te plaatsen.

keukenbrochures bekijken

Op websites van de keukenaanbieders zijn richtprijzen van keukens te vinden. Om een goed beeld van prijzen van verschillende keukenzaken te krijgen, bieden we de mogelijkheid om keukenbrochures gratis thuis te ontvangen. Zo heb je in een handomdraai alle prijzen thuis tot je beschikking. Hierin vind je honderden opstellingen, tips en keukenprijzen.

Ontvang ze tijdelijk gratis in huis.

Korting op je keuken?

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je korting zou willen? Wat zou het mooi zijn als keukens gewoon met vaste prijzen konden worden verkocht. Zonder dat er korting af hoeft en je precies weet wat een keuken kost. De juiste prijs voor jouw keuken met de kwaliteit te meten, dat is wat consumenten graag willen.

Wij leven in een tijd waarin pingelen op een keuken normaal is. Korting op je keuken is helaas een fictief iets. De consument denkt een megadeal te hebben na de onderhandelingen over een keuken. Echter is het de adviseur die zich daadwerkelijk in zijn handen wrijft.

De laatste jaren zien we echter wel een andere trend. Keukenzaken kiezen ervoor om direct de laagste prijs neer te leggen. Keukenzaken moeten echt moeite doen om nieuwe klanten binnen te halen.

We liepen binnen bij een keukenzaak waar we dachten een mooie, kwalitatieve keuken te krijgen voor een eerlijke prijs. Na een gesprek met de verkoper kregen we snel een korting van €3.000,-. Mooi meegenomen, dachten mijn vrouw en ik. Een keuken is voor ons een flinke investering, dus besloten wij nog bij een andere keukenzaak langs te gaan.

Bij deze keukenzaak kwamen we al snel tot de conclusie dat we enorm waren opgelicht als we akkoord waren gegaan met die aanbieding. We kwamen nagenoeg dezelfde keuken tegen, voor €6.500,- minder! Mijn advies is, vergelijk keukenzaken, kijk of verkopers niet stunten met prijzen en of ze niet te opdringerig zijn. Een goede keukenzaak denkt mee en adviseert, ze dwingen je niet tot een aankoop.

– Ronald, Eindhoven.

keuken kopen cursus

40.000+ keuken
kopers gingen u voor

Voorkom dat uw keukenaankoop helemaal FOUT gaat

Gratis mini cursus keuken kopen

Ontvang direct: 24 valkuilen waar geen keukenkoper rekening mee houdt (door ex-keukenverkopers)

Waarom wil je korting?

Korting krijgen geeft een goed gevoel. Je krijgt het gevoel dat je ergens voor gestreden hebt. De keukenprijs maximaal naar beneden halen voelt als een overwinning.

Consumenten hebben over het algemeen liever een hoge prijs voor hun keuken met veel korting, dan een goedkopere keuken met een lagere korting. Dit versterkt het overwinningsgevoel. 60% korting klinkt triomfantelijker dan 20%.

Consumenten vinden dus een hogere prijs met meer korting interessanter, dus blijven onderhandelen over de prijs. Een psychologisch spel waar verkopers erg goed in zijn.

Daarnaast lijkt in de ogen van de consument een hoge prijs zonder korting iets te zeggen over de kwaliteit van de keuken. Ook zal bij de onderhandelingen liever gesproken worden over de oorspronkelijke prijs.

Een keuken van €20.000,- met procentuele korting klinkt aantrekkelijker dan een keuken van €16.000,-, waarbij er over de prijs niet te onderhandelen valt.

korting keukens

Dit is precies wat korting op keukens inhoudt. De keukenmarkt speelt heel handig in op het gedrag van de klant. Korting is fictief en lijkt mooi meegenomen. Kijk altijd naar de opbouw van de keuken en hoe je geholpen word bij een keukenzaak.

Veel mensen willen handjeklap in de showroom voorkomen. Indien je direct de laagste prijs wil zonder onderhandelen, raden wij als ex-keukenverkopers jou deze 4 keukenzaken aan.

Keukenverkopers die korting geven

Korting geven ziet men als een teken van zwakte. Het komt er op neer dat ze een oneerlijk aanbod hebben gedaan. Tegelijkertijd is het een manier om je over de streep te trekken. Daarom wordt het vaak toegepast.

Wanneer ben je gemakkelijker te overtuigen:

Ga je eerder overstag wanneer er een keuken aangeboden ligt voor € 9.000,- of als je keuken € 10.000,- kost en je 10% korting krijgt?

Herken verkooptactieken

Verkopers houden een verkooppraatje en proberen je te verleiden met allerlei producten en extra opties. Een lekker hapje en drankje of een exclusieve korting speciaal voor je. Wanneer je ingaat op deze kortingen zal de specialist er alles aan doen om jouw het contract te laten tekenen. Probeer de afspraak formeel te houden.

De druk kan behoorlijk worden opgevoerd. Als het onprettig gaat voelen, moet je dit aangeven. Stop met het gesprek wanneer de verkoper toch doorgaat.

Het komt voor dat de verkoper aangeeft dat er niets meer van het bedrag af kan.

Vervolgens gaat hij in “overleg” met de baas en komt terug met het verhaal dat er nog wat extra af kan, maar dan moet je wel die zelfde dag nog tekenen. Ook gebeurt het vaak dat een verkoper eerst aangeeft dat hij een bijzonder aanbod gaat vragen bij zijn baas. Doordat hij zegt dat het een bijzonder aanbod is, gaat hij er wel van dat je direct tekent.

O wee als je het bod wil zien, maar toch niet gaat tekenen. Dan zijn ze erg gepikeerd.

slinkse keukenverkoper

Deze gesprekken zijn totaal fictief. Er heeft geen overleg plaatsgevonden. Hierdoor betaalt je snel teveel. Laat je niet direct overhalen door het gevoel dat je “speciaal” bent, omdat je zo’n grote korting krijgt.

Wat is de gemiddelde marge op keukens?

Op veel keukens is de bruto marge tussen de 30% – 50%. Hier wordt rekening mee gehouden in de prijs. De meeste keukenzaken zakken tot een minimaal marge van 30 procent.

Dit klinkt als een flink bedrag wat een keukenzaak overhoud. Vergeet hierbij niet dat de showroom, personeel en dergelijke hier ook van betaald dienen te worden.

Alles weten over keukenprijzen weten – en hoe jij er slim gebruik van maakt?

Ontdek Izaa Goud >>>

Laat je niet verleiden door een exclusieve korting op die dag, de keukenzaak wil jou zo snel mogelijk een handtekening laten zetten. De kans is groot dat op een later contactmoment de aanbieder dezelfde prijs hanteert, of zelfs nog lager.

Verkopers gebruiken allerlei verkooptrucjes om jou het liefst die dag nog een koopcontract te laten ondertekenen. Elke verkoper moet een maandtarget halen. Dat houdt in dat hij een bepaalde winst moet behalen elke maand. Logisch, want het bedrijf moet ook blijven draaien.

Valkuilen

 • Geef niet gelijk je maximum budget weg aan de verkoper. De verkoper zal dan nooit lager dan dat bedrag gaan. Geef een budget aan dat onder jouw maximum budget zit, zodat je wat speling houdt. De verkoper heeft wel een indicatie nodig om wel voor onderdelen in de juiste prijsklasse te kiezen.
 • Keukenzaken gebruiken altijd psychologische prijzen. Het zijn de kleine details die je over de streep kunnen trekken. Het gaat bijvoorbeeld om 59,90 in plaats van 60,00 of 4.998 euro in plaats van 5.000 euro. Zo ben je sneller geneigd om een product te kopen.
 • Jouw adviseur zal je een aantal mogelijkheden bieden. Hoe minder keuze, hoe minder je hoeft te kiezen en dus sneller tot een besluit zal komen. Zorg dat je al je wensen en behoeften goed in kaart hebt gebracht voordat je in gesprek gaat. Vragen kunt je direct stellen aan de adviseur.
 • De aanbieder zal inspelen op jouw gevoel. Wanneer je erg enthousiast bent over een bepaalde oven en de verkoper krijgt dit door, zal hij er alles aan doen om de oven erbij te verkopen.De oven kost bijvoorbeeld 800 euro. In dit geval wordt er bijvoorbeeld 300 euro korting gegeven op de kastjes. Je denkt dat je een goede deal hebt en koopt alsnog de oven erbij, waardoor je deze dus denkt te hebben voor 500 euro in plaats van 800 euro. Echter had er van de kastjes al 300 euro afgekund, zonder de aanschaf van de oven.
 • Wanneer je een gratis iets aanneemt is het moeilijker om direct daarna weg te lopen. De verkoper weet dat je nu langer blijft en zal er alles aan doen om je over te halen tot een aankoop. Dit noemt men wederkerigheid.
 • Trap niet in de woorden “velen gingen je voor”. Mensen zijn hier gevoelig voor. Anderen vonden het een goede aankoop dus je vindt het vast ook goed? Eerdere bezoekers hadden andere wensen en zijn misschien wel geslaagd, dat kan. Maar hoeveel is velen en klopt dat aantal wel? Laat je niet misleiden door de meerderheid.
 • De verkoper zal je om de kleinste vragen “ja” willen horen zeggen. Het begint met een vraag als “lekker weer hé?” waar je vol overtuiging op reageert “Ja!”. De eerste ja is binnen. Hoe vaker je namelijk “Ja” zegt, hoe lastiger het wordt om uiteindelijk “Nee” te zeggen.
 • Verkoper zal proberen om de overhand te nemen in het gesprek. Hij wil dat je onderdanig wordt en zal instemmen met zijn voorwaarden.
 • De keukenzaak vertelt jou dat het een exclusief product is. Je kunt alleen gebruikmaken van de actie als je direct tekent. Morgen geldt de actie niet meer. Door schaarste bent je geneigd iets eerder aan te schaffen.Echter zijn de meeste producten gewoon het hele jaar door in het assortiment. Voor dezelfde prijs.

 

Keuken onderhandel tips

De truc is natuurlijk om de verkoper te laten doen wat je graag wil: de beste deal krijgen. Deze tips leren je de leiding te nemen in het gesprek.

 • Als jouw maximum budget €8.000,- is, vertel dan de verkoper dat je de keuken per direct koopt voor €7.500,-, in plaats van €9.000,-. zo kun je de verkoper overhalen om toch de keuken te verkopen.
 • Probeer te combineren. Geef aan bijvoorbeeld een oven en koelkast van hetzelfde merk te kopen, mits je daar 15 procent korting over krijgt.
 • Betrek de concurrentie. Vertel dat je bij de concurrent geweest bent en dat het product daar goedkoper is. Gebruik specifieke prijzen, dit komt geloofwaardig over. “Bij de buren kost dit product €690,- in plaats van €750,- voor €650,- koop ik het bij jullie”.
 • Door te kiezen voor een showroommodel krijg je extra korting. Het nadeel van een showroommodel is dat deze vaste maten hebben.
 • Je kunt vragen wat de mogelijkheden zijn betreft garantie. Een keuken zonder garantie of een garantie van 6 of 12 maanden is goedkoper.
 • Ga op zoek naar de kleinere keukenzaken. De concurrentie in de keukenbranche is moordend, helemaal voor kleine ondernemingen. Om het hoofd boven het water te houden, moeten deze ondernemingen snel meegaan met de klant. Elke winst groot of klein is belangrijk, je kunt dus veel van de prijs afkrijgen.
 • Korting ontvangen wanneer je (online) een goede recensie achter laat of de verkoper jouw ervaring mag gebruiken als referentie.
 • Je kunt aangeven interesse te hebben in een keuken of een product, maar vertellen dat het bedrag buiten je budget ligt. Op deze manier weet de verkoper dat er serieuze interesse is en zal hij eerder geneigd zijn om het bedrag te verlagen.
 • Vraag naar korting voor snelle betalers of betalen via een automatisch incasso. De keukenzaak is er van verzekerd dat je het hele bedrag betaalt op korte termijn.
 • Wees zelfverzekerd. Je hebt jezelf goed ingelezen en weet inmiddels veel van keukens. De keukenspecialist zal minder snel de prijs maximaal opdrijven wanneer hij door heeft dat je veel verstand hebt van het onderwerp.

Voorafgaand heb ik me ingelezen over keukens. Met jullie keukenbrochures kon ik keukens vergelijken, prijzen zien en ik wist hoe ik kon onderhandelen. Als ik verhalen uit mijn omgeving hoor, ben ik blij dat ik me verdiept heb in het proces van een keuken kopen. Er zijn zo veel trucjes die verkopers gebruiken om je over te halen tot een aankoop.

Ik kon de expert ondervragen en dat gaf mij een zelfverzekerd gevoel. Negatieve gevoelens werden weggenomen doordat ik me goed had voorbereid.

– Jolien, Rotterdam

Waarom lijkt onderhandelen zo ingewikkeld?

Is onderhandelen over een keuken ingewikkeld? Je kent de verhalen vermoedelijk wel. De adviseur bood allereerst de keuken aan voor 20.000 euro, daarna voor 15.000 en wanneer je niet overtuigd bent krijgt je een eenmalige deal van 10.000 euro. Maar je moet dan wel diezelfde dag tekenen.

Wat is hier gebeurd? Je zou als je een paar minuten eerder had getekend, bedrogen uitkomen en een paar duizend euro te veel betalen. Dat beeld blijft bij veel mensen hangen en wordt vaak als onprettig ervaren. Zoals hierboven genoemd zijn het echter niet de keukenzaken maar de klant, waarvan men gewoon zijn behoefte probeert te vervullen.

Bij een keuken is onderhandelen zo complex, doordat consumenten wel weten dat er een marge is en daar ook voor willen strijden, maar nooit weten waar de grens ligt. Daarnaast bestaat een keuken uit vele onderdelen, ook met verschillende marges. Dat maakt het prijstechnisch gezien zeer onoverzichtelijk.

Hoeveel korting kan er van een keuken af?

Hoeveel korting er van een keuken af kan verschilt per keukenzaak. Een keukenadviseur (of leidinggevende) weet dat wel. Onderaan de streep dient men een marge aan te houden om alle kosten goed te kunnen dekken.

Dat keukenzaken korting geven zien wij steeds minder. Het is dus niet zo dat elke keukenzaak korting geeft. Ook geven ze niet allemaal 50% korting. Verre van dit zelfs.

Wij houden ongeveer 10% aan als gemiddelde maximale korting op een keuken. Ook bij ‘direct de laagste prijs’ kun je altijd proberen in onderhandeling te treden.

Onderhandelingsruimte keuken

De onderhandelingsruimte bij een keuken hangt heel erg van de keukenzaak af. Ons advies is om wat ze ook zeggen, in ieder geval kenbaar te maken dat je wil onderhandelen.

Zet in je hoofd in op 10% van de geoffreerde prijs. Tegen de verkoper kun je dan aangeven dat je 20% korting wil. Bij een geslaagde onderhandeling schudden jullie elkaar de hand ergens in het midden.

Check, double check – de bodemprijs???

Natuurlijk kan het gebeuren dat je niet zeker bent over de gegeven offerteprijs. Heb je een keukenofferte laten maken en bent je niet zeker van de laagste prijs? Dan kun je vrijblijvend en anoniem een second opinion krijgen op de keukenprijs >>>

Afdingen keukens

Steeds meer keukenzaken verkopen een keuken zonder korting. Bij diverse keukenzaken kun je dus niet meer afdingen op een keuken. Veel klanten geloven dan ook dat de keuken met de laagste prijs op tafel komt. Dan is de korting er al af en heb je meteen de laagste prijs.

Dit klopt niet helemaal. Bedrijven die garanderen zonder korting keukens te verkopen maken immers nog steeds winst. Toch is het een stuk relaxter een keuken kopen. Zonder te onderhandelen voor mensen die hier niet van houden.

Nadat Ikea de trend moest zetten met hun concept, werkt de helft van de keukenzaken nu inmiddels op deze manier. Voor de scherpste prijs zonder handjeklap hebben wij voor jou keukenzaken verzameld waar je niet hoeft te onderhandelen.

Wij denken dat onderhandelen bij keukenzaken in de toekomst vrijwel helemaal gaat verdwijnen. Dit zal echter nog wel jaren duren voordat het zover is.

Onderhandelen keuken: hoe?

Wij onderscheiden onderhandelen bij keukens op vier manieren. De eerste manier is direct de scherpste prijs. Dit hebben we reeds benoemd hierboven.

Dan kunnen we heel globaal stellen: hoe goedkoper de keuken, hoe meer korting je over het algemeen bij die keukenzaak krijgt. Daarbij kreeg je vroeger te maken met de meest agressieve verkopers in deze groep. Wees gerust, ze zijn er bijna niet meer.

Het wil dus ook niet zeggen dat die korting “echt“ is. Wel dat deze groep in verhouding met de hoogste korting genoemd op tafel komt. De tijden zijn veranderd en de adviseurs moeten meer hun best doen. Maar globaal gezien klopt dit, uitzonderingen en bouwmarkten daar gelaten.

onderhandelen keukens

Bij dit soort keukenzaken was het vroeger ook gebruikelijk dat er soms een fictief bedrag bij de keukenofferte op wordt geteld om je uiteindelijk een hoger percentage aan korting te geven. Dat gebeurt nu soms nog steeds. Je krijgt dus net zo veel korting als normaal, de extra korting is het fictieve bedrag. Dit gebeurt niet bij de nieuwe trend waarbij zaken direct hun scherpste prijs geven.

In sommige gevallen onderhandel je zelf nog boven de werkelijke keukenprijs. Dit gebeurt zeker niet overal en laat je vooral niet afschrikken een keukenzaak in dit segment te bezoeken. Het zijn vaak kwalitatief gezien redelijke keukens en ja, er moet onderhandelt worden. Deze keukenzaken zijn door eerdere bezoekers als beste beoordeeld.

Gemiddelde keukenzaken zullen over het algemeen meer op het gevoel spelen. Ze weten immers dat ze niet de goedkoopste zijn. Gevoel, openheid en garantie en in verhouding minder korting.

Je denkt dan wellicht meteen dat er meer korting op een keuken uit dit niveau gegeven kan worden. Dat is dus niet altijd zo.

Ze werken gezien hun prijs ook met een gemiddeld lager percentage aan korting. Ook om je niet het gevoel te geven dat ze je willen bedriegen. Als je aan tafel zit bij een keukenzaak, zul je het verschil meteen merken.

Dat merk je al aan de manier waarop ze jou de handtekening willen vragen. Gemoedelijk en vriendelijk.

Uiteraard vragen ook deze verkopers om je handtekening. Daar is ook niets mis mee. Het is hun werk.

Dure keukenzaken werken bijna gelijk aan gemiddelde keukenzaken met hun korting. Het kan zijn dat ze nog net iets lager in de korting zitten die ze je aanbieden. Dat past ook bij het keukenmerk en de naam die ze dragen. Deze bedrijven smijten bewust niet met kortingen.

Een keuken van zeer goede kwaliteit verkoopt zichzelf namelijk wel. Bovenstaande moet je wel in zeer brede lijnen zien.

Exact weten hoeveel er onderhandeld kan worden per keukenwinkel? Bekijk de keukenwinkels informatie.

Factoren die meespelen bij het onderhandelen over een keuken

Assortiment van de keukenzaak

Onderhandelen over een keuken doen we pas als we zeker weten dat de keukenzaak heeft wat je wil. De meeste keukenzaken hebben het assortiment dat andere zaken ook hebben. Al zijn er wat uitzonderingen.

Weet dus goed of het assortiment van de keukenzaak in je behoeften voorziet. Anders zijn de onderhandelingen voor je nieuwe keuken zinloos.

Er zijn een aantal showrooms waar je erg veel inspiratie op kunt doen. Samen zijn er tienduizenden vierkante meters aan keukens opgesteld. Wij hebben voor jou de grootste keukenshowroom verzameld.

Adviseur van de keukenzaak

Hoe mooi je de keuken ook vindt, als je het niet met de keukenadviseur kan vinden, zal er bijna nooit een overeenkomst plaatsvinden. Wellicht gun je hem deze verkoop niet. Gunfactor is bij elke aankoop een belangrijk aspect. Zoals bij ieder adviesgesprek worden we aangetrokken tot mensen of stoten mensen ons af.

 

adviseur keukenzaak

Zoek iemand op waar het mee klikt. Dit werkt alleen maar in je voordeel. Een verkoper die je mag, zal je immers ook vaak net iets meer gunnen dan andere klanten.

De prijs

Je laat zich onbewust vaak leiden door de prijs. Het is bewezen. Regelmatig zien we mensen die hetzelfde ontwerp bij meerdere zaken laat offreren. Soms met meegenomen tekening, soms compleet uit het hoofd.

Aan het einde kiezen consumenten vaak toch de goedkoopste keuken.

Onder het mom van een vergelijking in kwaliteit, terwijl de kwaliteit van een keuken door een consument erg lastig te vergelijken is. Uiteindelijk zit het vaak in de prijs of een deal wel of niet doorgaat.

Gaat het dan alleen om de prijs? Gelukkig niet. Extra betalen voor een betere kwaliteit, of bekender merk komt ook voor. Dus een iets duurdere keukenofferte accepteren.

Maar over het algemeen kiezen mensen toch echt voor de goedkoopste keuken. Een keuken voor een lagere prijs is dan belangrijker dan de kwaliteit van de keuken.

In het artikel Wat kost een keuken gaan we dieper in op wat een keuken gemiddeld kost.

Je keukenofferte eens vrijblijvend laten controleren op ontwerp en prijs? Wil je kijken of jouw keukenofferte goedkoper te krijgen is? Kijk op second opinion keukenofferte >>>

 

Korting om je keukenbudget te verlagen

Vaak komt een keuken boven je budget uit. Bij 8 op de 10 huishoudens komt dit voor, terwijl de offerte net gemaakt is. Je kunt dan onderhandelen, maar de ondergrens wordt in de showroom wel een keer bereikt.

Dan zijn er mogelijkheden:

 • Het ontwerp aanpassen (je wensen deels schrappen).
 • Kijken naar mogelijkheden om een bedrag bij te lenen voor een nieuwe keuken. Meer informatie over het financieren van een nieuwe keuken.

Helemaal voorbereid een showroom bezoeken? Lees onze 10 (+5 extra) keukentips bij het kopen van een nieuwe keuken, waarin het onderhandelingsproces nog verder wordt uitgelegd. Onze Top 10 tips keuken kopen

Samenvatting onderhandelingen voor je nieuwe keuken

De keukenmarkt begon ooit zonder korting. Er kon in die tijd heel veel aan een keuken verdiend worden. Wegens de vele, opkomende concurrentie moesten deze keukenzaken wel een nieuw plan bedenken.

Door korting te geven op dit hoge bedrag konden de keukens veel gemakkelijk verkocht worden. Zoals in elke markt komen er meer prijsstunters bij. Deze zorgen voor een steeds lagere prijs. Andere keukenzaken moeten wel hierin meegaan om het hoofd boven water te houden.

Wil je weten wat de nieuwe keuken ongeveer gaat kosten?

Vorm gratis een beeld van je nieuwe keuken in huis >>

Ben je al een stap verder? Wij hebben voor jou uitgezocht wat de goedkoopste keukenzaken van dit moment zijn. Onderhandelen is hier NIET nodig. Vergelijk de Top 4 >>

 • Ine van Zetten schreef:

  Ik heb een nieuwe keuken gekocht, precies hetzelfde model als de vorige, dus geen leidingen verleggen enz. Meteen werd het ontwerp gemaakt en de offerte. Na wat onderhandelen werden we het eens over de prijs. Daarna ben ik 2x teruggeweest voor precieze uitwerking, het betrof een onervaren medewerker. Het ging over een plankje hier erbij en een lade minder, dat soort zaken. Alle grote items hadden we al uitvoerig besproken. Bij mijn laatste bezoek werd opeens een nieuwe offerte lees rekening aangeboden, het ging om een klein 900 euro meer. Men noemt dit meerwerk. Klopt dit? Wat raad u me aan, ik ga hier eigelijk niet mee akkoord.

 • Jan Teensma schreef:

  Is er bij Hornbach ook ruimte om te onderhandelen over de prijs? Hier zitten namelijk geen verkopers op commissiebasis. De verkoper geeft een vaste prijs (althans dat zegt hij) en ze bellen je ook niet na. Wie heeft ervaring met Hornbach?

  • s schreef:

   Hornbach dat is ook een en al malafide. keuken aangeschaft van 10.000 kreeg een halve keuken zonder deuren kasten en onderdelen een beschadigde blad en zzpers die mijn gasleiding en nieuwe keuken apparatuur hebben beschadigd. 4 jaar later heeft hornbach nog steeds niet voor een fatsoenlijke vervanging kunnen regelen en hebben ze ons geld niet terug betaald alhoewel wij de rechtszaak hebben gewonnen. afgelopen 2 jaar hebben zij corona als excuus kunnen voorhouden aan ons

 • Robbert schreef:

  Hallo,
  Wij gaan binnenkort een keuken uitkiezen voor onze nieuwe woning. Dit wordt de laatste keer en willen dus een mooie, kwalitatief goede keuken aanschaffen maar uiteraard zonder daar teveel voor te moeten betalen. Ik heb bovenstaande gelezen en vraag mij nu af of ik hier de offertes kan laten nakijken (zodra ik die heb)?

 • Yfke schreef:

  Hallo, wij zijn bezig voor een nieuwe keuken te onderhandelen. Wij hebben onze wensen aangegeven. De keuken is getekend zoals wij het graag willen hebben. Deze keukenzaak denkt ook met ons mee waar nodig adviezen gegeven hoe het anders en beter kan.
  Onderaan de streep ligt de prijs boven ons budget. wij hebben dan ook onze eigen koelkast en vaatwasser herbruikt. 2 apparaten hoeven niet nieuw aangeschaft te worden. En daarom schrikken wij heel erg vd prijs. Wij weten dat de prijs van een keuken op maat niet te vergelijken is als een basic keuken of vergelijkbaar met een ikea keuken. Het verschil in prijs is heel hoog, maar zo hoog boven ons budget hadden wij niet verwacht. Wij vinden het lastig om toch voor meer korting te vragen. Er wordt al meteen aangegeven, wij plaatsen de keuken zelf, wij leveren kwaliteit, waar je levenslang plezier van hebt, de kwaliteit is niet te vergelijken met andere keuken enz.enz…. Dan klappen wij dicht en weten wij niet meer wat wij nog moeten zeggen. Kun je ons een tip geven hoe wij het beste kunnen onderhandelen? mvg Yfke

 • Shan schreef:

  Hallo,
  Ik heb vandaag en keuken uitgekozen voor mijn nieuwe woning bij Voortman keukens, echter is de prijs ver boven mijn budget maar ik heb me toch laten overhalen en al getekend. Kan ik het vandaag of morgen nog gratis annuleren? De keuken zal pas over 2 jaar worden geleverd ivm nieuwbouw project.

  • IZAA schreef:

   Beste Shan,

   Dank voor je e-mail.

   Eenmaal een handtekening gezet, zit je vast aan je aankoop. Op afstand zou je er – onder omstandigheden soms – vanaf kunnen. Bijvoorbeeld als je akkoord per e-mail hebt gegeven. Heb je echter in de showroom getekend, dan niet.

   We raden je in dit soort situaties aan om zo snel mogelijk juridisch advies te zoeken.

   Succes met de alles!

   Albert -Team Izaa

 • Debby schreef:

  Hallo, wij zijn bezig voor een nieuwe keuken. De 1e tekening zoals wij de keuken willen met offerte ligt klaar. Deze keukenzaak denkt ook met ons mee waar nodig adviezen gegeven hoe het anders en beter kan.
  Onderaan de streep ligt de prijs boven ons budget. Wij weten dat de prijs van een keuken op maat niet te vergelijken is met een standaard keuken. Wij vinden het lastig om toch voor meer korting te vragen. Er wordt al meteen aangegeven, wij plaatsen de keuken zelf, wij leveren kwaliteit, waar je levenslang plezier van hebt, de kwaliteit is niet te vergelijken met andere keuken enz.enz…. Dan klappen wij dicht en weten wij niet meer wat wij nog moeten zeggen. Kun je ons een tip geven hoe wij het beste kunnen onderhandelen? Mag Debby

  • IZAA schreef:

   Hoi Debby,
   Dank voor je berichtje! Hoe we je helpen om gegarandeerd de laagste prijs te vinden, lees je in onze keuken insider: Izaa Goud.

   Dat heeft ook met de juiste voorbereiding te maken. Stuur me je offerte maar even toe. Ik stuur je een persoonlijk bericht.

   Groeten Albert

 • IZAA

  >