Nolte Keuken

Nolte keukens of Nolte küchen,  vast wel eens van gehoord…het zou het populairste keukenmerk van Duitsland zijn – en keukens zouden rechtstreeks uit de fabriek komen – moet je deze keuken kopen? We zoeken het uit… 

Nolte keukens

De prachtige advertentie luidt: “Duitse keukens rechtstreeks uit de fabriek”. Deze slogan word door meerdere keukenwinkels gebruikt – en blijkbaar werkt ie goed. Het suggereert: “Wij schakelen de tussenhandel uit, daarom bespaar je extra op onze keukens”. Is dat wel zo? Komen niet alle keukens rechtstreeks uit de fabriek?

Wat weten we over deze keukenwinkel:

Nolte keukens verkoopt veel aan particulieren, maar is ook actief in nieuwbouwprojecten.

Met 74 verkooppunten in Nederland, is Nolte een grote speler in de markt. Van die winkels zijn er 5 ‘officiële’ Nolte keukenwinkels – (Nolte Kuchen center nummer 1) die weer inbouwkeukens verkopen. Het succes groeit voort, de nieuwste winkel in Baarn is net opengegaan. Er lijkt hevige concurrentie tussen de winkels, dat zie je aan de manier waarop ze online reclame maken.

Natuurlijk willen ze ook graag klanten in de winkels. Daarom hebben ze een mooie actie:

Ze geven een gratis messenset bij het maken van elke offerte. Daarvoor hoef je alleen maar je gegevens in te vullen. Deze vorm van reclame is traditioneel voor de keukenbranche. Mooie lokkertjes – en voor jou als klant erg fijn. Je hoeft de keuken niet te kopen, maar je krijgt wel een messenset. Natuurlijk is Nolte küchen meer dan een messenset. Het zijn mooie keukens en ze hebben een flinke naamsbekendheid opgebouwd.

De slogans van Nolte: Duitse keukens rechtstreeks uit de fabriek – en – Populairste keukenwinkel in Duitsland…gaan we dit waar maken?

Pluspunten

Nolte doet enorm veel onderzoek naar de toekomst van de keuken. Hoe ziet een nieuwe keuken er over 20 jaar uit – en hoe willen mensen dan in de keuken staan? Je ziet dat steeds meer keukenbedrijven mee gaan in de duurzame keuken trend en ecologie. Statistisch gezien komen er meer huishoudens bij, dus meer mensen die een nieuwe keuken nodig hebben.

Ruimte word schaars, daarom zullen de keukens van de toekomst kleiner worden. Vooral in de grote steden, waar de meeste bevolking zit.

Mensen zijn egocentrisch, maar zullen elkaar toch blijven opzoeken. De keuken vervuld daarbij de nieuwe centrale plek – samen eten schept verbintenis. Via deze manier van denken worden er nieuwe ideeën bedacht. De wens van de koper staat dus enorm centraal – dat zie je dus terug in de keukens van Nolte.

Nolte keukens website en prijs

De website van Nolte is overzichtelijk – je kunt direct de keukenfrontjes en werkbladen uit het assortiment zien. Ook kun je eenvoudig de dealer bij jou in de buurt vinden. Een pluspunt! Want we zien veel Duitse keukensites waar dit niet zo is.

 

 

Onderscheid Nolte zich in keukenland? Onderstaand een aantal mogelijkheden en wapenfeiten:

De cijfers staan voor de millimeters.

Matrix 150

Ken je dat? Je wilt een keukenkast in verschillende hoogtes in de keuken. Hoe zorg je dan dat alles optisch past? Het Matrix 150 concept zorgt hier voor. Of je een kast nou hoger of lager, dieper of ondieper moet hebben, de belijning klopt altijd. Deze standaard tussenruimtes tussen kasten zijn niet uniek – Almat keukens had het al in de jaren 2000 – toch is het een goede oplossing. Je keuken oogt nooit meer rommelig qua indeling.

Matrix Art

De greeploze keuken van Nolte küchen – een voordelige lijn. Speciaal dimlicht verlicht de keuken en de komgreep. Je kunt hierbij kiezen en switchen tussen warm en koud licht.

Matrix 900

Ben je lang? Dat geeft een probleem in de keuken, want je wil geen rugpijn. Dus heb je extra hoge onderkasten nodig – dat kan met de Matrix 900.  Ergonomie in de keuken word steeds belangrijker en we worden steeds langer. Daar speelt de Matrix 900 handig op in: je krijgt 20% extra kastruimte! Let op: je plint verdwijnt bijna door de hoge onderkasten. Daardoor kan de keuken wat lomp lijken – en moet je verder bukken.

Binnenkast keukenkasten

Je hebt een prachtige keuken gekocht, maar als je een keukendeurtje open doet, schrik je je rot! De deur lijkt luxe, maar de binnenkant lijkt wel ´n goedkope bouwmarkt keuken. Bij de meeste winkels is dit gebruikelijk. Nolte keukens heeft ook de binnenkant van de kasten in kleur afgewerkt – zonder meerprijs. Het kan bij andere winkels ook, maar daar betaal je extra om de binnenkant in kleur te krijgen. Een enorm pluspunt dus.

Kleurcombinaties

Een van de grootste angsten van de keukenkoper – een kleurcombinatie uitzoeken die niet matcht. Kanariegeel deurtje met pimpelpaars werkblad? Is de keuken eenmaal geplaatst, blijkt het een verschrikkelijke fout – dat is verleden tijd: met het Nolte mat verfconcept, kies je kleuren die altijd bij elkaar passen. Heb je een open keuken? Dan kun je deze kleuren ook gebruiken voor meubels in de woonkamer. Zo passen meubels en keuken altijd bij elkaar.

Afdichtwand

Geen ongedierte in je keukenkastjes? Door de gleuven van de deurtjes kan alles at beweegt je borden inlopen…en daar geplet worden. Ovenvisjes – de plaag van elk huishouden. Daar is een mooie oplossing voor met 2 functies: de afdichtwand. Een laagje rubber tussen deur en kast, zorgt dat de deur volledig gesloten is voor stof en ongedierte – en ook nog eens geluid dempt. Nou krijgen we vaak de vraag of dat rubbertje wel flexibel blijft…zeker wel. Niet alle winkels hebben ze – we hebben deze oplossing gezien bij Nolte en Siematic.

Exclusieve werkblad diepte

Super handig voor kleine keukens: extra diepe onderkasten en dieper aanrechtblad. Die 10 centimeter diepte geeft echt een enorm verschil, je kunt zoveel meer op het aanrecht zetten nu. 70 centimeter is trouwens steeds meer de ideale werkblad diepte – en word steeds meer verkocht dan 60 centimeter werkblad diepte. Veel hoog segment keukenwinkels verkopen niet anders.

Nolte magazine aanvragen

Wil je misschien een Nolte keuken aanschaffen? Dan kun je overwegen het gratis Nolte magazine aan te vragen.

Maar we hebben meer voor je…

Magazine aanvraag service – de tinder onder de keukens


Direct in love vallen op de mooiste keuken? Onze magazine service – al 40.000 x geraadpleegd.
Op zoek naar een nieuwe keuken? Niets is fijner dan thuis op de bank oriënteren en foto’s + keukenprijzen gluren. 7 keukenmagazines met 700+ keukens. Vind jouw match voor de komende 15 jaar.

Vraag ze gratis aan – je krijgt ze echt vrijblijvend thuis gestuurd. (wij gaan integer met je gegevens om – niemand anders dan de brochure verzender krijgt ze te zien)

Kies ook zelf je keukenmatch uit

 

Website

Met keukens gaat ´t net als de liefde – hij moet er tussen zitten. Niet langer in spanning wachten? Bekijk hier alle keukens van Nolte.

De site heeft een redelijk duidelijke dealer zoek functie…geweldig! Veel Duitse keukenwinkels hebben dit niet. Direct zie je waar bij jou in de buurt de Nolte verkooppunten zitten. Helaas heeft de site geen prijslijst. Wel kun je hierboven de Nolte catalogus bestellen.

Bij Keuken details zie je een overzicht van alle keukenfrontjes, werkbladen en handgrepen uit het assortiment. Ook heeft de site een keukenplanner – hier kun je direct jouw eigen keuken ontwerpen.

Wel een probleempje…het programma is in het Duits! Wij kennen een beter keuken ontwerpprogramma voor je.

Start met ontwerpen

 

Soorten keukens

Bij Nolte kun je greeploze keukens, landelijke keukens, moderne keukens en tijdloze keukens krijgen. Maar ook Industriële keukens en Hoogglans keukens. Een aantal paradepaardjes:

Zoek je een strakke eilandkeuken met zwarte keukenfronten? Dan is de Manhattan iets voor je. Een zwarte keuken…word die vies? Bij Nolte niet – Door het anti vinger print oppervlak ziet je keuken er altijd vlekkeloos uit! Deze keuken heeft ook een verzonken spoelbak en kookplaat in graniet. Het lichte marmer maakt de keuken super de luxe. alsof de hele keuken uit 1 stuk rots is gehouwen.

De New Classic is een super originele lak keuken.  De keuken oogt meer modern dan klassiek, maar toch is hier optimale vermenging van beide stijlen te vinden. Zeker dat veel liefhebbers van moderne strakke keukens, deze strakke klassieke keuken ook kunnen kiezen. Deze Nolte keuken in lak is supergaaf.

De Tavola is een inbouw keuken met eiland. Bijzonder aan de keuken is de geïntegreerde tafel in het eiland – het eiland is dus zelf deels een eettafel. De open wand regaal kasten zijn gewaagd, ze onderbreken de strakheid van de keuken, maar niet storend. De keuken heeft wat weg van een Ikea keuken.

De Glas Tec plus keuken is de keuken van de toekomst – hij zou zo in een  UFO kunnen. Het is de industriële keuken van Nolte. Prachtige houten keuken met strak veiligheidsglas en flinterdunne werkbladen zorgt voor een messcherpe look. Een keuken waarbij een plateau omhoog komt!!!

Gewoon uit het aanrecht – je eigen periscoop in de keuken, wie wil dat nou niet? Dit is ook een prachtige oplossing voor de hoek onderkast: de pannen in de kast, komen met een lift naar boven. Bovendien kun je wat leuks op het plateau zetten.

De meeste ruimtes zijn niet gemaakt voor dit model keuken. De roestige achterwand maakt de keuken helemaal af. Want zeg nou zelf – zonder roest heb je geen industriële keuken.

Zoek je ook nog een eettafel? Nolte keukens heeft een moderne strak afgewerkte picknick model tafel – precies in de stijl van de keuken.

Nolte keukens kwaliteit

 

Nolte keuken prijs

Wat kost een Nolte keuken? De gemiddelde Nolte keuken kost € 7.200,- Puur als je uit gaat van een standaard basis keuken  met gemiddelde maten.

Zoek je een rechte keuken, kom je rond de € 6.000,- uit. Bij een Nolte hoekkeuken zit je rond de € 7.200,- Wil je toch liever een keuken met eiland? Dan zit je gemiddeld op € 10.500,-

En de U vormige keuken? dan betaal je rond de € 10.000,- deze zijn meestal wat duurder, omdat je 2 hoeken hebt in het ontwerp. Wil je een luxe keuken? Dan ben je rond de € 23.000,- kwijt.

Wat kost een greeploze keuken van Nolte? Rond de € 6.000,- Best voordelig.

Zijn er eigenlijk goedkope Nolte keukens – en staan ze in de lijst met goedkoopste keukenwinkels?

 

Prijs onderzoek

Rechtstreeks uit de fabriek in Duitsland…dat suggereert enorm lage prijzen – omdat er geen tussenpersonen aan te pas komen. Er is een onderzoek geweest over de prijs, kwaliteit en service van Nolte küchen. Volgens de website heeft een onafhankelijk bureau dit uit laten voeren.

Voor ons Nederlanders is het niet waardevol, dit betreft een onderzoek onder Duitse klanten. Wat opvalt, is dat er bijna geen keukenzaken zijn meegenomen in het onderzoek – we tellen er maar 14 – en dat is weinig. Kijkend naar de prijs, komt Nolte als 5e beste uit deze lijst. Minimaal 80 beoordelingen waren nodig om het bedrijf in de analyse op te nemen. In totaal spreken we trouwens maar over 1200 beoordelingen – dat is niet veel om een oordeel te vellen.

Goed…Nolte keukens dus op 5…

Het is dan merkwaardig dat Ikea keukens als 2e goedkoopste word genoemd – terwijl deze partij niet onder de noemer goedkope keukens valt. Als bewijs hebben we een Ikea offerte vergeleken met een Nobilia keuken, waarbij we uitgingen van exact dezelfde keuken – Nobilia bleek goedkoper, maar die staat in de lijst zelfs onder Nolte, helemaal op de 6e plek. Volgens het onderzoek is Ikea veel goedkoper dan Nobilia. Volgens ons vergelijk klopt dat niet. Zie hier het bewijs.

Dan is het opmerkelijk dat Nolte op de 5e plek staat qua goedkoopste keukens.

Onderhandelen

Je wilt een Nolte keuken kopen…waar krijg je de laagste prijs? Hoe zit dat met korting bij Nolte keukens? Want als je in alle 74 winkels een keukenofferte laat maken, kan het zijn dat je 74 verschillende keukenprijzen krijgt. (Dit geldt overigens niet alleen voor Nolte – het kan overal gebeuren).

Je kunt op 2 manieren korting krijgen:

Zelf onderhandelen of direct de laagste prijs – allemaal factoren die de prijzen onduidelijk maken. Want bij zelf onderhandelen bepaal je zelf wat je betaalt voor je keuken – misschien onderhandel je wel enorm slecht.

Bij direct de laagste prijs ben je overgeleverd aan de winkel. Is ‘direct de laagste prijs’ wel echt de bodemprijs? Zullen wij ’t alvast verklappen? Nee. Waarschijnlijk ben je zelfs nog slechter uit dan bij onderhandelen.

Nu denk je misschien: rechtstreeks uit de Fabriek – dat zijn keukens voor fabrieksprijzen dus. Dan valt er niet meer te onderhandelen over de keuken… Die prijs is al zo laag. Toch worden er offertes voor € 15.000,- neergelegd die voor € 8.600,- worden verkocht.

Hmm……

Kwaliteit

De prijs kwaliteit verhouding van een Nolte keuken is redelijk – het bedrijf zit in het midden segment.

We gaan nog even terug naar dat onderzoek…

Niet alleen de prijs werd onderzocht, ook de kwaliteit. Nu komt het meest opmerkelijke:

Het bureau dat onderzoek deed naar de kwaliteit van een Nolte keuken, geeft Nolte keukens een beter kwaliteitsoordeel dan een Bulthaup keuken…daar zakt de broek best en beetje van af – Bulthaup behoort tot de top in keukenland. In dat artikel staat Poggenpohl op 1, Nolte op 2, Bulthaup keukens op 3 – en Nobilia op 4.

Het antwoord  is op basis van gebruikerservaringen gemeten. Best een opmerkelijke uitkomst dus. Om een lang verhaal kort te maken: we weten niets meer, behalve dat het een midden segment keuken is. De garantie op een Nolte keuken is nergens te vinden; Wij vermoeden 5 jaar, zoals overal.

Word Nolte keukens bij Mandemakers verkocht? Nee. We hebben geen winkel gevonden die dit merk verkoopt.

Duitse keukens met top kwaliteit vinden? 

Vergelijk Duitse keukens op kwaliteit

Dealers

Waar zijn Nolte keukens te koop? Er zijn in Nederland 5 officiële dealers. De 5e is net geopend in Baarn. Of er op korte termijn nieuwe vestigingen bij komen is onbekend. Dit zijn de officiële dealers:

Nolte Almere
Miamistraat 46-64
1334 KX Almere
036-303 1345

Apeldoorn
Het Rietveld 2
7321 CT Apeldoorn
055-3602425

Baarn
Minervaweg 3
3741GR Baarn
035-5486260

Groenlo
Batterij 10
7141 JL Groenlo
0544-461917

Lelystad
Ketelmeerstraat 180
8226 JX Lelystad
0320- 41 3898

Deze winkels zijn te vinden op de website Nolte keukens.nl

Maar dan zijn er nog  69 andere vestigingen. Er is geen Nolte keuken outlet bekend. Bekende Nolte verkooppunten zijn:

Nolte keukens Rotterdam

Reddy keukens

Keukenstunter

Megakeukendeal

Keukenwarenhuis (grootste Nolte showroom)

Nolte keukens Duitsland

Duitse keukens

Nu wil je een mooie Nolte keuken rechtstreeks uit de fabriek in Duitsland – zoals ze in Nederland promoten – dan heeft het toch geen zin om je nieuwe keuken in Duitsland te kopen? Dit suggereert namelijk dat je in Nederland net zoveel kwijt bent voor je Nolte keuken als in Duitsland.

Als dat zo is, koop je ‘m lekker in Nederland toch? Bespaart je de rit, de slecht Nederlands sprekende adviseurs – en extra kansen op fouten. Daarom moeten we het weten: is een keuken in Duitsland goedkoper, of is dit een fabel?

Moet je nou wel of niet een Nolte keuken in Duitsland kopen? Ook hier draait het weer om de keukenverkoper – gunt hij je de korting? En koop je op het juiste moment de keuken? Stel je voor dat de tussenhandel echt uitgeschakeld zou zijn, dan nog is het verschil minimaal.

Stel je voor…er hoeft maar 1 keukenadviseur te zijn die winst op je wilt maken – weg voordeel. Je kunt dus in Duitsland een betere aanbieding voor je keuken krijgen, maar ook een hele slechte!!!

Waar zit de beste Nolte dealer in Duitsland?

Wil je op treasure hunt naar de mooiste Nolte keukens net over de grens? Kom kijken in de grootste Duitse showroom met maar liefst 10.000 m2. Dit is waar alle Nederlanders heen gaan, en zelfs op maandagochtend de parkeerplaats vol staat met Nederlandse auto’s. Nederlands sprekende verkopers (handig) , lekkere hapjes – en vooral enorm veel keukens!

Bekijk het paradijs van de mooiste Duitse keukensBezoek Ekelhoff keukens

Overige dealers:

Mobel Faber in Nordhorn verkoopt ze. Akzent keukens in Nordhorn ook. (Mooie showroom trouwens) en Marquardt keukens in Nordhorn verkoopt Nolte.

België

In België zitten 61 toonzalen van Nolte keukens. De bekendste daarvan zijn Krefel keukens en Reddy keukens.

 

Showroomkeukens

Nolte spotlight keuken kopen? Je kunt korting krijgen op een bestaande keuken die al in een showroom heeft gestaan. Een showroomkeuken kopen gaat anders dan normaal – het is een bestaand product. Door de extreme kortingen kleven er risico’s aan. De meeste showroomkeukens zijn op deze website te vinden. Als je in de zoekbalk dit merk intoetst, vind je ze. Vind Nolte showroomkeukens.

Ervaringen

Wat zijn Nolte keukens ervaringen van anderen? Trots verwijst het merk dat ze de populairste keukenwinkel zijn van Duitsland. Ook weer dat onderzoek…we hebben alleen niet zoveel aan tevreden Duitsers, we willen weten wat Nederlanders vinden.

We kijken nog even naar de gemeten klanttevredenheid van het merk:

Nogmaals: dit onderzoek past bij bovenstaande bevindingen: het gaat om Duitse kopers.

Wat betreft klanttevredenheid had Nolte de hoogste score in 2019, gemeten over die 14 keukenwinkels. Met een gemiddelde kwaliteitsscore van 7,9. Daar mag je best trots op zijn, als dit door een onafhankelijk instituut gedaan is.

Toch vormen de 80 mensen die mee hebben gedaan geen realistisch beeld om een goede score te kunnen vormen. Ook baseren ze het oordeel op basis van reviews – en dat is tegenwoordig een wassen neus. Meer over keuken ervaringen online.

Het gezonde Nederlandse verstand zou dit onderzoek anders kunnen zien -het is een wat onduidelijk rapport. Onze conclusie: het rapport geeft weinig waarde aan Nederlandse kopers.

Lees hier reviews van Nolte keukens.

Vergelijken

Er zijn enorm veel keukenmerken die je kunt kopen. Waar kun je Nolte mee vergelijken? Heb je een Nolte keukenofferte liggen? Je kunt altijd meedoen aan onze second opinion keukenofferte. Dan kijken we of je keuken nog goedkoper kan.

De second opinion keukenofferte is al 3000 x gebruikt, en vrijblijvend en anoniem -daarmee is de gemiddelde keuken € 950,- goedkoper geworden.

Ja, vergelijk mijn offerte

 

Conclusie

Nolte keukens is een redelijk goed merk, en heeft een paar mooie designkeukens gemaakt. De winkels zijn vrij stabiel – en vallen niet snel om. Is je keukenbudget tussen de €6.000,- en € 24.000,-? Dan kun je hier perfect slagen. Is je budget hoger, dan raden wij je andere winkels aan.

Je hebt geluk of pech met de winkel – en de verkoper die je kiest. Sommige winkels leggen direct de laagste prijs neer – anderen doen alsof ze de laagte prijs neerleggen. Bij andere winkels moet je tot in de diepte onderhandelen. Daar kan het keukenmerk niets aan doen, dat is verkoop.

Of je de laagste prijs krijgt, is niet met zekerheid te zeggen. Maar een winkel die enerzijds zegt keukens rechtstreeks uit de fabriek te kunnen leveren, kan anderzijds nooit 40% korting geven, zoals 1 van de keukenwinkels die Nolte verkocht deed.

Nog meer keukenmerken verkennen? Lees alles over

  • Karin schreef:

    Graag contact met hoofdkantoor

  • IZAA

    >