Nobilia keukens – je nieuwe luxe keuken onbetaalbaar? Niet met Nobilia…ze hebben de grootste collectie keukenfrontjes en worden bijna overal verkocht. Toch vind je weinig over dit keukenmerk – we vergelijken ze met Ikea keukens: aanrader of niet?

Nobilia keukens

Nieuwe keuken kopen? 65% kans dat je een  Nobilia offerte krijgt. Logisch, de grootste Duitse keuken fabrikant ter wereld – jaarlijks meer dan 753.000 keukens over de toonbank. Dat zijn 3.400 keukens per dag. Waar komt het succes vandaan? Nobilia richt zich naast keukens ook op badkamers. Maar ook meubelen voor de woonkamer. Alles moet dus bij de keuken passen.

Normaal bieden alleen luxe keukenmerken als Siematic, Poggenpohl en Bulthaup dit aan. Die kijken naar de hele ruimte. Je zou kunnen zeggen dat Nobilia dit ook doet, omdat de vraag naar luxe keukens toeneemt – maar Nobilia levert deze betaalbare keukens voor het midden en laag segment.

Daarmee hebben ze een gat in de markt – en dat is mooi, want wie wil nou geen super-de-luxe keuken voor weinig geld?

Nobilia keukens prijzen

De gemiddelde prijs van een Nobilia keuken: € 6.200,-. Ook Nobilia doet aan jaarlijkse prijsverhogingen, waardoor de keuken wel steeds duurder word. Dit komt door verhoogde grondstofprijzen. Een dure Nobilia zit rond de € 20.000,-

En een normale kleine keuken dan – zoals bij Jan Modaal om de hoek? Dan zit je bij Nobilia op € 4.500,-. Daarmee is een Nobilia keuken zelfs goedkoper dan een Ikea keuken. Bovendien werkt de kwaliteits- controlefabriek agressiever dan die van Ikea. Daardoor lijkt de prijs-kwaliteit verhouding elke dag beter te worden.

Goedkoopste Nobilia keukens

Waar vind je de goedkoopste keukens? Zoals gezegd krijg je bij dit merk veel luxe voor weinig geld. Zelfs een simpele kleine keuken is perfect afgewerkt. Nu je weet dat je een Mc Gregor uitstraling voor een Primark prijs krijgt, is de vraag waar moet ik zijn? Niet elke winkel biedt je keuken voordelig aan.

Dat er winst gemaakt word op keukens is normaal. Maar waar betaal je nou niet teveel winst? Waar verdwijnt niet alles in de zakken van de eigenaar? Niet alleen is er een prijsverschil in de keukens, ook in de aanbiedingen. Als je moet onderhandelen, betaal je al teveel. Dit is jouw Nobilia winkel…hier leggen ze direct de bodemprijs voor je neer.

Bekijk de goedkoopste keten

Magazine aanvragen

Nobilia heeft een keukenjournaal. Die kun je hier downloaden. Het voordeel is dat je precies kunt zien welke kasten ze in de collectie hebben. Wist je dat je ook meer keukenmagazines van je favoriete keukenmerken in huis kunt krijgen? Ontvang ze via onze gratis en vrijblijvende brochureservice.


Naast Nobilia ook andere goede keukens & prijzen zien?
Bekijk spotprijzen in onze gratis keukenmagazines!

– Bryan, keukenadviseur bij Izaa

Bijzonderheden

Alles is mogelijk bij Nobilia – eindeloze mogelijkheden – om aan alle verwachtingen te voldoen, is de collectie zo breed mogelijk opgezet. Onderkasten zijn er in 72, 79 of 84. Ben je lang? Dan kun je extra hoge onderkasten nemen. (Meer over ergonomie)

Dit keukenmerk heeft maar liefst 107 keukendeurtjes – en dan ook nog eens in …tig kleuren. Dat is een behoorlijke collectie! Alles met één doel: je keuken zit er altijd bij… Achteraf kun je dan nooit zeggen: Nobilia had mijn keuken niet.

De meeste fronten zijn voor moderne keukens, maar er zijn ook design keuken fronten en wat klassieke keukendeurtjes te vinden. Uitzonderingen zijn er ook, zoals zuid-Europese, Middellandse zee keukenfronten. Die weer heel erg populair zijn. Want dat kennen we eigenlijk niet in Nederland.

Keukenwinkels kiezen hun selectie zorgvuldig uit, behalve als het om Nobilia gaat – het word eigenlijk overal verkocht. Dit komt omdat je er zoveel mee kunt. De keukenwinkel weet het al…altijd goed! Bij het samenstellen van de keukencollectie kijkt een winkel altijd eerst naar wat hij wil verkopen.

Heb je maar 1 keukenmerk, ben je riskant bezig. Daarom hebben veel keukenwinkels er vaak maximaal 5 – daarvan is er 1 Nobilia. Heeft een keukenzoeker bijzondere wensen en komt hij er met de huiscollectie niet uit? Dan slaagt ‘ie wel bij Nobilia!

Nobilia eilandkeuken i-kook

Een nieuwe eilandkeuken? Zo ongelofelijk duur! Behalve bij Nobilia – bij de meeste eilandkeukens wil je luxe. Die krijg je niet voor weinig geld. Bij Nobilia wel. De keukens zijn zo breed ontworpen dat je zelfs de meest luxe eilandkeukens goedkoop kunt krijgen. Zoals deze, voor de onwerkelijke €7.950,- staat dit luxe eiland bij je thuis.

Kwaliteit

Nobilia gaat voor een goede midden kwaliteit. Kwaliteit is er – en wordt continue gemeten. Er bestaat een enorm laboratorium om kwaliteit te garanderen…en verbeteren. Hier worden deurtjes continue open en dicht gedaan. Dag in dag uit, maand in maand uit…jarenlang, tot de deur bezwijkt.

Er word druk op scharnieren gezet…alles om te kijken hoe ver een Nobilia deur kan gaan voor hij breekt. Het doel? De levensverwachting van een Nobilia keuken verlengen.

We kunnen praten over een prijs kwaliteit verhouding, maar we kunnen het ook meten…

Keiharde feiten zien?

Wij vergeleken een Nobilia keuken op kwaliteit en prijs – met een Ikea keuken. Hier de winnaar van vergelijken  (en hier het keiharde bewijs).

Collectie

De complete collectie is enorm. Daarom heeft Nobilia een eigen Type overzicht die je kunt downloaden. Hier kun je alle keukenkasten in de collectie zien. Dus alle complete hoge kasten, hangkasten en onderkasten. Naast het assortiment zie je ook de maatvoeringen – best handig.

Prijzen niet – die blijven helaas geheim. Maar er is geen enkele keukenzaak die compleet openheid in prijzen geeft. Was dat maar zo!

Bekijk hier alvast wat voorbeelden van deze keukens:

Nobilia eilandkeukens

Iedereen wil een luxe kookeiland, maar dat kost wat… gezien de afwerkingen en werkblad diepte. Ook de middenklasse moet goedkope eilandkeukens kunnen kopen. Keukens met eiland zijn een stuk duurder dan gewone keukens. Behalve bij Nobilia…met deze collectie kun je enorm goedkoop toch een prachtig eiland in de keuken krijgen. En je hebt mogelijkheden zat…

Bekijk de eilandkeukens van Nobilia

Nobilia keukens greeploos

Mooie greeploze keukens staan er ook om bekend prijzig te zijn – door de extra diepte van de kast en bijbehorende komgreep. Speciaal daarom heeft Nobilia een goedkope kwalitatief hoogwaardige lijn gemaakt. Ook hier weer…zoveel keuze! Zoek je een goedkope greeploze keuken? Bekijk de greeploze keukens.

Meest verkochte Nobilia keuken

We hoeven er geen woorden aan vuil te maken…een plaatje zegt alles. Dit is de meest verkochte keuken.

Nobilia keuken i-kook

Dit is ‘m dan….de meest verkochte keuken. Ook hier zie je het weer… greeploze keukens zijn enorm prijzig – bij Nobilia maken ze gewoon een goedkope lijn. En intussen druk om elke dag de kwaliteit te blijven verbeteren en garanderen. Het resultaat? Een greeploze keuken voor de Walhalla prijs van €4.995,-

Dealers

Wie verkopen Nobilia keukens? Veel winkels verkopen dit merk, maar het staat niet parmantig op websites. Dat komt omdat dit merk meer een bijproduct is dan een hoofdproduct.

Landelijk:

I-kook keukens (goedkoopste)
Superkeukens

Regionaal: 

Een aantal keukenzaken die Nobilia verkopen.

Keukens Drachten Drachten
Keukenwarenhuis Ter Aar
Keukencentrum Utrecht
Wilkahandel Sneek
Keuken en bad Urk
Sijben keukens Eindhoven

 

Duitsland

Net over de grens  zitten ook veel Nobilia dealers echt verscholen… die vind je niet zomaar 😉 Zoals met de meeste Duitse keukenwinkels, kun je het beste de A1 afrijden. Het keukenwalhalla bevind zich namelijk in Nordhorn.

Maar nu de vraag: waar gaan ze allemaal naar toe?

Ekelhoff keukens is de populairste keukenwinkel in Duitsland – en grootste keukenshowroom net over de grens. Ze verkochten Nobilia keukens in het verleden. Ook al hebben ze het niet meer, bezoek deze winkel eens voor soortgelijke – en betere kwaliteit. Wil je een Duitse keuken uit Duitsland? Hier moet je zijn.

En krijg je ook nog een Duits inkoop voordeeltje!  Je schakelt de tussenhandel uit. Dit voordeel is niet groot, maar toch.

Bezoek de grootste keukenwinkel

En de andere winkels die het verkopen? Overige Nobilia dealers in Duitsland:

Moebel Faber in Nordhorn

Marquardt in Nordhorn

Roller in Gronau

 

Showroomkeukens

Aangezien je de meeste showroommodellen bij grote ketens vind, kun je het beste kijken bij I-kook.

Op zoek naar andere Duitse keukenmerken? Nobilia is immens populair onder de Nederlandse keukenkopers. Maar ook andere merken hebben een stevige positie op de markt. In het vergelijkbare segment hebben we de populairste verzameld:

IZAA

>