13 juli is het bekend gemaakt, Nobia AB heeft officieel de aandelen van Bribus Keukens overgenomen. Bribus Keukens is ook officieel onderdeel geworden van Nobia AB werd medio juli bekend gemaakt. Vanuit Dinxperlo worden alle activiteiten voortgezet. Wel blijft de verbinding tussen de huidige directie aan de onderneming voortbestaan.

Met merken en formules als Ewe, Intuo, Magnet en Gower; en in Scandinavië met onder meer Norema, Invita en HTH is het Zweedse Nobia AB al jaren lang opvallend actief binnen de keukenbranche. Nobia AB koopt niet alleen aandelen, ze verkopen ze ook. Namelijk enkele jaren geleden werd in Culinoma aan DMG nog het bedrijf Pronorm en haar aandeel verkocht.

Best beoordeelde keukenzaken zien? Zie hier de best beoordeelde keukenzaken>>

Ook aan Adcuram Group AG verkocht Nobia AB het merk Poggenpohl al. Als je naar de cijfers kijkt zie je ook meteen dat Nobia AB geen bedrijf van kleinduimpje is. Dit zijn cijfers waar je als keukenbedrijf “U” tegen zegt.

Met z’n 6.100 medewerkers misschien ook wel 1 van de grootste keukenbedrijven op dit moment met een netto omzet van 1,3 miljard euro. En dan de productie nog, wekelijks produceert Nobia z’n 135.000 kasten.

Maar wat is nou de reden om Bribus Keukens over te nemen? Nobia is toch al zo groot? Dat klopt, maar Nobia ziet mogelijkheden in hun aankopen door haar activiteiten in Europa verder uit te breiden.

Bribus Keukens is een bedrijf dat een leidende positie heeft op de Nederlandse markt en een sterk aanbod in keukens heeft, vooral voor keukens in huurwoningen. Het bedrijf heeft 270 medewerkers die met zijn allen voor een omzet van 65 miljoen euro per jaar zorgen en is met name actief op de professionele markt van woningcorporaties en investeerders.

Natuurlijk gaat Bribus Keukens akkoord met deze overname. Dankzij de Nobia Groep krijgt Bribus Keukens toegang tot synergievoordelen op het gebied van inkoop, productietechniek en duurzaamheid.

Maar dat is natuurlijk niet alles, een goede financiële basis voor toekomstige investeringen is daarbij ook aangeboden door Nobia. Bribus Keukens maakt daarom bekend dat zij volop kansen zien liggen door de overname.


Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

IZAA

>