No Frost wat betekent dat? Er zijn maar weinig klusjes zo vervelend in het huishouden als het ontdooien van je vriezer of het vriesvak van je koelkast. Het kost tijd. Heel veel tijd – en bovendien kost het ook energie. Na afloop moet de vriezer namelijk weer hard werken om op temperatuur te komen. Ben jij dit klusje ook zo zat? Dan is het wellicht tijd voor de aanschaf van een No Frost koelkast en vriezer!

Hoe werkt No Frost?

No Frost, oftewel geen ijsvorming – dat is wat je van een koelkast met No Frost functie mag verwachten, maar hoe gaat dat nu precies in zijn werk? In de normale koelkast wordt het vocht niet uit het vriesgedeelte gezogen, waardoor dit bevriest. Hierdoor moet je om de twee maanden het vriesvak ontdooien om van alle ijsvorming af te komen.

Bij een No Frost vriesgedeelte wordt niet enkel de lucht, maar ook het vocht uit het vriesvak gezogen. Het vocht bevriest dus niet in, maar buiten het vriesgedeelte.

Van deze ijsvorming heb je echter geen last, want hier rekent je koelkast of vriezer zelf mee af door het te laten verdampen. De ventilator zorgt ervoor dat de lucht die droog en koud is weer in het vriesvak terechtkomt.

Wat is het verschil tussen No Frost en Low Frost?

Wellicht ben je ook weleens de term Low Frost, ook wel Smart Frost genoemd, tegengekomen. Low Frost voorkomt ijsvorming in je vriezer of vriesgedeelte niet volledig, maar zal het wel sterk verminderen.

Hierdoor zul je je vriezer slechts twee keer per jaar hoeven te ontdooien in plaats van zes keer per jaar. Een Low Frost koelkast heeft verdampleidingen in de wanden van het vriesvak. Hierdoor verdampt vocht sneller en krijgt het minder kans om te bevriezen.

Koelkast

No Frost koelkasten

Wat betekent No Frost? No Frost koelkast kopen? Je hebt de keus uit je favoriete merken, waaronder Samsung, LG, Bosch, Inventum en nog veel meer. Let bij No Frost koelkasten goed op het energielabel en het geluidsniveau.

Een uitstekende keus is onder andere de vrijstaande LG GBB72MCUFN. Het heeft een geluidsniveau van slechts 36 dB en draagt het energielabel D. Vind je het niet erg om iets meer uit te geven aan een koelkast? Overweeg dan de Samsung RB34T605CB1. Deze No Frost koelkast heeft een geluidsniveau van 35 dB, draagt een C-energielabel en beschikt bovendien over zogenaamde vershoudzones.

 

No Frost koelkast

Klik hier voor alle No Frost koelkasten >>>

Low Frost koelkasten

Low Frost koelkasten zijn relatief iets goedkoper dan No Frost koelkasten. Ook zijn ze wat energiezuiniger. Zo zijn er zelfs al No Frost koelkasten met een B-label op de markt! Een goede keus is de Bosch KGE49AICA.

Het is met een inhoud van 419 liter een koelkast die geschikt is voor de wat grotere gezinnen. Het maximale geluidsniveau is 38 dB en het draagt het energielabel C. Als deze koelkast je wat te groot is, is de Bosch KGE368LCP koelkast met 308 liter inhoud een goede keus.

 

Low Frost koelkast

Klik hier voor alle Low Frost koelkasten >>>

Vriezer

No Frost vriezers

No Frost vriezers zijn te koop in alle soorten en maten. Ben je op zoek naar een tafelmodel No Frost vriezer? Bekijk dan eens de Liebherr GN 1066-21. Deze vriezer heeft een 99 liter inhoud en mag ook in de garage staan, zolang de omgevingstemperatuur niet onder het vriespunt komt.

Dankzij de luchtcirculatie is de koelkast overal even koud en hoef je dus niet op te letten welke etenswaren je waar legt. Met een F-energielabel en een geluidsniveau van 42 dB is het alleen niet de zuinigste of stilste keus. Een zeer stille en zuinige vriezer is Liebherr GN 5275-21. Het heeft een C-label en een geluidsniveau van 37 dB. Wel is deze vriezer een stuk groter en duurder dan de Liebherr GN 1066-21.

 

No Frost vriezer

Klik hier voor alle No Frost vriezers >>>

Low Frost vriezers

Low Frost vriezer kopen? Dan is de Liebherr GP 1486-21 het bekijken waard. Het is een vriezer met een D-label en is met een geluidsniveau van 38 dB vrij stil. Ook heeft deze Low Frost vriezer als voordeel dat je het in de schuur of garage kunt zetten en dat het een omgevingstemperatuur van maximaal –15 graden kan verdragen.

Dit is een tafelmodel met een inhoud van 103 liter. Voel je meer voor een vrieskist met Low Frost functie? Bekijk dan de zuinige AEG AHB531D1LW vriezer.

 

Low Frost vriezer

Klik hier voor alle Low Frost vriezers >>>

Voor- en nadelen van No Frost

Voordelen

Wat betekent No Frost? Het grootste voordeel van een No Frost koelkast of vriezer? Nooit meer ontdooien! Dat vervelende klusje waar je zoveel tijd voor uit moet trekken, behoort tot het verleden. Dit voordeel alleen al is voor velen voldoende reden om een No Frost apparaat aan te schaffen.

Nog een groot voordeel van de No Frost koelkast en vriezer is dat ze je producten vrij van ijskristallen houden. Hierdoor blijven je boodschappen langer vers en smaakvol.

Tot slot zijn No Frost koelkasten en No Frost vriezers gewoon veel gebruiksvriendelijker dan koelkasten en vriezers zonder No Frost functie. Je hebt geen last meer van vastgevroren lades, producten die vastgevroren zijn aan het vriesvak of etiketten die door de ijskristallen onleesbaar zijn.

Nadelen

Voor de meesten wegen de voordelen ruim op tegen de nadelen, maar er zijn wel degelijk wat zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een No Frost apparaat kopen overweegt. Ten eerste zijn No Frost koelkasten en vriezers wat duurder in de aanschaf. Het kan je zo 100 euro extra kosten of zelfs meer.

Ten tweede zijn No Frost koelkasten en vriezers vaak wat minder zuinig en bovendien wat luider. Toch zijn er ook best zuinige en stille No Frost apparaten te koop. Zolang je een ruim budget hebt, is alles mogelijk.

Meer weten over koelkasten? Klik dan hier >>>

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>