No Frost vriezers? Ben je op zoek naar een nieuwe vriezer? Dan ben je de term No Frost waarschijnlijk al heel wat keren tegengekomen. Wat betekent No Frost nu eigenlijk precies en wat zijn de voordelen van deze functie? Wij leggen het je uit!

Wat is een No Frost vriezer?

Bij een No Frost vriezer ontstaat geen ijsvorming in het vriesgedeelte. Dit betekent dus dat je nooit meer je vriezer hoeft te ontdooien! Hoe werkt de No Frost functie precies?

In dit type vriezer is een continue luchtcirculatie. Ook al het vocht wordt hierdoor opgezogen. Dit vocht bevriest wel, maar dit gebeurt buiten het vriesgedeelte. Hier wordt het vocht bewaard totdat de vrieskast het ijs ontdooit. Het vocht wordt vervolgens naar een bakje geleid dat zich op de motor van de vriezer bevindt. Hier verdampt het vervolgens.

Naast No Frost vriezers bestaan er ook Low Frost vriezers. In deze vriezers ontstaat wel ijsvorming, maar dit gaat niet zo snel. Je hoeft ze enkel twee keer per jaar te ontdooien, terwijl een ‘normale’ vriezer zes keer per jaar ontdooid moet worden.

Klik hier voor keukeninspiratie >>>

 

De voordelen van No Frost

Het allergrootste voordeel? Je hoeft nooit meer je vriezer te ontdooien! Dit klusje kan normaal gesproken uren duren, omdat je moet wachten tot de hele vriezer ontdooid is voor je het kunt schoonmaken. Het is dan ook heel fijn als je het ontdooiproces voortaan mag overslaan wanneer je de vriezer wilt poetsen.

Doordat er geen ijsvorming in het vriesgedeelte optreedt, hoeft de compressor minder hard te werken om de temperatuur in het huishoudelijke apparaat constant te houden. Dit bespaart je een hoop energie en het verhoogt de levensduur van je vriezer.

Nog een voordeel van No Frost is dat er geen ijskristallen op je producten ontstaan in de vriezer. Hierdoor kun je etiketten altijd goed lezen en je producten zullen langer houdbaar blijven.

Je hebt bovendien nooit meer last van producten die vastgevroren zijn achterin de lades of lades die vastgevroren zijn waardoor je ze maar moeilijk kunt openen. Kortom: alles wordt een beetje makkelijker met een No Frost vriezer.

Klik hier voor de kosteloze keukenmagazines >>>

 

De nadelen van No Frost

De No Frost vriezer heeft maar weinig nadelen. Wel zijn deze apparaten relatief iets duurder dan vriezers zonder No Frost functie. Houd rekening met 80 euro extra kosten bij de aankoop.

Daarnaast zijn No Frost vriezers relatief iets luider dan apparaten zonder No Frost. De ingebouwde ventilator maakt een zoemend geluid. Er bestaan tegenwoordig echter ook No Frost modellen met een zeer laag geluidsniveau. Deze zijn dan alleen wel weer iets duurder.

Top 5 No Frost vriezers

 

No Frost of Low Frost

 

Stappenplan vriezer ontdooien

Kies je toch liever voor een vriezer zonder No Frost of voor een Low Frost vriezer? Dan zul je de vriezer zo nu en dan moeten ontdooien. Om je daarbij te helpen, hebben we een stappenplan voor je gemaakt.

  1. Trek de stekker van de vriezer uit het stopcontact.
  2. Haal al je producten uit de vriezer. Leg ze in de koelkast of een koeltas met een koelelement.
  3. Haal alle lades uit de vriezer. Laat alleen de onderste laden staan als opvangbak voor het gesmolten ijs.
  4. Leg een handdoek neer om water op te vangen dat niet in de opvangbak terechtkomt.
  5. Was de lades af en maak ze vervolgens goed droog. Al het vocht dat achterblijft bevriest anders weer in de vriezer.
  6. Neem de deurrubbers van de vriezer mee met een vochtige microvezeldoek.
  7. Is de vriezer helemaal ontdooid? Was dan de onderste lade af.
  8. Maak de vriezer schoon en droog het goed af met een theedoek.
  9. Zet alle lades weer terug in de vriezer en plaats al je diepvriesproducten terug.
  10. Steek de stekker van de vriezer weer in het stopcontact.

 

Bekijk hier de beste vriezers >>>

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>