Nieuwe keuken of keuken renovatie? Veel mensen vragen 0ns of je een oude keuken wel of niet moet renoveren. En het komt echt op het totaalbedrag neer. Veel adviseurs verdienen te veel aan onnodige keukenrenovatie. Hieronder leest je wat tips die je gaan helpen bij het maken van je keuze – wel of niet renoveren van je keuken? En hoe je niet in de valkuil stapt…

Renovatie is maatwerk. Een schatting is wel te maken, vraag meer informatie aan en bekijk hier de voordeligste keukenrenovatie van dit moment.

Bestel keukenbrochures voor inspiratie of bekijk hier de scherpste keukenzaak van Nederland. Van plan een keukenrenovatie te doen? Dan zeker even bij deze goedkoopste keukenzaak kijken. Voor hetzelfde geld wat je wilt gebruiken voor het renoveren van jouw keuken, kun je misschien makkelijk een nieuwe keuken kopen.

Weet je zeker dat de kans groot is dat je jouw keuken gaat renoveren? Win dan eerst informatie in voor je keukenrenovatie. Vraag hier vrijblijvend informatie aan over keukenrenovatie en maak eventueel gebruik van de 10% kortingsactie op keukenrenovatie.

Nieuwe keuken of keuken renovatie

Dit is best  een moeilijke. Je wilt nog lang in je huis blijven wonen. De keuken is nog redelijk, maar je zou hem graag wat willen vernieuwen. Dus ga je informatie inwinnen bij een specialist in keukenrenovatie.

Als je eenmaal bezig bent, krijg je steeds meer de neiging om nog meer te vernieuwen. De kosten van keukenrenovatie lopen maar op.

Juist hier zie je het ook vaak misgaan. Vergeet niet dat een specialist in renoveren vaak ook een enorm commerciële rakker is. Een adviseur die bij je thuis komt, berekent soms teveel onderdelen waarvan het vervangen niet noodzakelijk is. Hij noemt allerlei dingen die eigenlijk niet echt nodig zijn.

Hij zegt dat een nieuwe keuken zo 20.000 euro kost. Ben jij even goedkoop uit – deze keukenrenovatie kost maar 5.500 euro. Maar schijn bedriegt.

En voor dit bedrag heb je bijna een nieuwe keuken. Maar dat weten er niet veel. Daarom betaal je vaak teveel voor een keukenrenovatie.

Nu gaan we eens kijken naar wat voorbeelden:

 

Een keuken renoveren is soms goedkoper

Een renovatie is soms in verhouding goedkoper dan een nieuwe keuken. Dit is alleen het geval als je bijvoorbeeld alleen het werkblad wilt laten vervangen. Of als je er een paar kasten bij wilt. Keukenrenovatie heeft weinig zin bij een grote keuken. Financieel is het aantrekkelijker bij een gemiddelde – of kleine keuken.

Als de keuken namelijk groter is, zijn de kosten van de renovatie in verhouding te duur. Dan is een nieuwe keuken vermoedelijk interessanter. Al is het hierin wel afhankelijk wat  je wilt laten vervangen in jouw keuken.

Een voordeel van keukenrenovatie is dat de keuken snel gerenoveerd is. De keukenkastjes staan er immers al. Meestal moeten alleen de keukenfronten vervangen worden. Vaak kijkt een keukenrenovatie adviseur ook naar wat we nog goed is in je keuken. Waarom bijvoorbeeld apparatuur vervangen als die nog goed werken?

Nieuwe keuken of keuken renovatie

Renoveren omdat de folie loslaat?

Wil je jouw keuken renoveren omdat de folie loslaat? Loslatende folie van de keukenfronten is een veel voorkomend probleem. Helaas is dit probleem niet voordelig op te lossen. Folie die loslaat is gebruikelijk bij veel keukens na lange tijd.

Heb je dit probleem? Dan zou dit alleen opgelost kunnen worden als je de keukenfronten laat vervangen. Om te weten wat dit gaat kosten moet je een afspraak maken met een keuken renovatiebedrijf. Een offerte voor keuken renovatie is namelijk maatwerk.

Vind je keukenfrontjes vervangen te duur? Dan kun je nog overwegen je keuken te wrappen.

Wil je met het keuken renoveren bijvoorbeeld alleen een werkblad vervangen? En bijvoorbeeld die lelijke opbouw spoelbak vervangen door een vlakbouw spoelbak? Dan is keuken renovatie voor jou de juiste oplossing. Juist hier kijken we dan heel erg naar wat we nog hebben en wat nog goed is in de keuken.

Ben je van plan jouw woning te verkopen en wil je jouw keuken een verkoop boost geven? Zeker dan is een nieuwe keuken of een keuken renoveren erg waardevol. Veel mensen die een huis kopen kijk naar de grootte, de keukenruimte en hoe strak de keuken er nog bijstaat.

Verandering in het keukenontwerp is vaak niet mogelijk bij keukenrenovatie. Wel kun je bijvoorbeeld van een 4 pits kookplaat naar een 5 pits kookplaat met wok kan gaan. De uitsparing van de kookplaat blijft hetzelfde. Een bredere luxe kookplaat is zo gedaan.

Wat kost een keuken renovatie?

Wat kost het om een keuken te renoveren? Update juli 2023: prijzen van renovatie zijn flink gestegen. Een gemiddelde prijs om een keuken te renoveren kost tussen de 3.500 euro en 8.000 euro. Dit is een grote marche. maar natuurlijk ook afhankelijk van wat er gerenoveerd moet worden in de keuken. Een gemiddelde keuken renovatie kost echt wel 4.300 euro.

Als je van plan bent de keuken te renoveren, maak dan gebruik van deze tijdelijke aktie om kosten te besparen.

Wel of geen keuken renoveren?

Wel of geen keuken renoveren? Hieronder hebben wij een lijst gemaakt met voordelen en nadelen van keukens renoveren. Wil je tips of je wel of niet je keuken zou moeten renoveren? E-mail ons, wij denken graag even met je mee.

Voordelen

–  Inmeten is in grote lijnen al gebeurd – de keuken staat immers al.
–  Je hoeft hem niet te missen.
–  Goedkoper een nieuwe ogende keuken
–  Leidingen hoeven niet verlegd te worden.
–  Keukenrenovatie is in verhouding vaak snel klaar.
– keukenrenovatie is meestal voordeliger

Nadelen

–  Kan flink prijzig worden.
–  Keukenfronten vervangen is maatwerk – er is kans op fouten.
–  Een oude keuken met nieuwe keukenfronten blijft een oude keuken.
– Je bent soms duurder uit dan een nieuwe keuken (in verhouding).

Keuken renovatie

Ons oordeel over je keuken renoveren:

Zou je jouw keuken willen renoveren of een nieuwe keuken willen? Een bezoek bij je thuis om je vrijblijvend te laten adviseren moet in onze ogen de doorslaggevende factor geven. Heb je eenmaal een vrijblijvende offerte, kun je later ook een offerte maken voor een nieuwe keuken.

Nu kun je eens rustig nadenken wat beter is: een nieuwe keuken of keukenrenovatie. Als het niet te duur is, is keukenrenovatie een mooi alternatief voor een toch al dure nieuwe keuken.

Informeer gelijk naar de garantie. Advies nodig? Mail ons gerust.

Welke keukenontwerpen passen er in je ruimte en wat kost dat? Bekijk hier een overzicht van de voordeligste keukenwinkels van dit moment of maak zelf gratis en makkelijk een keukenontwerp in 3D> 

Verder interessant voor jou: 

Wat kost een nieuwe keuken >

of

Klik hier – en stel je eigen keukenpakket gratis samen >

 

 

 • Peter H. schreef:

  In 2003 hebben wij een keuken laten plaatsen in Almere- haven.
  Nu na 12 jaar is de keuken aan vervanging toe,,is het mogelijk om Alleen de keuken kastjes tevervangen? 

  • IZAA schreef:

   Beste Peter,

   Het is mogelijk om alleen de keuken kasten te vervangen.

   Gezien de leeftijd van de keuken is het wel verstandig een analyse te maken. Hierin neemt u de kosten van vervanging en een nieuwe keuken mee.

   Team IZAA

 • Zijn jullie ook in te huren voor de aanleg van een (semi) professionele keuken in een ruimte waar voorheen geen keuken was? Te bouwen in een gemeentelijk monument in Haarlem

 • IZAA

  >