Een nieuwe keuken of keuken renovatie? Vaak word ons de vraag gesteld of je een oude keuken wel of niet kan renoveren en of men dat moet doen. Hieronder leest je wat tips die jou kunnen helpen bij het maken van je keuze: wel of niet renoveren van je keuken?

Renovatie is maatwerk. Een schatting is wel te maken, vraag meer informatie aan en bekijk hier de voordeligste keukenrenovatie van dit moment.

Twijfel je over keukenrenovatie? Je kunt ons altijd e-mailen. E-mail ons hier. Wij denken graag even met je mee.

Bestel keukenbrochures voor inspiratie of bekijk hier de scherpste keukenzaak van Nederland. Van plan een keukenrenovatie te doen? Dan zeker even bij deze goedkoopste keukenzaak kijken. Voor hetzelfde geld wat je wilt gebruiken voor het renoveren van jouw keuken, kun je misschien makkelijk een nieuwe keuken kopen.

Weet je zeker dat de kans groot is dat je jouw keuken gaat renoveren? Win dan eerst informatie in voor je keukenrenovatie. Vraag hier vrijblijvend informatie aan over keukenrenovatie en maak eventueel gebruik van de 10% kortingsactie op keukenrenovatie.

 

Een keuken renoveren is soms goedkoper

Een renovering is soms in verhouding goedkoper dan een nieuwe keuken. Ons advies is dat een keuken renoveren ten opzichte van een nieuwe keuken alleen voordelen heeft als je bijvoorbeeld alleen het werkblad wilt gaan vervangen of een kast erbij wilt. Renoveren heeft weinig zin bij een grote keuken, wel bij een gemiddelde of kleine keuken.

Als de keuken namelijk groter is, zijn de kosten van de renovatie van je keuken in verhouding te veel, en is een nieuwe keuken vermoedelijk interessanter. Al is het hierin wel afhankelijk wat  je wilt laten vervangen in jouw keuken.

Een voordeel van renoveren is dat de keuken op zich vrij snel gerenoveerd is. De basismaten in de vorm van de keuken rompen staan immers al. Meestal moeten alleen de keukenfronten vervangen worden. Vaak word er ook nog gekeken naar wat we nog goed is in je keuken. Waarom bijvoorbeeld apparatuur vervangen als die nog goed werken?

Renoveren omdat de folie loslaat?

Wil je jouw keuken renoveren omdat de folie loslaat? Slecht nieuws: loslatende folie van de keukenfronten is een probleem. Een probleem dat niet mooi en voordelig op te lossen is. Folie die loslaat is een veelvoorkomend probleem bij veel keukens na bepaalde tijd. Heb je dit probleem zou het alleen opgelost kunnen worden als je de keukenfronten laat vervangen. Om te beantwoorden wat dit gaat kosten is er maar 1 ding mogelijk; Een afspraak maken met een keuken renovatiebedrijf. Een offerte voor keuken renovatie is namelijk maatwerk.

Wil je met het keuken renoveren bijvoorbeeld alleen een werkblad vervangen en dan gelijk die opbouw spoelbak vervangen door een vlakbouw spoelbak, dan is je keuken renoveren voor jou de juiste oplossing. Juist hier kijken we dan heel erg naar wat we nog hebben en wat nog goed is in de keuken.

Ben je van plan jouw woning te verkopen en wil je jouw woning een boost geven, ook dan kan een nieuwe keuken of een keuken renoveren erg waardevol zijn. Veel mensen die een huis kopen naar de grootte van de keuken of de keukenruimte en ze kijken hoe de keuken eruit ziet en welke merken er in de keuken zitten.

Verandering in het ontwerp is vaak niet mogelijk bij keukenrenovatie. Wel kun je bijvoorbeeld van een 4 pits kookplaat naar een 5 pits kookplaat met wok kan gaan. De uitsparingen van de kookplaat is meestal dezelfde, dus je kunt toch een bredere kookplaat krijgen in jouw bestaande keuken. Zo zijn er allerlei dingen die mogelijk zijn.

Wat kost een keuken renovatie?

Wat kost het om een keuken te renoveren? Daar kunnen wij wel een schatting in maken.  Een gemiddelde prijs om een keuken te renoveren kost tussen de € 1.000,- en € 5.000,-. Dit is een grote marche, maar natuurlijk ook afhankelijk van wat er gerenoveerd moet worden in de keuken. Een gemiddelde keuken renoveren kost  € 2.500 . Om het zeker te weten moet er een afspraak gemaakt worden bij een keukenrenovatiebedrijf.

Als je van plan bent de keuken te renoveren, maak dan gebruik van deze tijdelijke aktie om kosten te besparen.

Wel of geen keuken renoveren?

Wel of geen keuken renoveren? Hieronder hebben wij een lijst gemaakt met voordelen en nadelen van keukens renoveren, die jou kunnen helpen bij je keuze. Wil je tips of je wel of niet je keuken zou moeten renoveren? E-mail ons, wij denken graag even met je mee.

Voordelen

–  Inmeten is in grote lijnen al gebeurd: de keuken staat immers al.
–  De keuken staat er al, je hoeft hem niet te missen.
–  Een jaren 80 keuken makkelijk pimpen naar een  keuken van nu voor weinig.
–  Leidingen liggen al en hoeven niet meer verlegd te worden.
–  De keukenrenovatie is in verhouding vaak snel klaar.

Nadelen

–  Kan vaak prijzig worden, afspraak maken is dus noodzakelijk.
–  Keukenfronten vervangen is maatwerk, zeker bij oude keukens.
–  Een oude keuken met nieuwe keukenfronten blijft een oude keuken.
– Je bent vaak niet goedkoper uit dan een nieuwe keuken, vooral bij grote keukens niet.

Ons oordeel over je keuken renoveren:

Zou je jouw keuken willen renoveren of een nieuwe keuken willen? Een bezoek bij je thuis laten brengen om jou vrijblijvend te laten adviseren over de prijs en de mogelijkheden van de keukenrenovatie zou in onze ogen de doorslaggevende factor zijn of keukenrenovatie beter is dan een nieuwe keuken. Als het niet te duur is, is keukenrenovatie een mooi alternatief voor een toch al dure nieuwe keuken.

Dit weet je echter pas als je informatie aangevraagd hebt. Informeer dan gelijk naar de garantie. Dus samenvattend, je keuken renoveren? Vraag eerst informatie en een offerte aan voor de renovatie, vergelijk deze dan met de kosten van een nieuwe keuken en kom er zo achter wat voor jou voordeliger is. Advies nodig? Mail ons gerust.

Welke keukenontwerpen passen er in je ruimte en wat kost dat? Bestel hier meerdere keukenbrochures, bekijk hier een overzicht van de voordeligste keukenwinkels van dit moment of maak zelf gratis en makkelijk een keukenontwerp

Verder interessant voor jou: 

Wat kost een nieuwe keuken >

 

 • Peter H. schreef:

  In 2003 hebben wij een keuken laten plaatsen in Almere- haven.
  Nu na 12 jaar is de keuken aan vervanging toe,,is het mogelijk om Alleen de keuken kastjes tevervangen? 

  • IZAA schreef:

   Beste Peter,

   Het is mogelijk om alleen de keuken kasten te vervangen.

   Gezien de leeftijd van de keuken is het wel verstandig een analyse te maken. Hierin neemt u de kosten van vervanging en een nieuwe keuken mee.

   Team IZAA

 • Zijn jullie ook in te huren voor de aanleg van een (semi) professionele keuken in een ruimte waar voorheen geen keuken was? Te bouwen in een gemeentelijk monument in Haarlem

 • >
  IZAA