Mini vriezers? Van plan een mini vriezer te kopen? Deze kleine apparaten bieden grote voordelen en zijn dan ook in veel huishoudens onmisbaar. Voor je een model in huis haalt, is het fijn te weten waar je het beste op let bij het kopen van een goede mini vriezer. Wij vertellen je daarom graag meer!

Wat is een mini vriezer?

Een mini vriezer werkt hetzelfde als een normale en ze zien er ook ongeveer hetzelfde uit. Het enige verschil is de grootte. Ze zijn namelijk klein van formaat. Zeer kleine modellen zijn circa 40 bij 40 cm. Er zijn ook apparaten te koop van 50 bij 50 cm of circa 50 bij 60 cm. Deze zijn net wat kleiner dan een tafelmodel vriezer.

Waarom kiezen voor een mini vriezer?

Er zijn veel redenen te bedenken voor het aanschaffen van een goede mini vriezer. Misschien heb je een combi-koelkast in huis en biedt deze je niet voldoende vriesruimte.

Een mini diepvries in de keuken, bijkeuken of garage zorgt ervoor dat je net even wat meer diepvriesproducten kwijt kunt. Ook is de mini vrieskast handig om mee te nemen wanneer je gaat kamperen.

Daarnaast zijn mini vriezers ideaal voor studentenkamers. Ze bieden ruimte voor diepvriesproducten voor één persoon en nemen weinig ruimte in.

Beste mini vriezers

Ben je op zoek naar de beste mini vriezer? De Liebherr GX 823-21 is een uitstekende keus!

Het is 63 cm hoog en heeft een inhoud van 68 liter. Het biedt dan ook best veel ruimte voor een klein koelapparaat. Het beschikt over Low Frost en kan tegen een minimum omgevingstemperatuur van wel -15 graden!

Hierdoor kun je het in de garage of schuur zetten. Met een 39 dB geluidsniveau is deze beste mini vriezer echter ook welkom in de keuken.

Op zoek naar een andere goede mini diepvries? Onderstaande modellen behoren tot de beste mini vriezers van 2021.

  1.  Zanussi ZFX31401WA
  2.  Exquisit GB05-4.1A+
  3.  Severin GB 8882
  4.  Tomado TFM4401W
  5.  Primo PR106DV

 

mini vriezers

 

Advies

Koop je een mini vriezer omdat je weinig ruimte ter beschikking hebt? Dan is het extra belangrijk om op de maat te letten. Hou er bovendien rekening mee dat een vriezer – groot of klein – altijd ruimte nodig heeft om te koelen. Zet hem dus niet in de kast of direct tegen de muur aan.

Wil je je mini vriezer makkelijk mee kunnen nemen? Dan telt het gewicht ook mee. Ze hebben vaak een gewicht van circa 15 kg. De wat grotere mini vriezer of het tafelmodel vrieskast weegt 30 kg of meer. Bovendien neemt een groot apparaat meer ruimte in in je auto.

Hoe ontdooi je deze kleine apparaten?

Of je nu een mini vriezer aanschaft met of zonder Low Frost functie, je zult het apparaat zo nu en dan moeten ontdooien. Hiervoor schakel je eerst je apparaat uit. Plaats vervolgens je diepvriesproducten in een koelbox of een andere vriezer. Nu is het tijd om de mini diepvries te laten ontdooien.

Plaats hiervoor de lekbak onder de uitloop. Als al het ijs gesmolten is, maak je de compacte diepvrieskast schoon met een vochtige doek en wat soda. Droog het apparaat goed af, anders bevriest het water direct weer. Na het schoonmaken zet je de mini vriezer aan en plaats je de diepvriesproducten terug.

Goedkope mini vriezers? Hier let je op

De meeste mini vriezers zijn vrij goedkoop. Dat is fijn als je een klein budget hebt, maar hou er wel rekening mee dat je vaak niet te veel luxe eigenschappen mag verwachten. De goedkoopste hebben in de regel geen Low Frost functie.

Dit betekent dat ze zes keer per jaar ontdooid moeten worden. Vaak hebben goedkope minivriezers een mechanische temperatuurregeling. Dit biedt iets minder ideale bewaaromstandigheden dan elektronische temperatuurregeling.

Wil je de mini vriezer in de schuur plaatsen?

Is je schuur geïsoleerd en wordt het er nooit kouder dan 10 graden? Dan is het mogelijk je koelapparatuur met een SN-ST, een SN-T of een SN-klimaatklasse te plaatsen. Er zijn mini vriezers die volgens de fabrikant een temperatuur van nul graden of zelfs -15 graden aankunnen.

Hier is nog geen klimaatklasse voor, maar als je kleine koelapparaat tegen deze temperaturen kan, wordt dit in de eigenschappen vermeld.

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd in koelapparatuur voor in huis? We hebben een lijst gemaakt met de beste koelapparaten op een rij.

KLik hier voor een overzicht van de beste vriezers >>>

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>