Mini koelkasten? Heb je een koelkast nodig voor op kantoor, aan je eigen minibar of in je camper? De mini koelkast biedt de oplossing. Dit kleine apparaat voelt zich overal thuis. Benieuwd welke voordelen het te bieden heeft? Wij vertellen je meer over deze compacte koelkast!

Wat is een mini koelkast?

De mini koelkast, ook wel tafelmodel of de barkoelkast genoemd, is een apparaat dat zich prima in de kleine keukentjes thuis voelt. Dit maakt ze ideaal voor studentenkamers, kantoren en campers of caravans.

Ze hebben vaak een hoogte die tussen de 50 en 65 centimeter in ligt. Doordat mini koelkasten kleine afmetingen hebben, bieden ze ook weinig netto inhoud. Meestal gaat het om 40 tot 65 liter.

Waarom kiezen voor een mini koelkast?

Mini koelkasten bieden een uitkomst voor huishoudens met zeer kleine keukens. Doordat ze een kleine inhoud hebben, zijn ze ideaal voor kleine huishoudens die bestaan uit één of twee personen.

Een grotere koelkast zou vaak half leeg staan en dat is zonde van de energie die gebruikt wordt om de inhoud te koelen.

Wat is de beste mini koelkast en waar moet je op letten bij een mini koelkast kopen? Wij vertellen je meer!

Beste mini koelkast

Liebherr TX 1021-22

Liebherr TX mini koelkast

De Liebherr TX 1021-22 schaart zich onder de beste mini koelkasten. Één reden hiervoor is het lage geluidsniveau van 37 dB. Hierdoor heb je geen last van het apparaat, ook niet als je er een kleine ruimte, zoals een caravan, mee deelt.

Bewaar ijsklontjes in het minivriesvakje, zodat je geniet van ijskoude drankjes op kantoor of op de camping. Deze mini koelkast biedt jou een middenklasse koelkwaliteit en beschikt over een afgedekte condensor.

Advies over koelkasten

Zie jij de voordelen van mini koelkasten ook wel zitten? Dan is het tijd een apparaat aan te schaffen dat bij jou past. Overweeg of het een vrijstaande of ingebouwde koelkast moet zijn.

De vrijstaande mini koelkast is gemakkelijk te installeren. Je steekt de stekker in het stopcontact en het apparaat is klaar om te koelen. Hierdoor neem je het ook gemakkelijk met je mee op vakantie.

Met een inbouw koelkast kan dit niet, maar dit apparaat biedt je wel een strakkere look in de keuken.

Waar kun je een mini koelkast voor gebruiken?

De mini koelkast biedt in veel omstandigheden en situaties een uitkomst. Niet alleen op kantoor of een studentenwoning is het een geweldige aanwinst.

Het is ook een goede aanvulling op je bestaande koelruimte. Stel, je hebt een inbouwkoelkast in huis, maar je komt eigenlijk wat koelruimte tekort. Een mini koelkast kopen biedt dan de oplossing. Vooral als je enkel in de zomerperiode koelruimte tekortkomt, is een tweede kleine koelkast ideaal.

Je zet het enkel in de zomer aan en in de andere drie seizoenen bespaar je op energiekosten.

Waar let je op bij het kopen van een geschikte kleine koelkast?

Aan keuzes ontbreekt het je niet wanneer je op zoek bent naar een nieuwe mini koelkast, maar waar let je op? We benoemden net al even de plus- en minpunten van vrijstaande en ingebouwde apparaten. Er zijn daarnaast nog een aantal zaken die je overwegen wilt wanneer je er een kopen gaat.

Mini koelkasten

Mini koelkasten

De functie van het apparaat

Er zijn verschillende mini koelkasten te koop. De iets grotere modellen bieden vaak ruimte voor een kleine hoeveelheid boodschappen die gekoeld moet worden en kliekjes. Sommige apparaten zijn echter specifiek ontworpen om enkel drankjes koel te houden.

Hier passen misschien twee grote flessen frisdrank in of wat blikjes bier. Daarnaast is er de zogenaamde skincare of make up koelkast, zoals de LifeGoods mini koelkast. Deze zijn ontworpen om make-upproducten te koelen en zijn een echte beauty musthave!

Het formaat en de netto inhoud van mini koelkasten

Als je een kleine keuken hebt, wil je waarschijnlijk een zo klein mogelijke koelkast. Overweeg niet enkel het formaat, maar ook de netto inhoud. Bedenk wat je normaal gesproken in de koeling bewaart.

Een pakje aardbeien of cherry tomaatjes past in iedere koelkast, maar als jij van watermeloenen houdt, is het allerkleinste formaat koelkast wellicht niet toereikend genoeg.

Het uiterlijk

Kies je voor een vrijstaande mini koelkast? Dan is het uiterlijk ook een belangrijke overweging. Ze zijn met glazen deuren te koop. Het voordeel hiervan is dat je eerst kunt bedenken wat je uit de koelkast wilt halen voor je de deur openmaakt en de kou laat ontsnappen. Vaak zijn deze apparaten voornamelijk geschikt voor het koelen van drankjes.

Ze zijn dan ook een goede keuze voor bijvoorbeeld je eigen mini bar. De retro mini koelkast heeft vaak afgeronde hoeken en komt in leuke kleurtjes. In een retro keuken mag dit apparaat niet ontbreken!

Wil je echt iets unieks? Bekijk de Klarstein Cool Kid koelkast met VividArt op de koelkastdeur. Zoek je een minder opvallend apparaat? De meeste mini koelkasten zijn qua uiterlijk een miniatuurversie van de grote en hebben een simpel wit, zwart of RVS uiterlijk.

Het energielabel

Mini koelkasten zijn relatief niet zuinig. Veel hebben dan ook een F- of G-label. Een betere keuze is een minikoelkast met energielabel E of zelfs D. Zo bespaar je een hoop op energiekosten!

Om te bepalen tot welke energieklasse je koelkast behoort kijk je naar verschillende onderdelen. Er wordt namelijk rekening gehouden met het type apparaat dat je hebt, maar ook met de kamertemperatuur, werking en de grootte van de compartimenten in de koelkast. Wil je meer weten over de energielabels? Kijk dan hier!

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>