Matte keuken of hoogglans? Het tijdloze hoogglans heeft de afgelopen jaren een groot deel uitgemaakt in het moderne interieur van de keukens van vele Nederlanders. Het hoogglans maakt de keuken aantrekkelijk en geeft een strakke look.

De laatste tijd wordt de hoogglans keuken nog steeds het meest gekozen in de afwerking, maar dat duurt waarschijnlijk niet meer lang. De matte keuken is coming back en doet opnieuw zijn intrede in de mooie keukenwereld! Vooral de matte zwarte keukens en de witte keukens.

Klik hier – Inspiratie voor matte keukens >>>

Bent u al een tijdje aan het nadenken over een nieuwe keuken, maar u weet nog niet wat u wilt? Het liefst modern en tijdloos? Zet dan zeker de matte keuken op uw verlanglijstje! Waarom? Lees snel verder.

Matte keuken wit

Verschillen kleuren en materialen

De matte keuken geeft u zeer veel voordelen. De matte keuken heeft talloze mogelijkheden als u praat over kleuren en materialen. Meestal wordt er bij een matte keuken aan natuurlijke kleuren gedacht en/of gekozen.

Dit geeft de keuken namelijk een warme uitstraling. Wilt u liever voor iets stoerders gaan? Dan raden wij u een matzwarte keuken aan! U kunt uw matte keuken in alle stylen nemen die u wilt. Wilt u een rustige matte keuken, ga dan voor een effen kleur.

Wilt u een iets opvallendere keuken, maak dan gebruik van verschillende kleuren, materialen en texturen. Wilt u graag hout of beton in uw keuken, dan kan u dit goed combineren met een matte finish op uw keukenkastjes.

Mat is evenals hoogglans toepasbaar binnen veel verschillende keukenstijlen. U kunt het vooral terugzien in retro vintage keukens, landelijke keukens maar ook in moderne keukens.

Matte zwarte keuken

Verlichting bij matte keukens

Wat misschien nog wel het grootste voordeel aan een matte keuken is in tegenstelling tot en hoogglans keuken, is dat u minder snel vlekken ziet op uw matte keuken. Ook heeft u geen last van weerkaatsing van het licht.

Maar u heeft wel een goede en juist verlichting nodig in een matte keuken, anders kan uw keuken heel saai ogen. Om vooral een mooi en chic effect aan uw matte keuken te geven kunt u licht onder de keukenkastjes plaatsen. Ook kunt u gebruik maken van spotjes in bepaalde delen van de keuken, zodat deze delen letterlijk uitlichten.


Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen?  Klik hier voor Aanbod keukenMagazines >>>

40.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

IZAA

>