Marktplaats keuken kopen? Er zijn veel verschillende plekken waar je een keuken kunt kopen en verkopen. Heb je daarbij wel eens gedacht aan Marktplaats?

Ook daar kun je terecht voor een scherp geprijsde nieuwe  – of tweedehands keuken. Bij het verkopen van een keuken is dit ook een handige optie.

 

Marktplaats keuken kopen

Op zoek naar een tweedehands keuken. Dat doe je meestal online – of bij een keukenzaak. Dit kan dus ook op Marktplaats. Je navigeert naar hun website en vult je zoekopdracht in. Vervolgens krijg je wel meer dan 4.000 resultaten!

Ik kan me voorstellen dat je niet zo goed weet wat je hier mee aan moet. Zoveel om door te spitten. Neem daarom eens een kijkje bij alle filters – links in je beeldscherm.

Net als in een keukenzaak, geef je hier ook je wensen aan. Je wilt bijvoorbeeld een complete, gebruikte hoekkeuken met een graniet keukenblad.

Alles wat je wilt, geef je hier aan, zodat de resultaten relevant blijven.

Marktplaats heeft veel particuliere aanbieders. Naast particulier, zie je ook zakelijke aanbieders voorbij komen op de site. Dat zijn de gewone keukenwinkels die nieuwe keukens aanbieden op Marktplaats. Soms met speciale kortingen die je alleen op de veilingsite vindt.

Welke voordelen vind ik bij een Marktplaats keuken?

Als koper op Marktplaats geniet je van een aantal voordelen. We zien vaak dat mensen met een laag budget navigeren naar dit platform. Voor letterlijk elk budget is hier namelijk een keuken te vinden. Zo bieden veel mensen hun oude keuken zelfs gratis aan! Ja echt. Nee daar zit geen addertje onder het gras.

Veel mensen kopen een nieuwe keuken en willen af van de oude keuken. Omdat het  een dag kost om de keuken zelf naar het grofvuil te brengen, bieden veel huishoudens hun keuken hier aan. Voor koper – en verkoper een voordeel dus.

Tweedehands keukens zijn ook ideaal als je bijvoorbeeld een tijdelijke keuken nodig hebt. Woon je tijdelijk in een ander huis, of heb je om een andere reden snel een keuken nodig? Dan wil je niet de volle hoofdprijs betalen voor een keuken.

Bekijk hier meer over goedkope keukens.

Let wel op, in de meeste gevallen moet je zelf de gekochte keuken ophalen en demonteren. Dit wordt gedaan om misverstanden te voorkomen. Koper én verkoper zijn aanwezig om er zeker van te zijn dat er geen onenigheden kunnen ontstaan. Bij eventuele beschadigingen kun je de koop nog afblazen.

Een laatste tip is, maak foto’s! Zelf een keuken plaatsen is niet gemakkelijk als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Als je de keuken bij de verkoper uit elkaar haalt, weet je hoe deze in elkaar zat. Eenmaal thuis aangekomen ben je dit waarschijnlijk alweer vergeten. Nu kun je op de foto’s zien hoe de kastjes in elkaar hoorden.

Marktplaats keuken verkopen

Wat is de beste manier om je gebruikte keuken te verkopen op Marktplaats? Hoe haal je het meeste uit je advertentie? Ten eerste is het erg belangrijk om goede foto’s te hebben. Dit is het allereerste waar kopers naar kijken. Ziet je keuken er vies of kapot uit op de foto?

Dan schrikken kopers af en klikken ze snel verder. Details zijn ook belangrijk. De koper moet goed zien wat hij of zij koopt. Het blad, de kastjes en greepjes. Alles moet te zien zijn. Het is niet erg als je misschien wel 20 foto’s plaatst. Dit geeft de koper alleen maar meer zekerheid.

Afmetingen zijn erg belangrijk, want als de keuken niet past, slaan ze je keuken over. Het zou jammer zijn als de koper bij je aankomt om zelf te meten en de keuken blijkt te groot.

Laat als verkoper van een keuken op Marktplaats altijd de koper zelf de keuken demonteren. Dan zorgen eventuele beschadigingen tijdens het demonteren niet voor onenigheid. Dit is dan zaak van de koper. Ook hoef je het dan niet zelf te doen.

Het is wel netjes als je zelf meehelpt met demonteren. Dat kan natuurlijk ook. Zo kun je een beetje meekijken.

Maar kijk eens naar wat het scheelt…

Normaal gesproken moet je zelf de keuken demonteren, inladen op een aanhanger – en dan nog helemaal naar de stort brengen. En er dan ook nog eens voor betalen.

Het is en blijft Marktplaats. Dus er zitten ook een heleboel risico’s aan het kopen én verkopen van een keuken op dit platform. Lees hier onderstaand meer over…

Marktplaats keuken prijzen van 2e hands keukens vergelijken

Ok…Je zoekt een 2e hands keuken. Er is een wezenlijk verschil tussen normale keukens en 2e hands keukens. Nieuwe keukens worden door een keukenwinkel geprijsd – en 2e hands keukens door de leek. De man die niets van keukens weet.

Daarom hebben wij een dagje op Markplaats keukens vergeleken.

Je leert direct wat een goede koop is en wat niet!

Vergelijk 2e hands keukens en leer een goede keuken te herkennen >>>

Ook krijg je hier een indicatie van prijzen die je kunt vragen voor je 2e hands keuken.

 

keuken marktplaats kopen

Risico’s voor koper en verkoper

Als verkoper

Een Marktplaats keuken kopen is zonder bindende voorwaarden. Dit is een groot risico dat je neemt als koper én verkoper. Wij raden je dan ook altijd aan bij koop om zelf aanwezig te zijn bij het demonteren. Op deze manier zie je altijd of er beschadigingen zijn of andere dingen die de koop kunnen beïnvloeden.

Daarbij is het goed mogelijk dat de koper toch terugdeinst. Een keuken kan er in het echt heel anders uitzien dan in de advertentie. Mensen komen met een bepaald beeld kijken.

Juist omdat op Marktplaats niks bindend is, staat de koper in zijn recht om direct zonder keuken te vertrekken.

Dat zou vervelend zijn voor een verkoper. Je mist een eventueel geldbedrag waar je op gerekend hebt – en je zit nog met de keuken waar je van af wil.

Oplichting verwacht je niet snel bij keukens. Niets word opgestuurd. Je kunt kijken, meenemen en betalen.

Als koper

Het is goed mogelijk dat je uit nood vliegensvlug een tweedehands keuken aanschaft via Marktplaats. Je rekent er dan ook op dat de koop doorgaat. Net zoals dit voor de verkoper een risico is, is dat ook een risico voor jou.

Want niks is bindend! Kijk altijd zorgvuldig naar de advertentie en weet zeker dat alles goed zit. Weet de afmetingen en eventuele beschadigingen zodat je niet bij het afhalen teleurgesteld wordt.

Goedkoopste Marktplaats keukens

Wat is de goedkoopste keukenwinkel met de beste kwaliteit? Wie verkoopt op Marktplaats de meeste keukens? Er worden niet alleen tweedehands keukens verkocht op Marktplaats.

Keukenzaken adverteren ook met nieuwe keukens op de website. Maar wie is nou de goedkoopste en de beste? In het web van Marktplaats is dit soms lastig te vinden. Wij hebben het voor je uitgezocht!

Klik hier voor de goedkoopste keukenwinkel >>>

De prijs van een keuken

Voor elk budget een keuken op marktplaats. Voor de echte koopjeszoekers zijn er gratis af te halen keukens. Wil je geen gratis keuken, maar betaal je liever een net bedrag voor misschien wel meer kwaliteit? Dan vind je ook tweedehands keukens voor een scherpe prijs >>>.

Veel keukenzaken adverteren ook op de site. Kijk dus goed uit want er staan ook nieuwe keukens tussen.

De zaken bieden ook showroom keukens. Zo kun je voor een mooi prijsje een ‘nieuwe keuken’ aanschaffen.

 

 


Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier je gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.


Previous Post:

Next Post:

IZAA

>