Marktplaats keuken kopen? Er zijn veel verschillende plekken waar je een keuken kunt kopen en verkopen. Heb je daarbij wel eens gedacht aan Marktplaats?

Ook daar kun je terecht voor een scherp geprijsde nieuwe of tweedehands keuken. Bij het verkopen van een keuken is dit ook een handige optie.

 

Marktplaats keuken kopen

Op zoek gaan naar een tweedehands keuken doe je meestal online of bij een keukenzaak. Dit kan dus ook op Marktplaats. Je navigeert naar hun website en vult je zoekopdracht in. Vervolgens krijg je wel meer dan 4.000 resultaten!

Ik kan me voorstellen dat je niet zo goed weet wat je hier mee aan moet. Het zijn veel resultaten om door te spitten. Neem daarom eens een kijkje bij alle filters links in je beeldscherm. Net als in een keukenzaak kun je hier ook je wensen aangeven. Je wilt bijvoorbeeld een complete, gebruikte hoekkeuken met een graniet keukenblad.

Alles wat je wilt kun je hier aangeven zodat je de resultaten te zien krijgt die relevant zijn voor u.

Marktplaats heeft veel particuliere aanbieders, maar ook de zakelijke aanbieders zie je voorbij komen op de site. Veel keukenzaken bieden op de site hun keukens aan. Soms met speciale kortingen die je alleen op de veilingsite vindt.

Welke voordelen vind ik bij een Marktplaats keuken?

Als koper op Marktplaats geniet je van een aantal voordelen. We zien vaak dat mensen met een laag budget navigeren naar dit platform. Voor letterlijk elk budget is hier namelijk een keuken te vinden. Zo bieden veel mensen hun oude keuken zelfs gratis aan! Ja echt. Nee daar zit geen addertje onder het gras.

Veel mensen kopen een nieuwe keuken en willen af van hun oude. Omdat het meer tijd en geld kost om de keuken zelf op te ruimen bieden veel mensen hun keuken hier aan. Voor de koper en verkoper een voordeel dus.

De tweedehands keukens die aangeboden worden zijn ook ideaal als je bijvoorbeeld een tijdelijke keuken nodig heeft. Woon je tijdelijk in een ander huis of heb je om een andere reden uit nood een keuken nodig? Dan wil je niet de volle hoofdprijs betalen voor een keuken. Bekijk hier meer goedkope keukens.

Let wel op, in de meeste gevallen moet je zelf de gekochte keuken ophalen en demonteren. Dit wordt gedaan om misverstanden te voorkomen. Koper én verkoper zijn aanwezig om er zeker van te zijn dat er geen onenigheden kunnen ontstaan. Bij eventuele beschadigingen kun je de koop nog afblazen.

Een laatste tip is, maak foto’s! Zelf een keuken plaatsen is niet gemakkelijk als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Als je de keuken bij de verkoper uit elkaar haalt weet je hoe deze in elkaar zat. Eenmaal thuis aangekomen ben je dit waarschijnlijk alweer vergeten. Nu kun je op de foto’s zien hoe de kastjes in elkaar hoorden.

Marktplaats keuken verkopen

Wat is de beste manier om je gebruikte keuken te verkopen op Marktplaats? Hoe haal je het meeste uit je advertentie? Ten eerste is het erg belangrijk om goede foto’s te hebben. Dit is het allereerste waar kopers naar kijken. Ziet je keuken er vies of kapot uit op de foto?

Dan schrikken kopers af en klikken ze snel verder. Details zijn ook belangrijk. De koper moet goed kunnen zien wat hij of zij koopt. Het blad, de kastjes en greepjes. Alles moet te zien zijn. Het is niet erg als je misschien wel 20 foto’s plaatst. Dit geeft de koper alleen maar meer zekerheid.

Afmetingen zijn erg belangrijk. De koper koopt een al bestaande keuken dus wilt diegene er zeker van kunnen zijn dat de keuken ook daadwerkelijk past. Het zou jammer zijn als de koper bij je aankomt om zelf te meten en de keuken blijkt te groot.

Laat als verkoper van een keuken op Marktplaats altijd de koper zelf de keuken demonteren. Dan zorgen eventuele beschadigingen tijdens het demonteren niet voor onenigheid. Dit is dan zaak van de koper. Dit heeft ook als pluspunt dat je zelf niet alles zelf hoeft te doen.

Het is wel zo netjes dat je zelf meehelpt met demonteren, maar je bespaart jezelf veel energie. Normaal gesproken moet je zelf de keuken demonteren, inladen op een aanhanger om hem vervolgens naar de stort te brengen waar je voor moet betalen.

Het is en blijft Marktplaats. Dus er zitten ook een heleboel risico’s aan het kopen én verkopen van een keuken op dit platform. Lees hier onderstaand meer over…

keuken marktplaats kopen

Risico’s voor koper en verkoper

Als verkoper

Een Marktplaats keuken kopen is zonder bindende voorwaarden. Dit is een groot risico dat je neemt als koper én verkoper. Wij raden je dan ook altijd aan bij koop om zelf aanwezig te zijn bij het demonteren. Op deze manier zie je altijd of er beschadigingen zijn of andere dingen die de koop kunnen beïnvloeden.

Daarbij is het goed mogelijk dat de koper toch terugdeinst. Een keuken kan er in het echt heel anders uitzien dan in de advertentie. Mensen komen met een bepaald beeld kijken en de keuken eventueel meenemen. Het kan de koper niet aanstaan. Omdat op Marktplaats niks bindend is staat de koper dan ook volledig in zijn recht om zonder keuken te vertrekken.

Dat zou erg vervelend zijn voor je als verkoper. Je mist een eventueel geldbedrag waar je op gerekend hebt en je zit nog met de keuken waar je van af wou.

Dat geldbedrag… nog zoiets is dat. Het is altijd al een gevaar geweest op Marktplaats. Hoe weet je zo zeker dat je je geld krijgt na verkoop van je gebruikte keuken? Het gebeurd nog steeds te vaak dat oplichters niet betalen voor hun gekochte product. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen moet je altijd laten afhalen en contant betalen. Wil je toch de betaling via de bank laten regelen? Dan heeft marktplaats nu een nieuwe functie. De “gelijk oversteken” service.

Als koper

Het is goed mogelijk dat je uit nood vliegensvlug een tweedehands keuken aanschaft via Marktplaats. Je rekent er dan ook op dat de koop doorgaat. Net zoals dit voor de verkoper een risico is, is dat ook een risico voor u. Want niks is bindend! Kijk altijd zorgvuldig naar de advertentie en weet zeker dat alles goed zit. Weet de afmetingen en eventuele beschadigingen zodat je niet bij het afhalen teleurgesteld wordt.

Goedkoopste Marktplaats keukens

Wat is de goedkoopste keukenwinkel met de beste kwaliteit en verkoopt op Marktplaats de meeste keukens? Er worden niet alleen tweedehands keukens verkocht op Marktplaats. Keukenzaken adverteren ook met nieuwe keukens op de website. Maar wie is nou de goedkoopste en de beste? In het web van Marktplaats is dit soms lastig te vinden. Wij hebben het voor je uitgezocht!

 

Bekijk de goedkoopste winkel >

De prijs van een keuken

Het mooie van dit platform is dat er voor elk budget iets te vinden is. Voor de echte koopjeszoekers zijn er zelfs gratis af te halen keukens. Wil je geen gratis keuken, maar betaal je liever een net bedrag voor misschien wel meer kwaliteit? Dan vind je ook tweedehands keukens voor een scherpe prijs. Veel keukenzaken adverteren ook op de site. Kijk dus goed uit want er staan ook nieuwe keukens tussen. De zaken bieden ook showroom keukens. Zo kun je voor een mooi prijsje een ‘nieuwe keuken’ aanschaffen.

Veilig betalen

Marktplaats heeft nu de gelijk oversteken service. Met deze functie wordt handelen op de veilingsite veiliger voor koper én verkoper. De bedoeling van deze functie is dat de koper het geld via een betaalverzoek betaald. Pas als de koper het product ontvangen heeft en dit aangeeft gaat het geld daadwerkelijk naar de verkoper. Ontvang je niks? Dan moet je dit binnen 7 dagen aangeven.

Dan krijg je je geld gewoon teruggestort. Het is verplicht dat de verkoper je een track and trace code geeft van het pakket. Zo kun je je pakket ook altijd volgen. Deze functie maakt het oplichters een stuk lastiger. Let op, dit is alleen voor tweedehands keukens.

 


Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier je gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.


Previous Post:

Next Post:

>
IZAA