Krijtverf? De nieuwste keukentrend is handig, grappig en geeft bovendien een uniek effect aan uw keuken. Voor kinderen is de krijtverf achterwand ideaal, zij leven zich naar hartenlust uit.

Ook handig als geheugensteun voor uw boodschappenlijst of om uw keuken aan te kleden met leuke foto’s. Plus natuurlijk de dynamiek, uw keuken kan desgewenst met de dag veranderen.

De effecten van de nieuwe keukentrend

Met krijtverf creëert u een kleurrijk effect op uw keukenwand. Doordat de verf over een poreuze structuur beschikt is het gemakkelijk aan te brengen op de wand.

Door deze structuur is de verf geschikt voor vele ondergronden. Zoals: metaal, beton. Behang etc. voor krijtverf is er geen ondergrond wat voor verhinderingen zorgt.

Krijtverf werkt heel gemakkelijk en kan op verschillende manieren aangebracht worden. Hierdoor kunnen diverse effecten gecreëerd worden. Meestal wordt er een platte kwast voor gebruikt, maar met een spons werkt het ook perfect.

Bekijk hier de nieuwste keukentrends van 2019>>

De voor – en nadelen

zoals elk product heeft krijtverf dit ook. Voor en nadelen.

Voordelen:

  • Matte afwerking: De matte afwerking van deze verfsoort geeft een unieke en mooie uitstraling
  • Intense kleur: Vanwege de matte afwerking is de kleur intens.
  • Ademend: Krijtverf dekt de muren af, maar verstikt het niet. Hierdoor kan de muur blijven ademen, wat veel vochtproblemen kan voorkomen.
  • Veegvast: krijtverf is veegvast en gemakkelijk reinigbaar.

Nadelen:

  • Vlekgevoelig: omdat de verf poreus is, kan vet en/of vloeistof sneller doordringen.
  • Beperkte kleuren: omdat krijtverf een natuurlijkproduct is, is het kleuraanbod redelijk beperkt
  • Prijs: krijtverf is aan de dure kant. Zeker vergeleken met goedkope verfsoorten.

Met krijtverf schilderen

Het aanbrengen van krijtverf kan op verschillende manieren. Zo kun je gebruik maken van een roller of een kwast. In beide gevallen werkt het ideaal om de krijtverf aan te brengen.

Door middel van verschillende soorten kwasten te gebruiken kunt u er zelf voor kiezen of u strepen op de muur wilt of liever een volledig gladde muur wilt. Voordat u de krijtverf aanbrengt is het van uiterste belang dat er grondverf wordt aangebracht.

Het grote voordeel van krijtverf is dat het snel droogt en niet lekt. Zodra de gehele muur geschilderd is kunt u er voor kiezen om een afwerklaag aan te brengen om de muur mooi te houden. Dit alles gedaan? Dan is het klaar voor gebruik en kunt u genieten van de nieuwste trend in de keuken.

 


Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

IZAA

>