Kosten nieuwe keuken plaatsen? Veel huishoudens vergeten dat naast de kosten van de nieuwe keuken, er ook een aanzienlijk bedrag voor keukenmontage bij kan komen. Zeker als dit gepaard gaat met het verleggen van leidingen en aansluitingen in de ruimte. Soms zelfs een complete verbouwing. Kosten keuken plaatsen zijn aanzienlijk. Een kijkje in de kosten die komen kijken bij keuken monteren.

 

Gratis keukenbrochures?

Ontvang gratis keukenbrochures thuis met veel informatie over kosten keukenmontage of bekijk hier een overzicht van de Top 4 goedkoopste keukenwinkels.

Goedkope keukenmontage?

Goedkoopste keukenmontage vinden? Ook in keukens plaatsen zit een flinke marge. Zeker weten dat u een professionele vakman krijgt die tegen de scherpste prijs uw keuken plaatst? En ook nog goede recensies heeft? Vind bedrijven die uw keuken graag monteren.

Verwijderen oude keuken

De kosten van het verwijderen van uw oude keuken: meestal wordt dit gratis gedaan bij het plaatsen van een nieuwe keuken. Let er op dat er wel vaak verwijderingsbijdragen berekend worden voor het verwijderen van oude keukenapparatuur. Wenst u een nieuwe keuken te laten plaatsen? Bespreek dit van te voren met de keukenvakman.

Tip: ziet uw oude keuken er nog goed uit? Dan kunt u overwegen uw oude keuken te verkopen. Verwacht hier niet veel geld meer voor. In sommige gevallen echter wel. Heeft u een oude Siematic of een oud Bulthaup model keuken? Hier wordt soms flink op geboden, omdat dit dure en gewilde keukenmerken zijn waar veel mensen het geld niet voor hebben.

Kosten keukenmontage

Globaal gezien zou u de kosten van puur de keukenmontage (exclusief meerwerk) kunnen berekenen op 10% van de totale keukenprijs. Bij kleine keukens zal dit in verhouding nog minder zijn.

Tip: bekijk ook de Top 3 Best beoordeelde keukenzaken.

Hoe worden de kosten van keuken plaatsen berekend?

Een offerte van het plaatsen van een nieuwe keuken zit vrij simpel en overzichtelijk in elkaar. In de meeste gevallen is de offerte een simpel A-4tje met een duidelijk overzicht. Montage word vaak berekend aan de hand van het aantal kasten. Voorbeeld: een onderkast monteren kost 30 euro. U heeft tien onderkasten, dan is de montage daarvan 300 euro.

Het werkblad word berekend aan de hand van de lengte en het materiaal. Apparatuur in de keuken word vaak berekend door middel van een vaste prijs voor het keukenapparaat. Ook bij de lichtlijst of koof word veel gewerkt met vaste prijzen per meter.

Kosten meerwerk keuken

De kosten van het meerwerk in de keuken worden ook wel verborgen keukenkosten genoemd. De kosten van het meerwerk kunnen aanzienlijk zijn of heel erg meevallen. In veel gevallen is meerwerk in de keuken totaal niet nodig. Vooral niet als u van plan bent ongeveer dezelfde keuken te plaatsen als uw oude keuken.

Er veranderd namelijk weinig aan de vorm van de keuken. De leidingen zitten nog op dezelfde plaats. Een offerte meerwerk keuken kan alleen gemaakt worden ter plaatse. Een aannemer moet dus eerst bij u thuis de situatie bekijken. Wat is precies meerwerk en moet het daadwerkelijk vervangen worden?

 

Voorbeelden meerwerk keuken

De volgende dingen vallen onder meerwerk. In deze lijst kunt u wellicht op ideeën komen voor dingen die bij u ook vervangen moeten worden.

Electra in uw nieuwe keuken: een punt van aandacht bij het installeren is de elektrische installatie. In de keuken worden tegenwoordig steeds meer zwaardere elektronische apparaten gebruikt in de keuken. Naast de apparatuur komen er ook steeds meer losse keukenmachines bij.

Gevolg: het plaatsen van een nieuwe groep in uw keuken. In nieuwbouwwoningen bevat de stoppenkast over het algemeen al zes groepen, waarvan er twee leeg zijn. Hier heeft u dat probleem dus niet. Het voordeel is dat de leidingen al getrokken zijn en u slechts kabels hoeft te trekken.

Stopcontacten: tegenwoordig zijn er steeds meer stopcontacten nodig. Bijvoorbeeld voor de broodrooster, koffiezetapparaat of keukenmachine. Een stopcontact voor een losse lamp kan handig zijn. De leidingen voor stopcontacten kunnen onzichtbaar in de muur worden weggewerkt, mits u wel precies weet in uw keukenontwerp waar de stopcontacten moeten komen.

Warmwatervoorziening: bijvoorbeeld een Quooker (kokend water kraan) of een boiler.

Verder dienen alle leidingen van gas en water hun plek te hebben voor de nieuwe keuken geïnstalleerd word.

Samenvatting: de kosten voor het plaatsen van de nieuwe keuken kunnen dus flink oplopen, maar meestal is er summier meerwerk nodig. Vraag van te voren bij uw keukenwinkel een offerte voor keukenmontage. Die word meestal gewoon bij de offerte geleverd. U weet dus van te voren de keukenprijs, de montageprijs, maar niet de meerwerkprijs. Zo krijgt u een goed beeld van de plaatsingskosten van een nieuwe keuken.

Tip: veel keukenmontage bedrijven zijn individuele ondernemers. U gaat vaak met ze op papier een aparte afspraak aan. Onthoud dit als u een geschil heeft over de keuken, u doet dan niet zaken met een partij, maar met twee partijen.

 

Vergelijk de kosten van het plaatsen van een keuken bij: 

1. Best beoordeelde keukenshowroom

2. Goedkoopste keukenshowroom

3. Grootste keukenshowroom

 

Op zoek naar een keukenmontage bedrijf bij u in de buurt? Bekijk ons overzicht keukenmontage bedrijven of ontvang gratis keukenbrochures met informatie over bedrijven die met keukenwinkels werken.

Hoe is uw keuken of uw vorige keuken geplaatst? Wij zijn benieuwd! Deel uw ervaring kort