Koken op inductie? Vanaf 1 juli 2018 zou u geen gasaansluiting meer gaan vinden in nieuwbouwhuizen, zodat het verbruik van aardgas fors verminderd gaat worden. Nu is er een perfect alternatief daarvoor gevonden, namelijk een inductie kookplaat.

De inductie kookplaat moet de vervanger van het gasfornuis worden. De inductie kookplaat is niet alleen milieuvriendelijk maar ook zeer stijlvol en biedt vele andere voordelen ten opzichte van andere hittebronnen waar u op kunt koken.

Hoe werkt koken op een inductieplaat?


Een kookplaat die haast niet warm wordt, moet toch haast niet kunnen? Toch wel, wanneer u tot aanschaf van een inductie kookplaat bent gekomen en daar dus gebruik van maakt, worden de pannen verwarmd door een magnetisch veld.

Maar hoe kan de plaat nou niet warm worden? Dat komt doordat de warmte via het magnetische veld direct naar de pan gaat en dus niet de kookplaat verwarmd. En wat deze inductie kookplaat nou helemaal veilig en milieuvriendelijk maakt is dat wanneer er geen pan op staat, de plaat ook niet warm kan worden.

Zo wordt er ook extra energie bespaard. Iets dat op dit moment populairder dan inductie is op het gebied van elektrische kooksystemen gaat u niet vinden.

Voordelen van inductie

De inductie kookplaat heeft iets meer voordelen dan de andere elektrische kooksystemen. Hier onder hebben wij ze even kort voor u op een rijtje gezet.

Veilig
De tot nu toe veiligste manier van koken is koken op een inductieplaat. U kookt nu niet meer op gas maar op warmte die wordt opgewekt via elektricite
it. Zo heeft u geen open vuur meer.

Hierdoor wordt de kookplaat dus ook niet meer warm, dus heeft u geen last meer dat uw kinderen zich per ongeluk verbranden aan het vuur of denken dat het al afgekoeld is maar toch niet. Want de inductieplaat is nooit heet.

Meer informatie over keukenapparatuur? Zie hier alle informatie over keukenapparatuur>>

Milieuvriendelijk
De inductieplaat is het meest milieuvriendelijke kooksysteem tot nu toe. Omdat de inductieplaat pas aan gaat wanneer er een pan op staat is de plaat ook nog eens superzuinig en verbruikt u veel minder energie dan andere elektrische kooksystemen. Er gaat ook zeer weinig energie verloren doordat de warmte direct naar de pan gaat door het magnetische veld.

Eenvoudig te reinigen
Op een elektrische kookplaat zitten geen pitjes meer waardoor een elektrische kookplaat al heel makkelijk schoon te maken is. De inductieplaat heeft een compleet glad oppervlak en geen lastige hoekjes, daardoor is deze zeer makkelijk schoon te maken.

Snel warm
Omdat alle energie naar het verhitten van de pan gaat, is de pan en de inhoud hiervan sneller warm dan bij andere hittebronnen.

Moderne vormgeving
Inductie kookplaten zien er modern uit, door het gladde, strakke design.


Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

IZAA

>