Je kent deze situatie vast wel: Je komt net thuis van de supermarkt en het eerste wat je dan natuurlijk doet, is de tassen uitpakken. Je pakt alles in en terwijl je dat doet, doe je de koelkast steeds open en dicht, want je wilt natuurlijk niet dat er steeds warme lucht binnendringt.

Maar is dit wel écht zo goed?

Spoiler: dat is het niet. Hier lees je waarom het eigenlijk helemaal niet goed is om de koelkast steeds open en dicht te doen.

Aan het oriënteren voor een nieuwe keuken?

Ontvang gratis de populairste keukenbrochures boordevol inspiratie, keukentrends & prijzen. 40.000+ keer aangevraagd.

Klik hier om gratis keukenmagazines te ontvangen >>> 

Koelkast steeds opnieuw open doen of open laten

Als je de deur van de koelkast open en dicht doet, ontstaat er turbulentie. Hierdoor kan warme lucht vanuit de keuken naar binnendringen. Als je dit dus meerdere keren achter elkaar doet, komt er telkens warme lucht naar binnen.

De koelkast moet hierdoor meer moeite doen om de binnenkant koel te houden, en dus gaat hij meer energie verbruiken. Als je de koelkast langer open houdt, gebeurd dit ook wel, maar dan kan de warme lucht minder snel in de koelkast komen.

Dit komt namelijk doordat er minder luchtstromen gecreëerd worden als je de deur langer open hebt. Doe de deur ook niet te hard open. Hierdoor kan warme lucht nog sneller in de koelkast terecht komen, waardoor de koelkast nog meer energie gaat gebruiken.

Het is dus beter om de deur even open te laten in plaats van de hele tijd opnieuw te openen. Overdrijf niet te erg en laat de deur hooguit twee minuten open. Anders kan er te veel warme lucht naar binnen komen.

Dus als je de volgende keer je boodschappen weer gaat inpakken, kan je beter de deur even open laten in plaats van de hele tijd open en dicht doen.

Nog op zoek naar een koelkast? Hier zijn ze snel leverbaar en zijn er vaak goede aanbiedingen.

Koelkast open of dicht

IZAA

>