Keuken kleuren… lastig he? Kiezen uit alle kleuren die beschikbaar zijn voor een keuken. Welke kleuren kun je perfect combineren? En welke passen echt niet samen? Wat zijn de kleuren van het moment?

Overigens kun je hier alvast alle keukenbrochures gratis thuis ontvangen, of hier de momenteel goedkoopste keukens bekijken.

Veel mensen kiezen voor een rustige kleur. De kleur van de keuken moet bij de rest van het interieur passen en geeft sfeer aan jouw huis. Kies je voor een warme kleur dan zal de keuken gezellig en huislijk ogen, maar ga je voor een koelere kleur dan oogt de keuken strakker en moderner

Top 10 populairste kleuren in de keuken

 

Crème

Crème past bij elke keukenstijl die er maar is, dit omdat het een kleur is die niet veel opvalt. Crème is te combineren met veel kleuren, je kan wel zeggen dat je crème overal mee kan combineren.

Wil je een witte kleur, maar vind je een witte keuken te steriel? Dan is een crème keuken de perfecte kleur voor jou. Crème doet iets warmer aan en geeft meer gezelligheid in de keukenruimte. De witte kleur is een koelere kleur.

 

Wit

Wit is een standaard kleur die vaak voorkomt in een keuken. Wit geeft keuken een schone en frisse uitstraling, dat wil iedereen toch! De kleur wit kan ook zeer chique ogen. Als je kiest voor een hoogglans witte keuken, dit geeft een moderne uitstraling en daarmee ook aan het hele huis. Je keuken lijkt strakker door de witte hoogglans keukenfronten.

 

Bruin

Al jaren is bruin een populaire kleur onder de Nederlanders bij het interieur. Wil je een zachte warme uitstraling in jouw keuken dan is het de perfecte kleur. Bruin geeft sfeer in de keuken, het is een tijdloze en neutrale kleur, daardoor is het makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen.

Een aanrader is om een chocolade bruine kleur te combineren met wit, deze twee kleuren zijn tijdloos en makkelijk te combineren. Door de combinatie met wit geeft het de keukenruimte een ruimtelijk effect.

 

Zwart

Deze kleur wordt meestal met kleine accenten terug gebracht in de keuken. Zwart is een aparte kleur voor in de keuken. Het is geen aanrader om alles in de keuken zwart te doen, tenzij je veel lichtinvallen hebt en bijvoorbeeld dakramen heeft.

Zo niet heb je meer lampen nodig in de keuken om genoeg licht te krijgen tijdens het koken. Zwart kan wel voor een hele chique en moderne uitstraling zorgen, vooral als je een zwart werkblad met witte hoogglans keukenfronten combineert.

 

Grijs

Tegenwoordig is de kleur grijs een erg populaire kleur geworden op het gebied van keukens. Het is een veilige kleur die heel mooi te combineren is met fellere en opvallende kleuren. De opvallende kleuren worden vaak gebruik als accenten en niet als de keukenfronten.

Grijs is neutraal maar ook wel weer een iets meer sprekende kleur dan bijvoorbeeld een bruine kleur. De kleuren waarmee een grijze keuken prachtig te combineren zijn, zijn turquoise, lavendel en pompoen oranje. Deze kleuren vallen extra op naast grijs

 

Rood

De rode kleur zie je niet vaak terug komen in een keuken. Weinig mensen durven de gewaagde kleur aan. Rood geeft een apart effect en het stimuleert de eetlust. Je moet wel oppassen voor welke tint rood je kiest, de intensiteit kan al snel teveel worden. Als je kiest voor de kleur kun je het beste kiezen voor een matte rode kleur en pas dit op bepaalde gedeelten van de keuken toe.

Bijvoorbeeld op de kastfronten, maar kies daarbij wel voor een andere variant op het werkblad en een neutrale kleur op de muur. De rode kleur moet niet te overheersend zijn in je hele interieur. Creatieve mensen kiezen vaak voor rood.

 

Groen

Groen is een kleur die niet vaak voorkomt bij de keukens, maar is een kleur die goed gebruikt kan worden in de keuken. Met de groene kleur kun je een statement maken in de keuken, doordat het een unieke is.

Wil je voor een wat fellere kleur gaan dan kunt je het beste kiezen voor appeltjes groen, wil je juist voor een wat rustigere uitstraling gaan dan kunt je beter gaan voor een kleur zoals zacht olijfgroen. Deze kleur is wat minder sterk aanwezig, maar je hebt alsnog je groene keuken. Tulp keukens verkoopt fris limoen-achtige groene keukenfronten.

 

Geel

Geel is een opvallende kleur en brengt een vrolijke sfeer in huis. De kleur wordt echter niet vaak gebruikt in de keuken, geel kan wel een romantisch effect geven. Wil je  een eye-catcher van je keuken maken, dan is kanarie geel een geschikte kleur. Wil je een romantische of nostalgische sfeer in je keuken dan is de kleurencombinatie van grijs en zachtgeel een goede combinatie.

 

Oranje

Oranje is een gedurfde kleur in de keuken en veel mensen delen deze mening. Oranje is een kleur die veel schakeringen heeft, toch kiezen maar weinig mensen oranje. De kleur oranje is mooi te combineren, neem bijvoorbeeld pompoen oranje in combinatie met donkere houten fronten dit zorgt voor een warme en gezellige uitstraling in de keuken.

 

Blauw

Deze kleur wordt niet vaak gebruikt in de keuken, dit omdat het een kleur is die lastig te combineren is echter staat hij wel in de Top 10. Blauw kan prachtig zijn met de juiste combinatie van andere kleuren en materialen. Blauw vermindert echter in tegenstelling tot rood en geel de eetlust.

Blauw is een geschikte kleur om vintage materialen weer tot leven te brengen, daarom is het een prachtige kleur om in een nostalgische keuken te gebruiken. Daarnaast hebben gebruikte materialen een verwarmend effect op de wat koelere blauwtinten. Een populaire kleur is het zogenaamde Zweedse blauw in de keuken.

Ontvang alvast ter inspiratie gratis keukenbrochures thuis of lees meer over een checklist keuken kopenontwerp zelf uw keuken of maak een scherpe indicatie voor je nieuwe keuken met deze budgetplanner voor uw keuken.

IZAA

>