Kitchenette kopen

Kitchenette kopen? De Kitchenette wordt steeds populairder. Je ziet ze niet snel in gewone huizen, maar is wel ideaal als je een keuken voor studentenhuis zoekt. Zoek je een goedkope kleine keuken? Dan is een Kitchenette iets voor jou!

Je hoeft geen offerte voor je keuken te laten maken, want het zijn standaard modellen. Daarom hoef je ook niet uren aan tafel te zitten om je keuken te laten ontwerpen. Je hoeft geen keuzes te maken om je keuken mooi te maken, want elke kitchenette heeft zijn eigen kleur en materiaal.

Bekijk de goedkoopste Kitchenettes >>>

 

Inhoud

 

Wat is een kitchenette

Een kitchenette is een mini keuken en eigenlijk een chique woord voor een eenvoudig keukenblok. De kitchenette is een eenvoudig keukenblok die je zo kunt plaatsen. In deze mini keuken zit alleen hetgeen maximaal noodzakelijk is. Een afvoer met spoelbak, een kookplaat en een koelkast. Er bestaan ook wel luxere modellen met vaatwasser er bij. Bergruimte is er bijna niet en werkblad ruimte al helemaal niet, maar alles werkt. Je kunt er dus alleen eenvoudige maaltijden in bereiden.

Er zijn 2 redenen voor de populariteit: of er is te weinig ruimte om je keuken te plaatsen, of je wilt veel geld besparen voor je nieuwe keuken.

kitchenette kopen maatvoering

Een Kitchenette is in elke maatvoering en veel kleuren leverbaar.

Waar meeste voor gebruikt?

Mensen die een Kitchenette kopen, willen meestal een hele goedkope keuken. Het verschil in prijs is meestal al minimaal €3.000.- ten opzichte van een normale keuken. Vaak is een kitchenette de ideale oplossing als je een woning verhuurt en er moet een goedkope keuken in. Als studentenwoning voldoet een kitchenette ook. Ook hier kiest de koper meestal weer vanwege het enorme prijsverschil dit model uit.

In boten zie je veel kitchenettes, waar de keuken ook wel de kombuis genoemd word. Dit was direct het allereerste ontwerp van de Kitchenette, want in oude schepen zag je de eerste mini keukens. In boten van deze tijd zijn keukens weer wat luxer. Wil je een keuken voor je boot of luxe jacht? Ook hier kan een kitchenette of een grote keuken in.

Internationaal zijn Kitchenettes erg populair. Je ziet ze veel in verhuurde huizen van Airbnb. Wil je wat bij verdienen in je huis? Verhuur een kamer, plaats er een kitchenette in en geld verdienen maar.

Heb je een keuken nodig in een stacaravan of een camper? Dit zijn eigenlijk ook kitchenettes. Vaak zitten deze echter al ingebouwd bij de verkoop. Dus zoek je bijvoorbeeld een camper keukenblok met koelkast? Dan kan je die speciaal bij een kitchenette uitzoeken.

Heb je een zorginstelling? Ook dan worden keukens massaal aangekocht. Heb je al een dure keuken en wil je een keukentje in de bijkeuken? Ook dan is een kitchenette ideaal. Maar ook een keuken in de serre of op zolder kunnen. Gezien de maatvoering kan deze keuken overal geplaatst worden.

Het meeste worden kitchenettes verkocht aan kantoorruimten. Bedrijven besparen duizenden euro’s ten opzichte van een gewone keuken. Vaak word er in bedrijfskeukens ook niet gekookt, maar wel gespoeld.

Noodkeuken

Als laatste word een kitchenette vaak gebruikt in geval van nood. Men heeft altijd een tijdelijke keuken nodig, omdat de grote keuken nog in bestelling is. Eigenlijk zijn dit geleende keukens. Ze gaan naar een poosje terug omdat de kitchenette plaats maakt voor de echte keuken.

Bij brand word ook direct en vervangende keuken geplaatst. Dat komt omdat een gewone keuken een te lange levertijd heeft van gemiddeld 2 maanden. Dan wil men een keuken met de snelste levertijden. Juist hier komt de noodkeuken als reddende engel.

Keuken studentenhuis

Heel veel kitchenettes worden in studentenhuizen geplaatst. Heb je kamers in de verhuur en moet daar een keuken in? Ook in een studentenkamer zou een simpele keuken kunnen. Je bespaart enorm veel geld met deze investering. Waar een normale kleine keuken jou al gauw minimaal €5.000,- kost, heb je al een Kitchenette vanaf €750,- Inclusief een spoelbak en kookplaat. De koelkast is er los bij te kopen.

Dat heb je investering al met 2 maanden huur terugverdiend. Waar moet je een keuken kopen voor studenten?

Bekijk de goedkoopste kitchenettes >>>

Afmetingen

Een Kitchenette is een rechte keuken tot 2.10 meter. Alles onder 2.10 meter is qua keuken niet te ontwerpen. Omdat er geen ruimte is moet je alles tegen elkaar aan zetten. Als de ruimte groter is dan 2.10 meter, moet de keuken een ontwerp krijgen.

Nu heb je wel wat ontwerp vrijheid. Door de extra ruimte kun je nu namelijk meer mogelijkheden krijgen qua inrichten. Dat heeft een kitchenette niet, die heeft een vaste inrichting en een vaste afmeting.

Heb je een ruimte groter dan 2.10 meter, dan spreken we eigenlijk niet over kitchenette maar over een gewone keuken.

De minimale maatvoering van een kitchenette waar je  in kunt koken en spoelen is 1 meter breed. Hier kun je dan koken spoelen naast elkaar kwijt. Koken kan dan alleen op 2 pits en de spoelbak moet eenvoudig zijn. dus de afmetingen zijn tussen 1 meter en 2.10 meter. Een koelkast kan er nog net bij. Bergruimte is optioneel in de hangkast.

Modellen en mogelijkheden

Zoals er bij keukens eisen worden gesteld aan design, worden deze bij mini keukens genegeerd. Je ziet namelijk dat er weinig ruimte is , je kunt daarom ook weinig fouten maken met het ontwerpen van deze keuken. En omdat er meerdere modellen zijn , staat het model al vast. Je kiest hem dus kant en klaar uit.

Je stopt alle functies bij elkaar en je bent klaar. Ondanks dat er meerdere modellen en maten zijn kun je vaak kleuren wijzigen. En dat is best handig. Je hoeft geen kleurcombinaties bij elkaar te zoeken. Veel huishoudens hebben hier namelijk moeite mee als ze een nieuwe keuken gaan kopen.

Je kunt ze ook zonder kookplaat krijgen of zonder koelkast. Misschien wil je wel alleen een keukenblok met spoelbak.  Ondanks de beperkte ruimte kun je nog flink improviseren.  Kitchenettes hebben vaak geen volle fronten voor bijvoorbeeld de vaatwasser. Het bedieningspaneel zit aan de voorkant.

Klassieke kitchenettes bestaan niet. Voor landelijke keukens is ruimte nodig. Dit komt omdat het keukenfront erg onrustig is.

Goedkope minikeuken

Strak goedkoop keukenblok met alles er op en er aan.

 

Goedkope Kitchenette kopen

Nou zijn alle kitchenettes bekend om hun prijs. Want ze zijn goedkoper dan een complete nieuwe keuken. Maar hoe zit het met het prijsverschil? Onderaan hebben wij een aantal leveranciers van Kitchenettes vergeleken. Op Kitchenettes word relatief weinig winst gemaakt. En daarom maakt dat elke minikeuken een financieel gunstige aankoop.

Aanbiedingen

Kitchenettes hebben een kant en klare prijs. Je kunt ze vergelijken met showroomkeukens. De vorm en indeling staat al. Daarom hoef je ook op kitchenettes niet te onderhandelen.

Klik hier om Goedkope Kitchenettes Vergelijken >>>

 

Kitchenette Ikea

Ikea heeft een aantal kleine keukens. De bekendste is de Sunnersta. Deze complete mini keuken is eenvoudig in gebruik. Doordat de keuken geen deuren heeft oogt hij wel wat onrustig. Wel zijn er allerlei accessoires toe te voegen.

Kitchenette kopen

Waar kun je mini keukens kopen?

Hornbach biedt de meest eenvoudige mini keukens. Alleen met spoelbak. De keukens moet je zelf in elkaar zetten, maar daar is de prijs ook naar. Reviews over het in elkaar zetten van deze kasten zijn matig. Bekijk de Hornbach Kitchenette

De minikeukens van Kitchenettesdirect moeten in elkaar gezet worden, tenzij het een mobiele keuken betreft. Een mobiele keuken is verrijdbaar. Tegen meerprijs kan de keuken in elkaar gezet worden.

Keuken-actie.nl heeft een aantal kleine mini kitchenettes te koop. Een showroom is te bezichtigen in Naarden.

deschouwwitgoed.nl exact dezelfde kitchenette als Kitchendiscounter, maar dan iets luxer. Deze komt van Whirlpool en kost €649,-

 

 

Kitchenette België

In België is er maar 1 leverancier gevonden die Kitchenettes levert. Deze zijn een stuk duurder en vooral in gebruik als buitenkeuken.

Levertijden

Levertijden variëren van direct meenemen tot een levertijd van maanden. Bekijk de

Kitchenettes met de snelste levertijden

Kitchenette kopen op voorraad

Een aantal praktijkvoorbeelden van prachtige kitchenettes. Zoals je ziet, kun je ze in allerlei kleuren, vormen en maten krijgen.

Keukenblok 90 cm

De kleinste variant van een werkende kleine keuken.

Keukenblok 90 centimeter goedkooop

Kitchenette van 90 cm breed.

 

Keukenblok 100 cm

Eenvoudig keukenblok met een roestvrijstalen werkblad. Bij 100 cm houd je net iets meer werkblad ruimte over.

Keukenblok 100 cm kitchenette

10 centimeter meer, maar nu is er ook ruimte voor een kookplaat. Eventueel kan in deze kitchenette ook een koelkast.

 

 

Keukenblok 120 cm

Hier begint de luxe maatvoering. Er is een uitbreiding mogelijk met een afwasmachine, maar ook een koelkast kan onder deze kookplaat met 2 pitten.

Keukenblok 120 cm kitchenette

 

 

Keukenblok 150 cm

Met deze 150 cm keukenblok heb je net wat meer werkblad ruimte, precies tussen het koken en spoelen. Het begint al een beetje op een kleine keuken te lijken.

Keukenblok 150 cm kitchenette

Een ideale kitchenette met kookplaat, koelkast en spoelbak. En ook nog wat hangkastjes om borden en servies in te plaatsen.

 

Deze kitchenette heeft hangkasten met glas. Een koelkast en een kookplaat met spoelbak en afdruiprek gedeelte. Ideaal voor studentenkamers of studentenhuizen.

Kitchenette 150 cm met glas

Een uitbreiding. In deze kleine keuken van 150 centimeter kunnen een kookplaat, koelkast en spoelbak.

 

 

Op zoek naar een kleine keuken? Lees alles qua mogelijkheden over kleine keukens

of:

Hoe richt je een keuken goed in? 62% van de keukens worden verkeerd ingericht. Alles over inrichten keuken

IZAA

>