Keukentrends 2021? Ben je op zoek naar een nieuwe keuken of kan je huidige keuken wel een renovatie gebruiken? Voor je de armen uit de mouwen steekt, geven wij jou graag de leukste inspiratie, gebaseerd op de keukentrends 2021. Kies en combineer ideeën om een prachtige keuken te creëren die weer jaren mee kan!

Nieuwste keukentrends 2021? De boeken zijn net uit! Klik hier voor gratis keukenbrochures.

Industrieel ontwerp

Ook in 2021 is de industriële keuken helemaal in. Er zit een groot verschil in prijsklassen, maar je zult er waarschijnlijk tussen de € 6.000 en € 30.000 aan kwijt zijn.

Mocht je niet al teveel willen uitgeven, kun je voor een industriële keuken Ikea gaan, maar als je detail en kwaliteit belangrijk vindt, kun je het beste een keukenspecialist bezoeken.

Industriële keukens, meestal terug te vinden in oudere gebouwen, herken je aan hun robuuste materiaal en soms grove afwerking. Denk aan industriële fabriekslampen, RVS aanrechten, betonnen achterwanden en houten details. Vaak zie je in deze stijl veel grijs-, zwart-, en/of wittinten terug.

Keuken met hoge kastenwand

Een keuken met hoge kasten biedt je de mogelijkheid om je keuken efficiënt in te delen. In zo’n hoge kast kun je namelijk al je spullen in één oogopslag zien. Bovendien biedt het je extra veel opbergruimte, iets dat vooral door huiseigenaren met een iets kleinere keuken wordt gewaardeerd.

Hoewel hoge kasten de ideale aanwinst zijn om al je keukengerei te ordenen, kun je er ook voor kiezen om de hoge kastenwand in je keuken te gebruiken voor je inbouwapparatuur. Waarom zou je bijvoorbeeld niet je ingebouwde combi-oven en je inbouw koffiemachine boven elkaar plaatsen? Je zou er natuurlijk ook je koelkast of juist je vaatwasser in kwijt kunnen.

Alles is mogelijk! Een hoge kastenwand past in vrijwel iedere keuken. Je zou zelfs voor een hoog hoekmodel kunnen kiezen in de vorm van een carrouselkast.

keukentrends 2021 keuken met hoge kastenwand

De leefkeuken

Ook de leefkeuken is een blijvertje. Deze keukentrend zet zich voort in 2021 in allerlei verschillende stijlen. Je creëert een leefkeuken door een tafel met een heerlijke loungebank te plaatsen. Als je een leefkeuken met eiland hebt, tover dan het eiland om tot een bar en schuif wat comfortabele krukken aan.

Vaak wordt gedacht dat leefkeukens enkel aan grotere ruimtes besteed zijn, maar niets is minder waar! Door je keuken slim in te delen, kun je in een kleine ruimte ook een keuken creëren waar je maar al te graag ’s morgens je krant leest en ’s avonds na een dinertje borrelt met vrienden.

Doe leefkeuken inspiratie op online om een indeling en stijl te vinden die bij jou past. Ben je op zoek naar een goedkope keukenoplossing, dan is een leefkeuken Ikea wellicht een optie.

Klik hier om je keuken te ontwerpen in 3D

 

De landelijke keuken

Vers gebakken broodjes, een pruttelende kop koffie en een appeltaart in de oven. Brengt dat herinneringen aan grootmoeders keuken naar boven? Het hoeft niet enkel bij herinneringen te blijven, want met een nostalgische keuken, ook wel een landelijke of koloniale keuken genoemd, creëer je dezelfde gezellige sfeer!

Een nostalgische keuken is te herkennen aan gefreesde kastjes, brocante handgrepen, een vrijstaande oven en/of koelkast, een koper- of goudkleurige nostalgische kraan en vele prachtige details.

De landelijke keuken wordt vaak afgewerkt in crème of blauwe of groene pasteltinten. Dankzij de levendige details en de kleur die het de keuken biedt, wordt deze ruimte de vrolijkste van het huis!

Klik hier voor landelijke keukens 2021.

 

Kleur keukens

Mocht je wat kleur in je keuken willen aanbrengen, dan hoef je niet per se een beroep te doen op opvallende kleuren. Als je op zoek bent naar iets subtiels, zul je ongetwijfeld enthousiast worden van keukens met pastelkleuren, die onderdeel zijn van de keukentrends 2021.

Pasteltinten kunnen een zoete uitstraling geven, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Combineer de pasteltinten met RVS, robuust hout of (natuur)steen en je keuken met pastelkeuren is helemaal in balans!

Ben je bang dat keukenfrontjes of een achterwand in een pastelkleur toch iets te veel van het goede is, overweeg dan de zachte tinten terug te brengen in kleinere details en keukenaccessoires.

 

 

Zwarte keukens

 

Zwarte keukens

Ben je op zoek naar een strakke en simplistische stijl voor je keuken? Overweeg dan de kleur zwart. De zwarte keuken is ook in 2021 weer een zeer geliefde keukentrend en het is niet moeilijk te zien waarom!

Deze kleur keukens is te gieten in vrijwel iedere vorm van interieurstijl, waaronder modern en industrieel. Je kunt gaan voor een zwarte keuken met houten blad, een keuken met zwarte achterwand of een keuken met donkere details, bijvoorbeeld een zwarte keukenkraan.

Zwarte keukens komen vooral goed tot hun recht in wat grotere ruimtes. Heb jij genoeg vierkante meters om je keuken ruim op te stellen? Ga dan voor een luxueuze zwarte keuken met eiland.

Slimme keukens

Een berichtje krijgen van je oven als je het per ongeluk aan hebt laten staan, een notificatie ontvangen van je vaatwasser dat bepaalde onderdelen aan vervanging toe zijn en je koelkast die je verteld dat de kaas over de datum gaat. Je keuken runnen wordt opeens wel heel makkelijk met de komst van slimme keukens, zeker als de apparaten aan elkaar gekoppeld worden.

Deze apparaten lijken misschien enkel bestemd voor een keukentrend in de toekomst, maar wist je dat deze slimme keukenapparatuur nu al op de markt is?

Wil je je keuken een futuristische finishing touch geven? Ga dan voor zwevende keukenkastjes. Met deze keukentrend blijft er meer vloeroppervlak zichtbaar en ziet je keuken er niet alleen strak, maar ook nog eens extra ruim uit!

Keuken achterwand

Heb je al een beetje een idee van hoe jouw keuken eruit moet komen te zien? Vergeet dan niet een mooie achterwand uit te kiezen. Een keuken met glazen achterwand bijvoorbeeld. Een achterwand is niet alleen makkelijk schoon te maken, maar het bepaalt ook voor een groot deel het aanzicht van de sfeer in je keuken.

Je kunt gaan voor een keuken met glazen achterwand, zoals de keukentrend van 2021, maar je kunt ook kiezen voor een keuken met de wat meer nostalgische tegeltjes. Daarnaast heb je ook keuze uit een achterwand op maat, bestaande uit RVS of kunststof of een keuken met houten achterwand. Een achterwand met print is ook een leuk idee. Je zou dan een prachtige zelfgemaakte foto kunnen gebruiken om de keuken echt iets persoonlijks te geven!

 

 

Keukentrends 2021

IZAA

>