Keukens Nordhorn

Keukens Nordhorn? Grote stromen Nederlanders bezoeken Duitsland om daar uiteindelijk een keuken te kopen. Er zijn veel populaire “keukensteden”. Verreweg de populairste plek met de meeste bezoekers is Nordhorn. Net over de grens bij Denekamp. Wat maakt deze plek zo speciaal?

 

Keukens Nordhorn

Voor Nederlanders is Nordhorn een hele populaire plek om een keuken te kopen. Dit komt omdat Duitse keukens erg populair zijn onder de Nederlanders.

Duitse keukens zijn van hoge kwaliteit en vaak wat goedkoper dan de Nederlandse keukens in verband met het uitschakelen van de tussenpersonen.

Een andere reden waarom Nederlanders naar Nordhorn gaan, is omdat het net over de grens ligt en omdat er 12 keukenzaken zitten. Deze keukenzaken verschillen enorm. Van familiebedrijven tot aan de de grotere keukenzaken.

Keukens van het hoge segment tot aan keukens voor bodemprijzen. De kans dat je in Nordhorn Duitsland gaat slagen is zeer groot.

Dan is het alleen nog belangrijk om te weten welke keukenwinkel wat verkoopt. Onderstaand een overzicht van alle keukenzaken, hun kenmerken, hun keukenmerken en een globaal overzicht van de prijzen.

 

Keuken kopen Nordhorn

Als je een keuken wilt kopen in Duitsland, is er dan nog verschil met Nederland?  Duitse keukenverkopers werken hetzelfde als in Nederland. Er word een afspraak gemaakt en je krijgt een prachtig 3D keukenontwerp.

De afstand voor veel bezoekers uit Nederland naar Nordhorn is groot. Daarom werken veel Duitse keukenwinkels niet met een vervolgafspraak. Je gaat niet 2x helemaal naar Duitsland. Daarom maken de meeste keukenwinkels over de grens direct een computertekening voor je.

Zij willen je niet dat hele stuk weer terug laten rijden. Dit betekend ook dat verkopers er van uit gaan dat je het eindstation hebt bereikt en klaar bent om je handtekening te zetten. Je bent dit uiteraard niet verplicht.

Soms krijgt men de tekening mee. Helemaal bij het zetten van jouw handtekening en keuze keukenleverancier. Maar het is ook niet ongebruikelijk dat men geen ontwerp of offerte meegeeft.

Net als in Nederland, zal men je in Duitsland proberen te overtuigen dat prijzen van tijdelijke aard zijn. En natuurlijk dat er prijsverhogingen aan gaan komen. Dus iedereen kan onderstaand kleurenontwerp  laten maken.

 

keuken ontwerpen nordhorn

 

Waar ligt Nordhorn?

Nordhorn ligt vlak naast de Nederlandse grens in Duitsland. Wanneer je bij Denekamp de grens over gaat, rijd je Nordhorn direct binnen. Daarnaast is Nordhorn zeer makkelijk te bereiken via de A1 snelweg.

Hieronder vind je een overzicht van de plaatsen en de afstand naar Nordhorn. De ligging is de grootste reden dat deze woonplaats zo aantrekkelijk geworden is voor keukenzaken. Zo populair, dat zelfs de Nederlandse Mandemakers besloot er een winkel te openen. Dit was Marquardt. Toch was de winkel geen succes voor hem.

[ezcol_1third] Plaats: 
Amsterdam
Eindhoven
Groningen
Maastricht
Utrecht[/ezcol_1third] [ezcol_1third]

Afstand:
180 kilometer
200 kilometer
110 kilometer
250 kilometer
160 kilometer[/ezcol_1third] [ezcol_1third_end]

Tijd:
2 uur en 15 minuten
2 uur en 00 minuten
1 uur en 30 minuten
2 uur en 30 minuten
1 uur en 45 minuten [/ezcol_1third_end]

 

Populaire keukens Nordhorn:

De winkels die in Nordhorn en omgeving het meeste bezocht worden.

 

De populairste keukenzaak in Nordhorn
Deze keukenzaak is de populairste – en de grootste keukenzaak in Nordhorn. Elke dag komen er veel Nederlanders een kijkje nemen in deze showroom. Dit komt omdat de showroom een plaatje is – er is ook een enorme diversiteit aan keukens.

Het is een echt familiebedrijf met erg veel ervaring en kennis. Let op, dit is niet de goedkoopste winkel. Je hebt een budget nodig van minimaal € 7.500,- om deze winkel te bezoeken.

10.000 m². In deze showroom lopen adviseurs die beschikken over de Nederlandse taal. Bezoek de site >>>

 

1. Populairst qua prijs
Deze keukenzaak biedt het alternatief voor goedkope Duitse keukens aan. De winkel is qua Duitse keukens het voordeligst in Nederland en Duitsland. Dit komt omdat ze bijna geen marge pakken. De winkel zit vlakbij Duitsland in Nederland en word vaak als 2e optie bezocht.
Bezoek de site >>>

 

2. Populair vanwege de lage prijs
Deze keukenzaak is ook erg populair onder de Nederlanders. Zij bieden Duitse kwaliteitskeukens aan voor bodemprijzen. Daarnaast onderscheidt deze keukenzaak zich op het gebied van service. Zij bieden een unieke service aan waardoor veel klanten voor deze keukenzaak kiezen.
Bezoek de site >>>

 

3. Populair vanwege de hoge servicegraad
Voor huishoudens die service en afhandeling heel belangrijk vinden. Snelle groei en geen lastige onderhandelingen maar direct een prijs. Deze winkel word steeds meer gewaardeerd omdat  ze  erg transparant zijn als het gaat om de prijzen. En qua service gaat alles net even wat beter dankzij de Keukencoach.
Bezoek de site >>>

 

Waarom staan er in deze lijst 2 Nederlandse keukenwinkels? Veel Duitse winkels maken ”misbruik” van het feit dat Nederlanders denken dat ze het goedkoopste zijn. Gezien de Duitse offertes die wij vergeleken hebben, blijkt het tegenovergestelde echter waar.

Keukenzaken in Nordhorn

Overige keukenzaken in Nordhorn die ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken:

 

Aehlen keukens

Deze keukenwinkel bestaat al erg lang in Nordhorn. Ze verkopen de merken: Hacker keukens, Nobilia, Rotpunkt en Nolte keukens. Qua prijs zit Aehlen in de middenmode. Keukens tussen de € 7.000,- en de €40.000,- gemiddeld. Een goedkope Nobilia keuken zit rond de € 4.500,- Sinds kort is er ook de extra goedkope greeploze Nobilia keuken.

Falkenauer strasse 1a
48529 Nordhorn
0049-0592112343
www.kuechenland-aehlen.de

 

Akzent keukens

Akzent is een van de luxere keukenwinkels in deze plaats. Helaas is de site veranderd en totaal niet meer gebruikersvriendelijk en de website toont niet makkelijk meer de keukens. De winkel ligt vlakbij de XXXlutz woonmall en heeft een warme hartelijke sfeer. Er staan vooral luxe keukens opgesteld en de adviseurs kunnen Nederlands spreken.

Indien je op een zaterdag langskomt, is de kans groot dat er gekookt word. Het is niet bekend welke keukenmerken er verkocht worden. Wij hopen dat de website snel verbeterd word. Akzent heeft een eigen parkeerplaats en de auto kan gratis geparkeerd worden.

Adres:
Walther Bothe Strasse 10
D 48529 Nordhorn
0049-5921722112
www.akzent-kuechen.de

Binova keukens

Binova keukens is een keukenwinkel met Italiaanse keukens in Nordhorn. De Binova studio staat voor design, luxe en hoogwaardige keukens. Met meer dan 25 jaar ervaring in keukens bieden zij unieke designkeukens die van alle gemakken zijn voorzien. Bij Binova kun je kiezen uit diverse keukens zoals; Bluna, Vogue, Scava, Regula en Lab Vetro.

Deze Italiaanse designkeukens passen het beste bij top apparatuur als Gaggenau – daar werken ze dan ook mee samen. De showroom is open van woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Op andere dagen of in de avonden kun je een afspraak maken.

Denekamper Strasse 91-93
48529 Nordhorn
0049-59218505492
www.binovastudio.de

Faber keukens

Geen hele bekende keukenwinkel. De winkel is ook wel bekend onder de naam Mobel Faber en bestaat reeds 23 jaar en verkoopt de merken: Hacker, Systemat, Ballerina keukens, Nobilia en Apero en zit daarmee in het onder – midden segment.

Faber is een plek voor goedkope Duitse keukens. De showroom is 700 m2. Faber valt tevens onder het laag en midden segment keukens.

Alfred-Mozer strasse 4
48527 Nordhorn
0049-5921729090
www.moebel-faber.de

 

Ekelhoff Küchenland

Het grootste en meest prestigieuze pand dat wij kennen in keukenland. Een must om te bezoeken. Meer dan 10.000 m2 keukens. Wij denken dat dit pand de reden dat er zoveel Nederlanders naar Nordhorn rijden om een keuken te kopen. Bij binnenkomst loop je direct langs een fontein – en stromend water loopt in de vloer. Kortom: deze showroom is absoluut adembenemend.

De keukens liegen er niet om: de nieuwste Duitse keukendesign merken van onder andere Poggenpohl en Siematic. Er is een prachtige Italiaanse hoek gemaakt met een koffiehoek. Boven staat een bijzondere Porsche keuken. In dit pand draait alles om design.

Prijzen zitten gemiddeld tussen de € 10.000,- en € 60.000,-. uitschieters naar keukens van € 100.000,- zijn ook niet ongewoon.

Bentheimer strasse 259
48529 Nordhorn
0049-592180210
www.keuken-ekelhoff.nl

 

Duitse keukens

Naber keukens

(Concept Kitchen)
Naber is niet een echte keukenwinkel, maar verkoopt wel keuken toebehoren. De site Concept Kitchen is een aftakking, en die verkoopt wel complete module keukens. Opvallend is dat het keukens met losse ingebouwde elementen zijn. Je krijgt dus geen standaard keuken. Bijzonder voor huishoudens die een aparte keuken willen. Bekijk hier de keukens.

Enschedestrasse 24
48529 Nordhorn
0049-05921704
www.naber.de

 

Wigger Küchen und Innenausbau

Wigger is van oorsprong een timmerbedrijf, maar keukens op maat in Duitsland doen ze ook. De site Hausbau team geeft een impressie van de keukens.
Katharinenstrasse 2
48529 Nordhorn
(05921)- 722845
www.wiggers-tischlerei.de

 

Ardland keukens

Een exclusieve winkel voor de middensegment keukenmerken. prijzen variëren van € 7.500,- tot € 25.000,- Ardland heeft ook een eigen parkeerplaats. Op loopafstand goed te combineren met Ekelhoff keukens in het centrum. Verkoopt de merken: Hacker, Systemat & Nobilia.

Bosinks kamp 2
48531 Nordhorn
0049-5921819030
www.ardland.kuechen.de

 

BvL keukens

Een kleine onbekende speler in Nederland. Parkeren is vermoedelijk betaald. Verkopen de merken: Ballerina, Hacker, Rational, Nobilia, Leicht en Poggenpohl. Prijzen zitten gemiddeld tussen de € 6.500,- en € 26.000,-. Gezien de merken kunt je dus voor een goedkope Duitse keuken hier terecht maar ook voor een duur kwaliteitsmerk.

Frensdorfer Ring 1
48529 Nordhorn
0049-0592180890
www.bvl-nordhorn.de

 

Ekelhoff Küchenhaus

De oudste keukenwinkel in Nordhorn, al meer dan 110 jaar midden in het centrum. Wil je deze showroom van Ekelhoff bezoeken, is betaald parkeren noodzakelijk. Het 2e pand buiten de stad heeft een grote parkeerplaats. Daar kunt je wel gratis parkeren.

Midden in het centrum, tegenover een koffiezaak, zit het statige pand van Ekelhoff. In dit oude pand zijn hypermoderne designkeukens en klassieke keukens geplaatst op 3 verdiepingen.

Verkoopt de merken: Siematic, Valcucine, Next 125, Contur en Poggenpohl.

Prijzen zijn exact hetzelfde als Kuechenland. Tussen de € 10.000,- en de € 60.000,-

Hauptstrasse 14-16
48529 Nordhorn
0049-592180480
www.keuken-ekelhoff.nl

 

Marquardt keukens

Aan dezelfde straat,  als waar Ekelhoff’s Kuechenland ligt, ligt de showroom van Marquardt. Deze keukenwinkel zet zich in de markt als de ‘keukenwinkel met graniet’. Omdat ze een eigen granietwinkel hebben, kunnen ze keukens met granieten blad extra goedkoop aanbieden.

Parkeren is  gratis met een eigen parkeerplaats. Persoonlijk vonden wij de winkel wat troosteloos en miste deze wat warmte en aankleding. De merken die ze verkopen zijn onbekend. Wij vermoeden Nobilia en Hacker.

Marquardt hoort bij de prijsvechters. Keukens vanaf € 3.500,- tot  € 25.000,- Deze winkel was ooit onderdeel van de Mandemakers groep.

Thüringer strasse 1
48529 Nordhorn
0049-5921788700
www.marquardt-kuechen.de

Keukens duitsland

 

XXX Lutz keukens

XXX Lutz ligt in een enorm grote woonmall in Nordhorn. Deze woonboulevard in Nordhorn trekt enorm veel bezoekers. Het is de eerste keukenzaak die je tegenkomt, als je Nordhorn binnenrijdt vanuit Denekamp. Er is volop gratis parkeerruimte aanwezig. Omdat het een winkelcentrum is, is de nadruk op keukens niet zo groot.

Op de 1e verdieping vind je wel een keukenhoek. Via de website kun je een afspraak maken. Dit is ook wel aan te raden, want tijdens ons bezoek waren er bijna geen adviseurs te bekennen.

In tegenstelling tot Duitse keukens – wat je zou verwachten – verkoopt XXX Lutz Oostenrijkse keukens. Prijzen tussen de € 8.500,- en € 22.000,-

Denekamper strasse 185
48529 Nordhorn
0049-592178070
www.xxxlutz.de

 

Kuchenstudio Lubbering

De nieuwste keukenwinkel in Nordhorn: net als XXX Lutz is Moebel Lubbering een grote woonwinkel met een eigen keukenstudio. De winkel is ook wel bekend onder de naam Keukenstudio Nordhorn. Parkeren is gratis. Wat leuk is aan deze keukenwinkel is dat er niet 1 foto van de keuken opstaat.

Er staan meerdere foto’s op zodat men ook in de keuken kan kijken. Er worden tevens kookdemo’s georganiseerd. Qua prijzen zijn onbekend, maar overduidelijk laag-middensegment. Ook over de keukenmerken niets bekend.

Enschedestrasse 15
48529 Nordhorn
0049-59218279910

www.moebbel-luebbering.de

 

Gesloten keukenwinkels in Nordhorn:

Stegink keukens.

 

Showroomkeukens Nordhorn

Indien je op zoek bent naar een mooie goedkope showroomkeuken zijn er 2 dingen van belang. Als eerste de tijd waarin je deze showroomkeuken koopt. Als tweede de grootte van de winkel. De tijd is van belang omdat er maar op 2 momenten echte uitverkoop van Duitse keukens is.

Dit is meestal vlak voor de zomer en rond december. Dit zijn de momenten dat een winkel zijn collectie vernieuwd. 2 x per jaar dus.

Verder is de grootte van de winkel van belang. Een kleine keukenwinkel in Nordhorn heeft bijvoorbeeld maar 15 showroomkeukens staan. Bij 15 showroomkeukens staan er ongeveer 40% (dus 6 keukens) die zouden kunnen passen.

De kans dat je 1 van deze 6 showroomkeukens mooi vind, is bijna nihil. Als laatste zou de keuken qua lengte wel kunnen passen, maar is de vraag of er ook rekening is gehouden met locatie van aansluitingen en ramen.

Samenvattend: Een showroomkeuken kopen in Duitsland is lastig. Iedereen wil een goedkope Duitse showroomkeuken, dus de kans dat je er een vind is klein. Dan nog moet je er snel bij zijn – en en de keuken moet exact passen qua muren en ramen.

Belangrijke tip: geef van te voren aan bij een keukenwinkel dat je een showroomkeuken wilt kopen. Vraag duidelijk of die gereserveerd kan worden.

 

De volgende winkels geven je de meeste kans op een Duitse showroomkeuken:

  1. Elk jaar de meeste showrooms in de uitverkoop. Topmerken als Siematic, Bulthaup en Poggenpohl. Tevens kans om de nieuwste designs in huis te krijgen: Bezoek de site >>>

 

2. Eenvoudige goedkope moderne keukens extra voordelig in huis krijgen: Marquardt 

 

Goedkope keukens Nordhorn

Voor de goedkoopste Duitse keukens kunnen wij als onderzoek bij elke keukenwinkel een offerte laten maken voor dezelfde keuken. Een Duitse keukenofferte vergelijk kan uiteraard alleen als het om hetzelfde keukenmerk gaat.

Bovendien is dus duidelijk dat elke keukenwinkel een eigen marge hanteert, om extra nettowinst te maken op een keuken. Om die reden is het onmogelijk om alle keukenwinkels te vergelijken.

Voor de goedkoopste keukens in Nordhorn komen wij elders uit. Als we naar de marge kijken is deze keukenwinkel>>> het beste – en blijft er voor de winkel de minste winst over.

 

Koopzondag Nordhorn

Er zijn helaas geen enkele keukenwinkels of woonboulevards in Nordhorn open op zondag. Zelfs de populairste winkels zijn elke zondag gesloten. Koopzondagen keukens zijn hier niet bekend.

 

Waar in Duitsland keuken kopen

Niet alleen Nordhorn is populair onder de Nederlanders. Zo zijn er nog een paar plaatsen waar Nederlanders regelmatig naar toe gaan om een keuken te kopen. Dit zijn plaatsen die vrij gunstig liggen en waar veel keukenzaken zitten. Andere populaire plaatsen zijn Kleve met 9 keukenwinkels en Aken (Wurselen)

Aken (bij Heerlen over de grens) is de 2e grootste plek waar Nederlanders heengaan, met 11 keukenwinkels. Ook bij Belgen is deze plek populair.

En in mindere mate: Gronau, Kranenburg, Krefeld, Mönchengladbach. De enige reden dat deze plaatsen het meest interessant zijn om in 2021 te bezoeken, is de concentratie van het aantal winkels. Niemand wil een keukenwinkel in een dorp bezoeken, 20 kilometer verder rijden voor de volgende Duitse keukenwinkel.

Ook hier is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de winkels. Niet elke winkel is goedkoop. Daarover schrijven wij in ons artikel: Is een Duitse keuken altijd goedkoper?

IZAA

>