Als u het heeft over keuken van natuurlijk materiaal, hebben we het natuurlijk over houten keukens. De mooie vormen en uitstraling zorgen voor een gezellige sfeer in de keuken maar ook voor een warm en knus gevoel.

Doordat het natuurlijk materiaal is, zou geen enkele plank hetzelfde zijn, dit maakt uw houten keuken dan ook zo uniek. Met hout kunt u alle kanten op, daardoor heeft u ook veel mogelijkheden met hout. Wilt u meer weten over dit type keukens? Ontdek de mogelijkheden en lees verder.

Mogelijkheden die er met hout zijn

Houtsoorten zijn in er allerlei soorten, kleuren en maten. Van verschillende kleurtinten naar verschillende afwerkingen. U kunt het maar zo gek niet bedenken welke talloze mogelijkheden u heeft met hout. Elk type hout heeft dan ook zo zijn eigen uitstraling. Wilt u bijvoorbeeld een landelijke keukenstijl?

Dan kan u beter voor steigerhout gaan. Steigerhout is een ruw type hout dat u perfect zou kunnen verwerken in uw landelijke keukenstijl. Wilt u voor kwaliteit en klasse gaan? Dan kunt u voor het verfijnende effect van kersenhout kiezen. Er zijn nog veel meer verschillende soorten hout die veel gebruikt worden in keukens, neem bijvoorbeeld: berkenhout, beukenhout en eikenhout. Eikenhout heeft u ook nog in de massieve vorm, het voordeel hiervan is dat deze geschilderd kan worden.

Bent u toe aan iets nieuws, kunt u het zo een ander kleurtje geven. Zo heeft uw keuken gelijk een nieuwe look. Het is eigenlijk heel simpel, het type hout hangt helemaal af van het karakter dat uw keuken moet gaan uitstralen. Wilt u nou voor een houten keuken gaan, dan moet u ook praktische overwegingen bepalen voor de keuze van het soort hout dat u wil.

Heeft het hout een goede dichtheid? Is het hitte- en vochtbestendig? Is het gevoelig voor vlekken? Als het aan al deze voorwaarden voldoet, en u geeft de juiste onderhoud aan uw keuken, garandeer ik u een zeer lang genot van uw houten keuken.

Meer houten keukens? Zie hier 30+ keukens inspiratie>>

De voordelen maar ook de nadelen

De reden dat veel mensen kiezen voor hout is de unieke, natuurlijke en dan ook warme uitstraling. U kunt ook uw keuken volledig aanpassen wanneer u wilt en naar uw wensen, doordat hout een zeer bewerkelijk materiaal is. Ook eventuele schade wat u aan uw houten keuken kan brengen is makkelijk te herstellen.

Met hout kunt u ook uw keuken personaliseren zoals u dat wilt en op uw eigen manier. Dat komt omdat hout ook goed te combineren is met andere kleuren en materialen. Houten keukens zullen wel wat prijziger zijn dan een kunststof of MDF keuken, maar dan heeft u wel wat unieks in huis staan.

Wilt u nou heel graag een houten keuken maar kunt u dat niet redden met uw budget? Dan kunt u nog altijd ervoor kiezen om bepaalde stukken of elementen in uw keuken in hout uit te voeren. Neem bijvoorbeeld de keukenfronten, uw werkblad of accenten zoals legplanken. U kunt ook een kunststof keuken mixen met hout. Hiermee haalt u bijna het zelfde effect mee naar boven, voor een wat goedkoper prijskaartje.


Inspiratie gekregen of nog meer ideeën opdoen? Vraag hier uw gratis keukenbrochures aan. 30.000+ bezoekers profiteerden al van vele aanbiedingen.

Previous Post:

Next Post:

IZAA

>