Keukenmakelaar

Keukenmakelaar? De meeste keukenzaken maken vet verlies, omdat alle kopers te goed onderhandelen. De ene na de andere winkel sluit de deuren in keukenland…

Stelletjes als Wim en Corrie onderhandelen zo goed, dat keukenwinkels soms een keukenmakelaar in moeten schakelen – willen ze nog hun winst behouden op de keuken… 

Dat zou nog eens een mooi verhaal zijn he?

Helaas is het net andersom – wij kunnen er wel eentje gebruiken! Want die keukenprijzen schieten omhoog.

Wat doet een Keukenmakelaar? Op basis van no cure-no pay krijg je soms een steuntje in de rug. Ze staan aan jouw kant. Onderhandelen voor je. Ontwerpen voor je. Er zitten – financiële – voordelen aan. En wat sneaky nadelen…

 

 

Keukenmakelaar

Als je een keuken koopt, heb je meestal te maken met een flinke gladjakker, of gladjakkerinneke. Zo eentje die hele dag ”toppertje hoor!” zegt.

Beetje in de handjes wrijven, Kopje koffie, overeenkomsten zoeken, lekker lachen en je doodmoe maken. Dat doen ze, die keukenboefjes. En wat deden ze vroeger?

Klanten uitschelden voor schijtbak, of keukenoffertes verscheuren voor je neus. Als een klein kind dat haar zin niet krijgt. Denk je veilig te zijn om 6 uur, omdat het sluitingstijd is? De zaak sluit, maar jij zit nog in de showroom. Nee hoor de winkel blijft gewoon open – speciaal voor jou.

Net zo lang tot je een handtekeningetje zet…

Wees gerust, nu doen ze dat niet meer – op een enkele zaak na. Toch betaal je vaak veel geld voor een nieuwe keuken. En dat geld lijkt extra veel omdat je het in een ondoorzichtige markt gooit.

Wil je je sterker voelen aan tafel met een keukenadviseur? Dan is een keukenmakelaar misschien iets voor je. Ze lossen namelijk je grootste probleem op:

Jou minder laten betalen voor de keuken. Wat doet een keuken onderhandelaar allemaal?

Keukenmakelaar

 

Wat doet een keukenmakelaar

Een keukenmakelaar kan het complete traject doen. Van oriëntatie tot montage controle. Belangrijk word hij bij het moeilijkste deel van een keuken kopen. Vooral het onderhandelen neemt hij voor zijn rekening.

Want wat zeggen al die keukenboefjes nu?

”Je hoeft bij ons niet te onderhandelen… we leggen direct de laagste prijs neer.”

Je staat al schaak mat voor je de keuken uitzoekt met deze truuk.

Dat sta je al schaak mat voor je een handtekening zet. Dat kan natuurlijk niet. Want als dat zo is, waarom zou je dan direct een handtekening zetten?

Maar ook voorstudies, zoals een keuken ontwerpen doet hij. Wil je dus een second opinion, of een onderhandelaar naast je? Dan is dit de man.

Moet hij je keukenoffertes vergelijken? Dat kan ook.

Wil je alleen maar keuken ontwerp controle en zekerheid krijgen? Dat kan natuurlijk ook.

Wat kost een keukenmakelaar

Ze werken meestal op pakketbasis. Je kunt zelf een pakket afnemen die bij je past. Sommigen werken op no cure-no pay basis. Dat is natuurlijk ideaal. Dan betaal je alleen als er ook meer korting op de keuken gegenereerd is.

Iedereen hanteert andere prijzen, maar we geven even een voorbeeld.

Pakketen zijn te koop tussen 50 euro en 900 euro. Bij die 900 euro heb je een inclusief pakket – dus ook onderhandelen.

Bij onderhandelen gaat het vaak zo, dat je een percentage betaald over het uit onderhandelde bedrag. No cure no pay dus. Logisch ook, anders praat ie er 1000 euro korting af – en betaal je die weer terug aan de keukenmakelaar.

Je kunt dus ook alles zelf uitzoeken – en hem alleen de onderhandelingen laten doen.

Wat bespaar je nou precies?

Dat hangt dus helemaal af van welke winkel je naar toe gaat. Soms kan een keukenmakelaar er niets afkrijgen. En soms ook wel 3000 euro. Dat hangt ook weer af van de prijs van je keuken. Heb je een hoger budget, kan er meer van af.

Minimaal 1000 euro is mogelijk.

Voor wie is het handig

Mensen die bang zijn dat ze financieel genaaid worden. Eigenlijk een beetje raar, want iedereen word genaaid.

Onzekere mensen die moeilijk kunnen onderhandelen. En vrouwen alleen. (Jullie zijn wel sterk hoor dames… maar ik weet van mijn mailbox dat jullie soms behoefte hebben aan een sterke schouder – zeker als je op keuken rooftocht gaat…)

Toch gaan de meeste mensen gebruik maken als keuken onderhandelaar.

Waar zitten ze?

Wat doet een keukenmakelaar

Overzicht van alle keuken aankoopmakelaars

Welke zijn er in Nederland – compleet overzicht. We zitten al lang in de internet keuken business. Ik kan je vertellen dat er veel meer zijn gestopt, simpelweg omdat een keukenmakelaar niet genoeg verdiend als baan.

Ook zijn ze niet geweldig in reclame maken.

Zelfs in het begin van Izaa – begin 2010 – werkte ik al samen met de ”afding service”. Leuk idee. Onwetend als ik was bleek dit een enorme flop.’Er was geen kennis over keukens – en die was nodig.

Alle keukenmakelaars, ze staan allemaal op 1 pagina in Google. Dat is nog eens makkelijk zoeken.

Keukenaankoopmakelaar.nl

De keuken aankoopmakelaar is een keertje op Nu.nl geweest. Hij biedt 3 pakketten aan, waarbij het duurste pakket 995 euro is. Zit je in Brabant? Dan is dit misschien de man voor je. Eerst krijg je sowieso een vrijblijvend intake gesprek.

Extra opties: een leidingschema maken, maar ook een keuken ontwerpen in 3D.

Bezoek de site van Keukenaankoopmakelaar.nl 

Jouw keukenmakelaar.nl

Helaas zijn nog steeds veel websites compleet onduidelijk. Het was even zoeken, maar deze partij zit ook in Brabant. Hij is een stukje goedkoper dan de man hierboven. Voor 800 euro krijg je complete begeleiding van het verkooptraject. Moet hij voor je onderhandelen? Dan betaal je 25% over het bedrag dat hij er van af gepraat heeft.

Wil je alleen een offerte vergelijken? Dat kan voor 99 euro.

Klik hier voor jouw keukenmakelaar >>>

 

Keukenmakelaarjansen.nl

Een keukenmakelaarsduo uit Tiel – een keukenstelletje 😉 Ook een complete set pakketten, waarvan het duurste pakket 815 euro is. Hier krijg je geen man, maar een vrouw als adviseur. We moedigen dit soort makelaars alleen maar aan.

Bezoek de website van Keukenmakelaar Jansen

 

Badkamerenkeukenmakelaar.nl

Deze partij geeft een workshop keuken kopen. Aan de hand van de workshop kunnen ze ook de onderhandelingen doen. Deze partij werkt uitsluitend met Mandemakers winkels. Het is niet duidelijk wat de service kost.

Bezoek badkamerenkeukenmakelaar.nl

 

Makelaarinkeukens.nl

Goed, deze man heeft een mooi presentatiefilmpje. Het duurste pakket is 675 euro, al lijkt het alsof het onderhandelen er niet bij zit. Het kan natuurlijk zijn dat deze makelaar alles doet behalve onderhandelen.

Wil je een keuken in Duitsland kopen? Dan gaat hij ook mee.

Waar zit hij? In het Noorden van Nederland.

Bezoek de site van Makelaarinkeukens >>>

 

Dit waren ze dan, de keukenmakelaars.

Help! De makelaar zit totaal niet in mijn regio! Wat nu? Nou in principe altijd even bellen. Soms kunnen de diensten ook op afstand geregeld worden. Bovendien gaan veel keukenmakelaars het hele land door.

Gewoon vragen dus!

Addertje onder gras

Is er nog een addertje onder het gras?

We hebben geen bewijs, maar het lijkt ons vrij duidelijk – Van een aantal winkels weten we dat ze bevriend zijn met bepaalde keukenzaken. En dat maakt een keukenmakelaar dus net even wat minder onafhankelijk.

Want misschien krijgt die keukenmakelaar ook nog wel betaald van de keukenzaak? Dit zou je makkelijk kunnen tackelen door zelf je keukenzaak uit te kiezen.

Moet je het nou doen?

Vooropgesteld dat 99% van de keukenkopers veel te veel betalen, is een keukenmakelaar absoluut een winst. Al is het alleen al om die prijs te dempen. De andere diensten zoals ontwerp controle en begeleiding zijn leuk, maar het draait vooral om de prijs.

Kies je een keukenmakelaar uit, kies er dan een op basis van no-cure no pay.

Anders ben je die extra korting weer kwijt aan een derde. We hadden eigenlijk wel verwacht dat deze dienst – die al jaren bestaat – populairder zou worden.

Toch blijft het verrassend stil. Mensen kennen dit niet. We denken dat het geen kwaad kan om je er eens in te verdiepen, want de onderhandelingen bij keukens gaan stoppen.

En daarom moeten wij nu in actie komen!

 

IZAA

>