Keukenkampioen

Keukenkampioen… kampioen in keukens? Moet je bij Keukenkampioen wel – of geen keuken kopen? Wat zijn de voordelen – en nadelen? En hoe gaat dat met onderhandelen en zo… Is de kwaliteit goed? Je leert het hieronder.

 

Keukenkampioen

Wie kent de Keukenkampioen niet? Qua naamsbekendheid een van de bekendste keukenzaken van Nederland. Is Keukenkampioen een populaire keukenzaak? Ja. Hoe dat komt? Het verhaal is mooi. Een eigen fabriek. Goedkoop inkopen daarom. En ook nog eens groots inkopen.

Laten we eens kijken of de Keukenkampioen echt wat is voor je.

Wie kan een keuken kopen bij Keukenkampioen.

Keuken kampioen… De doelgroep is breed. Van 25 tot 65 jaar. En natuurlijk zij die er boven – of onder vallen. De zaak is bedoeld voor Jan modaal. In tegenstelling wat de naam aangeeft, moet je wel een flink budget hebben om hier te slagen: minimaal 12.000 euro. En gemiddeld 16.000 euro.

Keukenkampioen is onderdeel van Mandemakers keukens. Daarom raden we je aan dat artikel zeker even te lezen, mocht je bij Keukenkampioen gaan kopen.

Doordat de Keukenkampioen haar eigen fabriek heeft, word dat voordeel direct naar de klant doorgespeeld.  Hierdoor hebben ze zeer scherpe inkoopprijzen en zijn ze accuraat.

Althans, dat zeggen ze. Toch klopt het niet helemaal.

Voordelen keukenkampioen

 

Je keuken wordt wel 20 keer gecontroleerd van verkoop tot levering. Omdat de winkel onderdeel is van Mandemakers, ben je gegarandeerd van een professionele verloop. Absoluut.

Enorm veel reclame – en goed gemonteerde keukens. Je kan er van uit gaan dat deze partij de zaken op orde heeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit een van de populairste keukenwinkels is.

Levertijd Keukenkampioen? De meeste keukens worden met 12 weken geleverd. Dit is gelijk aan het landelijk gemiddelde. Inmiddels heeft Nederland 47 vestigingen. In België hadden ze 3 vestigingen onder de naam Chef keukens.

Qua service zijn de meeste klanten enorm te spreken over deze winkel. Problemen? Binnen 14 dagen staan ze bij je op de stoep.

Nadelen keukenkampioen

Wij vinden ze wat duur. Je kan je natuurlijk afvragen, of zon grote speler alle kneepjes van het vak kent om je uit de markt te kopen. Al leggen ze in verhouding keukens nu iets goedkoper neer. De keukenmarkt is nu behoorlijk verzadigd en de concurrentie neemt toe.

En nu sinds april 2024, valt het ineens op dat de kortingen verminderd zijn. Ze gaan dus minder kortingen geven. Daarover hieronder meer.

Ondanks de grote naam, is het assortiment van Keukenkampioen vrij klein. Je vind er veel dezelfde keukens. Jammer dat het allemaal standaard doorsnee keukens zijn. Voor een klassieke keuken, een koloniale keuken of landhuiskeuken kan je deze winkel overslaan.

Hoofdkantoor

Gragtmansstraat
5145 RA Waalwijk
KvK 18046980
www.keukenkampioen.nl

Directeur: Diederik van Splunter
Segment: Middensegment
Oprichting: 1992
Medewerkers: ongeveer 450

Aanbetaling

Moet je bij Keukenkampioen een aanbetaling doen? Nee dit hoeft niet. Bij aflevering van de keuken moet uiteraard 100% betaald worden door te pinnen – of door middel van bankoverschrijving. Het geld moet op de rekening staan bij de overdracht.

 

Prijs Keukenkampioen keuken

De gemiddelde prijs van een keuken is €18.500,-
Indien je een voordelige keuken wenst te kopen, kan dat vanaf €12.000,- (instap prijs) en goedkope Keukenkampioen keukens zitten rond de 14 a €15.000,-

De duurdere keukens komen meestal niet hoger uit dan €40.000,- Dan gaat het publiek naar andere keukenwinkels. Ook is een keukenarchitect dan aan te raden.

Vestigingen

Deze Nederlandse vestigingen zijn gevestigd in:

A tot H:

Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam Arena, Amsterdam-Westpoort, Beverwijk, Bergen op Zoom, Breda, Cruquius, Delft, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Drachten, Duiven, Ede, Emmen, Enschede, Geleen, Goes, Groningen, Heerhugowaard, Heerlen, Helmond, Hoorn-Zwaag, Houten, Kaatsheuvel,

L tot Z:

Leeuwarden, Lelystad, Middelburg, Mijdrecht, Nijmegen, Purmerend, Reeuwijk, Rotterdam-Alexandrium, Rotterdam-Park boulevard, Rotterdam-Stadionweg, Roosendaal, Sneek, Son, Spijkenisse, Tiel, Utrecht, Weert, Woerden , Zaandam & Zwolle.

De Belgische vestigingen van de Keukenkampioen zijn inmiddels gesloten.

Koopzondagen open

De meeste winkels zijn altijd open op zondag, maar het is zeker raadzaam om de website te raadplegen.

Ontwerp uw keuken in 3D

Op de website van Keukenkampioen kun jij ook een keuken in 3D ontwerpen. Als je tevreden bent met het resultaat kun je eenvoudig het ontwerp downloaden.

Het ontwerpen zelf  gaat eenvoudig en in 3 stappen. Wil jij goed voorbereid zijn? Ga dan met een ontwerp naar de vestiging en start met ontwerpen.

Naast de Keukenkampioen hebben wij een betere tool gevonden waarbij meer ontwerpmogelijkheden zijn.

Klik hier – Ontwerp je keuken 3D >>>

 

Keukenmagazine

Voor het opdoen van inspiratie kun jij op de website het keukeninspiratieboek aanvragen. Dit inspiratieboek staat vol met het gehele assortiment keukens van Keukenkampioen.

Ontdek de voordelen die deze keukenwinkel heeft met haar fabriek in Duitsland. In deze brochure zijn tevens meegenomen de nieuwste keukentrends en veel keukens met prijzen. Wil jij het magazine aanvragen? Dat kan op de site.

Hieronder kan je zelf kiezen uit 7+ andere keukenmagazines!

Klik hier voor keukenmagazines aanbod >>>

Garantie

Waardoor word de garantie bepaald? Deze garanties zijn overal hetzelfde. Op een keuken van Keukenkampioen heb je jarenlang garantie. Op keukenkasten krijg je 5 jaar garantie, op werkbladen 1 jaar en op keukenapparatuur 2 jaar.

Tenzij je alle inbouwapparatuur van 1 merk koopt, dan krijg je tevens 5 jaar op de apparatuur. Deze 5 jaar garantie op keukenkasten is het meest voorkomend. Al zijn er uitzonderingen, omhoog en omlaag.

 

Goedkopere keukenzaak – met betere garantie?

De keukenoutlet Küchenoutlet in Veenendaal biedt Duitse keukens aan. Veel goedkoper – en met 10 jaar garantie.

Keukenkampioen merken

Welke keukenmerken verkoopt de Keukenkampioen? Dat is Steinhaus keukens. Alleen… Steinhaus keukens is eigenlijk een ander merk.

Qua inbouwapparatuur verkoopt men: Whirlpool, Zanussi, Bauknecht, Atag, Bosch, Miele, Siemens, Hoover, Bertazoni, Stoves & Boretti fornuizen.

Keukenkampioen onderhandelen

Het is gebruikelijk dat er word onderhandeld. Wel is het zo dat in praktijk elke onderhandeling verschilt. Zo kan de ene klant met 15% korting weglopen en de andere met 25% of zelfs 40% zoals er geadverteerd word. Het zal vreemd klinken, maar hoe brutaler de klant, hoe meer korting hij krijgt.

Natuurlijk zijn er ook speciale acties. Hoe dan ook… de verkopers van Keukenkampioen behoren tot de elite in de verkoop 😉 Ze gaan echt voor je handtekening.

Maar hoeveel korting krijg je bij de Keukenkampioen?

Keukenkampioen korting

Update april 2024: Deze winkel adverteerde jaren met 40% korting op de keukens en gratis montage bij het plaatsen van een keuken. Als er geen acties zijn, dan kan het voorkomen dat er een globale korting gegeven word door de verkoopadviseur zelf.

Helemaal geen actie op een keuken komt bij de Keukenkampioen niet voor. Er moest altijd een actie zijn. Inmiddels is het ons opgevallen dat de kortingen van de Keukenkampioen teruggeschroefd zijn. Ineens zie je 5% korting – en gratis montage. Dat was altijd meer.

Het is duidelijk dat Keukenkampioen minder op marge wil verkopen. Wel zien we nu ook een actie voorbij komen met een Stella E-bike. Een bedrijf waar Mandemakers ook eigenaar van is.

Wilt u er zeker van zijn dat jij de beste actie krijgt? Vraag de actievoorwaarden goed na in de winkel. Of..

Laagste prijs Keukenkampioen? 

Met onze unieke offerte vergelijk service kijken wij wat er echt van je keukenofferte afkan.

Krijg je echt de bodemprijs? >>>

 

Wat kost de keuken voor jou?

Door op de website van de te kijken, kun jij precies zien hoe duur jouw droomkeuken zal worden. Je kunt in 3 stappen de prijs van je keuken berekenen.

Met de budget planner kun jij een beter beeld krijgen van de kosten van uw droomkeuken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Wij hebben een handigere tool gevonden die tijd bespaard!

Bereken in 5 minuten de prijs van je nieuwe keuken >

 

Voordelen van dit bedrijf

Als je zon groot bedrijf hebt met zoveel vestigingen, dan heb je ook een aantal interessante voordelen voor de klant. Een daarvan is een keuken op afroep bestellen. Dit is vooral handig voor huishoudens met een nieuwbouwhuis.

Dat betekend concreet dat je alvast kiest voor deze winkel als jouw leverancier. Verder ben je helemaal vrij in het ontwerp. Daardoor zit je niet direct aan het eerst gekozen ontwerp vast.

Je kunt dus vandaag op basis van de globale maatvoering een ontwerp laten maken. Blijkt dat de maatvoeringen in huis toch wijzigen op het laatste moment? Dan kun je gewoon in de winkel opnieuw het ontwerp laten aanpassen, vlak voor jouw keuken in productie gaat.

Order status controle

Bij de meeste keukens gaat de bestelling en levering goed. Soms echter, gaat er iets mis. Meestal is dit dan de fout van de winkel, maar het kan ook zijn dat er tussen de verkoper en de klant iets onduidelijk is. Onduidelijkheid en risico is iets wat beide partijen willen voorkomen. Daarom is er een order status controle. Je kunt zelf meekijken met de planning voor jouw nieuwe keuken.

Keukenkampioen ervaringen

Als je zoveel keukens verkoopt, heb je ook een enorme hoeveelheid klantreviews. Ze staan overal op het internet. Lees niet een site, lees ze op het hele internet.

Klik hier voor keukenkampioen ervaringen >>>

 

Keukenkampioen keuken wel of niet kopen?

Lastig.  Goed service goede kwaliteit. En vooral professionele verloop van je keuken. Ook de monteurs zijn echt goed. Maar daar betaal je ook een prijs voor.

Wij vinden de keukens in verhouding duur. Dit hangt wel af van de deal, want bij Keukenkampioen moet je onderhandelen.

 

Genoeg gelezen? Ga naar de website.

www.keukenkampioen.nl >

 

 

IZAA

>