Keukenconcurrent

Keukenconcurrent – een van de succesformules van de Mandemakers groep. Ze geven zelf 7 garanties – waaronder de laagste prijs garantie. Wat voor een winkel is Keukenconcurrent? En zijn ze echt goedkoper? 

 

 

Keukenconcurrent

Van alle winkels in keukenland heeft Keukenconcurrent wel de meest agressieve naam. Dat komt ook een beetje door het oude logo. Het had een dreigende vuist. Het nieuwe heeft een pingel handje.

Het wekt de indruk dat je voor bodemprijzen een nieuwe keuken koopt. Maar, zoals de directeur zelf ook zegt – hier moet je onderhandelen. Het zijn goedkope keukens, speciaal voor mensen met een gering budget.

Ze staan bekend om aparte keukenacties te hebben. Termen als ¨keukens half geld¨, of ¨keukens gratis montage¨ zijn niet onbekend.

Onderhandel je goed, dan heb je een keuken voor een bodemprijs. Onderhandel je slecht, dan betaal je misschien teveel. Hoe dan ook, de verkopers van Keukenconcurrent zijn zeer bedreven in onderhandelen. Misschien wel de meest sluwe van heel keukenland.

De winkel kwam iets eerder op dan Ikea keukens – ook een concept met toen nog voordelige keukens.

Er zijn veel keukenwinkels die verschillende soorten goedkope keukens aanbieden. Het is interessant om je even goed in te lezen.

Keukens

Welke keukens verkoopt Keukenconcurrent? Qua collectie hebben ze veel. Alleen huishoudens met een voorkeur voor klassieke keukens kunnen hier niet veel vinden. Er zitten bijna geen nostalgische keukens in het assortiment.

Het goedkope huismerk levert de voordeligste keukens. Uiteraard onder de naam voordeelkeukens. Er zitten nog wel eens wat leuke modellen tussen. Je kunt hier terecht voor moderne keukens, design keukens, maar ook tijdloze keukens. Werkbladen worden vooral verkocht in kunststof, maar ook in composiet. Dus niet in graniet.

De collectie is onderverdeeld in 4 soorten:

Voordeelkeukens

Het aanbod van voordelige keukens. Wat krijg je hiervoor vraagteken Hierbij moet je denken aan keukens tussen de 1.250 en 5.000 euro. Net boven bouwmarkt keuken prijzen. maar wel met meer opties.

Een van de meest luxe uit de voordeel keukens lijn – de Felix. Waarom? De keuken is uitgevoerd in notenhout kleur. Enorm tijdloos. Bij deze aanbieding hebben ze een complete keuken met eiland voor 5.495 euro. Dan heb je een eilandkeuken van 1.80 meter en 2 ingebouwde kasten in de muur.

Bekijk de keuken

Nog een leuke: de Marvin. Deze strakke keuken is greeploos en heeft houten kastkleuren en een betonlook werkblad. Ok, je krijgt wel een opbouw spoelbak, maar voor 3.850 euro mogen we echt niet zeuren. Apparatuur van Candy. We hebben snel de maten voor je uitgerekend – hij is 3.10 meter.

Bekijk de keuken

 

Als laatste in de voordeelselectie vinden wij de goedkope greeploze keuken Jochem. Zoals afgebeeld is deze hoekkeuken 2.75 meter bij 2.67 meter. Zoek je een goedkope greeploze kanjer en is je budget onder de 7.000 euro? Race dan naar de Keukenconcurrent.

Bekijk de keuken

Huisselectie keukens

Keukens vanaf 5.150 euro. Een vrij eenvoudige collectie speciaal voor mensen met trendy keukens. Heb je een voorkeur voor strakke, moderne keukens vraagteken Dan zit je hier goed. Ook greeploze keukens en designkeukens vind je hier. Kleuren op de site lijken wat beperkt – vooral wit, grijs en zwart zien we voorbijkomen. Er is ook en klassieke keuken bij – de Nervor- maar die is meer tijdloos dan klassiek.

Uitschieter:

De mooiste keuken in deze lijn vinden we de Casoli 340 keuken. Deze goedkope zwarte keuken met bronslook speelt goed in op de huidige trend – zwart. Al is die voor Keukenconcurrent begrippen redelijk prijzig. De rechte keuken van 4.54 meter is te koop vanaf 9.900 euro.

Bekijk de keuken

Designkeukens

Kijk, we gaan al naar de Italiaanse namen – de goede kant op 🙂 Nu de luxe tak van de Keukenconcurrent.  Deze keukens beginnen vanaf 8.850 euro.

Ook hier een mooi voorbeeld: de design keuken Salira.

Het is wat ver gezocht als je zegt dat je Bulthaup keuken koopt voor de prijs van een normale keuken, maar het komt in de buurt uitroepteken. Mooie afwerking. Ultra dun aanrechtblad. Belijning van de keuken is erg mooi. Inclusief koffiezetapparaat.

Bekijk de keuken

Ok… nog een mooie dan 😉

De Junak 456. Een originele keuken om te zien. Een combinatie van hoogglans lak en composieten werkblad. En compleet greeploos. Hiervoor krijg je een eiland van 2.40 meter en een kastenwand met koelvries combinatie, oven en volledig geïntegreerde inbouw vaatwasser.

Bekijk de keuken

Dit waren ze dan. Zoals je ziet heeft de Keukenconcurrent best een leuk assortiment. Van plan om bij deze winkel langs te gaan? De collectie is volledig te bewonderen in het magazine. Speciaal voor jou kun je hier ook keukenmagazines aanvragen van andere keukenwinkels.

Gratis brochure Keukenconcurrent

in de brochure van de Keukenconcurrent vind je een aantal actiemodellen staan. De folder is karig, maar het is geweldig dat ze als een van de weinigen nog een papieren folder uitgeven.

Klik hier en kies zelf je keukenmagazines gratis uit >

of

Bestel alleen de folder van Keukenconcurrent

Apparatuur

Dan verkopen ze ook nog losse inbouwapparatuur. Veel maken ze gebruik van de Siemens basis lijn. Maar ook verkopen ze Indesit, Bauknecht, Whirlpool en Candy. en Gaggenau… Huh? Gaggenau? Dat past niet echt bij deze winkel. Een Gaggenau apparaat is dan duurder dan de hele keuken – gniffel  😀

Zonder gekheid, we hadden Gaggenau bij een luxer merk verwacht.

Waarom bij Keukenconcurrent kopen

Deze populaire keukenwinkel heeft 7 garanties waarom een klant bij Keukenconcurrent moet kopen:

De laagste prijs garantie

Ze garanderen de laagste prijs, door groots in te kopen. De laagste prijs hangt alleen niet echt af van grootste inkoop, maar meer of de korting ook echt naar de klant word doorberekend.

We denken wel dat hier veel marge word weggegeven. Zelfs nu in de grootste grondstoffencrisis – juli 2021 – krijgen grotere keukenwinkels meer inkooprecht dan kleintjes. Wat als er bijna geen apparatuur meer is, aan wie verkoop je dan? juist. Grote keukenwinkels met slagkracht. En daar is Keukenconcurrent er een van. Daardoor kunnen sommige – kleinere – concurrenten keukens pas na een half jaar leveren. Dus een sterk punt van deze winkel.

Maar…

Uiteindelijk hangt het natuurlijk af van hoe jij onderhandelt. Ze zijn zo zeker van de zaak, dat als je dezelfde keuken elders goedkoper ziet, dat je het prijsverschil plus 10% extra terug krijgt. Dit lijkt wel een heel leuk verhaal, maar in praktijk kun je hier weinig mee.

Toen wij zelf offertes lieten vergelijken als dienst op onze site, bleek wel waarom. Veel mensen stuurden ons de offerte van Keukenconcurrent toe. Of die elders goedkoper kon. Het probleem was dat ze vaak al getekend hadden.

Het is voor een leek onmogelijk om te zien. Kan dezelfde keuken elders goedkoper of niet vraagteken. Dan moet je eerst het keukenmerk weten. En het merk van de apparatuur. De regels die Keukenconcurrent maakt om dit te vergelijken, zijn wel erg streng. Binnen een straal van 15 kilometer. Die vind je natuurlijk nooit.

Uitgesloten zijn vergelijkingen met showroomkeukens, beschadigde keukens en dergelijke. Terecht, want sommige klanten zijn wel heel creatief in het krijgen van nog meer korting.

Snelste levertijd keuken

Hoe snel kan je een keuken leveren? Keukenconcurrent doet dit binnen 4 weken. Dat is inderdaad razend snel. De meeste keukenwinkels hanteren 8 – 12 weken levertijd. Het hangt trouwens niet alleen van de winkel af. Ook van het type keuken – niet elke keuken kan zo snel geleverd worden.

Kwaliteit van de keukens

De keukens zijn van redelijke kwaliteit. Keukenconcurrent bevind zich in het laag- middensegment.

Alle keukens te maken

In principe is het assortiment zo groot dat je er wel moet kunnen slagen. Alleen als liefhebber van klassieke keukens heb je hier weinig keuze. Maar dat is ook niet de doelgroep. Keukenconcurrent richt zich op jonge stellen.

Uitstekende service

Alle winkels die onder de Mandemakers keten vallen doen het goed qua service. Ze doen niet moeilijk als er eens iets nabesteld moet worden. Je hebt te maken met een grote gestructureerde organisatie. Om die reden is deze winkel een goede keus.

Tot het uiterste om klant tevreden te maken

Ze doen hun uiterste best om je keuken compleet naar wens te leveren. Maar ja, waar niet?

Hoofdkantoor

Keukenconcurrent
Gragtmansstraat
Waalwijk

Segment: laag-middensegment
oprichting: 1997

Hoe werkt dat, een keuken kopen bij de Keukenconcurrent?

Je maakt online een afspraak in een van de winkels. Neem altijd even de maten mee, of een tekening van het huis. Als je binnenkomt dan loert er altijd een receptioniste naar je. Een gastvrouw. Ze bijt niet, maar zit wel lekker strategisch bij de ingang. 😉

Het is haar taak om contact met je te leggen. Heb je al een afspraak? Dan begeleid ze je naar de adviseur. Heb je nog geen afspraak, dan zal ze proberen die met je te maken. Ze mag niemand onaangesproken de winkel laten verlaten.

Aan tafel

De adviseur gaat eerst met de hand een keukenontwerp maken. Een bovenaanzicht. Daarna kan hij het omzetten in een 3 dimensionaal keukenontwerp. De tekening begint dus bij Keukenconcurrent gewoon met de hand. Hierover zijn we in het verleden wel eens gemaild. Mensen vonden het vrij amateuristisch. Wij vinden het leuk.

Eerst met liniaal en papier dus. Daarna kan een 3D print worden gemaakt. Volgens de site krijg je die mee, maar we horen ook wel verhalen over mensen die geen tekening meekregen.

Intussen loopt hij met je de hele showroom door, om je van advies te voorzien. Dan maakt hij de offerte, die hij of bij vervolg of direct presenteert. Dan komt het mooiste – stevig onderhandelen!

Keuken ontwerpen in 3D

Keukenconcurrent heeft een 3D keukenplanner. Na het invullen van je gegevens kun je direct beginnen. Ontwerp klaar? Dan kun je het ook downloaden.

Wij adviseren je echter een beter keukenplanner.

Klik hier om je keuken te ontwerpen >

Aanbetaling

Bij Keukenconcurrent doe je een aanbetaling van 15%. In sommige gevallen word dit 25%. Denk aan een keuken met meer risico in het bestelproces. Deze winkel verkoopt keukens met CBW voorwaarden. Dus je aanbetaling zit veilig. Wel betaal je het complete bedrag voor de levering van de keuken.

Is dit beter of slechter dan bij andere keukenwinkels? Ze gaan allemaal gelijk op 😉

Prijs Keukenconcurrent

Wat kost een keuken bij de Keukenconcurrent? Je kunt hier slagen vanaf 4.000 euro. De gemiddelde keuken zit rond de 6.000 euro.
Een super eenvoudige rechte keuken 3.000 euro.
Een goedkope hoekkeuken kost rond de 4.500 euro.
Een keuken met eiland kost rond de 7.000 euro.
Een luxere keuken kopen? Dat kan ook – gemiddeld rond de 11.000 euro.

Heb je meer te besteden dan 12.000 euro? Sla deze winkel dan over.

Vestigingen

Het concept spreekt duidelijk veel mensen aan. Je ziet dat terug in het aantal showrooms. We denken dat Keukenconcurrent in Nederland behoorlijk verzadigd is- ze zitten overal al. Dit zijn de winkels:

A tot H: Almere, Apeldoorn, Arnhem, Amsterdam Westpoort, Amsterdam Arena, Amstelveen, Amersfoort, Breda, Barendrecht, Beuningen, Beverwijk, Cruquius, Doetinchem, Den Bosch, Deventer, Den Haag, Gouda, Groningen, Houten, Hoogeveen, Heerenveen, Heerlen, Helmond, Houten, Hengelo en Hulst.

I tot Z: Leeuwarden, Leiderdorp, Oss, Purmerend, Rotterdam, Roosendaal, Spijkenisse, Sliedrecht, Utrecht, Venlo, Veenendaal, Wateringen, Zoetermeer en Zwolle.

Koopzondagen

Op de site staat heel duidelijk welke Keukenconcurrent vestiging komende zondag open is – en dat zijn er veel!

Garantie keukenconcurrent

De garantie is gelijk aan andere winkels. Je krijgt 5 jaar garantie op de keukens – en 2 jaar op de apparaten. Heb je alle keukenapparatuur van 1 merk? Dan krijg je op de keukenapparatuur ook 5 jaar garantie.

Bij het werkblad zijn ze wat voorzichtiger – 1 jaar garantie op het aanrechtblad. Dit zie je bij meerdere winkels.

Wil je gebruik maken van de garantie omdat er iets kapot is? Het eerst jaar betaal je geen voorrijkosten en arbeidsloon. Daarna wel dus.

Als je nieuwe fronten wilt bestellen, kun je te maken krijgen met kleurverschillen. We bedoelen tussen de frontjes die al in je keuken staan – en de nieuwe. Dit komt vaak door zonlicht. Alle keukenzaken hebben dit probleem.

Keukenmerken

Welke keukenmerken verkoopt Keukenconcurrent? Nobilia en Burger keukens.

Onderhandelen Keukenconcurrent

Maak je borst maar nat, je moet hier echt in gevecht met de keukenverkoper – of soms keukenverkoopster. Dat betekend een langdurige worsteling om de prijs. Maar als je het goed doet… dan haal je ook een keuken met bodemprijs binnen. Alleen hoe weet je dat je de bodemprijs hebt? 25% korting is hier niet ongebruikelijk. Maar ook 40%

Goedkopere keukenzaak – met betere garantie?

De keukenoutlet Küchenoutlet in Veenendaal biedt Duitse keukens aan. Veel goedkoper – en met 10 jaar garantie.

Korting

Wat kost de keuken voor jou? Vaak legt de keukenverkoper een actie neer die op dat moment geldt. Dat kan bijvoorbeeld zijn keukens met gratis montage. In praktijk zien we ook dat aan tafel vaak nog wel kortingen extra aangeboden worden.

Wanneer je hier moet kopen

– Je zoekt een zeer goedkope keuken
– Van een redelijke kwaliteit
– Je hebt snel een keuken nodig – binnen 4 weken
– Je houdt van onderhandelen

 

Wanneer je hier niet moet kopen

– Je houdt niet van onderhandelen
– Je hebt meer dan 12.000 euro te besteden
– Je kan niet tegen pressie – verkopers gaan door

Conclusie

De winkel heeft een mooie brede collectie, met de nadruk op moderne, tijdloze en designkeukens. De prijzen zijn goedkoop, maar het ligt vooral aan hoe je zelf kunt onderhandelen of je er echt voordeel van gaat krijgen.

IZAA

>