Keukenarchitecten overzicht? Heb je 70.000 te besteden voor je nieuwe keuken? Dan kunnen we de meeste winkels overslaan – we kunnen rechtstreeks naar de keukenarchitect. Hoe werkt een keukenarchitect, wat kost het – en wat zijn de voordelen?

Keukenarchitecten overzicht

Veel keukenwinkels noemen zich keukenarchitecten. Een architect is echter een beschermde titel. Keukenarchitectuur is aan te raden bij keukens boven de €50.000,-

Een overzicht van bij ons bekende keukenarchitecten waarvan wij vinden dat ze genoeg ervaring hebben met keukens ontwerpen.

Keuken boven de 70.000 euro kopen? Dan is een keukenarchitect misschien iets voor jou! Waarom? Hij kijkt niet alleen naar de keuken, maar naar de hele ruimte. Alles moet zo perfect op elkaar afgestemd worden.

Noord Holland:

Bob Ronday Architectuur Amsterdam
Czaar Peterstraat 111
1018 PE Amsterdam
06-24603674

Ben je Keukenarchitect? Ben je van mening dat je hier bij moet staan? Neem contact met ons op.

 

Het Gooi:

Keukenleven
Spiegelstraat 16
1405 HW Bussum
035-6936622
www.keukenleven.com


Brabant: 

Keukenarchitectuur midden brabant (Kamb)
Phantom 2
5126 RJ gilze
0161-431422
www.kamb.nl


Limburg: 

Lab32 architecten
Mevrouw van de Meijstraat 14
6243 AP Geulle
043-3655536
www.lab32architecten.nl


Zuid Holland: 

123DV.nl
Sint Jobsweg 30-N
3024EJ Rotterdam
010-4782064
www.123DV.nl

Utrecht:

 

Bahlman en Baelde
Inductorstraat 26A
3903KB Veenendaal
0318-545030

Kraal architecten
Vossegatselaan 32
3583 RT Utrecht
030-2239677
www.kraalarchitecten.nl

Keukenarchitect Belgie

Kove
Lindenstraat 90B
9100 Sint-Niklaas
0486-236130
www.kove.be

Wanneer een Keukenarchitect?

Voor iedereen die exclusiviteit wil is er een keukenarchitect. Deze architect gaat net wat verder dan de keukenadviseur. Een keukenadviseur uit het hogere segment is in staat om een perfecte keuken te ontwerpen.

De architect is in staat om een perfecte keuken te ontwerpen inclusief de keukenruimte er om heen. Daarom is een keukenarchitect zeker een toegevoegde waarde indien je een flink budget te besteden hebt voor jouw nieuwe luxe keuken.

Hij kijkt dus niet alleen naar de keuken, maar ook naar de materialen voor de vloer, de wanden en de kleuren.

Hoe verloopt het traject met een Keukenarchitect?

Niet elke winkel werkt hetzelfde. Onderstaande uitleg kan afwijken. In sjieke winkels word er uiteraard naar jouw budget gevraagd. Indien in een showroom blijkt dat er meer dan 100.000 euro voor een keuken besteed word, word zeker geadviseerd om gebruik te maken van een Keukenarchitect. Dit gebeurd alleen als een luxe keukenwinkel een samenwerking heeft met een keukenarchitect. Meestal hebben ze dat niet – want een keukenwinkel wil luxe keukens zelf verkopen.

Als ze wel samenwerken, dan zal de verkoper in de winkel een afspraak maken met de architect. De architect maakt een eerste afspraak voor een behoeftebepaling in de winkel. Bij de vervolgafspraak, worden er meestal 2 ontwerpen gemaakt.

Veel keukenwinkels maken geen gebruik van keukenarchitecten, dus moet je zelf op zoek naar een goede architect – daarom kun je gebruik maken van bovenstaande lijst.

Kosten keukenarchitectuur

De kosten voor een Keukenarchitect kunnen behoorlijk zijn. Voor het ontwerpen van 2 tekeningen, kan zo 2.000 euro gerekend worden.

Bovendien zullen de materiaalkosten bij een architect duurder zijn. Bij de kosten komen niet alleen de prijzen voor een nieuwe keuken – ook voor de materialen die de hele ruimte bepalen. Zoals vloer, wand en plafond.

Alternatief Keukenarchitect

Heb je minder te besteden aan je nieuwe keuken? Maar wil je toch een tweede partij naar je keukenontwerp wilt laten kijken? Dan zou een interieurarchitect of een interieur ontwerpster een optie zijn. Hier betaal je beduidend minder.

Om eerlijk te zijn heeft de gemiddelde interieur ontwerper niet meer verstand van keukens ontwerpen dan een gemiddelde keukenadviseur. Sterker nog, we denken dat je dan beter gewoon een luxe keukenwinkel binnen kunt stappen.

Keukenarchitect tekening

Ontwerpers van luxe keukenzaken zijn ook een goed alternatief.  Die hebben vrijwel altijd een goede blik op het design van een nieuwe keuken.  Vaak worden er ook door middel van cursussen de designers op de hoogte gehouden van de laatste design in de keuken. Er zijn trouwens geen kosten verbonden aan het ontwerp maken van een keuken door een keukenadviseur van luxe, dure keukens. Hoe fijn is dat?

Welke keukenontwerpen worden veel door architecten gemaakt als leidraad? Lees alles over greeploze keukens. Voor moderne keukenontwerpen is dit wel de populairste. Ook word er veel gebruik gemaakt van houten keukens.

Zoek je een dure minimalistische keuken? Dan zie je ook veel hoogglans lak keukens.

 

Samenvatting

De kosten van een keukenarchitect liegen er niet om. Het resultaat daarentegen mag er wezen –  je krijgt dan ook iets enorm moois in huis. Indien de begroting van de keuken boven de 70.000 euro is, is het een optie om hier gebruik van te maken. Natuurlijk wil je wel eerst de portfolio zien voordat je zoveel geld uitgeeft.

 

IZAA

>