Keukenapparatuur

 

Informatie over kookplaat in de keukenInformatie over kookplaten in de keuken

De kookplaat, een onmisbaar item in de keuken. Ze zijn er in vele soorten en maten. Zo is er de gaskookplaat en de elektrische kookplaat. Ga je voor de volledige controle bij een warmte bron die je ieder moment in- en uit kunt schakelen? Of ga je voor het koken met elektriciteit? Kijk hier voor meer informatie over kookplaten.

 

 

Informatie over ovens in de keukenInformatie over ovens in de keuken

De oven, naast de kookplaat nog een onmisbaar item in de keuken. Ook dit apparaat is er in vele soorten en maten. Conventioneel, hete lucht, pyrolyse of misschien wel een stoomoven. De grote vraag hier is: waar ga je hem voor gebruiken? Eten grillen, snel en gezond stomen of voor het bakken? Alle informatie over de verschillende ovens vind je hier.

 

 

Informatie over keukenapparatuurInformatie over koelkasten in de keuken

Koelkasten, wederom een niet te missen apparaat in elke keuken. Wel het meest energievretende apparaat van de hele keuken. Hij staat immers 24 uur per dag aan om de inhoud lang vers te kunnen houden. Wat is de beste koelkast voor je keuken en welke opties passen het best bij je wensen? Je vindt hier alle informatie over koelkasten.

 

 

Informatie over keukenapparatuurInformatie over afzuigkappen in de keuken

Tijdens het koken ontstaan vele luchtjes, dampen en vetten. Zeker wanneer je keuken in een open verbinding staat met de woonkamer is het van essentieel belang dat al deze luchten, dampen en vetten goed worden opgezogen. Ook hier zijn weer verschillende vormen en ontwerpen van. Alle informatie over afzuigkappen kun je hier vinden.

 

 

Informatie over keukenapparatuurInformatie over vaatwassers in de keuken

Om de keuken van optimale gemakken te voorzien, kan een vaatwasser natuurlijk niet ontbreken. Of je nou gaat voor een vaatwassers van 60 centimeter, of een vaatwassers van 45 centimeter voor de kleine compacte keuken, alles is mogelijk. Voor alle informatie over de verschillende soorten vaatwasser, kun je hier terecht.

 

 

Je hebt de keuze gemaakt om een nieuwe keuken aan te schaffen. Naast dat je nieuw materiaal en nieuwe kastjes moet gaan uitkiezen, moet je ook de juiste keukenapparatuur kiezen.

Eén van de belangrijkste keuzes, al dan niet de belangrijkste keuze, gaat over welke keukenapparatuur je in de keuken wilt hebben. Voor de keuzes van apparatuur gaat aardig wat tijd in zitten.

Allereerst moet je bekijken welke apparaten absoluut niet mogen missen in je keuken. Voor de meeste keukenkopers zullen deze basisbehoeftes bestaan uit een kookplaat, een oven, koel- en vriesruimtes, een afzuigkap en een vaatwasser. Over deze onderdelen kun je op deze pagina voldoende informatie vinden om een overwegen keuze te kunnen maken.

Bestel hier gratis keukenboeken om opstellingen en prijzen te zien van keukenapparatuur of bekijk hier meteen de scherpste keukenzaak van het moment.

Voor je begint

Voordat je begint met het uitzoeken van de apparatuur zijn er een aantal dingen waar je over na moet denken. Allereerst is het handig om te bedenken voor uzelf wat voor type gebruiker je bent. Ga je voor gemak en snelheid of ben je meer fan van comfort en status of wil je juist voor grote groepen kunnen koken?

Het is namelijk zonde om een dure combi magnetron aan te schaffen als je de magnetron alleen wilt gaan gebruiken voor het opwarmen en ontdooien. Bedenk daarom goed waarvoor je het apparaat wilt gebruiken, voordat je een apparaat aanschaft met te veel functies.

Inbouw of geïntegreerd?

De volgende keuze die wij je voor willen leggen voor je begint met het kiezen van de apparatuur is of je de apparatuur ingebouwd of geïntegreerd wilt hebben. Wanneer je kiest voor inbouw apparatuur is de apparatuur zo in de keuken verwerkt dat ze nog duidelijk zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld bij de vaatwasser. Wanneer je deze inbouwt is aan de voorkant het bedieningspaneel zichtbaar en zal er slechts een decorplaat over de deur heen zitten waardoor hij wel in dezelfde stijl is als de rest van de keuken, maar het zal zichtbaar zijn waar de vaatwasser zit.

Wanneer je kiest voor geïntegreerde apparatuur, dan is de apparatuur dusdanig in de keuken verwerkt, dat het niet terug te herkennen is vanaf de buitenkant. Neem weer het voorbeeld van de vaatwasser. Hij zal nu volledig in de keuken verwerkt zijn, het bedieningspaneel is niet zichtbaar vanaf buiten en er zal een exacte replica van een kastdeur op de vaatwasser worden gemonteerd zodat het lijkt alsof het een kastje is.

Inhoudsmaten

Keuzes die gaan over het uiterlijk, zoals boven geschetst, zijn erg belangrijk om de apparatuur mooi te laten samenvallen met keuken. Echter een belangrijker aspect is de maat van de apparatuur. Wanneer je uitgaat van de apparatuur in je huidige keuken, bedenk je je dan dat je bij het uitkiezen van de nieuwe apparatuur moet uitgaan van de inhoudsmaten.

Je kunt namelijk nog al bedrogen uitkomen wanneer je uitgaat van de inbouwmaten. Door ontwikkelingen en innovaties kan de samenstelling namelijk veranderd zijn. Een even groot apparaat kan dus tegenwoordig minder inhoud hebben dan dat je gewend was. Ga dus uit van de inhoud wanneer je de maten wilt overnemen.

Energielabels

Tegenwoordig zijn ook de energielabels van de apparaten belangrijk. Alles moet zo zuinig en geluidloos mogelijk. Waar het vroeger ophield bij de label A t/m G waarbij A erg zuinig was, zijn de apparaten tegenwoordig allemaal A en moet je gaan kijken naar labels als A+, A++ en zelfs A+++. Bedenk hierbij wel goed dat hoe zuiniger het apparaat wordt gelabeld, hoe duurder dit apparaat zal uitvallen. Houdt hier rekening mee bij het inschatten van het kostenplaatje. Echter is dit alleen de aanschaf prijs en kun je het door de jaren heen weer terug verdienen aan lagere energie kosten.

Over de meest voorkomende keukenapparatuur en de verschillende varianten van deze apparaten, kun je onder de volgende kopjes meer specifieke informatie vinden.

 

IZAA

>