Keukenadvies aan huis is erg populair in 2023. Steeds meer consumenten vragen een huisbezoek aan van een keukenwinkel. Niet veel winkels bieden het aan, omdat het voor winkels een tijdrovende en vervelende zaak is, die vaak buiten werktijd afspeelt. Lees waarom je dit zeker moet overwegen…

Je denkt er niet snel aan… een keukenadviseur bij jou aan huis. Dat is net zo vreemd als een autoverkoper in je huis. Toch heeft een keukenverkoper in huis enorme voordelen.

Maar eerst…

De verhouding aantal verkochte keukens bij een huisbezoek is lager dan bij een bezoek aan de showroom. Althans, dit stellen de meeste keukenwinkels. Dat zou voor veel keukenzaken een excuus zijn om niet thuis langs te komen.

Keukenadvies aan huis is voor een keukenzaak een tijdrovende klus. En omdat de klant in zijn eigen vertrouwde bank zit, voelt hij er minder voor om direct een handtekening te zetten.

Dat geeft jou als klant  rust – en daar gaat het om.

Er zijn nog meer voordelen aan keukenadvies aan huis. Waaronder een keuken verkopen zonder pressie. Maar ook direct jouw ruimte scannen op fouten…

Snel kijken? Voorkom ook fouten. Kijk hoe dit bedrijf werkt…

Klik hier voor de huisbezoek keukenwinkel site >>>

 

Keukenadvies aan huis

Veel adviseurs in verschillende branches komen bij je thuis. Als je advies over een verzekering wenst, kan iemand bij je thuis komen. Dit advies echter heeft geen voordelen om dit thuis uit te laten voeren, er hoeft immers niets gemeten te worden. Bij keukens heeft huisadvies wel flink wat voordelen, vooral op het gebied van schade beperking bij de bestelling.

Wanneer komen keukenwinkels wel bij je thuis? Bijna allemaal komen ze een keer voor het inmeten van je keuken. Vlak voordat de keuken definitief besteld word, worden de maten nog eens gecontroleerd.

En juist dan worden er nog wel eens problemen ontdekt – problemen die voorkomen hadden kunnen worden als de adviseur eerst bij je thuis was langs gekomen.

Zie je het voordeel? Voorkomen is beter dan genezen, dat is het sterkste argument van keukenadvies aan huis.

Hierbij is al een opsomming gemaakt van de lengte van het blad, de hoogte van de kasten en meer. Eigenlijk is de voorlopige bestelling klaar om besteld te worden en word daarna pas de definitieve meting verricht. Tegenwoordig gebeurd dit met een laser.

Als je een keuken koopt, laat deze dan altijd door een professional inmeten. Het nadeel aan een bezoek van een keukenwinkel bij het inmeten, is dat het vaak plaatsvindt nadat een keuken is gekocht. De keuken is dan al uitgerekend op papier. De meting erna, zorgt voor een aanpassing in de bestaande order. Dit is ook weer een extra risico.

Sommige klanten willen zelf verantwoordelijk zijn voor hun keukenmaten en zelf meten. Beter niet. De verantwoordelijkheid ligt dan volledig bij de klant en zelfs al zou de keuken goed besteld zijn: door de maatvoering kan dit nare gevolgen hebben.

Tip: neem nooit zelf de controle voor de maatvoeringen van je keukenruimte. Zeker niet bij hoeken in de keuken.

Klik hier – vergelijk Top 3 keuken advies aan huis winkels >>

Huisbezoek keukenrenovatie

In tegenstelling tot een nieuwe keuken, krijg je bij keukenrenovatie wel altijd een huisbezoek. Dat komt omdat er maatwerk verricht moet worden op een bestaande keuken.

Als er een paar frontjes vernieuwd moeten worden, zal dit ter plekke gemeten worden. Hier word dus nauwkeuriger gemeten dan bij een nieuwe keuken. Omdat er dingen aangepast moeten worden aan de keuken, is een bezoek ter plekke noodzakelijk. Dit zou eigenlijk ook moeten gebeuren bij elke nieuwe keuken.

Wil je een renovatie doen? Maak dan heel goed de afweging – nieuwe keuken of keukenrenovatie. Want de kosten van een keukenrenovatie zijn in verhouding vaak duurder dan een nieuwe keuken.

Daarom hieronder wat belangrijke punten voor keukenadvies aan huis.

Belangrijk bij een huisbezoek

Vraag altijd of een huisbezoek kosteloos is. In sommige gevallen vragen keukenwinkels geld voor het bezoek van een klant aan huis. Eigenlijk ook niet zo vreemd, als je geen handtekening zet, heeft de keukenwinkel wel kosten gemaakt. Reiskosten en meestal vrije tijd in de avond.

Het is zinvol om wel een keukenshowroom te kunnen bezoeken. Zo zie je ook de keukens in het echt – en niet alleen in een doosje met stalen.

Voordelen keukenadvies aan huis

Bij keukens bestellen gaat veel mis. Een keuken is een product met veel maatvoeringen die allemaal in elkaar moeten passen. Dus vrij logisch dat er veel mis kan gaan met een maat product.

Een enorm voordeel van een huisbezoek VOORDAT er een keuken gekocht is, is dat de adviseur ter plekke de situatie kan zien.

Een klein voorbeeld van keukenadvies aan huis: de adviseur ziet bijvoorbeeld dat een bepaalde afzuigkap niet kan, omdat het plafond te laag is – en de schacht van de schouwkap een minimale lengte heeft.

 

keukenadvies aan huis

 

Een adviseur ziet de raamhoogte waar de keuken voor moet komen. Hierdoor kan de adviseur extra plaatmateriaal bestellen aan de raamzijde, zodat je vanaf buiten niet op de achterkant van de keukenkasten kijkt.

Dit zijn 2 voorbeelden. Allemaal dingen die iemand op een hoofdkantoor – die nog nooit bij jou thuis is geweest – compleet over het hoofd ziet. Die kijkt alleen op basis van keukentekeningen.

De kans dat de man die de keuken moet bestellen fouten maakt, is zo dus vele malen hoger dan een adviseur die bij je thuis de situatie gezien heeft en ter plekke aantekeningen kan maken.

Ook worden er vaak door de keukenadviseur al foto’s gemaakt van je ruimte – zo kan hij zelfs een maand later nog fouten ontdekken voor de bestelling!

Mooiste argumenten voor een huisbezoek

Een keukenadviseur veranderd compleet in een klein jongetje als hij zijn ding kan doen. Advies geven, maar vooral ook..

de keuken ontwerpen in 3D >>>

Hij fantaseert er een eind op los. En het leuke? Hij zal een stuk creatiever zijn in jouw woning, dan in een showroom. Hij ziet de lichtval en de kleuren van de wanden. Ook ziet hij de vloer en het leidingwerk.

Het advies gaat niet alleen over de keuken, maar tevens over de keuken achterwand en de kleur van de vloer. Hij ziet meteen dat een keuze misschien te donker kan worden in huis.

In een showroom worden er op basis van een tekening en wensen wat ontwerpen gemaakt. Bij keukenadvies aan huis, kan de adviseur meerdere ontwerpen bedenken en deze ter plekke benoemen.

Met andere woorden:

Hij denkt grootster bij je thuis en kan dit direct vertalen in een aantal passende ontwerpen. Dit in tegenstelling tot in de showroom, waar er snel standaard keuken ontwerpen worden gemaakt.

Dus geef die man de ruimte! Laat hem zijn ayuahuasca thee drinken, of buiten een sigaretje roken. Laat hem veranderen in Heman en de power uitstoten die nodig is om jouw keuken te transformeren naar een topkeuken. Of zijn vrouw thuis even bellen. Laat hem doen wat ie moet doen…

Hij moet helemaal los gaan op je keuken 😉

Dan zie je dat jij er helemaal enthousiast van word…

Nog een voordeel?

Keukendeurtjes en bladen meenemen naar klant

Ja, hoe kan je iets verkopen als het niet bij je is? Daarom hebben alle keukenadviseurs stalen bij zich. Deze kleuren en materialen kun je nu live in huis zien. Het bekende probleem: je ziet een mooie keuken in een showroom staan, maar hoe ziet de keuken er bij jou thuis uit? Hoe is de inval van licht in de woning? Is het werkblad niet te donker gezien de kleine ruimte?

Veel huishoudens verkijken zich hier enorm op.

De keukenadviseur heeft kleuren frontjes (keukendeurtjes) en werkbladen bij zich, zelfs stalen graniet. Hij neemt de showroom letterlijk mee naar je huis – en dat is ideaal. Ok, het zijn vaak wel kleine staaltjes – hij kan niet een heel kerkhof vol graniet meesjouwen naar je huis.

De lichtinval is bepalend voor de kleur die je kiest. Daarom kan – bijvoorbeeld – een hoogglans keukendeur mooier in de showroom lijken dan bij je thuis.

Allemaal redenen om een keukenadviseur aan huis uit te nodigen.

Je krijgt minder snel spijt van je nieuwe keukenkleuren – en je bent zekerder van wat je koopt. Dat is het belangrijkste advies voor keukenadvies aan huis.

Nadelen keukenadvies aan huis

Keukenadvies aan huis heeft geen bekende nadelen. Wel is het handig om toch keukens in het echt te zien en bijvoorbeeld een aantal showrooms te bezoeken.

Gouden tip samenvattend: een huisbezoek zorgt zichtbaar voor minder fouten in je nieuwe keuken en geeft meer zekerheid aan keuzes. En je kunt eindelijk jouw nieuwe keuken qua kleuren in je woning zien in plaats van in een showroom.

Wat wel een puntje is. Doordat je een keukenadviseur bij jou thuis langs komt, doet hij eigenlijk net iets meer werk dan in de showroom. Daarom kan het soms wat bezwarend voelen om iemand over de vloer te krijgen.

Denk dan aan je nieuwe keuken – en het risicopercentage dat je net hebt verlaagd. Allemaal omdat je de adviseur thuis op bezoek had…

Conclusie

Wil je ook een overwogen keuze maken voor huisbezoek? Wij hebben voor je de fijnst werkende keukenzaken verzameld.

Klik hier – vergelijk keukenadvies aan huis  >>>

IZAA

>