Keukenadvies aan huis is erg populair anno 2021. Steeds meer consumenten vragen om een huisbezoek van een keukenwinkel. Niet veel winkels bieden het aan, omdat het voor winkels een tijdrovende zaak is die vaak buiten werktijd afspeelt.

De verhouding aantal verkochte keukens bij een huisbezoek is lager dan bij een bezoek aan de showroom, zo stellen de meeste keukenwinkels. Keukenadvies aan huis is dus voor een keukenzaak een tijdrovende klus. Er zijn echter enorm veel voordelen aan keukenadvies aan huis.

Direct actie ondernemen? Ontvang gratis keukenbrochures thuis of maak hier een vrijblijvende afspraak bij je thuis.

Huisbezoek

Wanneer komen keukenwinkels wel bij je thuis? Bijna allemaal komen ze een keer voor het inmeten van je keuken. Vlak voordat de keuken definitief besteld word, worden de maten nog eens gecontroleerd.

Hierbij is al een opsomming gemaakt van de lengte van het blad, de hoogte van de kasten en meer. Eigenlijk is de voorlopige bestelling klaar om besteld te worden en word daarna pas de definitieve meting verricht. Tegenwoordig gebeurd dit met een laser.

Als je een keuken koopt, laat deze dan altijd door een professional inmeten. Het nadeel aan een bezoek van een keukenwinkel bij het inmeten, is dat het vaak plaatsvindt nadat een keuken is gekocht. De keuken is dan al uitgerekend op papier. De meting erna, zorgt voor een aanpassing in de bestaande order. Dit is ook weer een extra risico.

Sommige klanten willen zelf verantwoordelijk zijn voor hun keukenmaten en zelf meten. Dit word afgeraden. De verantwoordelijkheid ligt dan volledig bij de klant en zelfs al zou de keuken goed besteld zijn, door de maatvoering kan dit nare gevolgen hebben.

Tip: neem nooit zelf de controle voor de maatvoeringen van je keukenruimte. Zeker niet bij hoeken in de keuken.

Vergelijk de Top 3 populairste keuken advies aan huis zaken >>

Huisbezoek keukenrenovatie

Bij keukenrenovatie is bezoek aan huis altijd noodzakelijk. Als er een paar frontjes aangepast moeten worden moet dit ter plekke gemeten worden op de reeds bestaande complete keuken. Hier word dus nauwkeuriger gemeten dan bij een nieuwe keuken. Omdat er dingen aangepast moeten worden aan de keuken, is een bezoek ter plekke noodzakelijk. Dit zou eigenlijk ook moeten gebeuren bij elke nieuwe keuken.

Daarom hieronder wat belangrijke punten voor keukenadvies aan huis.

Belangrijk bij een huisbezoek

Belangrijk bij een huisbezoek is dat je altijd vraagt of dit kosteloos is. In sommige gevallen vragen keukenwinkels geld voor het bezoek van een klant aan huis. Meestal is dat niet het geval.

Veel adviseurs in verschillende branches komen bij je thuis. Als je advies over een verzekering wenst, kan iemand bij je thuis komen. Dit advies echter heeft geen voordelen om dit thuis uit te laten voeren, er hoeft immers niets gemeten te worden. Bij keukens heeft huisadvies wel flink wat voordelen, vooral op het gebied van schade beperking bij de bestelling.

 

Voordelen keukenadvies aan huis

Bij keukens bestellen gaat best vaak iets mis. Een keuken is een product met veel maatvoeringen die allemaal in elkaar moeten passen. Logisch op zich dat er veel mis kan gaan. Een enorm voordeel van een huisbezoek VOORDAT er een keuken gekocht is, is dat de adviseur ter plekke de situatie kan zien.

Een klein voorbeeld van keukenadvies aan huis: de adviseur ziet bijvoorbeeld dat een bepaalde afzuigkap niet kan, omdat het plafond te laag is en de schacht van de schouwkap een minimale lengte heeft.

keukenadvies aan huis

 

Een adviseur ziet de raamhoogte waar de keuken voor moet komen. Hierdoor kan de adviseur extra plaatmateriaal bestellen aan de raamzijde, zodat je vanaf buiten niet op de achterkant van de keukenkasten kijkt.

Iemand op een hoofdkantoor van een keukenwinkel kan dit over het hoofd zien, alleen op basis van tekeningen. De kans dat de man die de keuken moet bestellen fouten maakt, is zo dus vele malen hoger dan een adviseur die bij je thuis de situatie gezien heeft en ter plekke aantekeningen kan maken.

Mooiste argumenten voor een huisbezoek

De adviseur kan ter plekke nieuwe ontwerpen fantaseren in de ruimte. Hij zal een stuk creatiever zijn in je woning dan in een showroom. Hij ziet de lichtval en de kleuren van de wanden. Het advies gaat niet alleen over de keuken, maar tevens over de achterwand en de kleur van de vloer. Hij ziet meteen dat een keuze misschien te donker kan worden in huis.

In een showroom worden er op basis van een tekening maar een paar ontwerpen gemaakt. Bij een huisbezoek, kan de adviseur meerdere ontwerpen bedenken en deze ter plekke benoemen. De adviseur zal dus meteen de mooiste mogelijkheden kunnen vertalen in een aantal passende ontwerpen. Dit in tegenstelling tot in de showroom, waar er snel standaard keuken ontwerpen worden gemaakt.

Een verder voordeel is dat adviseurs stalen bij zich hebben en je deze live in huis kan zien. Het bekende probleem: je ziet een mooie keuken in een showroom staan, maar hoe ziet de keuken er bij jou thuis uit? Hoe is de inval van licht in de woning? Is het werkblad niet te donker gezien de kleine ruimte?

De keukenadviseur heeft kleuren frontjes (keukendeurtjes) en werkbladen bij zich, zelfs stalen graniet. Hij neemt de showroom letterlijk mee naar je huis en dat is ideaal. De lichtinval is bepalend voor de kleur die je kiest. Het kan zijn dat een hoogglans keukendeur mooier in de showroom lijkt dan bij je thuis.

Als deze kleuren al in je huis aanwezig zijn hoef je niet bang te zijn dat een kleur anders uitvalt dan dat je de kleur in de showroom zag. Je krijgt minder snel spijt van je nieuwe keukenkleuren en bent zekerder van wat je gekocht hebt. Dat is het allerbelangrijkste advies voor keukenadvies aan huis.

Nadelen keukenadvies aan huis

Keukenadvies aan huis heeft geen bekende nadelen. Wel is het handig om toch keukens in het echt te zien en bijvoorbeeld een aantal showrooms te bezoeken.

Gouden tip samenvattend: een huisbezoek zorgt zichtbaar voor minder fouten in je nieuwe keuken en geeft meer zekerheid aan keuzes. En je kunt eindelijk jouw nieuwe keuken qua kleuren in je woning zien in plaats van in een showroom.

Wil je ook een overwogen keuze maken voor huisbezoek? Wij hebben voor je de fijnst werkende keukenzaken verzameld. Keuken advies aan huis zaken vergelijken

>
IZAA