Keuken renoveren? Van plan je keuken te laten renoveren? Veel bedrijven bieden aan om jouw keuken te renoveren. Vanuit het oogpunt dat renovatie goedkoper is en jij jouw oude keuken helemaal kunt pimpen voor een kleine prijs. Er zitten voordelen aan keukenrenovatie, maar ook nadelen. Weeg ze goed af.

Het renoveren van een keuken is veel complexer dan het aanschaffen van een nieuwe keuken. Er kan ook meer fout mee gaan, zeker als je ook nog kasten bij zou bestellen in de keuken. Renovatie is maatwerk.

Benieuwd wat het gaat kosten? Vraag gratis informatie aan over keukenrenovatie.

Ben jij nog best tevreden met je huidige keuken, maar kan deze wel een opknapbeurt gebruiken of wil je eens wat anders? Of bent jij jouw huidige keuken zat, maar heb jij niet zo’n groot budget beschikbaar? Denk dan eens aan renovatie van uw keuken. De voordeligste optie is trouwens je keuken wrappen >

 

Keuken renoveren korting

Voordelig uit zijn voor je keukenrenovatie? Dat wil iedereen natuurlijk. Over het algemeen is bekend dat er geen tot vrijwel zeer weinig korting op keukenrenovatie word gegeven. Op een complete keuken zit immers meer marge op dan op het renoveren.

Bekijk hier een overzicht van keukenrenovatie bedrijven of bekijk hier meteen de momenteel scherpste keukenrenovatiespecialist en bespaar geld op je keukenrenovatie, mocht jij overwegen om keukenrenovatie toe te passen. Bekijk de mogelijkheden bij een betrouwbaar adres.

 

Welke keukenonderdelen wilt u renoveren?

Afhankelijk van de manier van renoveren (vervangen van onderdelen of opknappen ervan) en de daarbij gebruikte materialen variëren de kosten. Het maakt bovendien uit of jij alles zelf doet of dat je de werkzaamheden uitbesteedt. Over het algemeen kun jij de kosten voor renovatie een stuk lager houden dan die voor een geheel nieuwe keuken.

Houd in de gaten of de kosten voor de renovatie niet heel dicht in de buurt komen van de prijs voor een nieuwe keuken. Een paar kleine aanpassingen maken de keuken ineens flink duurder. Vaak zien we dat mensen toch voor €6.000,- of  €7.000,- een keukenrenovatie aangaan.

Vaak is dit zonde van het geld. Heb jij dit bedrag zou je wellicht kunnen overwegen toch voor een nieuwe keuken te kiezen. Aangezien je dan in de buurt komt van de prijs van een nieuwe keuken en dat dan voordeliger is ten opzichte van het renoveren van de keuken.

Hier gaan we ervan uit dat jij slechts een paar wijzigingen wilt doorvoeren. Bijvoorbeeld een nieuw werkblad, grepen vervangen of er een keukenkast bij. Vraag hier zeker advies van een expert, voordat je het weet, is een nieuwe keuken goedkoper dan een keukenrenovatie. Twijfels? Je kunt ons altijd e-mailen, wij denken graag even met je mee.

 

Mogelijkheden keukenrenovatie

Over het algemeen bestaat de renovatie van een keuken uit het vervangen of aanpassen van bepaalde onderdelen in de keuken. Het vervangen van bijvoorbeeld het werkblad plus de spoelbak en kraan geeft al een heel ander gezicht. Ook het vervangen of schilderen van de kastfronten maakt een keuken als nieuw. Het vervangen van de keukenfronten word veel gedaan, omdat dit al heel snel een nieuwe frisse look geeft aan je keuken.

Het kan voorkomen dat de aanwezige keukenfronten al iets verkleurd zijn, waardoor de nieuwe kastdeurtjes hier van afwijken. Nieuwe apparatuur word vaak vervangen en gezien als noodzakelijk. Soms kunt jij een keuken ook renoveren door een stukje luxe aan je huidige keuken toe te voegen door het inbouwen van bijvoorbeeld een vaatwasser of andere apparatuur.

Een vaatwasser bijvoorbeeld, is 60 centimeter breed (of 45 cm breed) en kan dus tussen twee kasten ingebouwd worden. Je kunt dus een kast verwijderen en makkelijk een afwasmachine in de keuken plaatsen.

Als je de bestaande indeling van jouw keuken wijzigt, dan moet je ook de aansluitingen veranderen. En dan gaat een renovatie al snel hoog in de kosten lopen. Kleine verschuivingen kunt je opvangen door flexibele aansluitingen te gebruiken. Als je de indeling ingrijpend wijzigt, dan ontkomt je niet aan volledige demontage van het keukenblok. Als extra nadeel komt daarbij kijken dat de kans op beschadiging van de keuken door demontage en weer monteren groot is.

De leidingen moeten achter het keukenblok langs op de juiste plaatsen worden gelegd. Aanpassingen in de gas- en elektrische installatie moet je bij voorkeur overlaten aan een erkend installateur. Je moet alleen zorgen voor de juiste leidingen, een afvoer en een geaard stopcontact. En wil jij liever een inductiekookplaat in plaats van je gasfornuis?

Vaak moet er dan een extra groep in de stoppenkast. Ook kan de uitsparing in het werkblad anders zijn dan voor je huidige kookplaat. Een te kleine uitsparing is vaak geen probleem, die kun je vergroten. Is er echter minder ruimte nodig, dan kan dat betekenen dat je een nieuw werkblad moet aanschaffen.

 

Samenvatting keuken renoveren

Een keuken renoveren is dus echt maatwerk, er moet eigenlijk iemand bij jou in huis komen kijken. Kleine aanpassingen nemen gauw grote vormen aan. Binnenkort gaan we een artikel schrijven om de kosten van het keuken renoveren inzichtelijk te maken. Lees meer over keuken renoveren of maak gebruik van de tijdelijk kortingsactie.

Overweeg goed of een nieuwe keuken niet beter is dan renovatie. Lees ons artikel over nieuwe keuken of keuken renovatie. Twijfelt je? Win dan altijd eerst informatie in over het renoveren van de keuken, ga dan pas naar een keukenzaak toe, of bestel alvast brochures om meer over prijzen van keukens te weten te komen.