Keuken renoveren? Veel bedrijven bieden aan om jouw keuken te restylen. Ze lokken je dat renovatie goedkoper is. Dat is ook zo. Maar het ligt er aan wat je precies gaat renoveren. Als je keuken aan het einde van zijn leven is, moet je hem dan reanimeren? En voor welke prijs?

Er zitten echt wel voordelen aan keukenrenovatie, maar ook nadelen. Weeg ze goed af, want als je verkeerd start, ben je eigenlijk je keuken en je geld kwijt! En in deze fuik trappen veel klanten. Lees alles over keuken renoveren. 

Neem dit keuken renovatie advies ter harte. Een keuken renoveren is veel complexer dan het aanschaffen van een nieuwe keuken. Bovendien is de kans op fouten groter. Helemaal als je allerlei keukenkasten op maat gaat  bestellen in de keuken. Renovatie is maatwerk, dus reken maar op fikse montagekosten.

Benieuwd wat het gaat kosten? Vergelijk de 3 goedkoopste keuken renovatiebedrijven.

Waarom een keukenwinkel hoofdpijn krijgt van een keukenrenovatie

Stel je voor… Je wil de keuken renoveren, want het keukenfrontje van je koelkast valt er bijna af. De winkel waar je de keuken gekocht hebt is failliet, dus zoek je een aantal keukenwinkels in je stad. Vrolijk stap je de keukenwinkel binnen. Helaas, de eerste winkel zegt dat je het hoofdkantoor kunt bellen. En weg is de verkoper.

Geen interesse dus. Het is niet interessant. Door naar de 2e winkel, waar ze je melden dat de fronten niet op jouw keuken gaan passen. O?

Vervolgens naar de 3e winkel, die heeft het deurtje niet. Dan naar een 4e en 5e winkel. Hier verkopen ze absoluut geen losse frontjes aan je. Is het nou zo moeilijk, een nieuw keukendeurtje? De 6e winkel meld je dat de keuken niet bij zijn winkel is gekocht. Dus wij kunnen je geen nieuwe fronten leveren.

Als ex-verkoper gaf ik dit antwoord zelf maar al te vaak. Waarom? Een eenvoudig frontje levert mij niets op, een nieuwe keuken wel. Bovendien is de kans op fouten groter. Dus de meeste verkopers krijgen hoofdpijn van een klant die keukenrenovatie wil.

Het is dus voor een keukenwinkel een last – en risico, om je keuken te renoveren. Er zijn wel uitzonderingen van keukenwinkels die je wel willen helpen, maar daar zit een hele verkooptactiek achter.

Cijfers keuken renoveren

De kans dat er iets kapot gaat in je keuken is groot. Heb je nog garantie? Dan is dat eenvoudig op te lossen. Heb je geen garantie? Dan kun je vaak nog eenvoudig onderdelen via het hoofdkantoor bestellen. Maar ze zijn er niet zo blij mee 😉

Is je winkel failliet of is het onderdeel niet meer te krijgen, dan zwerf je online tot je een oplossing hebt. Daarom ontvangen wij enorm veel e-mails met verdwaalde klanten met vragen over keukenrenovatie.

Opmerkelijk, want de keukenrenovatie markt is inmiddels groter dan de nieuwe keuken markt.

-62% van de huishoudens denkt eerst aan keukenrenovatie, voordat ze een nieuwe keuken overwegen

-71% van de keukenwinkels voldoet niet in die behoefte

-89% van de huishoudens vlucht de winkel weer uit nadat ze de prijs hoorden van een keukenrenovatie

Laten we eens kijken wie de keukenrenovatiemarkt in de zomer van 2023 domineren…

Grote spelers in de renovatiemarkt

Keukenrenovatie laten ze zoveel mogelijk links liggen, die keukenwinkels. Waarom zou je de kostbare tijd van keukenmontage bedrijven inruilen voor een keukenrenovatie, als ze ook een hele nieuwe keuken kunnen plaatsen?

Er zijn zoveel bestaande keukens met allures, dat er toch iemand deze problemen op moet lossen? Juist deze keukenkruimels pakken bepaalde bedrijven gretig op. En ze leveren nog flink wat geld op. Al jaren werken deze bedrijven in stilte. Concurrentie was er haast niet.

Zij zijn gespecialiseerd in het vervangen van keukenfronten op je bestaande keuken. En dan indien nodig kastdeuren op maat. Naast de fronten kun je ook vaak keukenapparatuur of werkblad laten vervangen. Er zijn een aantal landelijk opererende partijen die veel keukens renoveren.

De oudste bedrijven die het snelst gegroeid zijn, en het bekendste in keuken renoveren zijn…

Keukenvernieuwers

Als eerste is daar de Keukenvernieuwers. Dit bedrijf heeft lang geprofiteerd van een markt zonder concurrentie. Een landelijk opererende formule met zelfstandig ondernemers. Deze keukenrenovatiespecialist kwam voort uit het overleden Almat keukens. Het bedrijf is marktleider in keukenrenovatie nu.

Vanuit Tilburg zijn meerdere keukenmonteurs actief die overal in Nederland je keuken renoveren. Lees alles over de Keukenvernieuwers, inclusief prijsindicatie – en werkwijze. Dit is een keukenrenovatie bedrijf dat bij je thuis komt.

Intereno

Dit is ook een landelijk opererende keukenrenovatie vakman. Er is bij ons een oud Intereno interview gegeven. Hierin vertelt de eigenaar hoe ze te werk gaan. Ook Intereno komt bij je thuis. Zo kunnen ze ook gelijk de maten opmeten.

 

 


Keuken renovatie bedrijven vergelijken?
Bekijk het hier!

– Bryan, keukenadviseur bij Izaa


 

Verdienmodel keuken renoveren

Renovatie is big business. Na mijn keukenverkoper carrière, heb ik 0ok gewerkt als technisch uitwerker. Dat is iemand die zorgt dat de keuken precies past.

Om de renovatiemarkt te begrijpen, leg ik je eerst iets uit over het bestellen van keukens…

Heb je je keuken snel nodig? Dan bestellen ze je keuken direct. Wil je de keuken pas binnen een jaar hebben? Dan komt hij ‘keuken op afroep’ te staan. Dat houd in dat je alles nog kan wijzigen. Wel kies je gelijk dat je bij keukenzaak X de keuken koopt. Echt vrijblijvend is dit overigens niet.

Daarna moet je als klant terugkomen, want de keuken moet besteld worden. Niemand weet het, maar tijdens dat 2e gesprek is het mijn doel om jouw keuken veel duurder te maken. In de tussentijd vaak ook wat extra geld vrijgekomen voor je keuken. Dat komt mij mooi uit 😉 Het resultaat is dat je keuken €2.000,- duurder is dan toen je hem kocht.

En wat heeft dit te maken met keuken renoveren?

Zo werken keukenrenovatie bedrijven ook. Eerst willen ze de situatie ter plekke thuis komen bekijken. Veel keukenrenovatie verkopers hebben een truc – ze doen alsof je keuken op sterven ligt. Alsof de keuken elk moment tot stof kan vergaan.

Ze vertellen je dat er ongetwijfeld veel meer vervangen moet worden. Voor je het weet heb je zo’n hoog bedrag op je keukenrenovatie offerte staan, dat je bijna een nieuwe keuken kan kopen. Vaak schrikken mensen dan ook van de prijs. Het is echter dan alleen nog een kwestie van verkopen.

Veel consumenten denken dat keukenrenovatie goedkoop is. Ze schrappen wat dingen die vervangen moeten worden. De keukenrenovatie is eigenlijk niet compleet, maar het keuken renovatiebedrijf heeft de buit binnen. Ze spelen in op je gevoel dat een nieuwe keuken duur is, terwijl ze je soms vaak aan het einde ook nog een nieuwe keuken willen verkopen. Door het huisbezoek is er al veel werk verricht.

Als je veel keukenrenovatie aanvragen echt onder de loep neemt, is het vaak zonde van het geld. Dit omdat je vaak prijstechnisch in de buurt komt van een nieuwe keuken. En eigenlijk is een nieuwe keuken dan weer voordeliger dan keukenrenovatie. Dan heb je namelijk echt alles nieuw…

Offertes keukenrenovatie opvragen

Alle keukenrenovatie specialisten kunnen jou vrijblijvend een offerte toezenden. Daarom zit je nooit aan een bedrijf vast tot je een handtekening zet. Natuurlijk is het specifieker als ze eerst bij jou thuis komen. Dan zien ze echt alles en kom je niet voor verrassingen te staan.

Wees extra alert bij het opvragen van offertes van vergelijkingssites. Op meerdere websites kun je keukenoffertes opvragen. De site kiest dan de goedkoopste en diegene met de minste klachten uit.

Helaas wemelt het van de beunhazen en vaak is er een fee afgesproken met een winkel. Die ontvangen ze als jij via die site naar een bepaalde winkel gaat. Je krijgt niet de beste winkel, maar de winkel die het meeste betaald aan de website om zich te promoten.

Een betrouwbaar keukenrenovatiebedrijf zoeken? Je weet nooit met wie je in zee gaat. Kies daarom voor een bedrijf dat al langer bestaat en vraag minimaal 2 offertes aan.

Wil je weten of de prijs van je keukenrenovatie offerte echt voordelig is? Doe de Izaa offerte check. Zie hieronder.

Goedkoopste keukenrenovatie?

Wil je goedkope en goede keukenrenovatie? Via onze second opinion keukenofferte >>> kun je eenvoudig elke offerte uploaden. Wij kijken dan of je keukenrenovatie offerte nog goedkoper kan. Voor ons is dit interessant, want zo blijven wij scherp in de hele keukenmarkt.

Voorbeeld keuken renoveren offerte

Een keuken renovatie offerte is een stuk duidelijker dan een offerte van een nieuwe keuken. Wat kun je verwachten? Hieronder zie je een offerte voor een renovatie. Zoals je ziet krijg je voor bijna €5.000,-  5 nieuwe keukendeuren en  14 ladepanelen.

Verder krijg je een compleet vernieuwde plint. Ook zie je 21 handgrepen en 2 werkblad delen (vermoedelijk een compleet vernieuwd kunststof werkblad) inclusief spoelbak en uitsparing. Als laatste 3 stolwanden. Dat zijn dikke zijpanelen, soms wel 15 centimeter dik.

Keuken renovatie offerte

Mogelijkheden keukenrenovatie

Eigenlijk kan je de complete keuken renoveren, want  alles is te vervangen. Over het algemeen bestaat de renovatie van een keuken uit het vervangen of aanpassen van bepaalde onderdelen in de keuken. Het vervangen van bijvoorbeeld het werkblad plus de spoelbak en kraan geeft al een heel ander gezicht.

Ook het vervangen – of schilderen van de kastfronten maakt een keuken als nieuw. Het vervangen van de keukenfronten word veel gedaan, omdat dit al heel snel een nieuwe frisse look geeft aan je keuken.

Het kan voorkomen dat de aanwezige keukenfronten al iets verkleurd zijn, waardoor de nieuwe kastdeurtjes hier van afwijken. Dit zie je ook gelijk. Daarom is het mooier om alle deurtjes direct te vervangen. Niemand wil een kameleon keuken. Nieuwe apparatuur word vaak vervangen en gezien als noodzakelijk.

Het model van je keuken moet hetzelfde blijven. Anders ben je in verhouding bijna altijd duurder uit.

Is het dan handig om bijvoorbeeld een eiland te plaatsen in een bestaande keuken? Dat is wat riskant. Ook hier zie je verkleuringen gelijk, als de bestaande keuken al langer staat. Als de keuken ouder dan 7 jaar is, adviseren wij je niet om een eiland toe te voegen.

 

keukenfronten vervangen resultaat

Deze keuken uit 2001 is compleet voorzien van nieuwe fronten en een nieuw dik werkblad. Daardoor lijkt de keuken op een keuken van nu. De prijs voor de complete renovatie was €8.560,- Deze renovatie is zo goed gelukt, dat er professionele foto’s van gemaakt zijn. Hierdoor kan deze keuken – die eigenlijk 18 jaar oud is – nog zeker 9 jaar meegaan. Ter info: de apparatuur is voor de renovatie al vervangen. Anders zou het bedrag niet kloppen.

Aanvulling bestaande keuken

wil je een aanvulling op een bestaande keuken doen? Soms kun je een keuken ook renoveren door een stukje luxe aan je huidige keuken toe te voegen. Een vaatwasser bijvoorbeeld, is 60 centimeter breed (of 45 cm breed) en kan dus tussen twee kasten ingebouwd worden. Je kunt dus een kast verwijderen – en makkelijk een afwasmachine in de keuken plaatsen.

Als je de bestaande indeling van jouw keuken wijzigt, dan moet je ook de aansluitingen veranderen. En dan gaat een keukenrenovatie al snel in de kosten oplopen. Kleine verschuivingen kunt je opvangen door flexibele aansluitingen te gebruiken.

Wil je de indeling ingrijpend wijzigen? Dan ontkomt je niet aan volledige demontage van het keukenblok. Als extra nadeel komt daarbij kijken dat de kans op beschadiging van de keuken door demontage – en weer opnieuw monteren groot is.

De leidingen moeten achter het keukenblok langs de juiste plaatsen worden gelegd. Juist daarom kun je aanpassingen in de gas- en elektrische installatie beter overlaten aan een erkend installateur. Zorg zelf alleen voor de juiste leidingen, een afvoer en een geaard stopcontact. Besluit je om een inductiekookplaat in plaats van je gasfornuis te nemen, dan heb je extra groep in de stoppenkast nodig. Dit kost rond de 500 euro.

Ook kan de uitsparing in het werkblad anders zijn dan voor je huidige kookplaat. Een te kleine uitsparing is vaak geen probleem, die kun je vergroten. Is er echter minder ruimte nodig, dan kan dat betekenen dat je een nieuw werkblad moet aanschaffen.

Keuken renovatie kosten

Wat kost een keukenrenovatie? Het soort aanpassing is enorm bepalend voor de prijs. Kleine ingrepen zijn redelijk te doen en aan te raden. Mar grote ingrepen? Dan kom je al gauw in een grijs gebied.  Is het dan nog slim om je keuken te renoveren? Zoals gezegd word de prijs van keuken renovatie enorm opgedreven, dus het is belangrijk goed te vergelijken.

En te vergelijken met een nieuwe keuken! Zeker als je boven de 10.000 aan renovatie uitkomt.

Afhankelijk van de manier van renoveren (vervangen van onderdelen of opknappen ervan) en de daarbij gebruikte materialen variëren de kosten. Het maakt bovendien uit of je alle werkzaamheden uitbesteedt of dingen zelf doet. Over het algemeen kun je de kosten voor renovatie een stuk lager houden, dan die voor een geheel nieuwe keuken. Een onafhankelijk expert kan het beste even met je meekijken.

Veel informatie op internet is er niet te vinden over prijzen. Bij keuken renovatie forums zie je wel wat informatie.

Een paar kleine aanpassingen maken de keuken ineens flink duurder. Welke aanpassingen maken een keuken duur?

Vaak zien we dat mensen toch qua kosten een keuken renoveren voor €6.000,- of  €7.000,-. Dat is veel. Zeker als je bedenkt dat de keuken ook hufter proof moet zijn. Jouw keuken moet weer krachtig zijn na de renovatie.

Gemiddelde prijs keuken renoveren

Een keukenrenovatie zou eigenlijk niet meer moeten kosten dan €3.000,-. Anders is het de oude keuken bijna niet meer waard. Een gemiddelde keukenrenovatie kost €6.500,-

Wist je namelijk dat je ook al een nieuwe keuken kunt kopen voor €4.000,-? Maak dus een goede afweging. Hieronder zie je wat voorbeelden van meest voorkomende keuken renovatie aanpassingen en prijzen. Prijzen zijn inclusief montage.

Flink besparen op je keukenrenovatie?

Dit bedrijf bestaat nog niet zo lang, maar gaat flink de concurrentie aan met andere renovatiespecialisten. Ze leveren winst in voor snelle groei. Betaal niet meer teveel. Bekijk deze voordelige keukenrenovatie specialist…. KüchenMeister.

Klik hier – Beste bedrijf & prijs kwaliteit Keukenrenovatie >>>

 

Kwaliteit keukenrenovatie

Word je keuken weer als nieuw? Nee dat kan niet. De gelijkenis is hard, maar als je een oude vrouw een kunstheup geeft, zal de kwaliteit van haar lichaam ook niet verbeteren. Zo is het met je keuken ook. Ook al vervang je onderdelen, het blijft een oude keuken.  Onthoud dat als je geld gaat steken in het verbouwen van een bestaande keuken.

Keukendeurtjes vervangen

Wart kost keukendeurtjes vervangen? Frontjes maken de prijs van een keuken. Het deurtje is een stuk duurder dan de romp van de kast. Als je maximaal 5 frontjes moet vervangen valt de prijs nog mee. Wat zijn de kosten van keukendeurtjes vervangen? Wil je alle frontjes vervangen, kom je ineens een stuk duurder uit.

Stel je voor, je wilt 5 frontjes vervangen. De gemiddelde prijs van een keukendeurtje is  €150,- Dan komen we op een bedrag van €750,- De fronten hebben nog verzendkosten. Wil je de fronten ook nog laten monteren door een professionele monteur, komen die kosten er ook nog bij. Reken voor de montagekosten ook €150,- bij. Voor in totaal €900,- heb je dan 5 nieuwe keukendeurtjes, gemonteerd en al.

Maar wat nou als je ook de keukenkasten er bij zou kopen? Dan heb je dus 5 nieuwe kastjes (met keukendeur) voor 1.100 euro. Dus voor 350 meer heb je frisse, nieuwe keukenkasten.

Keukendeurtjes goedkoop

Wat kost een goedkoop keukendeurtje? Voor als je echt een goedkope renovatie wenst, kun je echt beter kiezen voor de goedkoopste keukenfrontjes. In keukenland zijn de goedkoopste deurtjes vaak het beste. Klinkt vreemd toch? Hoe goedkoper de deur, hoe sterker hij is. Wij raden goedkope deurtjes aan bij renovatie. Waarom? De levensduur van je keuken is al een stuk korter. En keukenrenovatie moet waardevol zijn voor je portemonnee.

Goedkoop keukendeur vervangen   Prijs
Goedkoop keukenfronten vervangen 1 front  €99,-

10 frontjes €990,-

20 frontjes €1.980,-

montage per front: € 25,-
Handgreep: €7,-

Keukendeurtjes modern

Wat kosten moderne keukendeurtjes? Dit deurtje lijkt klassiek, maar is modern. Een van de populairste keukenfrontjes sinds jaren. Daarom word dit front vaak gecombineerd met een moderne RVS greep.

Moderne keukendeur vervangen   Prijs
Modern keukenfront vervangen 1 front  €190,-

10 fronten €1.900,-

20 fronten €2.800,-

montage per front: € 25,-
Handgreep: €7,-

Keukendeurtjes klassiek

Wat kost een klassiek keukendeurtje? Oude boerenkeukens en klassieke landhuiskeukens zijn een stuk duurder in renovatie. Dat komt omdat de frontjes behoorlijk bewerkt zijn.

Normale klassieke keukendeur vervangen   Prijs
Klassieke keukendeurtjes vervangen 1 front  €240,-

10 fronten €2.400,-

20 fronten €4.400,-

montage per front: € 25,-
Handgreep: €7,-

Alle keukenfrontjes vervangen

Stel je voor dat je nu alle keukenfrontjes van je keuken wilt vervangen. De keuken is nog goed, maar alle 25 fronten moeten vervangen worden.  Dan kom je op €3.750,- Montage kan hier ook al gauw oplopen tot €700,- Alle keukenfrontjes vervangen kost dus in totaal €4.550,-

 

Folie keuken vervangen

Het folie op de keukendeur laat los? Dit is een veel voorkomend probleem met een kunststof ommanteld front. Dit front is tijdens het maken met kracht om de deur getrokken om de vorm er in te krijgen. Daardoor komt er spanning te staan op de deur. Hierdoor kan de folie op termijloslaten. Dit zie je niet alleen bij goedkope keukenwinkels – maar ook bij luxe keukenmerken.

Op het moment dat de folie loslaat, kun je de deur niet meer redden. Er zijn wel bedrijven die zeggen dat ze dit mooi kunnen spuiten, maar de uitvoering is niet fraai. Beter is het dan om compleet nieuwe keukendeurtjes te kopen. En dus niet kunststof ommanteld, zoals dat heet in keuken vaktermen.

In onderstaande filmpje kun je heel mooi zien hoe de folie om de kast zit. Hangt je folie al los? Zo verwijder je hem eenvoudig!

Nieuw werkblad keuken

Wat kost een nieuwe werkblad in de keuken? Wil je alleen een nieuw kunststof werkblad met nieuwe spoelbak en kraan? Dan ben je voordelig uit. Een werkblad kost gemiddeld €2.000,-  Het enige dat echt duur is aan een kunststof werkblad, is de uitsparing voor een vlakbouw spoelbak.  Laat je niet afschepen met een opbouw spoelbak. Dat is een spoelbak met een rand. Wel zien we nu in 2023, dat er een come back is in opbouw spoelbakken. Dit komt omdat de prijs van een inbouw spoelbak enorm gestegen is.

Maak wel een goede afweging. Als de keukenkasten niet van hele goede kwaliteit zijn, krijg je die kosten over een paar jaar op je bord geschoteld.

Wil je een nieuw granieten blad? Als je kiest voor een iets luxer werkblad als bijvoorbeeld graniet, dan kom je qua kosten een stuk hoger uit. Graniet heeft verschillende prijsgroepen, dus zo kun je de prijs nog wat dempen door voor een prijsgroep 1 werkblad te kiezen. De gemiddelde kosten voor het vervangen van het granieten werkblad zitten rond de €3.400,-

Stel je nou voor dat je ook de frontjes had vervangen. Dan kom je met een kunststof werkblad dus al gauw op € 7.550,-

Kunststof werkblad vervangen

Als je een keukenrenovatie overweegt en je wilt het werkblad vernieuwen, dan is kunststof de voordeligste optie. Kunststof is hitte bestendig tot 230 graden, ideaal schoon te maken en er zijn veel kleurvarianten in.

Kunststof blad  Prijs
kunststof werkblad vervangen 1 meter  €240,-

2 meter €480,-

3 meter €1.440,-

kraan uitsparing: € 35,-
kookplaat uitsparing: €120,-
spoelbak uitsparing vlakbouw €450,-
Achterwand plaatmateriaal: € 60,- per strekkende meter

 

Granieten werkblad

Je kunt overwegen om een nieuw granieten blad op een bestaande keuken te plaatsen. Eigenlijk raden wij het gezien de kosten af. Gelukkig kun je bij de renovatie van een granieten aanrecht ook nog kiezen of je er een achterwand bij wilt. Hierin zijn meerdere prijsklassen. Onderstaand de prijs van prijsgroep 1 graniet:

Granieten vervangen Prijs
Granieten werkblad vervangen 1 meter  €450,-

2 meter €900,-

3 meter €1.350,-

kraan: € 40,-
kookplaat uitsparing: €140,-
spoelbak uitsparing vlakbouw €550,-
Achterwand plaatmateriaal: € 120,- per strekkende meter

Houten werkblad

Hout heeft als voordeel dat je vlekken en krassen makkelijk weg kunt poetsen. Ook hier vinden wij een renovatie te duur met een houten blad. Onderstaand kun je zien wat je kwijt bent.

Houten blad vervangen  Prijs
houten werkblad vervangen 1 meter  €500,-

2 meter €1000,-

3 meter €1.500,-

kraan: € 40,-
kookplaat uitsparing: €120,-
spoelbak uitsparing vlakbouw €550,-
Achterwand plaatmateriaal: € 130,- per strekkende meter

Nieuwe keukenkasten

Er zijn ook mensen die alleen goedkope keukenkastjes willen, zonder frontjes. Dat zou niet veel moeten kosten, want keukenrompen kosten bijna niets. Echter de montage zorgt er voor dat het hele project alsnog duur word. De keuken moet namelijk compleet gedemonteerd worden. Daarom is dit de minst gunstige renovatie die er is. Je kan wel kastjes kopen bij de keukenkasten fabriek.

Nieuwe apparatuur keuken

Wil je de apparatuur vervangen in je bestaande keuken? Op nieuwe apparatuur alleen maken ze weinig winst. Natuurlijk zijn de prijzen ook makkelijk te vergelijken online. Bijna elke winkel kan apparatuur vervangen, maar dat doen ze liever in combinatie met deurtjes en blad.

De marges op apparatuur zijn laag en je kunt tegenwoordig eenvoudig zelf online prijzen van keukenapparatuur vergelijken. Kun je zelf geen apparatuur aansluiten? Er zijn weinig bedrijven die de apparatuur ook aansluiten.

Als je alleen een oven koopt, hoef je alleen maar een stekker in het stopcontact te steken. Dat kun je vaak zelf. Neem je een afwasmachine, dan moet die wel door een monteur geplaatst worden.

Wil je de goedkoopste keukenapparatuur?  Klik Hier Om Keukenapparatuur te Vergelijken >>>

 

Keuken renoveren of nieuwe keuken

Soms is keukenrenovatie echt te duur. Wat is dan het moment dat je zegt we vervangen de hele keuken? Als een keuken ouder is dan 10 jaar moet je goed overwegen wat je gaat vervangen. De gemiddelde leeftijd van een keuken is 15 jaar, maar er zijn ook keukens die 25 jaar meegaan.

Wanneer is het een idee om je keuken te laten renoveren? Als je keuken nog goed is, maar je wilt niet direct een nieuwe keuken gezien de kosten. Dan kun je met een keuken renoveren een eind komen. Je verlengd hiermee de levensduur van je keuken iets. Heb je meer dan  €6.000,- te besteden? Overweeg de mogelijkheden voor een nieuwe keuken met de

Klik Hier – Keuken Magazine Service >>>

Indien je je huis wilt verkopen kan, keukenrenovatie ook werken. Heb je je huis in de verkoop met een lelijke keuken? Vervang de frontjes goedkoop! De makelaar kijkt toch niet goed naar de keuken. In de meeste verkoopbrochures staat het merk niet eens vermeld 😉

Heb je een goed merk keuken? Vergeet dan niet het label uit de kast te halen en op de aanrechtkast op het nieuwe frontje te plakken. De auteur van dit stuk heeft zelf een Siematic keuken, maar dat stond niet in de brochure! Dit exclusieve keukenmerk is een verkoopargument waard.

Als je frontjes wilt vervangen en twijfelt over het werkblad, kun je beter ook overwegen een nieuwe keuken te kopen. Oude apparatuur kan hier vaak wel in meegenomen worden.

Twijfel je nog steeds? Lees meer over de voordelen en nadelen van keukenrenovatie


Wel keuken renoveren:

Wil je alleen frontjes of alleen een aanrechtblad vervangen? Alleen grepen vervangen of een deel van de keukenapparatuur? Dan kan keuken renoveren een nuttige optie zijn.

Niet keuken renoveren: 

Ben je van plan om je keukenfrontjes en je werkblad te vervangen? Dan raden wij je absoluut een nieuwe keuken aan. Twijfel je nog?

Twijfelgeval:

Wil je alle keukenkasten met alle frontjes laten vervangen, maar het werkblad op de keuken laten zitten? Dan komen er zoveel montagekosten bij, dat je geld gaat gooien.

Er is maar 1 manier om renovatie goed te vergelijken. Bekijk de prijzen van nieuwe keukens bij de goedkoopste keukenwinkels om een vergelijk te maken en leg die naar de renovatie offerte.

Klik hier Voor de Top 3 Goedkoopste keukens >>>

 

Frontjes voor Ikea keuken

Nieuwe frontjes voor een Ikea Keuken? Heb je een Faktum of Metod keuken? De kans is groot dat je frontjes niet meer leverbaar zijn. Dat is jammer, want keukenfronten voor een Ikea keuken zijn populair.

Natuurlijk kun je op een bestaande Ikea keuken, nieuwe deuren laten zetten. Op de Ikea keuken kunnen zelfs Duitse kwaliteitsdeurtjes komen. Wil je nieuwe keukendeurtjes op je Ikea keuken?

Ikea keukenfrontjes vervangen

Keukenrenovatie Duitsland

Zal ik mijn keukenrenovatie in Duitsland uit laten voeren? Is het verstandig om naar Duitsland te gaan? Is het renoveren van mijn keuken daar ook goedkoper zoals de nieuwe keukens in Duitsland goedkoper zijn?

Helaas… Duitsers kennen weinig keukenrenovatie. Bovendien zijn er weinig winkels die dit doen. Helemaal niet voor een klant in Nederland. Als dit al moeilijk is voor Nederlandse keukenwinkels, hoe denk je dan dat Duitsers dit aanpakken? Wij denken dat het het risico niet waard is. Toch naar Duitsland voor je keukenrenovatie? Bezoek dan Portas.de

Echt voordelig uit zijn? Dat kan gewoon in Nederland. Küchenmeister transformeert je oude bestaande keuken snel in een nieuwe keuken. Ze voorzien je bestaande keuken van nieuwe Duitse keukenfronten voor een fractie van de prijs.

Bezoek Küchenmeister >>>

 

Keuken renoveren korting

Zit er korting op keukenrenovatie? Dat wil iedereen natuurlijk. Over het algemeen is bekend dat er geen tot vrijwel zeer weinig korting op keukenrenovatie word gegeven. Op een complete keuken zit immers meer marge op dan op het renoveren. Bovendien zit een groot deel van de prijs in de montage van de keuken. Daar word nooit korting op gegeven. Maar daar is wel winst te behalen voor de winkel die je keuken renoveert.

Bekijk hier een overzicht van keukenrenovatie bedrijven of bekijk hier >>> meteen de momenteel scherpste keukenrenovatiespecialist. Dan bespaar je geld op je keukenrenovatie, mocht je overwegen om keukenrenovatie toe te passen. Bekijk de mogelijkheden bij een betrouwbaar adres.

Voordelige alternatieven keukenrenovatie

Wat zijn de alternatieven voor keuken renoveren? Is de keukenrenovatie voor jou toch te duur? Wil je een keuken pimpen voor weinig geld? Dit zijn de alternatieven:

Keuken verven

Keukenkastjes verven is ook een manier. Wij vinden het niet zo mooi, als je van dichtbij kijkt. Eigenlijk kennen zelfs geen voorbeelden van mooi geverfde keukens. Wel kan je dit makkelijk zelf doen. Je moet zelf een paar handelingen verrichten.

Het moet geschuurd en ontvet worden. Wil je dit laten doen, zijn de gemiddelde kosten van 1 keukendeurtje €80,- Bij 25 deurtjes voor een gemiddelde keuken zit je dan al op €2.000,-

Wil je zelf je keuken verven? Dat kan bij Gamma. Er is speciale keukenrenovatieverf om zelf je keuken te schilderen.

 

Keukenrenovatie verf

Keuken spuiten

Een tikkeltje professioneler dan verven is keukendeurtjes spuiten. Voor gemiddeld €1.400,- kun je je keuken volledig opnieuw laten spuiten in lak. Voor deze prijs worden de deurtjes van de kastjes gehaald, gespoten en opnieuw opgehangen bij de Keukenspuiters.nl

Keukenspuiterij Dordrecht spuit de deurtjes op een gemiddelde keuken nog goedkoper.  De gemiddelde prijs voor een keuken laten spuiten kost € 815,-  Bovendien hebben ze en prachtig kostenoverzicht op de website.

Keuken plakken

Ben je op zoek naar nieuwe plakfolie voor je keukenkastjes? Dan kun je mooi terecht bij keukensplakken.nl. Naast keukens kunnen ze ook losstaande koelkasten opnieuw beplakken in een andere kleur.

Keuken wrappen

Ben je nog best tevreden met je huidige keuken, maar kan hij een opknapbeurt gebruiken? Of bent je jouw huidige keuken zat, maar heb je niet zo’n groot budget beschikbaar? Denk dan eens aan keukens wrappen. Prijstechnisch gezien net zo duur als spuiten. De voordeligste optie is trouwens zelf  je keuken wrappen.

Let op: in beide gevallen verbeterd het de kwaliteit van je keuken totaal niet. Toch wint keukens wrappen aan populariteit.

Kitchenette

De noodkeuken. Super klein, supergoedkoop en handig voor standaard kookwerk. Eigenlijk renoveer je de keuken niet, maar vervang je de oude keuken met een extreem goedkope nieuwe mini keuken. Alleen voor enorme bespaarders die de keuken puur uit praktische overwegingen wilt gebruiken. Hierdoor rek je tijd en kun je rustig sparen voor een nieuwe keuken. Bekijk alles over de Kitchenette.

Overzicht keukenrenovatie bedrijven

Vind je eindelijk een keukenrenovatie bedrijf, zit hij 100 kilometer van je af! Kijk daarom welke bedrijven bij jou in de buurt keukens renoveren.

Vind keuken renovatiebedrijven in je buurt

Samenvatting keuken renoveren

Een keuken renoveren is altijd maatwerk, er moet iemand bij jou thuis komen kijken. Kleine aanpassingen nemen gauw grote vormen aan. Niet alleen noodzakelijk. Ze proberen je soms ook extra onderdelen te verkopen. Bij een renovatie moet je dus duidelijk onderscheid maken tussen echte noodzaak en geen noodzaak.

Benoem eerst alleen de noodzaak om een reëel beeld te krijgen van de prijs van een keuken renoveren. Dus wat je echt moet vervangen. Als je alles gaat benoemen kun je beter direct de hele keuken vervangen.

Onze tip:

Top 3 Goedkope Betrouwbare Keuken Renovatie bedrijven >>>

Het doel van keuken renoveren, is het verlengen van de leeftijd van je keuken. Wil je echt geld besparen met keukenrenovatie om de leeftijd van je keuken te rekken? Neem dan de goedkoopste keukendeurtjes en plaats die op je bestaande keuken. Dan neem je genoegen met het feit dat het een bestaande keuken is.

Door de pimp ziet hij er beter uit, maar je hoeft niet onderin de portemonnee. Koop je kwaliteit door je keuken te laten renoveren? Nee, maar de keuken kan nog wel een aantal jaren door.

Als je de hele keuken laat renoveren, dus deurtjes en werkblad, ben je echt veel goedkoper uit met een nieuwe keuken.

Toekomstverwachting 2023 – 2030

Het leven word steeds duurder en grondstofprijzen voor een nieuwe keuken blijven stijgen. Daarom zien we dat er een aanzienlijke stijging komt in de keuken renovatie aanvragen. Ook zien we de prijzen van keukenrenovatie steeds verder stijgen. Het zou ons niets verbazen als de gemiddelde keukenrenovatie over 5 jaar de helft kost van een nieuwe keuken.

Andere artikelen passend bij keuken renoveren

> Om wat meer inzicht te krijgen in de prijzen van een nieuwe keuken, in vergelijking met renovatie, verwijzen we je naar het keukenbudget. Dat geeft inzicht in hoe je jouw geld het beste kan besteden. Misschien denk je na het lezen van dit artikel wel dat je het geld beter kunt besteden om een nieuwe keuken te kopen.

Zijn keukens echt zo duur? Kijk eens wat je kwijt bent voor een goedkope keuken. Waar kun je het beste heen voor goedkope keukens?

 

 • Hester schreef:

  Wij hebben twijfel of wij een oude keuken willen renoveren of een nieuwe keuken er in willen zetten, en zouden graag een indicatie willen voor de kosten voor het renoveren en wat voordeliger is. De huidige keuken heeft geen afzuiging (hier is wel plaats voor om dit te realiseren), geen koelkast, geen magnetron en geen vaatwasser. Er is weinig ruimte om dit te realiseren. Een offert willen we nog niet aanvragen, maar ik vraag me af wat het advies is. Ik heb evt foto’s van de keuken. Verder zouden wij een nieuw keukenblad en nieuwe handgrepen willen. Graag hoor ik van u.

  • IZAA schreef:

   Hoi Hester,

   Om een prijs te ontvangen adviseren wij om een offerte te laten maken. Voor zowel een nieuwe keuken als voor renovatie.

   Bjorn, team IZAA

 • Van Straaten schreef:

  Kunt U mij aangeven hoe lang de garantietermijn op een renovatie is;
  Reden de hoeken van de deurtjes gaan krom staan.

  • IZAA schreef:

   Beste heer/mevrouw van Straaten,
   Dit verschilt per renovatiebedrijf. In de algemene voorwaarden is doorgaans deze informatie te vinden.

   Bjorn, team IZAA

 • van vlier schreef:

  u heeft vorig jaar onze keuken geschilderd…
  nu willen we graag een nieuw keukenblad en achterwand aanpassen….ziet u nog een mogelijkheid?

  • IZAA schreef:

   Beste heer/mevrouw van Vlier,

   Voor keukenrenovatiebedrijven zijn diverse opties in bovenstaand artikel te vinden.

   Bjorn, team IZAA

 • IZAA

  >