Keuken renoveren? Van plan uw keuken te laten renoveren? Veel bedrijven bieden aan uw keuken te renoveren. Vanuit het oogpunt dat renovatie goedkoper is en u uw oude keuken helemaal kunt pimpen voor een kleine prijs. Er zitten voordelen aan keukenrenovatie, maar ook nadelen. Weeg ze goed af.

Het renoveren van een keuken is veel complexer dan het aanschaffen van een nieuwe keuken. Er kan ook meer fout mee gaan, zeker als u ook nog kasten bij zou bestellen in de keuken. Renovatie is maatwerk.

Benieuwd wat het gaat kosten? Vraag gratis informatie aan over keukenrenovatie.

Bent u nog best tevreden met uw huidige keuken, maar kan deze wel een opknapbeurt gebruiken of wilt u eens wat anders? Of bent u uw huidige keuken zat, maar hebt u niet zo’n groot budget beschikbaar? Denk dan eens aan renovatie van uw keuken.

 

Keuken renoveren korting

Voordelig uit zijn voor uw keukenrenovatie? Dat wil iedereen natuurlijk. Over het algemeen is bekend dat er geen tot vrijwel zeer weinig korting op keukenrenovatie word gegeven. Op een complete keuken zit immers meer marge op dan op het renoveren.

Bekijk hier een overzicht van keukenrenovatie bedrijven of bekijk hier meteen de momenteel scherpste keukenrenovatiespecialist en bespaar geld op uw keukenrenovatie, mocht u overwegen om keukenrenovatie toe te passen. Bekijk de mogelijkheden bij een betrouwbaar adres.

 

Welke keukenonderdelen wilt u renoveren?

Afhankelijk van de manier van renoveren (vervangen van onderdelen of opknappen ervan) en de daarbij gebruikte materialen variëren de kosten. Het maakt bovendien uit of u alles zelf doet of dat u de werkzaamheden uitbesteedt. Over het algemeen kunt u de kosten voor renovatie een stuk lager houden dan die voor een geheel nieuwe keuken.

Houd in de gaten of de kosten voor de renovatie niet heel dicht in de buurt komen van de prijs voor een nieuwe keuken. Een paar kleine aanpassingen maken de keuken ineens flink duurder. Vaak zien we dat mensen toch voor 6000 of 7000 euro een keukenrenovatie aangaan. Vaak is dit zonde van het geld. Heeft u zo een bedrag zou u wellicht kunnen overwegen toch voor een nieuwe keuken te kiezen. Aangezien u dan in de buurt komt van de prijs van een nieuwe keuken en dat dan voordeliger is ten opzichte van het renoveren van de keuken.

Hier gaan we ervan uit dat u slechts een paar wijzigingen wilt doorvoeren. Bijvoorbeeld een nieuw werkblad, grepen vervangen of er een keukenkast bij. Vraag hier zeker advies van een expert, voordat u het weet, is een nieuwe keuken goedkoper dan een keukenrenovatie. Twijfels? U kunt ons altijd e-mailen, wij denken graag even met u mee.

 

Mogelijkheden keukenrenovatie

Over het algemeen bestaat de renovatie van een keuken uit het vervangen of aanpassen van bepaalde onderdelen in de keuken. Het vervangen van bijvoorbeeld het werkblad plus de spoelbak en kraan geeft al een heel ander gezicht. Ook het vervangen of schilderen van de kastfronten maakt een keuken als nieuw. Het vervangen van de keukenfronten word veel gedaan, omdat dit al heel snel een nieuwe frisse look geeft aan uw keuken.

Het kan voorkomen dat de aanwezige keukenfronten al iets verkleurd zijn, waardoor de nieuwe kastdeurtjes hier van afwijken. Nieuwe apparatuur word vaak vervangen en gezien als noodzakelijk. Soms kunt u een keuken ook renoveren door een stukje luxe aan uw huidige keuken toe te voegen door het inbouwen van bijvoorbeeld een vaatwasser of andere apparatuur. Een vaatwasser bijvoorbeeld, is 60 centimeter breed (of 45 cm breed) en kan dus tussen twee kasten ingebouwd worden. U kunt dus een kast verwijderen en makkelijk een afwasmachine in de keuken plaatsen.

Als u de bestaande indeling van uw keuken wijzigt, dan moet u ook de aansluitingen veranderen. En dan gaat een renovatie al snel hoog in de kosten lopen. Kleine verschuivingen kunt u opvangen door flexibele aansluitingen te gebruiken. Als u de indeling ingrijpend wijzigt, dan ontkomt u niet aan volledige demontage van het keukenblok. Als extra nadeel komt daarbij kijken dat de kans op beschadiging van de keuken door demontage en weer monteren groot is.

De leidingen moeten achter het keukenblok langs op de juiste plaatsen worden gelegd. Aanpassingen in de gas- en elektrische installatie moet u bij voorkeur overlaten aan een erkend installateur. U moet alleen zorgen voor de juiste leidingen, een afvoer en een geaard stopcontact. En wilt u liever een inductiekookplaat in plaats van uw gasfornuis?

Vaak moet er dan een extra groep in de stoppenkast. Ook kan de uitsparing in het werkblad anders zijn dan voor uw huidige kookplaat. Een te kleine uitsparing is vaak geen probleem, die kunt u vergroten. Is er echter minder ruimte nodig, dan kan dat betekenen dat u een nieuw werkblad moet aanschaffen.

 

Samenvatting keuken renoveren

Een keuken renoveren is dus echt maatwerk, er moet eigenlijk iemand bij u in huis komen kijken. Kleine aanpassingen nemen gauw grote vormen aan. Binnenkort gaan we een artikel schrijven om de kosten van het keuken renoveren inzichtelijk te maken. Lees meer over keuken renoveren of maak gebruik van de tijdelijk kortingsactie. Wat u ook gaat doen.

Overweeg goed of een nieuwe keuken niet beter is dan renovatie. Lees ons artikel over nieuwe keuken of keuken renovatie. Twijfelt u? Win dan altijd eerst informatie in over het renoveren van de keuken, ga dan pas naar een keukenzaak toe, of bestel alvast brochures om meer over prijzen van keukens te weten te komen.