Keuken op maat

Keuken op maat laten maken? Het klinkt nogal chique… maar wat is een keuken op maat? Waar kan je die laten maken? Bekijk een gedetailleerd overzicht van de kosten – en een complete lijst van aanbieders van echte keukens op maat.

 

Keuken op maat

Ga je een keuken op maat kopen? Maatwerk keukens? Daar zijn nogal wat onduidelijkheden over. Daarom is het tijd voor een sterke zoektocht naar verborgen keukenwinkels, die prachtige kroonjuwelen maken voor in je keukenruimte.

Gebeurd dat veel, keukens op maat gemaakt? Het valt mee. Veel keukenwinkels met normale keukenkasten maken ook veel reclame voor keukens op maat.

Hieronder vind je ook een compleet overzicht van lokale schrijnwerkers – en keukenwinkels die keukens op maat verkopen.

Natuurlijk wil je ook zorgeloos je keuken op maat. Nou geven we ook aan als een winkel een configurator heeft. Want bij losse keukendeurtjes heeft bijna elke klant last van ADHD….

Dus is een keuken configurator dan het Ritalin pilletje… we worden er rustig van.

 

Keuken op maat

Zoek je een goedkope keuken op maat? Bij Provence keukens hebben ze een eigen fabriek in het midden van het land. Dus kunnen ze goedkoop jouw maatkeuken maken. Klik op de foto om een magazine aan te vragen >>>

Wat is keuken op maat?

Deze term wordt vrij veel gebruikt in keukenland. Toch gebruiken we de term keuken op maat vaak niet goed. Kopers willen er mee aangeven dat ze een exclusieve keuken hebben, die speciaal voor ze op maat gemaakt is.

In de realiteit is eigenlijk elke keuken niet op maat. Dat zit zo…

Veel keukens op maat maken gebruik van standaard keukenkasten. Deze zijn voorgefabriceerd. Daarom zijn veel keukens dus niet op maat.

Maar om de keuken te laten passen tussen twee muren, zijn passtukken nodig. Dan zou je kunnen stellen dat elke keuken weer wel op maat is. De keukenkasten dus niet, maar de passtukken en het werkblad wel. Dit is bij gewone keukens zo.

Samengevat:

Als er al één onderdeel op maat is, spreken we van een keuken op maat. Een keuken die afwijkt van ‘normale’ maten. Dus heb je een standaard keuken en zitten er 2 passtukken in? Dan heb je een keuken op maat. En alles wat niet standaard is, is duurder.

Laten we eens kijken wat standaard keukenmaten zijn…

Keukenkasten standaard maten

Wat is een standaard maat keukenkast? In keukenland zijn de meest gebruikelijke kastmaten: 30, 45, 60, 90 en 120 centimeter. Een deel van de keukencollectie kan ook 40 en 50 centimeter verkopen, al komt dat niet veel voor.

Maar met deze maten past de keuken nooit in je ruimte… want wie heeft er een muur die precies 3.10 is? 3 meter aan standaard kasten en 3 passtukken van 5 centimeter?  En dat passtuk word altijd ter plekke op maat gezaagd.

Dus…

Alles wat niet fabrieksmatig is. Om te weten wat op maat is, moeten we eerst de gewone keukenmaten weten. Je kan ook zeggen alles wat ingemeten moet worden omdat de kans op fouten groot is, is op maat.

Kan een keuken eenvoudig op maat gemaakt worden? Bij een meubelmaker wel. Wat kan er allemaal op maat? Bijna alles. Hoge kasten, onderkasten, keukenplinten op maat. En nieuwe ladeblokken.

Je hoeft niet een complete keuken kopen, je kunt ook keukenonderdelen op maat bestellen:

Nog even over de standaard keukenkast maten… deze zijn bij Ikea anders…

Keuken op maat Ikea

Bij Ikea keukens wijkt dit af, die hebben ook 25,40, 50, 60 – en 80 brede keukenkasten. Er is zelfs een kast van 150 centimeter, maar die heeft ook 2 tussenschotten, om de stevigheid te garanderen. Anders zou zon kast met een werkblad zo in elkaar storten.

Ondanks dat elke keuken op maat kan zoals jij wil, kan keukenapparatuur nooit op maat. Wel is er als voorbeeld een vaatwasser van 45 centimeter.

Goed. Nu de kasten.

Keukenkasten op maat

Waar kan ik losse keukenkasten op maat kopen? Loop je een willekeurige keukenwinkel in en vertel je dat je een kast op maat zoekt? Dan zien we de keukenverkopers al zuchten… 1 kast… op maat. Dat is weinig verdienen – en een groot kans op fouten in je keuken.

Wil je alleen een keukenkast op maat laten maken? Dan zijn er speciale bedrijven die je hierin verder helpen. Let op: heb je een standaard maat nodig? Dan kan je die zo bij de fabriek van je keukenwinkel nabestellen. Doe dit altijd, zo krijg je de minste kans op fouten.

Lijst winkels voor keukenkasten

Keukenkasten bestellen? We nemen een aantal winkels met je door:

Bij deze winkel kan je keukenkasten op maat bestellen. Let op: het komt binnen als een bouwpakket, dus je moet alles zelf nog assembleren. Bezoek Meubelinterieur.nl of Zelfjekeukenmaken.nl Dit is hetzelfde bedrijf, gevestigd in Zwanenburg.

Bij Kastenkeuken.nl kan je ook losse keukenkasten bestellen die je zelf in elkaar zet. Er is een voordeel: tegen meerprijs zetten ze je kast gelijk in elkaar. Dit bedrijf zit in Heemskerk.

Kastengigant.nl is onderdeel van een groter bedrijf. Ze verkopen naast kasten ook deuren, inloopkasten en schuifdeuren. Voor meer informatie moet je wel online een offerte voor keukenkasten opvragen.

Deze optie vinden we wat beter… omdat het handig is opgezet.

Snel eenvoudig online keukenkasten bestellen? Bij Keukenkastenfabriek leveren ze losse keukenkasten voor je. Er zit een hele eenvoudige configurator bij. Zo stel je eenvoudig je wensen samen. Dit zijn alleen standaard keukenkasten – geen kasten op maat.

Ook super: de kasten zijn voorgemonteerd. Nadeel: de levertijd is gelijk aan die van een complete keuken: 8 weken. Onduidelijk zijn ze alleen in het keukenmerk. Zelf noemen ze het merkloze keukens. Toch worden de keukens ergens gemaakt in Duitsland. Ook wijst de levertijd er op dat dit gewoon een bekend keukenmerk is…

Keukenlades op maat

Zoek je een keukenlade op maat? Dat is nog wel eens een lastiger iets. Nieuwe lades in een bestaande keuken plaatsen, dat is een vrij precies werkje. Kasten die wat vervormd zijn in de loop der jaren, een nieuw front en ladesysteem dat precies moet passen.

Dit is nou een mooi voorbeeld van echt maatwerk: het moet ingemeten worden bij je thuis.

Zoek je een nieuwe keukenlade? Kijk dan eens bij Keukenlade.nl. Met supermerken als Blum en Hettich heb jij in no time een nieuwe goede keukenlade. Je kan hier ook terecht voor lade onderdelen.

 

Keukendeurtjes op maat

Keukendeurtjes op maat online bestellen? Bijna iedereen denkt het… een nieuwe keuken? Veel te duur. Waarom zou ik niet alleen de keukenfrontjes vervangen? De hele keuken is nog goed – en keukens zijn al zo duur. Toch?

Klopt.

Je kan perfect losse deurtjes kunnen kopen als keuken nog goed is. Dus stel: je hebt een oude Bruynzeel keuken. Dan moeten de frontjes in de fabriek daar precies op passen. Dan spreken we wel van keukenfrontjes op maat. Er moet gemeten worden of de nieuwe frontjes op de bestaande keuken passen. En dit is altijd en beetje riskant.

Er is een andere nog veel grotere maar…

De kosten voor alleen keukenfrontjes vervangen zijn enorm. Dat komt omdat keukendeurtjes de prijs van de keuken maken. Zelfs als ze niet op maat zijn. Veel kopers maken hier dus een financiële blunder.

Ben jij echt van plan om alleen je keukendeurtjes te vernieuwen?

Lees dan zeker dit artikel: Moet ik een nieuwe keuken of de renoveren?

 

Is het slim om keukendeurtjes op maat te kopen?

Het is een kwestie van ter plekke de maten opmeten en kijken hoe de oude keuken er bij staat. Er zijn uitzonderingen, maar over het algemeen ben je altijd te duur uit.

Oma gaat niet langer mee, omdat ze nieuwe kunstheupen krijgt…

Waar kan ik losse keukendeurtjes op maat kopen?

We nemen een paar opties door voor je…

K14. Dit lijkt meer op een geheim agent uit Rusland, maar is een keukenfronten vernieuwer. Het is een goedlopend groot bedrijf, vooral gespecialiseerd in keukenfrontjes van Ikea op maat maken. Je krijgt er ook een adviesgesprek, zodat je niet onzeker achter blijft… want wie gaat alles zelf meten? Niemand wil dat risico nemen. Ook is er een duidelijke prijslijst aanwezig. Bezoek K14

Keukendeurenconcurrent. Een snellere levertijd voor je keukendeurtjes op maat: 3 -5 weken. Ook hier kan je eenvoudig met een een configurator je eigen keukendeurtjes samenstellen.

Koakdesign Ook deze winkel richt zich op Ikea kasten, maar ze leveren daar alleen nieuwe houten keukendeurtjes op. Hier kan je terecht voor strakke eiken fronten, maar ook voor een speciale Afrikaanse safarikeuken met bamboe. Altijd al een bamboe keuken willen hebben? Houtliefhebber? Dan moetje hier eens kijken.

Keukendeurtjes af fabriek. Wel een beetje lollig… kan een meisje van 15 nieuwe keukenfrontjes plaatsen? Met deze slogan probeert de zaak keukenfrontjes te verkopen. In een video op de site laten ze zien dat het kan. Als een meisje van 15 het kan… kan jij het ook! Hoe dan ook, hier kan je terecht voor keukendeurtjes op maat.

 

Keukenfrontjes op maat.nl Weinig informatie te vinden, waardoor het geheel wat onbetrouwbaar overkomt. Geen enkele gegevens, alleen een 06 nummer. Ook geen idee waar ze zitten.

Nieuwefrontjes.nl Een mooi overzicht van alle keukendeurtjes op maat die je kan kopen. Dit is een keukenvernieuwer uit Eindhoven.

 

Keukenbladen op maat

Wil je een keukenblad op maat laten maken? Bij werkbladen spreken we altijd over een aanrechtblad op maat. Deze maat moet precies tussen 2 muren passen. Welke keukenbladen kan je op maat krijgen? Composiet, graniet, keramiek en Dekton. Je kunt ook een betonnen blad laten storten.

Goedkope maatkeukens

Nog een keuken uit de keuken op maat fabriek van Provence keukens. De prijs van deze keuken? Vanaf 19.000 euro.

Waar kan ik een los keukenblad kopen?

Zoals gezegd, elke keukenblad is automatisch op maat. Het moet ingemeten worden. Daar zijn een aantal bedrijven voor.

Als eerste kan je natuurlijk naar je eigen keukenzaak.

Wat ook kan.

123 werkbladen.nl  Kies zelf eenvoudig je materiaal – en bestel je werkblad. Elk werkblad is een maat product, dus er moet ingemeten worden. Natuurlijk doen ze dat. Na de koop komt de inmeetservice langs. Bij een werkblad horen ook nog een spoelbak en uitsparingen voor kraan en kookplaat.

De hartmaat van de uitsparingen zal goed gemeten moeten worden. Anders past het werkblad niet. Natuurlijk kan je hiervoor ook bij dit bedrijf terecht.

Beste je graniet, composiet, betonnen blad of terrazzo blad. Het kan bij Werkbladenkopen.nl. Natuurlijk meten ze hier ook voor je in.

Goed.. wat kost nou een keuken op maat?

Keuken op maat laten maken kosten

Wat is de prijs van een complete keuken op maat? Als je deze afwijkende keuken koopt, met allemaal andere kastmaten, dan zit je al gauw op 40.000 euro. Dan is je keuken 100% puur op maat.

Meestal koop je een deel standaard keukens – met een deel op maat. Dat zou schelen, dan ga je eerder richting de 20.000 euro.

Goedkoopste keukens op maat

Zoek je de goedkoopste keukens op maat? Deze Duitse keukenwinkel in het midden van het land kan snel keukens op maat maken. De standaard kasten zijn kwaliteit keukens komen uit Duitsland. Alles wat op maat moet, maken ze gelijk in hun eigen fabriek.

Zo kunnen ze extreem goedkoop snel dingen op maat maken.

Klik hier voor de winkel van Küchenoutlet >>>

Exclusieve keukens op maat

Hierbij denk je toch aan landelijke keukens, industriële keukens en extreme designkeukens op maat. Een van de grotere spelers voor allerlei soorten keukens op maat, is Provence keukens in Veenendaal.

Klik hier voor het Provence magazine >>>

 

Keuken op maat kosten

Landelijke keukens op maat

Het is een minder gewilde keukenstijl, maar wel eentje die je tot in de perfectie kan uitvoeren. Met allerlei details zoals pilaren, sierlijsten, sierplinten en servieskasten op maat.

Vroeger hadde we hier Clive Cristian voor… de mooiste klassieke keukens. Daarna kwam Siematic keukens met een Painters collection. Helaas zijn beide keukenmodellen er niet meer.

Bij Zwiers meubelmakerij in Den Ham, zijn ze gespecialiseerd in Klassieke keukens op maat. Ze hebben hier zelfs aanrechtbladen van koper! Dit materiaal staat er om bekend bacteriedodend te zijn. Zoek je iets anders, bijvoorbeeld een apothekerskast op maat? Ook dat kan gemaakt worden. Het binnenwerk daarentegen is vaak een standaard maat.

Een ander luxe keuken op maat studio, vind je bij TKI keukens. Deze winkel is onderdeel van Mandemakers. Daarmee weet je zeker dat je een professioneel proces in gaat.

Je vind deze luxe keukens op maat in Brabant en het Gooi.

Houten keukens op maat

De Mulder – houten keukens op maat. Deze winkel is gespecialiseerd in het handmatig maken van de Scandinavische keuken, de landelijke keuken en de designkeuken op maat. Met 2 vestigingen een leuke speler in de keukenmarkt. Bezoek De Mulder keukens. Je vind deze keukens op maat in Brabant.

 

Prachtige houten keukens? Bekijk Cavallo keukens. Deze meubelmaker maakt ambachtelijke keukens in hout op maat. Hier vind je echt bijzondere keukens, die je verder nergens vind. Dit zie je vooral terug in vormgeving van de keukenfronten.  Deze winkel zit in Overijssel.

Rvs keuken op maat

Transvorm levert complete keukens in Roestvrijstaal. Daarmee zijn ze al uniek. Wil je een keuken compleet in RVS? Neem dan contact op met dit bedrijf. Deze keuken is altijd op maat. Er is geen keukenzaak die standaard Roestvrijstalen fronten heeft.

Het is te kostbaar, alles moet bewerkt worden. Wel is er een goedkopere kunststof alternatief. Of dat fraai oogt, is een tweede… Dat is de RVS look keuken.

Industriële keukens op maat

Kijk… een industriële keuken moet eigenlijk op maat. Als je daar een standaard keuken plaatst, is het complete industriële effect weg. Dat effect bereik je haast niet met een gewone keuken. Een industrieel ontwerp is altijd langwerpig en groot. Hij moet in een grote keukenruimte.

Kijk daarom eens bij Wood emotions… specialist in Industriele keukens op maat >>>

 

Overige keukenstudios op maat – lijst per provincie

Vind eenvoudig keukenwinkels die keukens op maat maken. Omdat veel keukenwinkels op maat niet alleen keukens verkopen, vind je ze niet terug in de overzichtspagina van alle keukenwinkels.

Een complete lijst met alle winkels die keukens op maat verkopen…. Zoek je een keuken op maat? Het gaat er vooral om wat jij mooi vind. Elke meubelmaker maakt weer andere keukens.

Daarom raden we je aan om alle websites even aan te bekijken. Zo zie je gelijk welke keukens je het mooiste vind. Je hoeft namelijk niet een keuken te bestellen in je eigen provincie.

Noord Holland

Rik Beekman
Domineestuin 8
1544 PT Zaandijk
06-48381012

www.rikbeekman.nl

Boudewijn Hosmus
Kruiswijk 30
1761 AR Anna Paulowna

www.boudewijnhosmus.nl

Rubens interieurbouw
Flevostraat 60A
1442 PZ Purmerend
0299-436360

www.rubensinterieurbouw.nl

Fred Constant
Industrieweg 15B
1566 JN Assendelft
075-6229387

www.fredconstant.nl

Zuid Holland

Keuken at home
Industriestraat 20-A
3281 LB Numansdorp
0186-576144

www.keukenathome.nl

RM keukens
Lagendijk 156
2988 AD Ridderkerk
0180-429105

www.rmkeukens.nl

 

Utrecht

Provence keukens
Inductorstraat 26 A
3903 KB Veenendaal
0318-545030

www.provencecreations.nl

Gelderland

Van de scheur interieurbouw
Stephensonstraat 25
4004 JA Tiel
0344-600020

www.vandescheurinterieurbouw.nl

Hubbers interieurmakers
Lieskes wengs 6
6578 JK Leuth
024-6638820

www.hubbers.nl

 

Noord Brabant

Anselm oome
Everdenberg 5 C
4902 TT Oosterhout
0162-499383

www.anselmoome.nl

Kwieziens
Cornelis Branderhorstlaan 19 A
4266 EK Eethen
0416-355394

www.kwieziens.nl

 

Heerkens keukens
Molenhoeven 44
5472 PZ Loosbroek
0413-229888

www.heerkenskeukens.nl

Limburg

Henk van Leeuwen
Handelsweg 30
6114 BR Susteren
046-4497343

www.henkvanleeuwen.nl

 

Hout en vorm
Industriestraat 8
5804 CK Venray
06-28946715

www.houtenvorm.nl

Keukenzinnig
Hofdwarsweg 71
6161 DE Geleen
046-3030995

www.keukenzinnig.nl

Zeeland

Interieurbouw zeeland
Ambachtsweg 3
4421 SK Kapelle
0113-344200

www.interieurbouwzeeland.nl

 

Schuurbiers
Donkenweg 23
4724 SN Wouw
0165-303834

www.schuurbiers.nl

 

Flevoland

De maatwerkerij
Marsweg 3
3893 GB Zeewolde
06-48106351

www.demaatwerkerij.nl

 

Overijssel

Interieurs op maat oet Twente
Granaatstraat 29
7554 TN Hengelo
06-55345732

interieurs-op-maat-oet-twente.nl

Rene Houtman
Havezateweg 11
7798 CC Collendoorn
0523-265366

www.renehoutman.nl

 

Waterink keukenmakerij
Jan Weitkamplaan 14 A
7772 SE Hardenberg
0523-216992

www.waterinkkeukenmakerij.nl

 

Drenthe

Meubelmakerij Vos (Massieve houten keukens op maat)
Hornsedijk 3
9528 PK Buinen
0599-212573

www.meubelmakerijvos.nl

 

Friesland

Kor Lautenbach (Eikenhouten keukens op maat)
Jisteboerewei 9
0512-354334

www.korlautenbach.nl

De Boer keukens op maat Dronryp
Welderinggstraat 4
9035 CZ Dronrijp
0517-232840

www.mijndroomkeuken.nl

 

Groningen

Rob Huisman
Transportweg 52
9645 KX Veendam
0598-423304

www.robhuisman.nl

 

Dit was een overzicht van alle keukenwinkels die maatkeukens verkopen.

Ook interessant: 

Hoe kan ik onderhandelen bij een keuken

of

Bekijk veel keukenaanbiedingen.

 

 

IZAA

>